| נשלח ב-22/5/2016 13:13 |
|
| |
האם פגיעה מינית היא כזה דבר נורא?
אני רוצה להעלות כאן נושא שהוא טאבו מוחלט, אבל אולי כדאי להסתכל עליו מנקודה קצת שונה. נכון, לא נעים שמישהו חוצה גבולות וחודר לפרטיות שלנו, ויותר לא נעים אם נתנו בו אמון ויחסי תלות, ובכלל בכלל לא נעים אם מישהו מחליט לעשות את זה בכח, בצורה מפחידה, אלימה, כואבת פיזית ונפשית.אבל - נהרסו לנו החיים? לא. החיים השתנו מקצה לקצה? לא. עברו עוד משבר מחשל. עוד מכה כואבת. החיים מלאים מכות כואבות. אם במקום לבוא לנפגעת ולספר לה כמה היא מסכנה, היינו מסבירים לה שהחיים ממשיכים, החיים באמת היו ממשיכים. ואם כל מי שנשברה לו היד היה שומע עד כמה הוא מסכן, וכמה שאי אפשר להמשיך ככה, ושהחיים שלו לפני ואחרי הם לא אותו הדבר, זה באמת היה הופך לכזה מסכן.זה נכון לגבי אונס, זה נכון הרבה יותר לגבי הטרדות למיניהם.
אז בבקשה, אל תביעו שום תמיכה בפוגע, אבל מצד שני אל תנסו להעצים את הפגיעה לממדים בלתי אפשריים.
נ.ב. את כל הקללות בנוסח: כשיקרה לבן/לבת שלך נראה, תחסכו. זה צפוי ולא חכם. נא להתמקד רק בטענות עם נימוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:20 |
|
| |
ברור שיש השפעה ענקית על ממדי הנזק בשל היחס המיוחד לסוג הפגיעה הזה, בניגוד לפגיעות אחרות חמורות לא פחות שמקבלות יחס חברתי ואכיפתי מקל יותר, כמו למשל עוקץ שגורם לנעקץ לפשוט רגל ויד לשארית חייו ולעיתים גורר איתו גירושין, פגיעה נפשית בבני משפחה וכו'. אני חושב שאת צודקת חלקית. מבחינת אכיפה והחוק האנס צריך להישאר בממדים הללו וה"עוקצים" צריכים לעלות לדרגה גבוהה ממנו אולי. ובכל מה שקשור ליחס החברה צריך להתייחס לזה כפגיעה חמורה כמו כל אלימות אחרת ואולי הפגיעה הנפשית ובעקבותיה, השידוכים, יקבלו פרספקטיבה אחרת. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 22/05/2016 13:20:15
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:24 |
|
| |
כל עוד לא נפגעת בעצמך אין לך זכות דיבור. יש אנשים שזה הורס להם את כל החיים (ואני מכיר אישית) בחיים לא תדע איזה השפעות יש לזה בתת מודע, דברים שלפעמים רק אחרי שנים רבות מגלים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:26 |
|
| |
כפי שנשמע מאלו שעברו את זה, זה נשמע משהו נוראי ביותר. אפילו מצב של נבחר מוות מחיים. אם זה כך אצל כל אחד, או שכל אחד לוקח את זה שונה, אינני יודע. מה שבטוח זה שהתחושה של איבוד שליטה על הדבר הכי קרוב לך והכי חשוב לך, זה משהו שלא ניתן לתאר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:32 |
|
| |
עצם העניין חמור, זו חדירה למקום הכי אישי של הבנאדם, זו הרגשה של השפלה ומשנה לבן אדם את כל ההסתכלות... מעבר לכך כל אחד\אחת לוקח\ת את זה באופן אחר מכיר אנשים שעברו והמשיכו את החיים רגיל, מכיר כאלה שנשארו עם צלקת, מכיר אנשים שעברו ונעצרו להם לגמרי החיים... הרעיון זה לא לזלזל בזה ולא להעצים את זה... אחר בצורה מושכלת להבין שאם זה קרה זה מצריך טיפול, מצריך לעשות הכל כדי להתגבר... כמו שאדם שנשברה לו היד לא יגיד לא נורא זה יעבור אלא יטפל בשבר כך פה צריך לטפל בפציעה הנפשית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:34 |
|
| |
לפני שזה קורה צריך להפחיד ןלהזהיר... אבל אחרי שזה קורה את צודקת שצריך להרגיע כאילו לא קרה כלום בשביל לתת לחיים להתקדם, כי אם לא, נהפכים למת מהלך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:36 |
|
| |
אלו דברי התורה על אונס: "כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל רֵעֵהוּ וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ כֵּן הַדָּבָר הַזֶּה" (דברים כב,כו) כל מי שמצוי בעניין יודע שהפסוק מתפרש כפשוטו ממש, וכל דבריך אין בהם ממש. במובנים מסויימים אונס חמור מרצח, ויש לא מעט נאנסות שקצו בחייהן בשל כך ונטלו נפשן בכפן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:37 |
|
| |
לפי התורה צריך לשלם 100 שקל קנס שזה באמת לא חמור כל כך..מצד שני אף אחד לא ימכור בתו לאמה עבריה היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:39 |
|
| |
התשובה הנכונה הוא:יש ויש
יש שנפגעים/עות מאוד ויש שלא כ"כ, לא ברמה שצריך להסגיר את הפוגע מאחורי סורג ובריח כנ"ל גם בהכאת ילדים ע"י הורים ומורים, אני מכיר הרבה שזה לא הזיז להם מבחינה נפשית, ויש שכן. ראיינתי תלמידים מאותו מלמד שהיה די אכזרי לכאורה, יש שצחקו ושחקו על כך, ויש שביטאו עצבות רבת שנים.
אלא שמבחינה תקשורתית ומהפמפום הבלתי פוסק עשו מזה את העוול השווה בדרגתו לרציחה. האמת, שמבחינה יהודית/תורנית הוא אכן עוול חמור ומתועב, אבל מבחינה חילונית, מבחינת כל הלובשות בפריצות ובמשיכת עין, העוברות על איסור יחוד כדרך חיים - מה להן כי ילינו ?????
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:45 |
|
| |
| בןציוןכהנא כתב: |  | אלו דברי התורה על אונס: "כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל רֵעֵהוּ וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ כֵּן הַדָּבָר הַזֶּה" (דברים כב,כו) כל מי שמצוי בעניין יודע שהפסוק מתפרש כפשוטו ממש, וכל דבריך אין בהם ממש. במובנים מסויימים אונס חמור מרצח, ויש לא מעט נאנסות שקצו בחייהן בשל כך ונטלו נפשן בכפן. |
|
התורה אומרת את זה כדי לפטור את הנערה מעונש, והיא אומרת שאי אפשר להאשים אותה במה שקרה כי זה כמו שמישהו יעשה למישהו אחר משהו שאין ביכלתו להציל את עצמו ממנו. זה הדימוי לרציחה. הדימוי הוא ממש אליגוריה ובודאי לא כמשוטו.
ולעצם העניין ברור שהתחושה היא תלוית תרבות, בתרבות בה חיי האישה הם הפקר הרי שגופה גם לא יקר ולמירב יראו באונס פגיעה בכבוד המשפחה, ולכן הפיצוי יהיה פיצוי למשפחה. והנערה? היא תצטרך להתמודד עם גורלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:49 |
|
| |
| בןציוןכהנא כתב: |  | אלו דברי התורה על אונס: "כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל רֵעֵהוּ וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ כֵּן הַדָּבָר הַזֶּה" (דברים כב,כו) כל מי שמצוי בעניין יודע שהפסוק מתפרש כפשוטו ממש, וכל דבריך אין בהם ממש. במובנים מסויימים אונס חמור מרצח, ויש לא מעט נאנסות שקצו בחייהן בשל כך ונטלו נפשן בכפן. |
|
אכן כן, ויש מקרים רבים שהנאנסות איבדו כל טעם בחיי אישות כתוצאה מכך, ישנם בתים רבים שהתפרקו כתוצאה מכך שהאשה עברה פגיעה מינית, יש אף נערים רבים שאיבדו את הרגש הנכון לחיי אישות כתוצאה מפגיעה בהם, יש כאלו שאיבדו את האיזון הנפשי, ישנם שהתפקרו, ויש שלא הצליחו לחיות חיי אישות תקינים. הסיבות לכך הם ככל הנראה ברובד העמוק של הנפש, לכן לא שייך להתייחס לפעולת האונס כאל מאורע טכני לא נעים, אלא במקרים רבים מאד הוא הרס הרגשות הטבעיים של האישות, ולפעמים אף הרס האיזון הנפשי בכללותו, עד כדי התאבדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:52 |
|
| |
קודם כל דברי חז"ל הם כמסמרות נטועים, והם כתבו על כך שזה כמי שעמד ורצחן נפש !, אלא שכאן זה מת חי, ולגבי ההשלכות הנפשיות יש דרגות שונות ואף הפיזיות, נעות מאיבוד הרצון להתחתן או להפסיק חיי אישות, עד כאלו שנותנות את גופן לכל, מה שחשוב וקריטי, זה לא להזניח, ולטפל במהירות האפשרית, וגם לפני הטיפול, צריך לשים לב לשינויים בהתנהגות ו\או ברגשות, בכדי לעלות על דברים שכאלו, כמה שיותר בהתחלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:55 |
|
| |
| asher177 כתב: |  |
|
התורה אומרת את זה כדי לפטור את הנערה מעונש, והיא אומרת שאי אפשר להאשים אותה במה שקרה כי זה כמו שמישהו יעשה למישהו אחר משהו שאין ביכלתו להציל את עצמו ממנו. זה הדימוי לרציחה. הדימוי הוא ממש אליגוריה ובודאי לא כמשוטו.
ולעצם העניין ברור שהתחושה היא תלוית תרבות, בתרבות בה חיי האישה הם הפקר הרי שגופה גם לא יקר ולמירב יראו באונס פגיעה בכבוד המשפחה, ולכן הפיצוי יהיה פיצוי למשפחה. והנערה? היא תצטרך להתמודד עם גורלה... |
|
הדברים ממש לא אלגוריה, אלא מציאות כואבת, וזה כל כך רחוק מאלגוריה, עד שאף בנות שנותנות לכל משלם או בנות שמבלות עם כל מה שזז, כשהדברים נעשים בכפיה, רבות מהן נפגעות ויש אף שקשה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 13:59 |
|
| |
אם אנו רוצים ללמוד מהתורה איך להתייחס לאונס, הרי שהפיצוי הוא כספי ונמוך. ממש לא התייחסות כמו לרצח. רוב העבירות בתורה העונש שלהן יותר חמור מאשר אונס. אז בבקשה פרופורציו. מה שכתוב כי כאשר יקום ורצחו נפש, הפירוש לא כמו שכתבו כאן, אלא כאן הוא הוצא מהקשרו באופן חמור מאד. הפירוש הוא שאין מגיע לנאנסת עונש כי היא לא עשתה שום דבר רע, וכמו שלא מענישים את מי שנרצח. זה לא בא להשוות את הדברים. ההעצמה של הפגיעה היא לא רק אחרי מעשה, היא גם בחינוך מגיל קטן שאם יקרה לך כך וכך אז תהיי אומללה. ברגע שמזהירים ילדה לא להתקרב לסבא שלה, ולא להתקרב לשכנים, ולהזהר מכל האנשים ברחוב כי אולי הם יפגעו בה, (הקצנתי. לא נורא). אז אם וכאשר היא תיפגע, זה אכן יהיה אסון נורא. ולכל אלו שכתבו על אנשים שזה הורס להם את החיים, יש כאלו, השאלה אם זה בגלל הפגיעה עצמה, או בגלל החינוך הנורא שפגיעה מינית היא נוראית. [זכורני בחורה אחת שפעם חרדי אמר לה [או לא אמר] באוטובוס "פריצקע", וממש נהרסו לה החיים....].
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 14:01 |
|
| |
חז"ל אכן למדו כך מהפסוק "שעל גילוי עריות הדין הוא שיהרג ואל יעבור" וזה בגלל שהפסוק משוה את זה לרציחה. אבל זה לא הפשט הפשוט של הפסוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2016 14:12 |
|
| |
התורה מבדילה הבדל גדול בין אונס פנויה לאונס אשת איש, האונס את הפנויה משלם מאה כסף חוץ מבושת ופגם, חשוב להבין שזה לא סכום של מה בכך, זהו שיעור כתובתה של אלמנה. האונס אשת איש חייב מיתה, ועל זה נאמר הפסוק שהבאתי לעיל. נכון שהפסוק בא להסביר את הפטור של הנערה מעונש, אבל חז"ל למדו מהפסוק הלכות נוספות ובתכון שהרודף אחר נערה המאורסה מותר להצילו בנפשו כמו הרודף אחר חבירו להורגו. אני חושב שההלכה הזו בהחלט נותנת פרופורציה על העניין. במקרה שלפנינו, מדובר על אונס של אשת איש, שהרי אם היה מדובר רק בפנויות לא הייתה שאלה אם הן מותרות לבעליהן.
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 22/05/2016 14:12:21
|
|
|
|
|