בית פורומים בחדרי חרדים

פריימריז - כן או לא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2018 15:18 לינק ישיר 
פריימריז - כן או לא

לדעתי מי שמפחד מפריימריז יש לו מה לפחד
ומי שיגיד שזה יעשה מחלוקת הוא האבא של השקרנים : יותר ממה שעברנו כבר לא יכול להיות 

ועוד משהו.לשתף בפרימריז את כל הדתיים 
ועוד משהוא קטן לא מערבים רבנים. אז קדימה
אם אתה בעד פרימריז תכתוב
בעד
ואם אתה גם בעד לשתף את המיזרחיסטיים תסמן
בעד+ 
ואם אתה נגד תכתוב
נגד

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2018 15:19 לינק ישיר 

בעד+

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2018 15:32 לינק ישיר 

נגד.
כי זה לא יעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2018 15:48 לינק ישיר 

לבחירתכם כתב:
פריימריז - כן או לא

ומי שיגיד שזה יעשה מחלוקת הוא האבא של השקרנים : יותר ממה שעברנו כבר לא יכול להיות 

אם אתה בעד פרימריז תכתוב
בעד
בעד+ 
ואם אתה נגד תכתוב
נגד

כנראה שהיית בחו"ל בחודש האחרון.
הבחירות האחרונות היו פריימריז ובפרימריז נקבע שכוחה של דגל התורה לכנסת יעמוד על 60% ושל אגודה על 40%.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2018 16:15 לינק ישיר 

התמימות הליטאית מעוררת רחמים, הם חושבים שעם חסידות כמו גור זה משנה משהו גם אם אליהו הנביא בכבודו ובעצמו יעיד שהם הרוב. 

רק בנפרד. כמה חודשים של מתח ואחרי זה יתבררו ויתלבנו כל הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2018 17:48 לינק ישיר 

מתפלל שגור ופרוש יעמדו בעקשותם, וישלחו אדיוט תורן כמו ויצמן לסגור דברים מאחורי גבם של גדולי המועצת החסידית, כפי שעשו עכשיו בחוצפתם שלא יודעת שובע, ומה שיקרה הוא שאגו''י הכללית ישלימו עם הליטאים כפי שעשו גם בשנים עברו, וגור ושלומי אמונים, יישארו עם תאוותם בידיהם, עד שישכילו מאחריתם..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 17/11/2018 15:48:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2018 17:48 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

מתפלל שגור ופרוש יעמדו בעקשותם, וישלחו אדיוט תורן כמו ויצמן לסגור דברים מאחורי גבם כפי שעשו עכשיו בחוצפתם שלא יודעת שובע, ומה שיקרה הוא שאגו''י הכללית ישלימו עם הליטאים כפי שעשו גם בשנים עברו, וגור ושלומי אמונים, יישארו עם תאוותם בידיהם, עד שישכילו מאחריתם..

מתפלל שגור ופרוש יעמדו בעקשותם, וישלחו אדיוט תורן כמו ויצמן לסגור דברים מאחורי גבם של גדולי המועצת החסידית, כפי שעשו עכשיו בחוצפתם שלא יודעת שובע, ומה שיקרה הוא שאגו''י הכללית ישלימו עם הליטאים כפי שעשו גם בשנים עברו, וגור ושלומי אמונים, יישארו עם תאוותם בידיהם, עד שישכילו מאחריתם..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 17/11/2018 15:49:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2018 19:07 לינק ישיר 
לבחירתכם

אריאל222 כתב:
לבחירתכם כתב:
פריימריז - כן או לא

אם אתה בעד פרימריז תכתוב
בעד
בעד+ 
ואם אתה נגד תכתוב
נגד

כנראה שהיית בחו"ל בחודש האחרון.
הבחירות האחרונות היו פריימריז ובפרימריז נקבע שכוחה של דגל התורה לכנסת יעמוד על 60% ושל אגודה על 40%.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין קשר .זה בדיוק כמו שהצביעו לליאון מול ברקוביץ . זה נקרה לבחור ברע במיעוטו
אבל מי אמר שאין נציגים יותר טובים מליצמן וגפני ודרעי?אולי הציבור מעונייןבמישהו אחר?
במישהו שחושב שלא צריך לבלבל לגדולי ישראל את השכל עם נושאים כאלו שנהיו מעיקרי הדת בדיוק כמו שארץ ישראל נהיתה עיקר הדת אצל המחזרוחניקעס והרבי שליטא אצל החבדסקרס
יש איזה רב שהשווה את הטיול של ר' חיים ור' גרשון וחכם כהן לשמואל הרמתי שהסתובב בערי ישראל 
ובכלל אותו רב טוען שהניצחון של הליטוקס על החסידים מראה שנגמר עין החסידות שהעיקר זה התפילה אלא רואים שה' רוצה בעיקר את הלימוד התורה 
למה למה למה היו צריכים להמר כל כבוד התורה של ר' חיים?????
פשוט הניחו את כבודו על כף המאזנים של 250000/3000   זה סיכון מיותר שהיה נכול להסתיים בפריימריז 

אם אתה חושב שאתה עסקן שיכול לתרום .תתמודד
תתמודד בלי להמר על הכבוד של האדמור שלך וכבוד התורה של ר חיים ועוד צדיקים וחשובחים
שהבחירות מעניניות אותם כשלג דאשתקד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2018 19:20 לינק ישיר 

הפריימריז הוא בעייתי מי יקבע מי משתתף בפריימריז?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2018 23:15 לינק ישיר 
לבחירתכם

בוער_אש כתב:
הפריימריז הוא בעייתי מי יקבע מי משתתף בפריימריז?

נשלח מהאנדרואיד שלי

כיום שהכל ממוחשב אפשר לדעת כל אחד באיזה בית כנסת אורטודוקסי הוא מתפלל ויהיה לו זכות בחירה
יהיה אתר שאפשר לראות מי יש לו זכות ויהיה אפשרות לערער על מישהו שמחלל שבת או שנרשם פעמים
בקיצור זה אפשר ואסור לתת לשרלטנים לשלוט על הציבור
אני בטוח שיש עוד רעיונות איך לעשות את זה בלי יותר מידי רמאויות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2018 23:26 לינק ישיר 

אני בעד פריימריז פתוח ככל האפשר, שלמעשה ישמוט את הקרקע מתחת רגלי אנשי עץ לדוגמה - שטוענים שמדירים אותם, או זה שכתב לעיל שהניצחון בי"ם ועוד הוא למעשה פריימריז (שסו למעשה הטענה של החסידים עד היום, שהיה פריימריז בתשמ"ט...).
בקיצור, מפלגת החרדים (ג לצורך העניין) תהיה בדיוק כמו מפלגת הליכוד או המערך, יהיו מתפקדים ומועמדים וכל אחד יבחר אחת לכל קדנציה את מי הוא רוצה. אגב יש לי הרגשה (ואולי זו הסיבה שאין פריימריז..), שהאחרונים שייבחרו הם גפני וליצמן ואולי גם אייכלר....
המיוחד בפריימריז, שהוא אישי ולא פרסונלי. אני עכשיו חושב שהנציג - שבמקרה הוא חסיד נדבורנא-חדרה-ק"ס - טוב ויעיל לעם ישראל, אז הוא ייכנס על סמך הכישורים והאמון ולא בגלל שהוא ליטאי-שוינא-לקקן או חסיד-גור-בריון (לדוגמה). ככה באמת נתפח אנשים גדולים ונפתח מפלגה אפקטיבית ומלאת אמון ציבורי.
כמובן שיש מקרים יוצאי דופן וצריך מצע כלשהו, אבל עדיף שיהיה בסיסי ככל האפשר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2018 23:29 לינק ישיר 

אני מאמין שצריך פריימריס רק בתוך המפלגות עצמם, בתוך דגל, בתוך אגודה, וכו'.
פריימריס בתוך מפלגה פנימה, זה בחירה אמיתית בין המועדפים על הציבור.
ואילו משהו כללי, תמיד יהפוך לעניין מגזרי ולא ענייני. ואין טעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2018 01:18 לינק ישיר 
לבחירתכם

הדיבוק כתב:
אני בעד פריימריז פתוח ככל האפשר, שלמעשה ישמוט את הקרקע מתחת רגלי אנשי עץ לדוגמה - שטוענים שמדירים אותם, או זה שכתב לעיל שהניצחון בי"ם ועוד הוא למעשה פריימריז (שסו למעשה הטענה של החסידים עד היום, שהיה פריימריז בתשמ"ט...).
בקיצור, מפלגת החרדים (ג לצורך העניין) תהיה בדיוק כמו מפלגת הליכוד או המערך, יהיו מתפקדים ומועמדים וכל אחד יבחר אחת לכל קדנציה את מי הוא רוצה. אגב יש לי הרגשה (ואולי זו הסיבה שאין פריימריז..), שהאחרונים שייבחרו הם גפני וליצמן ואולי גם אייכלר....
המיוחד בפריימריז, שהוא אישי ולא פרסונלי. אני עכשיו חושב שהנציג - שבמקרה הוא חסיד נדבורנא-חדרה-ק"ס - טוב ויעיל לעם ישראל, אז הוא ייכנס על סמך הכישורים והאמון ולא בגלל שהוא ליטאי-שוינא-לקקן או חסיד-גור-בריון (לדוגמה). ככה באמת נתפח אנשים גדולים ונפתח מפלגה אפקטיבית ומלאת אמון ציבורי.
כמובן שיש מקרים יוצאי דופן וצריך מצע כלשהו, אבל עדיף שיהיה בסיסי ככל האפשר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא נראה לי שהם יסכימו להיות אחרוניםהם יהפכו את העולם שהגדולים יתמכו בהם
אבל אז הם יפסלו אוטומאית בגלל שזה יהיה חוק יסוד של הפרימריז מי שיביא תמיכה של רב יפסל
הבעיה שמראש הם ינסו לטרפד את הפריימריז ע"י מכתבים של רבנים שכל מי שישתתף בבחירות בפריימריז אין לו חלק לעולם הבא ויהרג ואל יעבר וכ   

עובדתי:::
אני לא חושב שצאיך כל מפלגה לבד אלא כולם יחד גם ש'ס גם אגודה גם דגל גם עץ יחד ומזרחיסטים כולם יחד וביום אחד 
בא נגיד שלכל אחד תהיה זכות בחירה 70 נציגם מה אכפת לך אם אני בחרתי 10 ספרדים עשרים חסידים ועשר ליטאים וחמש מזרחיסטם שאני חושב שיקדמו לי את האינטרסים 
מי שיקבל הכי הרבה נקודות ימוקם יותר גבוה ברשימה ועם כלל מפורש שאם באזורים ידועים לחסידות מסויימת או יישוב מסוים  לא יראו שיש הצבעה ביום הבחירות האמיתי אז המפלגה הזו מפנה את המקומות שלה לאלו שבתחתית הרשימה או רעיון אחר אבל בגדול יהיו הרבה נציגים וכולם יעבדו חזק כמה שיותר אחוזי הצבעה בגלל שכולם דתים ואז שהרבנים יעודדו להצביע לשימה המשותפת שיהיה להם חופש הצבעה  כל אחד ישאל את האדמור או את הרב שלו בלי מועצת בובות של העסקנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2018 01:58 לינק ישיר 

לבחירתכם כתב:
לבחירתכם

>לא נראה לי שהם יסכימו להיות אחרוניםהם יהפכו את העולם שהגדולים יתמכו בהם
אבל אז הם יפסלו אוטומאית בגלל שזה יהיה חוק יסוד של הפרימריז מי שיביא תמיכה של רב יפסל
הבעיה שמראש הם ינסו לטרפד את הפריימריז ע"י מכתבים של רבנים שכל מי שישתתף בבחירות בפריימריז אין לו חלק לעולם הבא ויהרג ואל יעבר וכ   

הוא אשר דיברתי שבגלל זה אין פריימריז, הם פשוט לא צריכים להילחם על מקומם באמצעות מכתבים, הם מעדיפים להילחם בפריימריז בכך שהם השולטים והמחליטים...
אגב לפי שאולזון, בפריימריז הראשון והיחיד שנערך באגודת ישראל אכן היה חוק לא להביא מכתבים של רבנים, אבל אחד המועמדים לא התאפק... (בלי קשר לסיפור זה, אותו קשה-התאפקות היה אמון על החתמת רבנים במרמה). כנקמה עוד באותו ערב הביאו המתחרים בו עשרות מכתבים של רבנים מאותו ציבטר ואכן הם ניצחו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2018 20:31 לינק ישיר 
לבחירתכם

הדיבוק כתב:
לבחירתכם כתב:
לבחירתכם

>לא נראה לי שהם יסכימו להיות אחרוניםהם יהפכו את העולם שהגדולים יתמכו בהם

הוא אשר דיברתי שבגלל זה אין פריימריז, הם פשוט לא צריכים להילחם על מקומם באמצעות מכתבים, הם מעדיפים להילחם בפריימריז בכך שהם השולטים והמחליטים...
אגב לפי שאולזון, בפריימריז הראשון והיחיד שנערך באגודת ישראל אכן היה חוק לא להביא מכתבים של רבנים, אבל אחד המועמדים לא התאפק... (בלי קשר לסיפור זה, אותו קשה-התאפקות היה אמון על החתמת רבנים במרמה). כנקמה עוד באותו ערב הביאו המתחרים בו עשרות מכתבים של רבנים מאותו ציבטר ואכן הם ניצחו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2022 20:40 לינק ישיר 
לבחירתכם

לא חשבתי שזה יבא כל כך מהר חשבתי שזה יהיה עוד יותר מהר

תכלס' האם אנחנו הולכים שוב לאכול את הגזר והקולרבי והקוללאדמור ולרושיבע
או שהגיע הזמן שיהיה כאן מבוגר אחראי 
פריימריז יביא לנו הרבה קולות 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פריימריז - כן או לא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר