בית פורומים בחדרי חרדים

כשאין הכרעה עוברים לפנדלים-רעיון הזוי או יצירתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/9/2019 12:37 לינק ישיר 
כשאין הכרעה עוברים לפנדלים-רעיון הזוי או יצירתי

חשבתי פתאום על רעיון הזוי (והסיבה שנכנסתי לכאן לכתוב אותו זה שאם ההזיה תתממש תמיד אוכל להוכיח שאני ההוזה הראשון)

כמו שטחנו כולם אין מוצא כרגע מהמבוי שנכנסים אליו.

אז למה שלא תחליט הכנסת בהוראת שעה שהמשלה הבאה תיבחר בבחירות ישירות ואז נריץ שוב את אזרחי ישראל לבחירות אבל לא לכנסת אלא רק  לראשות הממשלה.
ככה נכריע אחת ולמיד איזה מחנה יותר גדול רק ביבי (להלן: ר"ב) או רק לא ביבי (להלן: רל"ב).

מי שיבחר יתמנה לראשות הממשלה. ברור לכל שמי שזה לא יהיה הוא  יוכל להרכיב קואליצה תוך 10 דק'

היחיד שאמור להתנגד נחרצות זה ליברמן שמפסיד את קלף ממליך המלכים שלו ויצטרך גם להודיע אחת ולתמיד את מי הוא מעדיף. אבל כל  השאר אמורים לתמוך, ולו בשביל לצאת מהפלונטר.

אגב מחישוב שעשיתי ע"פ נתוני הוועדה שבאתר (נכון לשעה 10:40) אז למחנה ר"ב (ליכוד, שס, ג', ימינה, עוצה והוספתי גם את 1091! המבולבלים של נעם) יש 2011911 תומכים. ואילו למחנה רל"ב (כחו"ל, משותפת, מרצ ועבודה) יש 1972516.

ככה שהשאלה בגדול היא מה יעשו 302738 המצביעים של ליברמן.

(בהנחה שמי מהמועמדים לראשות לא יתפור דיל עם מצביעי מפלגה מא' המחנות).

גילוי נאות: כותב השורות שימש מזכיר קלפי בבחירות האחרונות וממש בא לו לשמש שוב כמזכיר בעיקר אם יהיו רק שני פתקים לשפד (ועוד פתק לבן).

זאת ההזדמנות להודות לחברי ועדת הקלפי שלי ולמשקיפים. אלחנן, עוז, תומר (איתי), רעיה, יהודה, יורם ואהרון. הייתם אחלה חברה שבעולם ועשיתם לי את העבודה הכי קלה ונעימה שיש. בא לכם להיפגש שוב? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2019 15:31 לינק ישיר 

נתקלתי עכשיו בכתבה בדה מרקר שטוענת בדיוק הפוך. לטענת הכתב שם טעותו של ביבי היית שהוא הפך את הבחירות לאישיות והציבור בחר נגדו
לדעתי הניתוח שלו לא נכון אבל קשה לי להגיב כי אין לי מינוי לאתר שם ואני יכול לקרוא רק את תחילת הכתבה.
https://www.themarker.com/news/politics/.premium-1.7859309?utm_campaign=TM+RSS+Article&utm_medium=RSS&utm_source=Mako
אם יש כאן מישהו שיש לו מנוי פליז שיעלה את הכתבה המלאה

תוקן על ידי עובר_ושף ב- 19/09/2019 13:37:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2019 15:34 לינק ישיר 

אני בכלל לא בטוח שמשרד הפרסום שהריץ את גנץ התכוון שהוא יהיה ראש ממשלה.
רוצים להוריד את ביבי, זהו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2019 17:24 לינק ישיר 

עובר_ושף כתב:
נתקלתי עכשיו בכתבה בדה מרקר שטוענת בדיוק הפוך. לטענת הכתב שם טעותו של ביבי היית שהוא הפך את הבחירות לאישיות והציבור בחר נגדו
לדעתי הניתוח שלו לא נכון אבל קשה לי להגיב כי אין לי מינוי לאתר שם ואני יכול לקרוא רק את תחילת הכתבה.
https://www.themarker.com/news/politics/.premium-1.7859309?utm_campaign=TM+RSS+Article&utm_medium=RSS&utm_source=Mako
אם יש כאן מישהו שיש לו מנוי פליז שיעלה את הכתבה המלאה

הצלחתי ללא מנוי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2019 17:26 לינק ישיר 

מעבר לספירת הקולות, צבירת המנדטים והחלוקה בין הגושים - הבחירות ותוצאותיהן יכולות לספק כמה מסקנות חשובות על הציבור בישראל ועל המציאות הפוליטית שבה אנו חיים.

1. הציבור תומך בשלטון החוק. בנימין נתניהו הפך את הבחירות האחרונות לבחירות ישירות לראשות הממשלה - וזו ככל הנראה היתה הטעות הגדולה שלו. הוא דאג לכך ששמו יירשם על פתקי ההצבעה של מפלגתו, ומיקד את הקמפיין של מפלגתו בעצמו, בזמן שיתר חברי הליכוד הועלמו. אזרחי ישראל לא התבקשו להצביע בעד נבחרת - אלא בעד אדם אחד. הם החליטו: רק 45% מהם הצביעו עבור מפלגות שהתחייבו להמליץ על נתניהו לראשות הממשלה.

בהתחשב במיקוד של הקמפיין נגד נתניהו בחקירות נגדו ובחשדות לשחיתות, ניתן לומר כי מרבית אזרחי ישראל הצביעו בעד שלטון החוק. הם לא מעוניינים בראש ממשלה המתמודד עם כתבי אישום. ניתן להוסיף אליהם גם לפחות חלק מאותם 45% שהצביעו לגוש הימין - בין אם למפלגות החרדיות או לימינה - שעשו זאת אף שהם רואים את הבעייתיות בכך שנתניהו ימשיך בתפקידו למרות שלל הפרשיות שבמסגרתן הוא נחקר.

קלפי בראש העין
קלפי בראש העיןמגד גוזני
למפה הפוליטית ששורטטה אתמול יש פתרון אחד: ממשלת אחדות שבה לבנימין נתניהו אין חלק. הנציגים הימניים של כחול לבן, אלו שעמדותיהם זהות לעמדות של רשימת ימינה, לא יאפשרו לנתניהו להיכנס לממשלה בעצמו, גם אם לנציגי הליכוד ייקח זמן לעכל זאת. נתניהו יעשה בשבועות הקרובים הכל כדי למנוע את האפשרות הזו. הוא ימקד את מאמציו בדחיית ההכרעה לגבי כתב האישום בענייניו, ובהמשך במניעת הגשתו - אבל כדי שהליכוד יהפוך לשותף לגיטימי לממשלת אחדות, הוא יצטרך להעמיד בראשו אדם שאינו מסובך בפלילים.

2. החשבונאות בבלפור לא נגמרת אף פעם. את הטלפון הראשון הרים נתניהו לנפתלי בנט, יו"ר מפלגת הימין החדש שרצה כחלק מרשימת ימינה. עדיף היה לו להתקשר לאיילת שקד, יו"ר ימינה. במקום להסתבך בדיונים עם הימין החדש ואיחוד מפלגות הימין בנפרד, מוטב לו לנהל את המשא ומתן הקואליציוני עם ראש אחד של הימין האידאולוגי. אלא שהכרזתה של איילת שקד יום לפני הבחירות על כך שבליכוד דוחים אותה בגלל מניעים אישיים לא רציונליים של ראש הממשלה וסביבתו, הפכה אותה לאישיות מוקצה באותה סביבה. החשבונאות הלא רציונלית הזו נמשכת גם בזמן שנתניהו זקוק לגב בגזרת הציונות הדתית.

3. הנקודה האחרונה חשובה משום שימינה לא נמצאת בכיס של נתניהו. צריך לצפות בהתנהלותו של יועז הנדל מכחול לבן, השייך למפלגת תל"ם של משה (בוגי) יעלון, מול חברי הכנסת של איחוד מפלגות הימין כדי להבין עד כמה גם אחרי שנה בכחול לבן, הוא מהווה בשר מבשרה של הציונות הדתית. בהתחשב בעמדותיהם המדיניות, צבי האוזר, יעלון ואחרים בכחול לבן יכלו למצוא את עצמם בימינה. מה שחיבר אותם לגנץ הוא חוסר הנכונות שלהם לשתף פעולה עם מפלגה שבראשה עומד חשוד בפלילים.

חברי הכנסת צבי האוזר ויועז הנדל
חברי הכנסת צבי האוזר ויועז הנדלאוליבייה פיטוסי
 4. הצורך בממשלת אחדות הוא אמיתי - לא סיסמת בחירות. קל לזלזל באמירות הנזרקות על ידי פוליטיקאים במהלך הקמפיין, אבל הצורך בממשלת אחדות, שעליו דיברו חלק מהמפלגות, אינו רק חלק מהקמפיין. הוא מגיע אחרי מערכת בחירות שנמשכה כמעט שנה, ובמהלכה התמקדו הפוליטיקאים במחלוקות הקורעות את ישראל. לא ניתן להגזים בנזק שתסב כעת ממשלה - מכל צד של המתרס הפוליטי - שרק מחצית מהציבור מרגיש שהיא מייצגת אותו. הדבר יכול להשפיע על המשק במגוון דרכים, מנכונות לשלם מסים ועד קיום ההשתתפות האזרחית הנדרשת מהציבור בדמוקרטיה.

מעל הכל, הדבר נדרש להתמודדות עם הסוגיות הכלכליות שמאיימות על ישראל - השתתפות חסרה של החברה החרדית והערבית בשוק העבודה, וקריסה של מערכות ציבוריות חיוניות כמו התחבורה והבריאות. כל אלה בעיות שממשלה שעסוקה בכל העת רק בהשבעת רצונם של שותפים קואליציוניים - לא מסוגלת להתמודד עמן.

5. הציבור לא רואה במערכת המשפט אויב. על כך מעידים 7-6 המנדטים הבודדים שקיבלה ימינה - המזוהה עם קריאת תיגר על בית המשפט העליון. הפוליטיקאים שהרימו את דגל המלחמה בבג"ץ לא תוגמלו על כך בקלפי - לא באפריל ולא השבוע.

6. הציבור גם לא הצביע בעד מלחמת חורמה בוועדים הגדולים. גם כאן, נושאת הדגל בסוגייה זו - ימינה - לא תוגמלה בקלפי. גם הזיהוי שניסה הליכוד לייצר בין כחול לבן לעמדותיו של אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות לשעבר, לא סייע כדי למשוך אליו מצביעים.

7. איש המפתח בצוות המשא ומתן של כחול לבן יהיה שלום שלמה, שבעבר ייעץ לנתניהו ולשקד. שמו אולי לא מוכר למרבית האזרחים שהצביעו למפלגה, אבל שיבוצו בצוות מרמז לאן מועדות פניו של גנץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2019 21:24 לינק ישיר 

אחר המחילה, לא הבנתי איך זה פותר את הבעיה, בא נגיד שביבי מנצח, או גנץ , איך המנצח ירכיב ממשלה, אם המפלגות עצמם לא ירצו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2019 01:10 לינק ישיר 

חריף ומקשה תודה רבה. לא מצאתי בדבריו משהו מעניין וחדש (המעניין לא חדש והחדש לא מעניין). ועיקר הטענה שלו על זה שביבי שם את עצמו מטרה ונכשל לא נכונה לדעתי. ראשית זה לא45% אלא כמעט 47% שהצביעו בעד ביבי (הוספת 2% של עוצמה).
אבל מעבר לזה מי אמר שכל ה8 של ליברמן (7%) שייכים למחנה רל"ב? הם התנגדו לכמה מהחלטות נתניה ומהחיבור שלו לחרדים אבל יתכן מאד והם מעדיפים אותו כראה"מ. (וזה מתאים אכן לכל הסקרים שבהם ביבי מוביל על גנץ במידת ההתאמה).

ולשאלתך פסתםנחמד. לענ"ד המפלגות לא רצות זו את זו כל עוד הם סוברות שהראשות מגיעה להם או שיש להם תחליפים אחרים (מישהו אחר מהליכוד, רוטציה וכו').
ברגע ששאלת מי בראש פתורה לא נראה לי שיהיה למישהו קשה כ"כ להכנס לממשלה של השני. סה"כ הפערים לא כאלו גדולים.
נצייר את התרחישים:
נאמר תרחיש א ביבי מנצח. כחו"ל מקבלת בלית ברירה את הכרעת הבוחר (גם מבחינה דמוקרטית זה דבר מתבקש וגם מבחינה אתית. זה לא הם שמינו אדם חשוד וכו' אלא הציבור). החרדים ולפיד זה לא באמת סיפור לא פתיר. וגם אם נניח שכן אז ליברמן ישמח למלא את מקומם. ואני מניח שגם עמיר פרץ יראה בבחירת הציבור סולם נוח מאד לרדת מהעץ ולהצטרף. .(המחנ"ד זה סיפור אחר שם באמת יש מרחק אידאולוגי שקשה לגשר עליו).

תרחיש ב גנץ מנצח. תוך חצי דקה הליכוד מצטרף אחרי שביבי מפסיד כל סיבה להתחמק מהמשפט. (בהנחה כמובן שהשימוע לא באמת ימחוק את התיקים) וכל השאר יתחננו שיתנו להם גם להצטרף.

בקיצור הרציונל מאחורי ההצעה היא שברגע שיש מנצח ברור וחד, אז הרבה יותר קל לאחרים להתכנס תחתיו גם אם זה לא מוצא חן בעיניהם. ולראיה כמעט תמיד ראשי העיריות מקימים קואליציה בקלות גם עם יריבים מרים. לעומת זאת ממשלה זה סיוט בכל פעם מחדש.

אגב. עמית סגל פתח שרשור בטויטר שבו רובי ריבלין מקבל הצעות מהציבור איך לפתור את הבעיה. והנה מצאתי שם שיש חבר להזיה שלי:)

תוקן על ידי עובר_ושף ב- 19/09/2019 23:11:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2019 20:37 לינק ישיר 

עמית סגל חושף בערוץ 12:*
פתרונות יצירתיים כדי לצאת מהברוך הפוליטי עלו היום בין הפוליטיקאים.רעיון אחד היה לצאת לבחירות כהוראת שעה ובאופן חד פעמי לבחירה ישירה בין בני גנץ לבנימין נתניהו.כלומר,לא בחירות לכנסת,אלא לראשות הממשלה בלבד.
רעיון שני היה של ח"כ סתיו שפיר מראשי המחנה הדמוקרטי,לנסות להקים ממשלת שמאל בראשות גנץ עם החרדים,ללא החרדלי"ם.שפיר טענה כי מי שבאמת אחראי על ההדתה,הם החרדלי"ם.ממשלה כזאת תהיה עם 61 חכי"ם..זה אחד הסיבות שיו"ר ש"ס אריה דרעי מיהר להכחיש שילכו עם גנץ..עוד דבר לא ברור בהצעה זו,כי על פי המסתמן,רוב הסיכויים שמחר הליכוד יקבל מנדט נוסף על חשבון יהדות התורה כך שלא יהיה יותר מ60 מנדטים למהלך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2019 21:31 לינק ישיר 
הקפצתי-כי אם אני לי מי יחמיא לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2019 15:40 לינק ישיר 

טוב זה כבר כנראה לא יקרה בסיבוב הקרוב

אבל ח"כ קרעי (עם מוטי יוגב) כבר הגיש את הצעת החוק אז אולי כן.

https://main.knesset.gov.il/Activity/Legislation/Laws/Pages/LawBill.aspx?t=lawsuggestionssearch&lawitemid=2084032

א
גב. לדעתי ההצעה שלו (תוספת כוח של כעשר אחוז לממשלה) פחות הגיונית מהצעות אחרות (שמעתי למשל את שייטניץ מציע שממשלה כזו תוכל להתקיים גם כממשלת מיעוט שלהפיל אותה יהיה צורך ברוב מיוחס או משהו מעין זה). אבל זה מה שיש כרגע על השולחן. נראה מה יהיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2019 15:52 לינק ישיר 

לא מבין מה יעזור אם הוא לא יכול להקים ממשלה? ממשלת מיעוט סו ממשלה לא שולטת, שלא יכולה להעביר שום החלטה משמעותית בכנסת או בועדות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2019 16:36 לינק ישיר 

הבעיה היא שאז ביבי מנצח, שהרי הערבים לא יבחרו גנץ - רמטכ"ל ציוני לשעבר..
ואז למה שגנץ יסכים למשחק הזה??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2019 17:27 לינק ישיר 

לא הבנתי איך זה יעזור. נניח שביבי מנצח. איך הוא מצליח להשביע ממשלה בכנסת אם אין לו רוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2019 11:42 לינק ישיר 

הרעיון שמאחורי ההצעות האלו הוא שברגע שיש ראש ממשלה שיכול להקים גם ממשלת מיעוט (והוא אינו צריך את אימון הכנסת לשם כך. לשאלת כי הוא זה) יהיה הרבה יותר קל לתמרן את הסיעות השונות שיצטרפו לממשלה.

נניח במקרה שלנו. הליכוד רוצה את ביבי. אבל אם הממשלה היא בהכרח של גנץ (כי הוא נבחר) מדוע שהם לא יצטרפו לממשלה וישפיעו מבפנים או ייהנו ממטעמי השלטון? (בחרו את הניסוח המתאים)

לחילופין אם ביבי נבחר צריך להיות אידיאולג מובהק כדי לא לרדת מהעץ ולא לומר כרגע אין מה לעשות הוא ראש הממשלה לפי בחירת רוב העם ולכן נשב בממשלתו כדי להשפיע/להנות וכו'
אולי לפיד ימשיך לסרב אבל רוב כחו"ל מן הסתם ישמחו לרדת מהעץ. מה גם שבזה הם לא שוברים את ההתחייבות שלהם לבוחרים כי זה לא הם שהקימו את ממשלתו.
יתכן וגם לעמיר פרץ יהיה קל יותר לגדל מחדש את השפם ולהצטרף בנימוקים אלו
(אולי גם לליברמן אבל כאן זה תלוי בשאלה הגדולה בכל השנה האחרונה: מה לעזאזל הייצור הזה רוצה?)

כאמור זה הרעיון הבסיסי אבל בהמשך ניתנו לו שיפורים חוקתיים מעניינים (שיתאימו גם למקרים אחרים בעתיד).
למשל שטייניץ הציע שממשלה כזו הכנסת לא תוכל לפזר רק ברוב מיוחס (נניח 70 ח"כ). לא סביר שמועמד יקבל  את אמון רוב העם אבל בכנסת יהיה כנגדו רוב מובהק.
הבעיה בהצעה זו שעדיין יהיה לממשלה קושי בקידום חוקים בכנסת לעומתית (בהנחה שעצם הקמת הממשלה לא הבריחה כמה מהמנגדים לחיק הקואליצה).
לזה באה הצעתו של קרעי שהיא קצת לא הגיונית אבל מאד יעילה. להצעתו ממשלה כזו תקבל נוסף על מספר המנדטים של מרכיביה תוספת של 12 נוספים (וכך תהיה כנסת של 132 חכי"ם) שתתחלק באופן יחסי בין השותפות הקואליציוניות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2019 14:12 לינק ישיר 

עובר_ושף כתב:
הרעיון שמאחורי ההצעות האלו הוא שברגע שיש ראש ממשלה שיכול להקים גם ממשלת מיעוט (והוא אינו צריך את אימון הכנסת לשם כך. לשאלת כי הוא זה) 

גם כשהיה חוק בחירה ישירה היה צריך את אישור הכנסת לממשלה. להקים ממשלה בלי אישור הכנסת- אין חיה כזאת. זה אנטי דמוקרטי, ולא חוקתי (נוגד את חוק יסוד הממשלה).

וכמובן שממשלה כזאת בכל מקרה לא יכול לתפקד במילימטר.

תוקן על ידי כי_הוא_זה ב- 05/12/2019 12:13:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2019 19:02 לינק ישיר 

לפי ויקיפדיה חוק הבחירה הישירה המקורי בתחילתו קבע בדיוק את הדבר הזה שהממשלה לא תצטרך את אימון הכנסת. וזה שונה רק לאחר דיוני הוועדה
כאן ניתן לקרוא את הצע"ח המקורית שאכן עולה ממנה כאמור
וכאן ניתן לקרוא את אחד מהדיונים בוועדה. (התומך העיקרי שם בראיון הזה הוא דוקא המומחה שהביאו לוועדה פרופ' ברוך זיסר) 
(כל הטוב הזה ועוד באתר הכנסת למי שיש זמן פנוי https://main.knesset.gov.il/Activity/Legislation/Laws/Pages/LawBill.aspx?t=LawReshumot&lawitemid=152147

אין ספק שזו שיטה בעייתית אבל היא עדיין עדיפה על פני פלונטר אין סופי או ממשלה ללא בסיס אמיתי. 
וכאמור לדעתי ברגע שזה יקרה לממשלה יהיה רוב מימלא כי יהיו כאלה שיקפצו על העגלה ברגע שידעו שאין אופציה אחרת.

ואגב. אאל"ט במונציפלי ככה זה עובד. רה"ע לא צריך את אמון המועצה ויכול תאורטית להסתדר בקואליצית מיעוט (חוץ מקביעת התקציב)

תוקן על ידי עובר_ושף ב- 05/12/2019 17:02:15

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כשאין הכרעה עוברים לפנדלים-רעיון הזוי או יצירתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext