אתה כותב שטויות,
אני מניחה שזהו חוסר הבנה מובנה של אדם מהצד כלפי הציבור החרדי,
או יותר גרוע שנה ופרש.
חשבתי להגיב באשכול: מה יהיה עם הקווים הנחסמים אחד אחרי השני?
ולאור המסקנה לעיל הסתפקתי אם יש בכך טעם,
ובכל זאת -
ציטוט:
אבל למען השם בשביל מה אתם משחיתים כאן מילים לריק? זה הרי לא מזיז לאף אחד כלום!
בסופו של דבר הרבנים קובעים! רק הרבנים קובעים!
ואני לא מכיר אפילו רב אחד שמתיר לעבור למספר שאינו בבעלות הועדה קרי ב"קומה הכשרה".
ולכן ממש לא ברור לי מה זה נותן לכם לקטר כאן?
אם אתם שייכים לציבור החרדי הקלאסי שמציית לרבנים ללא עוררין אז המקסימום שאתם יכולים לעשות זה לנסות לעלות לבית של הרבנים ולשכנע אותם לפרק את הועדה.
ואם אתם שייכים לציבור החרדי המודרני אז מי מונע ממכם לעבור למספר חופשי שאינו בבעלות הועדה?
תגובה:
1.
בסופו של דבר הרבנים קובעים! רק הרבנים קובעים!
בהחלט נשמע שזה מציק לך מאד, משתתפת בצערך הרב שהרבנים קובעים, סביר להניח שגם הגנב רוטן על הסדרי האבטחה הכבדים בבנקים. ככה זה, יש כאלו שברוב תחכומם מנסים לנצל את הפרצות שאדם מן השורה לא ממש אכפתי לגביהם, אבל מה לעשות... הם נתקלים באותם דמוית שנואות... הרבנים, מה הם עושים שם, לעזאזל?
אז ברור שהעצב שלך הוא השמחה שלנו, ב"ה שיש רבנים! ב"ה שהם גודרים גדרות ושומרים על כרם ישראל.
2.
לא כל דבר זה הרבנים !
ולא, זהו לא סעיף מנוגד לסעיף הקודם.
הרבנים הם המילה האחרונה - וטוב שכך.
אבל לא כל דבר שקורה מנוהל מלמעלה,
יש דברים שקורים מלמטה, ומעורבות הרבנים, רק כי נשאלו.
ויש סתם עניינים של חיי קהילה, וחיי יומיום.
לדוגמא: חינוך ילדים, בעבר היו תלמודי תורה רבים שייכים לחינוך העצמאי ולמדו בהם חשבון ואנגלית עד כיתה ח', וכי הרבנים אמרו לשנות ולהופכם ל'חדרים' ? לא! זה הגיע מהשטח, אנשים רצו חינוך יותר שמור ! וכתוצאה מכך, כמו כללי שוק - היצע וביקוש, המוסדות רבו על לב ההורים ושינו את מתכונת הלימודים. אכן, כעת התערבות בתכני הלימודים זוהי שאלה ששואלים עליה רבנים. לא בגלל התכנים אלא בגלל ההתערבות.
התערבות היא מסוכנת גם אם היא בין חומש בראשית לשמות. לא מוכנים שגורמים זרים כמוך יתערבו בתכני ילדינו.
גם גורמי אבטחה בבנק לא מוכנים לשמוע מאנשי הפשע עצות איך לייעל את השמירה, ייתכן ובעצות אין כל דבר שמזיק, אבל לא תודה... לא רוצים לשמוע עצות מפי הגנבים... לא יודעים מה מסתתר מאחורי....
סוף דוגמא.
לסיכום: אין התערבות של רבנים איך להתנהל בחיי היוםיום – זהו לא נושא של רבנים!!!, אבל כן, שואלים רבנים שמתעורר צורך לכך, כאשר עולות שאלות, כאשר יש סוגיה של שמירה.
ועדיין, הרבנים לא מעורבים בכל פרט ופרט, הם נותנים מתווה כללי, והדברים מטופלים בתוך הקהילה. אין אף אדם הגיוני שחושב שהרב הזה - אמר לחסום קו פלוני, והרב הזה נגד קווי תוכן משפחתיים, אלו לקויות של השטח. אפשר לטפל בהם, צריך לטפל בהם.
אין כל קשר בין הצורך עצמו ללקויות שקיימות בשטח.
וכי אם יש לקויות מסוימות בדרך סלולה, עדיף ללכת בדרך זרועת מוקשים?
3.
לגבי טלפונים כשרים
כמות הטענות שיש לי על ועדת הרבנים גדולה משלך, מהסיבה שלי יש פלאפון קשר, קווי התוכן המשפחתי שלי נחסמו – ועוד.
(ואפילו שוקלת לכתוב על כך למשרד התקשורת. אני באמת חושבת שלקטר כאן בפורום זה חסר תועלת)
אבל לגבי חיוניותם – אין כל ספק. נקודה. סימן קריאה.
הקומה הכשרה של הטלפונים בבזק (קו ונקי) הוקמה עוד לפני עידן הדור השלישי בטלפונים הניידים, עוד לפני שמשהו בקושי ידע מה זה אייפון.
ולמה?
כי גם בקוי טלפון נייחים – של בזק – היו קווי תועבה !
לא הכל זה אינטרנט ואייפון.
הצורך בקומה כשרה, נחוץ יותר בטלפונים ניידים כשלכל נערה בת 14 כבר יש מכשיר משלה, ואין לזה שום קשר לאינטרנט דווקא.
4.
שוב: תפקוד לקוי בשטח לא מעיד על העדר הצורך.
הצורך - נכון
על התפקוד מותר לקטר, לדבר, ולשנות.
תוקן על ידי עמ_קנית ב- 03/10/2019 07:28:45