| נשלח ב-1/12/2019 12:44 |
|
| |
חצי נחמה: לפחות הם לא מפריעים
המבוי הסתום ששיתק את המשטר הישראלי מייצר תחושת דכדוך. בין אם אתה תומך בממשלה ובין אם אתה מתנגד לה – אתה רוצה שתהיה כזו.
הנהגה לאומית יציבה היא אחת מאבני היסוד של בטחונו העצמי של האדם.
כמו שאדם צריך לדעת מהיכן תבוא הארוחה הבאה, כפי שהוא צריך קורת גג לראשו, הוא צריך גם לדעת שיש מי שמנהל את העניינים הלאומיים הבסיסיים – כלומר מגן על המבנה הלאומי מפני אוייב חיצוני ומפני התפרקות פנימית.
משהו במבוי הסתום הזה מערער אותנו – בלי קשר לצד שאנו נוקטים בוויכוח.
אז תרשו לי להאיר צד חיובי בכל הבלאגן ה'מבאס' הזה, ועל אף שהדברים יישמעו מבודחים, הם רציניים מאוד.
כמעט שנה תמימה שכל חברי הכנסת ועוזריהם ועובדי הכנסת ומערכותיה, מקבלים משכורת בשביל לא לעשות דבר. שווה כל גרוש...
אני באמת חושב שבסך הכל זו השקעה משתלמת כי במשך שנה הם לא עושים שום נזק.
לא – אני לא כותב פוסט סטירי – אני לא חושב שחברי הכנסת הם לא יוצלחים, להיפך, מדובר באנשים מוכשרים מאוד, לכן הם הצליחו להתברג לתפקיד הכל כך מבוקש הזה.
אני גם לא חושב שהם אינם חפצים להועיל ולהשפיע לטובה.
אז למה אני מוכן לשלם להם כדי להמשיך את חופשתם?
העניין הוא שבתרבות הפוליטית הישראלית, הצלחתו של ח"כ נמדדת במספר החוקים הפרטיים שהעביר – או לפחות הגיש.
הפרלמנטר הישראלי מחוקק יותר חוקים מכל מקביל שלו בכל בית מחוקקים אחר בעולם.
את המחלה הזו כיניתי בעבר 'בולמוס החקקת'. נראה שגם אם תמשיך הכנסת ותשבות עוד שנתיים, עדיין מספר החוקים הפרטיים שיוגשו בה בעשור הקרוב, יהיה גדול יותר מכל פרלמנט אחר בעולם.
ולמה זה כל כך נורא בעצם? כי כל חוק, גם אם הוא מושלם למטרה שלשמה הוגש, מהווה מגבלה נוספת בתוך המערכת כולה. ככל שיש יותר חוקים כך יש לכולנו פחות חירות.
לא – אני לא אומר שלא צריך חוקים בכלל, וברור שחייב להתקיים תהליך חקיקה.
אבל שימו לב לתמונה הכללית במהלך כמעט שנה שבה התהליך הזה לא מתקיים. נתוני התל"ג הישראלי ממשיכים לעלות, השקל הישראלי מתעקש להמשיך ולהתחזק, הסיכוי של הצעיר להגיע לדירה נותר במקומו...קו הרקיע של תל אביב (ולא רק) ממשיך לטפס, מספר הרקטות שחטפנו עולה באותו קצב (לא יותר...) בתי הספר מלמדים באותה רמה, בבתי החולים מקבלים את אותו שירות, וכך גם במשטרה. תכל'ס - לטוב ולרע הכל נשאר אותו הדבר פחות או יותר.
למי שנדמה היה שהמדינה מתפקדת בזכות הנהגים החרוצים שמאחורי ההגה הלאומי – אני מציע לחשוב על אפשרות אחרת, זה לא קורה בגלל קיומם אלא למרות קיומם... זה קורה כי הם לא מפריעים יותר מדי.
"מה החוק הראשון שאתה רוצה להעביר" – שאלו אותי פעם בערוץ הכנסת. "שעם כל הצעת חוק שמגישים, צריך לבטל שני חוקים קודמים" – עניתי.
תמיד כששאלו אותי מה אתה מתכנן לעשות כשתגיע לכנסת – עניתי, אני מתכנן בעיקר לא להפריע.
לא להפריע לחולים להירפא כפי שהם חפצים. לא להפריע להורים לחנך את ילדיהם. לא להפריע ליזמים לפתוח עסקים. לא להפריע לקבלנים לבנות.
ואחרי עוד הרבה 'לא להפריע' שכאלה להגיע לעיקר שהוא – לא להפריע לאזרחי ישראל לבחור את דרכם האמונית והתרבותית בעצמם. לאפשר להם לבחון ללא חשש מכפיה, אלה את אלה, להתעשר רוחנית אלה מאלה ולתת גם לקו הרקיע של הזהות היהודית/ישראלית שלנו לצמוח לגבהים חדשים במקום להיתקע שנים בהתגוששות חסרת מוצא.
חייכו חברים, נכון לעכשיו, הם לפחות לא מפריעים.
משה פייגלין
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שחור_כתום ב- 01/12/2019 10:43:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2019 13:48 |
|
| |
רק בסוף ראיתי את שם הכותב.
אבל מגיע לך שכר שיחה נאה. כל מילה זהב.
עם כינון הכנסת הבאה, לך תדע מתי, יש לטפל טיפול שורש בשכר החכי"ם ששובתים בערך שליש מהשנה ואולי יותר.
זה בשנה "רגילה".
השערורי' גדלה שבעתיים במצבים של בחירות ומי מדבר בבחירות כפולות/משולשות/מרובעות וכו' כעכשיו!
השאלה הגדולה היא מי מהחתולים היושבים על החלב יתנדב להתעסק עם זה...
צחוק מר
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2019 14:27 |
|
| |
מצדרביעי
| onig2 כתב: |  | רק בסוף ראיתי את שם הכותב.
צחוק מר |
|
כך צריך להיות-התייחסות לגופם של דברים, וככל שהרעיונות יחלחלו למערכת הפוליטית-עשינו את שלנו,
(אפילו אם זה שהגה אותם לא יקבל את ההכרה הראויה לו כזה שהקדים את זמנו, אמנם באופן רגשי זה מקומם-אבל עדיין אם זוהי הצורה היחידה- בה הרעיונות יחלחלו- זה "שווה את זה")
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2019 14:58 |
|
| |
לה''ו. הדרך היחידה שבה יעבוד משהו, זה אם יעבדו ללא תשלום! למה?! כי מחפשים ג'ובים (ע''ע לימור לבנת שאמרה זאת). אז תטענו: אבל אז זה יוביל ללקיחת שוחד. ואני אענה: כאילו דאאאאאא. בואו ניקח לדוג' את ח''כ ניר ברקת. אדם עשיר ביזנסמן עם הוכחות, שמוותר על משכורתו ומכוניתו מהמדינה. או אז, יגיעו רק מוכשרים אמתיים ברובם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2019 13:57 |
|
| |
2 תיקוני חוק שעברו בשבוע האחרון: 1. הפחתת הרגולוציה ביחס לעובדי נקיון וכדו' בבתי כנסת, אם עד היום היו חייבים להוציא להם תלוש מסודר, מה שהיה כרוך בעלות וטרטור חסרי טעם לבתי כנסת שאין להם עובדים נוספים. הרי כעת אפשר במקום זה להוציא להם תלוש של עוזרת משק בית. שזה הרבה יותר זול, ולא כרוך בבירוקרטיה מכל סוג.
2. חיוב קבלנים לסדר תחליף לדודי שמש לדיירי הקומות הנמוכות בבניינים גבוהים. מדובר בעלות נמוכה מאוד יחסית לתועלת.
איזה מהחוקים המשיח היה רוצה לבטל?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2019 20:41 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | 2 תיקוני חוק שעברו בשבוע האחרון: 1. הפחתת הרגולוציה ביחס לעובדי נקיון וכדו' בבתי כנסת, אם עד היום היו חייבים להוציא להם תלוש מסודר, מה שהיה כרוך בעלות וטרטור חסרי טעם לבתי כנסת שאין להם עובדים נוספים. הרי כעת אפשר במקום זה להוציא להם תלוש של עוזרת משק בית. שזה הרבה יותר זול, ולא כרוך בבירוקרטיה מכל סוג.
2. חיוב קבלנים לסדר תחליף לדודי שמש לדיירי הקומות הנמוכות בבניינים גבוהים. מדובר בעלות נמוכה מאוד יחסית לתועלת.
איזה מהחוקים המשיח היה רוצה לבטל? |
| להערכתי, חוק מס' 1 הוא חוק מבורך: הפחתת רגולציה!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2019 23:44 |
|
| |
ולגבי החוק השני: המועצה הארצית לתכנון ובנייה פירסמה היום תקנות חדשות האוסרות על שימוש בדוד חשמל כמערכת חימום מרכזית בבנייני מגורים חדשים - ומחייבות את הקבלנים בהתקנת מערכות חסכוניות לחימום מים בכל הדירות. מערכות אלה כוללות מערכת סולארית, משאבת חום, דוד שמש או כל מערכת אחרת העומדת בתנאים המפורטים בתקנות - כולל מערכת שתפיק חשמל מאנרגיית רוח. מוטי היינריך מציין בצדק שאפשר באותה מידה לחייב כל בניין להתקין בחצר סלע, שאם מכים בו יצאו מים. מוטי גם עולה על ההטעיה הגדולה של כל המהלך ההזוי הזה: "ההערכות הן כי כתוצאה מהמהלך יוכל משק בית לחסוך כמחצית מעלות חימום המים שלו, ששקולה לכ-800 שקל בחשבון החשמל השנתי שלו." אבל אם באמת יש כאן חיסכון למשקי הבית, למה צריך תקנות מחייבות? למה שמשקי הבית לא יעשו את זה מעצמם? התשובה היא שהמתכננים המרכזיים יודעים יפה מאוד שאין כאן חיסכון ושהטכנולוגיות האלה אינן כלכליות, ושללא סובסידיות (כלומר שימוש בכספי מסים) ושימוש בכוחה של המדינה, הטכנולוגיות האלה כמעט לא יהיו בשימוש. מה התוצאה האמיתית מכל הסיפור הזה? יוקר המחיה יעלה. ומים חמים? אלוהים גדול (ואם לא אלוהים אז התקנות פירטיות של אטמור). הסיפור הופיע פה: https://bit.ly/2DDe50x התמונה לקוחה מהכתבה וצולמה ע"י ירון קמינסקי. הפוסט של מוטי היינריך: https://bit.ly/2qdJ6VV ©גלעד אלפר נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2019 08:34 |
|
| |
זה ההגיון שלכם. וזה בסדר גמור. זה בסדר גמור שאתם גם נגד החוק המחייב התקנת דוד שמש.
יש כאלו שמאמינים בחוקים המחייבים קבלנים להתקין דודי שמש.
בעבר, לא היה חוק כזה. כתוצאה מכך רוב הדיירים בבניינים הישנים התקינו דוד שמש בעצמם, אחרי כמה שנים שחימום המים עלה להם 800 ש"ח לשנה. והתקנת הדוד באופן עצמאי עלה כ5,000 ש"ח.
בא המחוקק הרשע, וחייב את הקבלן להתקין דוד שמש. לקבלן זה עולה כ1,000 ש"ח. כי זה מבוצע תוך כדי הבניה, על ידי עובדים שבכל מקרה נמצאים שם. ובמקביל להתקנת הצנרת. ברור שהקבלנים הוסיפו את הכסף הזה למחיר הדירה. וכך יצא שכל דייר שילם עוד 1000 ש"ח על הדירה, וחסך 800 ש"ח לשנה עד להתקנה עצמאית, ועוד 4000 ש"ח הפרש בין התקנת הקבלן להתקנה עצמאית.
נכון שהמדינה הזו נורא רשעית???
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2019 11:18 |
|
| |
מצדרביעי
| avishai323 כתב: |  | זה ההגיון שלכם. וזה בסדר גמור. זה בסדר גמור שאתם גם נגד החוק המחייב התקנת דוד שמש.
יש כאלו שמאמינים בחוקים המחייבים קבלנים להתקין דודי שמש.
בעבר, לא היה חוק כזה. כתוצאה מכך רוב הדיירים בבניינים הישנים התקינו דוד שמש בעצמם, אחרי כמה שנים שחימום המים עלה להם 800 ש"ח לשנה. והתקנת הדוד באופן עצמאי עלה כ5,000 ש"ח.
בא המחוקק הרשע, וחייב את הקבלן להתקין דוד שמש. לקבלן זה עולה כ1,000 ש"ח. כי זה מבוצע תוך כדי הבניה, על ידי עובדים שבכל מקרה נמצאים שם. ובמקביל להתקנת הצנרת. ברור שהקבלנים הוסיפו את הכסף הזה למחיר הדירה. וכך יצא שכל דייר שילם עוד 1000 ש"ח על הדירה, וחסך 800 ש"ח לשנה עד להתקנה עצמאית, ועוד 4000 ש"ח הפרש בין התקנת הקבלן להתקנה עצמאית.
נכון שהמדינה הזו נורא רשעית??? |
|
המדינה לא צריכה להיות רשעית כדי להיות לא יעילה...
במילים אחרות, הנחתנו המבוססת היא, שכמעט כל דבר מבוצע ביעילות יותר ע"י "כוחות השוק" מאשר ע"י "פקידי הדייפ סטייט"-קלל.
נקח לדוגמה-את המצאת הסמרטפון, אם היו מטילים על "מדינה" להמציא את זה, האם יש לך הו"א שהיו מצליחים כפי שהצליחו ביוזמה פרטית בשוק החופשי??
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2019 17:17 |
|
| |
תקרא שוב מה שכתוב כאן. גלעד אלפר הגאון, נגד לחייב את הקבלנים לספק חימום מים סולארי לדיירים. כמובן, מדובר באספקה על ידי הקבלנים הפרטיים, לא על ידי המדינה.
חוק שהיה קיים באופן חלקי, וחסך לכל דייר אלפי ש"ח. וכעת הושלם החוק. הגאון שלך נגד החוק הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2019 17:59 |
|
| |
אם זה יהיה טוב לציבור, השוק החופשי כבר ידרוש את זה מהקבלנים...
(במיוחד כשהתרבות פה תיהפך לאחראית יותר, ויפסיקו להפיל הכול על המדינה-משל היא האבא ואמא שלנו...)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2019 18:54 |
|
| |
עובדה שאין עליה מחלוקת היא שדודי שמש חוסכים אלפי ש"ח לדיירים. עובדה נוספת, שעד שאבא ואמא מדינה חייבה את הקבלנים להתקין דודי שמש, הם לא עשו זאת, והשוק החופשי לא דרש מהם.
איך העובדות האלו מסתדרים עם השגעון שלכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2019 19:46 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | עובדה שאין עליה מחלוקת היא שדודי שמש חוסכים אלפי ש"ח לדיירים. עובדה נוספת, שעד שאבא ואמא מדינה חייבה את הקבלנים להתקין דודי שמש, הם לא עשו זאת, והשוק החופשי לא דרש מהם.
איך העובדות האלו מסתדרים עם השגעון שלכם? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2019 21:04 |
|
| |
אתה באמת לא מבין את רוב העולם שנהנה מכך שהמדינה מארגנת לו חיסכון של אלפי ש"ח בצורה הזו, חיסכון שלא היה יכול להגיע על ידי שוק חופשי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2019 22:04 |
|
| |
מצדרביעינשלח ב-3/12/2019 11:18 נקח לדוגמה-את המצאת הסמרטפון, אם היו מטילים על " מדינה" להמציא את זה, האם יש לך הו"א שהיו מצליחים כפי שהצליחו ביוזמה פרטית בשוק החופשי?? תשובה: סין אמנם לא המציאה את הנ''ל. אבל המדינה בת מעל מליארד תושבים, שרוב החברות שייכות להם, או יש להם חלק נכבד מהם, מייצרים, מפתחים... אז נכון, אף אחד לא רוצה כאן משטר סיני. אבל, לפעמים מדינה צריכה לשים יד ורגל על דברים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2019 09:45 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | | אתה באמת לא מבין את רוב העולם שנהנה מכך שהמדינה מארגנת לו חיסכון של אלפי ש"ח בצורה הזו, חיסכון שלא היה יכול להגיע על ידי שוק חופשי? |
| המקסימום להתערבות המדינה במקרה הזה: לעשות קמפיין הסברתי, "אל תקנו מהקבלן דירה ללא דוד שמש". לדיפ סטייט אין גבולות. היום זה דוד שמש, מחר זה מוטי שטיינמץ. וכן הלאה.
|
|
|
|
|