בית פורומים בחדרי חרדים

בכיר ברבנות הראשית תועד מקבל כסף מיבואני מזון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2019 08:48 לינק ישיר 
בכיר ברבנות הראשית תועד מקבל כסף מיבואני מזון

מדובר בשורה של תיעודים שנמצאים בידי המשטרה, ועומדים במרכז תיק שוחד חמור שבו חשוד מנהל מחלקת היבוא ברבנות הראשית הרב יצחק כהן ארזי. הפרקליטות צפויה להגיש בקרוב כתב אישום

רועי ינובסקי

שתף

11 בדצמבר 2019

07:41

מנהל מחלקת היבוא ברבנות הראשית הרב יצחק כהן ארזי תועד מקבל מעטפות כסף במזומן מיבואני מזון, שדרשו אישורי כשרות למוצרים. כך נחשף הבוקר (רביעי) בכאן רשת ב. מדובר בשורה של תיעודים שנמצאים בידי המשטרה, ועומדים במרכז תיק שוחד חמור, שבמסגרתו התגלה חשד כי ארזי, שהיה הסמכות הבלעדית לאשר כשרות למוצרי מזון המיובאים לישראל, קיבל שוחד במשך שנים מיבואנים. הרב ארזי נעצר כבר לפני כשנה, ובקרוב צפויה הפרקליטות להגיש נגדו כתב אישום.

בסרטון מיוני 2018 נראה אחד היבואנים מכניס לרכבו של הרב ארזי מעטפת כסף דרך חלון הרכב. לאחר מכן הרב פותח את המעטפה וסופר שטרות של כסף. בסרטון אחר מאותו חודש, ניתן לראות יבואן נפגש עם ארזי, ומעביר לו חבילת שטרות שהוא מכניס לכיס חולצתו של הרב. היבואן שואל את ארזי אם הוא קיבל גם צ'ק לחתונה של בנו ומוסיף: "אתה צריך עוד משהו". אחר כך השניים משוחחים על אישורי כשרות למוצרי היבואן.

בתיעוד אחר ניתן לראות את מנהל מחלקת היבוא ברבנות מגיע לעסק של אחד היבואנים, ומעמיס משם פירות וירקות לפני אירוע משפחתי. מעקבים אחר הרב גילו כי אחרי שיצא ממשרדי יבואנים או נפגש עמם, ביצע קניות במזומן ברשתות שונות או שילם על שירותים. בין היתר, ארזי עומת בחקירתו כי אחרי פגישה עם יבואן - שילם 3,000 שקל לאדם שבנה גדר סביב ביתו. 

שחיתות במערך הכשרות בירושלים?

בכל חקירותיו שמר הרב על זכות השתיקה. חלק מהיבואנים העידו כי הכספים הועברו בשל בקשתו של ארזי לתרומות לעמותת נזקקים של אשתו. אלא שבחקירה התגלה כי לאשתו אין כל עמותה. הפרקליטות צפויה לקבל בקרוב שמות של עשרה יבואנים שמעורבים בפרשה, ושחלקם טענו כי סברו שהם מעבירים סחורות לתרומות בהיקפים קטנים.

אחד מהיבואנים טען בחקירה כי במשך 4-3 שנים מסר לארזי סכום של 500 שקלים במזומן בכל פעם שהם היו נפגשים בנוגע לאישורי כשרות. אחר העיד כי התשלומים החלו לפני שמונה שנים, ובכל פעם מסר 1,500-1,000 שקלים. צ'קים שקיבל הרב מיבואנים גם כן התגלו כשיטה להעביר כספי שוחד לכאורה. אחד מהצ'קים היה לפקודת רשת מזון, וצ'ק אחר לפקודת חנות כסף בבני ברק – מאחורי הצ'קים היה כתוב "ארזי".

באחת החקירות הטיח החוקר ברב: "אני אומר לך שאתה מקבל שוחד מיבואנים שונים, בין היתר כפי שהראתי לך עכשיו את היבואן הזה. אתה מקבל ממנו כסף מזומן, כספי שוחד, התמורה היא יחס מועדף. אתה מקדם אותם בתור, לא מעכב את האישורים, מדבר עם משגיחים, סוגר להם עניינים מול חברות כשרות בין-לאומיות".

באחד המקרים עלה חשד כי במסגרת יחסי השוחד הרב נתן לכאורה אישור לכשרות מזויפת. גם לדברים אלו סירב ארזי להגיב בחקירה.

עו"ד גיל פרידמן, המייצג את ארזי: "היינו בשימוע בפרקליטות. הצגנו את כל הטענות שלנו – הבסיס שלהן הוא שכל כסף שהתקבל הלך למשפחות נזקקות, כולל תצהירים של אנשים שקיבלו את אותם דברים שהרב ארזי לקח כדי לתת לאותן משפחות נזקקות. אני מקווה שהפרקליטות בסופו של דבר תמצא לנכון שאין בעבירות האלו עבירות שוחד

מקור כאן 11

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 09:12 לינק ישיר 

לה''ו. עוד סיבה להפרדת הדת מהמדינה .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 10:36 לינק ישיר 

זה לא משהו בן שנתיים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 11:04 לינק ישיר 

להעניש בכל חומרת הדין!הנפגע העיקרי של השוחד,הוא לקוח קצה שהפרוטה לא מצויה בכיסו.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/12/2019 09:05:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 11:05 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אז למה אתה מתנגד להצעה של פייגלין: יבוא חופשי והפרדת הפוליטיקה משירותי הכשרות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 13:37 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

hot_tr כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

החרדים גם ככה מחפשים לרוב הכשרים מהודרים
חלק מהדתיים לאומיים יפנו לכשרויות כמו צהר
והמסורתיים יחפשו את המילה כשר שכל מי שבא לו ירשום על המוצרים שלו וכשאין מי שיפקח על כך יאכילו את עם ישראל נבלות וטריפות ואם כבר כן יחפשו כשרות שאפשר לסמוך עליה היא תעלה הרבה יותר מהרבנות או שהיא לא תהיה כזאת שאפשר לסמוך עליה כי משגיח עדיין צריך לקבל שכר ומשרדים עדיין צריכים ומפקחים וכו וכו

אז כן כאשר תופסים מישהו שמקבל שלמונים יש להענישו בכל חומרת הדין אבל לא לשפוך את התינוק עם המים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 13:38 לינק ישיר 

טיןטין1 כתב:

זה לא משהו בן שנתיים?

אני חושב שזה אכן ישן ולרגל פתיחת משפטו היום זה קיבל כותרת מחודשת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 19:55 לינק ישיר 

שחור_כתוםנשלח ב-11/12/2019 11:05

hot_tr כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי
לפייגלין יש 2020 ''הצעות'' שמתוכם 20 יש להם איכשהו הגיון.
בשביל זה לבחור בו?!
אם הוא כזה גאון, שיבוא בתור יו''ר זו ארצנו לכנס הבא. אם יעלה רעיון יישומי, ויוביל אותו, אבחר בו, על אף שאיני בוחר בשום בחירות, אפי' לא לוועד הבית.
עשינו עסק?!

*כנס תושבים למען עתיד ההתיישבות ב*****

בתקופה האחרונה אנו עדים לבנייה ערבית אגרסיבית על אדמות המדינה במטרה לחנוק את עתיד ההתיישבות היהודית באזור.

*הערבים בונים. ואנחנו??*
*חייבים להתעורר ולפעול!!*

כולם מוזמנים לאסיפת תושבים, בה נקיים סיעור מוחות, ונגבש דרכי פעולה לשמירה על הקרקעות, לפריצה ולהתיישבות רחבת היקף בשטחי העתודה של *****

*במוצ"ש הקרוב (פרשת וישלח 14/12) ב20:30 במרכז ***

חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו!

לפרטים נוספים:
054-21******

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 20:03 לינק ישיר 
מצדרביעי

אל_קפונה כתב:
שחור_כתום כתב:

hot_tr כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

החרדים גם ככה מחפשים לרוב הכשרים מהודרים
חלק מהדתיים לאומיים יפנו לכשרויות כמו צהר
והמסורתיים יחפשו את המילה כשר שכל מי שבא לו ירשום על המוצרים שלו וכשאין מי שיפקח על כך יאכילו את עם ישראל נבלות וטריפות ואם כבר כן יחפשו כשרות שאפשר לסמוך עליה היא תעלה הרבה יותר מהרבנות או שהיא לא תהיה כזאת שאפשר לסמוך עליה כי משגיח עדיין צריך לקבל שכר ומשרדים עדיין צריכים ומפקחים וכו וכו

אז כן כאשר תופסים מישהו שמקבל שלמונים יש להענישו בכל חומרת הדין אבל לא לשפוך את התינוק עם המים

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם לפי מצע זהות לרבנות תהיה עדיין סמכות של רגולטור, כדלהלן(מתוך המצע):

בכל הנוגע למרחב הפרט, כגון כשרות וחתונות, הרבנות צריכה להפסיק להיות מונופול, אלא לספק תקן. למשל, כל המעוניין לפרסם את מוצרו ככשר, יהיה מחויב לציין האם מדובר בכשרות העומדת בתקן של הרבנות, ללא תלות בשאלת ספּק ההשגחה על כשרות זו. הונאה בנוגע לתקן הכשרות תהווה עילה לתביעה כלפי העסק המפרסם, ותגרור עונשים חמורים כמו כל הונאה עסקית של לקוחות.

https://zehut.org.il/%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%94/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 20:16 לינק ישיר 

ברפואה גם אפשר להפריט?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2019 20:28 לינק ישיר 
מצדרביעי

פסתםנחמד כתב:
ברפואה גם אפשר להפריט?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אפשר בהחלט לייצר תחרות ולעודד יזמות חופשית ופרטית, כדלהלן:

בריאות הציבור:

בתחום הבריאות, מטרתה של 'זהות' היא לתת אפשרות שקופה, יעילה וחופשית יותר לרכוש שירותי בריאות פרטיים במגוון איכויות ומחירים. במקביל, 'זהות' תקדם את התייעלות בתי החולים הקיימים באמצעות תחרות בשוק החופשי, תוך התחייבות לא לפגוע ברמת המחירים והשירותים הנוכחית.

הצעדים המוצעים הם:

• בתי החולים יופרטו בתהליך של מכרז פתוח. קופות החולים והממשלה לא יורשו להחזיק בבעלותן בתי חולים.
  • היזמים שירכשו את בתי החולים יתחייבו בחוזה ארוך טווח לשמור על רמת המחירים הנוכחית ולא לצמצם את שירותי הרפואה של בתי החולים שרכשו.
  • קופות החולים ירכשו את השירותים עבור מבוטחיהם מבתי החולים הפרטיים באותה צורה ובאותה עלות שבה רכשו אותם מבתי החולים בבעלות המדינה.
  • כל בית חולים פרטי יורשה לעסוק בתיירות מרפא ולקיים ניתוחים פרטיים; ולשם כך יוכל להקדיש להם שיעורים קבועים במסגרת שעות העבודה של הרופאים ושל אנשי הצוות הרפואי ולהשתמש במיטות שברשותו.
  • העלאת המשכורות הצפויה לרופאים מוכשרים תעודד אותם להישאר ולעבוד בישראל ואף תעודד עלייה של רופאים ואנשי צוות רפואי מחוץ לארץ. באופן דומה פתיחת השוק לתחרות תמשוך משקיעים ויזמים חדשים לישראל.
  • כל יזם בריאות יקבל זכות להקים בסמוך לבית החולים בית מלון ומרכז מסחרי תחת רישיון אחד, שיהוו מקור הכנסה נוסף להכנסותיו הישירות מקופות החולים ומניתוחים פרטיים.
  • יוקל תהליך ההקמה של בתי חולים פרטיים חדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בכיר ברבנות הראשית תועד מקבל כסף מיבואני מזון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext