| נשלח ב-11/1/2020 23:29 |
|
| |
מזל טוב לשר התורה
92 אביבים יחי אדונינו מורנו ורבנו מלך המשיח לעיילום ועד והוא ייליכינו קייממיוס לארצינו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 00:30 |
|
| |
אני דן אותך לכף זכות שאתה עדיין כנראה בשיכרונך מאז שב"ק, אחרת אין לי מושג מדוע הינך מזלזל במרן הגר"ח שליט"א. או לחילופין, מה בדיוק מצחיק אותך מהבדיחה העלובה של עצמך? וְשׁוּב יוֹם אֶחָד לִפְנֵי מִיתָתָךְ. וֶהֱוֵי מִתְחַמֵּם כְּנֶגֶד אוּרָן שֶׁל חֲכָמִים, וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלֹּא תִכָּוֶה, שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל, וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב, וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף, וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ: פירוש רבינו עובדיה: והוי זהיר בגחלתן - שלא תנהג בהן קלות ראש: שלא תכוה - שלא תיענש על ידן: אז יש לך הזדמנות לחזור בתשובה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 00:31 |
|
| |
אני מתפלא לראות שאחרי מלחמות העציצים נותרה בך שנאה כל כך גדולה להפנות החוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 00:32 |
|
| |
קלות ראש נוהגים בו אלו שמכניסים אליו כל צרוע וכל זב לתמונה לרבות את איווט ליברמן שר"י ,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 02:10 |
|
| |
את ליברמן הכניסו אחרי קדנציה בה הוא ליהטט כדי להעביר חוק גיוס שמקובל על הגר"ח, וכן סייע להעביר את חוק המרכולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 11:06 |
|
| |
לבחירתכם
| avishai323 כתב: |  | | אני מתפלא לראות שאחרי מלחמות העציצים נותרה בך שנאה כל כך גדולה להפנות החוצה. |
|
שינאה אה? תגיד לי מה ההבדל ממה שעשו למשיח מנויורק למשיח מבני ברק לקחתם יהודים צדיקים ועשיתם מהם מוקיונים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 13:29 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | קלות ראש נוהגים בו אלו שמכניסים אליו כל צרוע וכל זב לתמונה לרבות את איווט ליברמן שר"י , |
|
בדיוק כמו שעושים באמריקה, לרבות אצל הרבי מסאטמאר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 21:28 |
|
| |
זה לא יום ההולדת שלו, בת"ז שלו לא הופיע תארך אלא שנה, ולכן זה נרשם בתור ה1.1 אבל הוא נולד בניסן
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 22:36 |
|
| |
אשרי לנו שיש לנו מרא דכולא אורייתא בדורנו, כל יום הוא "רווח"
ילדינו, לא יאמינו לנו על עוצמת הגדלות, יבול הספרים שלו תהיה ההוכחה החותכת ש80 שנה אחרי הרגוצ'ובי היה לנו שוב פעם תופעה כזו.
האח, אשרינו!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2020 22:55 |
|
| |
| לבחירתכם כתב: |  | תגיד לי מה ההבדל ממה שעשו למשיח מנויורק למשיח מבני ברק לקחתם יהודים צדיקים ועשיתם מהם מוקיונים |
|
ההבדל ברור מאוד.
שבמקרה החב"די , זה היה חלק ממהלך שהותווה על ידו במשך שנים.וגם אם פרטים מסוימים לא היו בהוראתו , המהלך הכללי וודאי היה לו ייעוד ותכלית- ומכוון- ברורים מאוד.
כאן, זה בדיחה של כמה ילדים שמתפוצצים מצחוק תוך כדי ושוכחים מזה דקה אחר כך.
מה יותר גרוע תחליטו לבד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2020 01:47 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אשרי לנו שיש לנו מרא דכולא אורייתא בדורנו, כל יום הוא "רווח"
ילדינו, לא יאמינו לנו על עוצמת הגדלות, יבול הספרים שלו תהיה ההוכחה החותכת ש80 שנה אחרי הרגוצ'ובי היה לנו שוב פעם תופעה כזו.
האח, אשרינו!!
|
|
ניסית לחשוב לאיזה מגאוני עולם הוא מקביל ומי שיצא לך הכי מתאים זה הרוגוטשובי? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2020 03:44 |
|
| |
תגיד תודה שהוא לא אמר האור שמח...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2020 06:02 |
|
| |
יוחנןש
| אפיקטוזין כתב: |  | | יוחנןש כתב: |  | אשרי לנו שיש לנו מרא דכולא אורייתא בדורנו, כל יום הוא "רווח"
האח, אשרינו!!
|
|
ניסית לחשוב לאיזה מגאוני עולם הוא מקביל ומי שיצא לך הכי מתאים זה הרוגוטשובי? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הרגצ'ובי ידוע כחכם הבקיאות בדור שלפני השואה, הוא ורבי יוסף אנגל. ובעניין זה ,כולל כמה אנקדוטות מדהימות שיש אצל הגרח"ק, שיודע לספור את התורה באותיותיה (יש באמתחתי כמה דוגמאות) הוא אינו נופל מהם, ואולי להיפך (בעניין הבקיאות; לא בענין החריפות).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2020 06:08 |
|
| |
וורט "קטן" דלהלן, לא יכלו לכתוב גדולי האחרונים בדור האחרון - טרום עידן המחשב. המתבוננים יבינו!! מספר "טעמא דקרא" של מרן הגרח"ק:
וכתב לה ספר כריתות. כתבו בשם הגר"א ז"ל, דלכך נקרא 'גט', משום שאותיות ג"ט לא מצינו סמוכים זה לזה בכל הפסוקים ולכך הוא סימן להרחקה. וצ"ע, דגם אותיות ג"ק ז"ט ז"ץ ז"ס ס"ץ לא מצאתי סמוכים בפסוקים [אבל השאר נמצאים או ישר או הפוך]. וי"ל ד'גט' הוא הראשון שאינו סמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2020 08:54 |
|
| |
כל אחד יודע שבעידן המחשב,אין אינדיקציה,לגאונות,מפירושים אלה! הדבר דומה לבלון ענק שנופך
ע"י משאבה חשמלית שאינה נותנת קונטרול לראיותיו של אדם!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2020 08:59 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | כל אחד יודע שבעידן המחשב,אין אינדיקציה,לגאונות,מפירושים אלה! הדבר דומה לבלון ענק שנופךע"י משאבה חשמלית שאינה נותנת קונטרול לראיותיו של אדם! |
|
|
|
|
|
|