|
|
| נשלח ב-24/1/2020 11:00 |
|
| |
הגר"ח קנייבסקי על המחלוקת בגור: "הם צריכים לחשוש" ממחלות ואסונות.
שר התורה הליטאי ר' חיים קנייבסקי אין זיהום אויר בחיפה אפשר לגור שם: לשאלת מגיד שיעור בישיבת נחלת הלויים אם לקנות דירה בחיפה היות והאדמו"ר מגור הורה לחסידיו לעזוב את העיר עקב מחלות וכדומה. ר' חיים ענה לו "חיפה זה מקום תורה ואין מה לחשוש" ואז הוסיף "בגור יש היום מחלוקת, ולכן בכל מקום בעולם הם צריכים לחשוש"
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 11:48 |
|
| |
מעניין שהוא יודע שבחיפה אין זיהום אוויר, אך אינו יודע שבציבור הליטאי יש מחלוקת. הפתרונים ללוחשים על אוזנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 12:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 13:55 |
|
| |
גור עוזבים מסיבות אחרות, פעם זיהום האוויר בחיפה היה פי כמה מהיום ! ! !
ולא רק שהם לא עזבו, אלא הם הביאו עוד ועוד משפחות לחיפה,
הסיבות הם אחרות........
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 16:07 |
|
| |
חיפה היא מעוז חזק של הרב שאול אלתר שליטא!; הוא חתן אצל משפחת רובינשטיין !! והוא היה גר בחיפה !! ולכן פתאום נולד זיהום האוויר בחיפה !! על מנת להלחם ברב שאול אלתר! הרב קנייבסקי יודע שזאת הסיבה האמיתית שבגללה נאמר שיש זיהום אוויר!! למעשה הזיהום הוא בגור נדלן ! וכדאי שיעשו שם תשובה וחשבון גדול על ביזוי של הרב שאול אלתר!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2020 23:52 |
|
| |
מכל פרשיות גור אני רוצה להתעכב דווקא על הסיפור של חיפה. למרות היותו קצת אזוטרי ומקומי, הוא הסיפור הכי מקומם של גור בשנים האחרונות והוא חושף את ערוותה של גור בכל כך הרבה רבדים שאפרט רק את הבולטות בהן. 1. *נטישת ההנהגה* יכול להיות שהציפיות ממנהיגים להיות יאנוש קורצ'אק הן מוגזמות. אך כאשר קהילה בסכנה אני בז למנהיגים שנמלטים מהספינה ראשונים. זה בדיוק 180 מעלות מהמושג הנהגה. עזיבתם המיידית של פסח מורגנשטרן והרב וולקוביץ מהווה ביזיון קיצוני. איך רועים נוטשים את הצאן במקום כל כך מסוכן ולא נשארים לוודא פינוי מוסדר של צאן מרעיתם? אני לא יודע אם מדובר בסירוס מוחלט של המנהיגות הקהילתית בגור או רק חשיפת הערווה שכנראה קיימת לא מעט שנים בגור. כך או כך, דעו כל אלפי האברכים כי כל המנהיגות תנטוש אתכם ותמלט את עצמה ברכבת הראשונה ואתכם ישאירו לגורלכם. 2. *פירוק הקהילה* קהילה בת עשרות שנים שבה משפחות מגדלות דור רביעי. עלולה להתפרק ברגע בגלל גחמה/פוליטיקה/פייק ניוז. זה מעציב עד ייאוש. חסידי גור משלמים מחיר כבד על ההשתייכות שלהם. בכל תחומי החיים. בזוגיות, באופקי הפרנסה, בחברה, ואף בחיים האישיים שלהם. ומקבלים בתמורה מוצר נחשק. קהילה. אך אם המוצר כל כל שביר ונזיל. למה זה אנוכי? גם בהתנתקות הבינה ההנהגה הפוליטית (העויינת) כי יש לשמר את הקהילה כמעט בכל מחיר. וכאן, הפירוק מונחת מלמעלה. בלי שיח עם הקהילה עצמה, בלי נסיון מינימלי לנסות לשמור על מראית עין של הזדהות, הבנה, שימור. 3. *פסאדו מדע* ניתן להגיד הרבה דברים על חסידי גור. דבר אחד לא היה ניתן לקחת מהם. את החריפות והחכמה הפולניים. כמה מתסכל לראות איך מנהיגות וקהילה נסוגים לתוך ענן של פסאדו מדע. שילוב של אמונות תפלות וטפלות. וחינוך המוני לקוסנפירציה מדעית מגובה בדמיון מזרחי. והבנה כי המדע הוא כלי משחק פוליטי בידי כוחות רוחניים. 4. *פרובינציאליות* אוקי. הבנתי. יש בחיפה זיהום אויר חמור ומסוכן. אז מה הפיתרון? בוא נגיד ל250 משפחות אנ"ש לעבור ובזה מיצינו. זה כל כך מחריד. האדם החזק במדינה, שבגלל התעקשות שלו על בדל סעיף בחוק הגיוס אנו הולכים למערכת בחירות שלישית, לא מנסה להראות בדל של עשיה למען הכלל. למעלה מחצי מליון יהודים נישט קיין אינזערע יכולים למות בייסורים קשים והוא לא מפעיל בדל של עשיה סביבתית למנוע את הקסטרופה. הוא ידאג לאנשים שלו ותו לא... 5. *ריסוק כלכלי* המנהיגים אולי לא יודעים זאת. אבל עבור המון העם. דירת המגורים שלהם היא הנכס העיקרי ואולי גם היחיד. עשרות משפחות שלקחו משכנתא ורכשו דירות מגורים. עומדים להפסיד סכומי עתק משווי דירתם. ומטבע הדברים יאלצו למשכן שוב את כל הכנסותיהם העתידיות בכדי לרכוש דירות יקרות במרכז. כמו 'האיש במסכת הברזל' הם ישלמו בשנים של עבודה כשכל חטאם הוא היותם פיונים על לוח מאבקי שליטה ושליט"א 6. *בריחה* כמה גלותיות יש בקהילה שעם ההתמודדות הראשונה היא מרימה דגל לבן ונמלטת? יהודים נאחזו באדמת ארץ ישראל גם כאשר הם קברו אחים, ילדים, ומשפחות. איזה מסר מעבירה הנהגת גור לאלפי תושבי אשדוד? לירושלמים למודי הפיגועים? לתושבי הדרום...? אלא אם כן. הכל כל כך ציני. והמלך הוא לא רק עירום אלא כולם יודעים את זה ואין טעם לצעוק כי כולם יודעים שכולם יודעים. *איכה הייתה לזונה...?* ©רלבח נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2020 06:43 |
|
| |
קשה להתעמק כשכותבים שטויות.. מספיק השקר שכתוב בסעיף 4 כדי לעצור ולהמשיך הלאה.. הרי גפני וליצמן הודיעו לפני הרגע האחרון בסיבוב הראשון כבר, שמסכימים לחוק הגיוס המוצע, ובכ"ז ליברמן המשיך באמוק של הבוס שלו מוינה, היישר לבחירות, אבל אותך זה לא הצליח לבלבל.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2020 07:50 |
|
| |
פולנים חכמים? רוב הבדיחות העדתיות שהפאנץ' שלהם הוא תמימות וטיפשות מתחילות ב"פולני אחד".. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2020 08:16 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
הסיבות הם אחרות........ |
|
מי שכותב שפעם היה הרבה יותר מהיום מתעלם מהדוחות האחרונים על המחלות הקשות בחיפה בשל הזיהום בעיר, דוחות שלא חסידי גור כתבו, אז מי שרוצה להיות תקוע שם ולאכול את התוצאות שיבושם לו, הרבי מגור שאיכפת לו מחסידיו, לא נשאר שווא נפש למצב ואומר את האמת מבלי להסס וטוב שכך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-27/1/2020 09:20 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  |
| רעיונוביץ כתב: |  |
|
מי שכותב שפעם היה הרבה יותר מהיום מתעלם מהדוחות האחרונים על המחלות הקשות בחיפה בשל הזיהום בעיר, דוחות שלא חסידי גור כתבו, אז מי שרוצה להיות תקוע שם ולאכול את התוצאות שיבושם לו, הרבי מגור שאיכפת לו מחסידיו, לא נשאר שווא נפש למצב ואומר את האמת מבלי להסס וטוב שכך.
_________________ |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2020 12:38 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  | | רעיונוביץ כתב: |  |
|
מי שכותב שפעם היה הרבה יותר מהיום מתעלם מהדוחות האחרונים על המחלות הקשות בחיפה בשל הזיהום בעיר, דוחות שלא חסידי גור כתבו, אז מי שרוצה להיות תקוע שם ולאכול את התוצאות שיבושם לו, הרבי מגור שאיכפת לו מחסידיו, לא נשאר שווא נפש למצב ואומר את האמת מבלי להסס וטוב שכך. נשלח מהאנדרואיד שלי
| זה לא סותר. יש שם יותר מחלות, בגלל זיהום האוויר שהיה במשך שנים. וזה לא סותר לעובדה שיש כעת שיפור במצב זיהום האוויר, שיפור שעינת קאליש מקדמת כל העת. ניתן לראות שוב ושוב פרסומים על מאבקים משפטיים שהמפעלים מנהלים נגדה על כך שהיא מונעת מהם אישורים. ברוב המקרים העירייה מנצחת, ולא המפעלים.
זה אומר שהסיכון לגור שם הולך ויורד.
וזה לא סותר לכך שאלו שגרו שם הרבה שנים, חשופים למחלות גם אם יעברו דירה כעת. כמו צוללני הקישון שהמחלות שלהם פורצות לעיתים אחרי שנים מהחשיפה.
תוקן על ידי avishai323 ב- 27/01/2020 12:39:10
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2020 14:09 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | קשה להתעמק כשכותבים שטויות.. מספיק השקר שכתוב בסעיף 4 כדי לעצור ולהמשיך הלאה.. הרי גפני וליצמן הודיעו לפני הרגע האחרון בסיבוב הראשון כבר, שמסכימים לחוק הגיוס המוצע, ובכ"ז ליברמן המשיך באמוק של הבוס שלו מוינה, היישר לבחירות, אבל אותך זה לא הצליח לבלבל..
|
|
הסכימו למתווה אטיאס. לא הסכימו לחוק של ליברמן. אלו העובדות הפשוטות כהווייתן.
ליברמן חזר ואמר אז מעל כל במה: "תנסו אותי" אם תסכימו לצאת מהמליאה בזמן שהחוק שלי יעבור "ככתבו וכלשונו" אצביע בעד הקמת הממשלה. אם האדמור מגור היה מסכים לתנאי הזה, לא היינו היום בבחירות שלישיות תוך שנה.
לצערי היום אנחנו כבר במציאות אחרת לגמרי. הדברים יצאו משליטה לחלוטין. ליברמן פתח במתקפה רצחנית כנגד החרדים, והחרדים השיבו לו כגמולו.. בין דרעי וליברמן שוררת איבה שקשה לראות איך הם מגיעים להסכמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2020 14:35 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  | קשה להתעמק כשכותבים שטויות.. מספיק השקר שכתוב בסעיף 4 כדי לעצור ולהמשיך הלאה.. הרי גפני וליצמן הודיעו לפני הרגע האחרון בסיבוב הראשון כבר, שמסכימים לחוק הגיוס המוצע, ובכ"ז ליברמן המשיך באמוק של הבוס שלו מוינה, היישר לבחירות, אבל אותך זה לא הצליח לבלבל..
|
|
הסכימו למתווה אטיאס. לא הסכימו לחוק של ליברמן. אלו העובדות הפשוטות כהווייתן.
ליברמן חזר ואמר אז מעל כל במה: "תנסו אותי" אם תסכימו לצאת מהמליאה בזמן שהחוק שלי יעבור "ככתבו וכלשונו" אצביע בעד הקמת הממשלה. אם האדמור מגור היה מסכים לתנאי הזה, לא היינו היום בבחירות שלישיות תוך שנה.
לצערי היום אנחנו כבר במציאות אחרת לגמרי. הדברים יצאו משליטה לחלוטין. ליברמן פתח במתקפה רצחנית כנגד החרדים, והחרדים השיבו לו כגמולו.. בין דרעי וליברמן שוררת איבה שקשה לראות איך הם מגיעים להסכמות. |
|
רק מתקן. הבעיה לא היתה האדמור מגור, אלא בנו של האדמור מסלונים. שעשה מלחמה בתוך המועצת ושם האדמור מגור לקח צעד אחורה וישב על הגדר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|