| נשלח ב-5/2/2020 18:00 |
|
| |
היכה במכות קשות ושבר לנערים את הסמארטפון בשטיבלאך. החשוד טוען להגנה עצמית אך מודה שחטף את הסמארטפון.
בית משפט השלום בירושלים הורה לשחרר היום (רביעי) חרדי קיצוני שנעצר לאחר שתקף באלימות צעירים שהשתמשו בטלפון לא-כשר בתוך בית כנסת, היכה אותם ושבר את המכשיר.
המקרה שנדון אירע לפני שבוע, בשטיבלך של שכונת מאה שערים (בית הכנסת ישועות יעקב), כאשר מספר נערים ששהו במקום צפו בסרטונים באחד מחדרי התפילה, ובשל כך כאמור הותקפו.
משטרה שהוזעקה בעקבות כך, עצרה את החשוד במעשה, אך זה סירב בתוקף לשתף פעולה בכל צורה שהיא, תוך כדי שהוא שוכב על רצפת תחנת משטרת לב הבירה ולא מסכים להגיע לדיון בעניינו בבית המשפט.
וכך תיאר נציג המשטרה: "לפי החשד, בשעות הבוקר המקודמות מאוד הוא הבחין בשני בחורים שמדברים בטלפון, בשטח בית הכנסת בו הוא שומר. הוא תקף את אחד הבחורים, תוך שהוא גורם לו חבלות קשות, ירק על הבחור השני ושבר את מכשיר הטלפון שלו. הבחור השני התקשר למשטרה, החשוד ירק על השוטרת, נשכב על הרצפה והתבטא בצורה קשה".
"אנו לא רוצים לפגוע בבריאותו", הוסיף השוטר בפני השופט, "כי הבאה בכוח תיאלץ אולי להשתמש באמצעים שעלולים לפגוע בו".
גם בא-כוח החשוד, שמונה מטעם הסנגוריה הציבורית לייצג אותו, סיפר: "הסברתי לו מי אני ומאיפה אני, והוא אמר שהוא לא רוצה ייצוג של הסנגוריה. במצב כזה, שגם לא קיבלתי את גרסתו, כמובן שאני לא יכול לטעון או לחקור. אציין שהמשיב אמר לי: ניפגש בעולם הבא...".
עו"ד אריק בוקטמן הוסיף: "דיברתי עם הרב שמעון שישא, מ'העדה החרדית', ואפילו הוא לא הצליח לשכנע את המשיב", ונציג המשטרה הגיב: "אם הוא לא הצליח, אז מי יצליח". בעקבות כך, תחילה הוארך מעצרו של החשוד.
בדיון נוסף שנערך בעניינו, הסכים החשוד להגיע והכריז: "אבקש מהרב שישא והעורך דין שתצאו; אני לא צריך את הייצוג שלכם. תודה רבה על הכוונה הטובה שלכם".
"סירבתי להגיע לחקירה, עד שיקבלו את התנאים שלי", הוא פירט. "לא רציתי לפי התנאים שלהם, כי הם העלילו עלי עלילות שווא. שמעתי לפני שהלכתי לחוקר במה מאשימים אותי, וכבר ידעתי שמדובר בעלילות".
לדבריו, "באתי לפה כדי להגיד את כל מה שהיה: ב-4:30 לקחתי את הפלאפון לנער, ואז הוא התחיל להשתולל. זה מה שהיה. אבל לא תקפתי אותו. הוא התחיל להשתולל, והייתי חייב להוריד אותו מעלי. אני זה שקיבלתי את הבעיטות. אני מבקש מכל אותם אלה שהיו, ואומרים מה שהיה: אני רוצה לעשות איתם עימות פנים אל פנים".
בשלב זה הוארך שוב מעצרו במספר ימים, בשל העובדה כי מול החוקר הוא לא הסכים לומר כלום ושמר בעקביות על זכות השתיקה.
היום, בסופו של דיון שלישי, ולאחר שקרא מסמך הנוגע לבריאותו הנפשית של החשוד, החליט כאמור השופט אורן סילברמן לשחרר אותו ממעצרו, בתנאים הבאים: התייצבות לחקירה או משפט ככל שיידרש, התייצבות לחקירה בתחנת לב הבירה עם שחרורו, אי יצירת קשר עם המתלוננים בזמן הקרוב, הרחקה מהעיר ירושלים למשך חודש ימים והפקדת ערבות כספית. https://www.kikar.co.il/346575.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 21:24 |
|
| |
לא יודע מה היה שם במקרה הזה, אבל יש סוג נערים שאני תומך בשבירת העצמות שלהם ושלא יתקרבו לכל שטיבלאך ולא רק לזה בתוככי שוק מאה שערים בלי קשר לסמארטפון שלהם, ויש לי הרגשה שבכאלה מדובר. (מי צופה בסרטים בתוך השטיבלאך?!) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 21:39 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | לא יודע מה היה שם במקרה הזה, אבל יש סוג נערים שאני תומך בשבירת העצמות שלהם ושלא יתקרבו לכל שטיבלאך ולא רק לזה בתוככי שוק מאה שערים בלי קשר לסמארטפון שלהם, ויש לי הרגשה שבכאלה מדובר. (מי צופה בסרטים בתוך השטיבלאך?!) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נראה לי לא סביר שסוג הנערים אליהם אתה מתכוון יכנסו לשטיבלאך ומכ"ש לשטיבלאך ישועות יעקוב במא"ש. אבל הכול יכול להיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 21:57 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| גינגישראלי כתב: |  | לא יודע מה היה שם במקרה הזה, אבל יש סוג נערים שאני תומך בשבירת העצמות שלהם ושלא יתקרבו לכל שטיבלאך ולא רק לזה בתוככי שוק מאה שערים בלי קשר לסמארטפון שלהם, ויש לי הרגשה שבכאלה מדובר. (מי צופה בסרטים בתוך השטיבלאך?!) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נראה לי לא סביר שסוג הנערים אליהם אתה מתכוון יכנסו לשטיבלאך ומכ"ש לשטיבלאך ישועות יעקוב במא"ש. אבל הכול יכול להיות. |
|
אז במי לדעתך סביר שמדובר? הרי המקרה היה בשועס יענקב בסופו של דבר... נערים חילונים תמימים? נערים דתיים שבמקרה נקלעו למאה שערים ובדיוק ראו סרטון בתוך השטיבלאך? ואם כבר סבירות, אותם סוג נערים בהחלט יושבים וצופים בסרטונים בכל מיני מקומות באזור וגם בתוך בתי כנסת אם קר בחוץ או שהסוללה חלשה וצריך תקע לטעינה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 22:09 |
|
| |
אני לא הייתי מתרשם מהתיאור "ראו סרטונים". יכול להיות שבדיוק קיבלו סרטון קטן בווצאפ וצפו בו בחדר צדדי. יכול שדיברו עם מישהו בשיחת וידיאו בחדר צדדי. בנוסף הנערים הזמינו את המשטרה ואילו החשוד ירק על שוטרת. וזה פחות מתאים לסיטואציה שאליה התכוונת. אבל כאמור: הכול יכול להיות ואין לדיין אלא מה שבפניו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 22:23 |
|
| |
בישועס יענקב אני לא מעיז להוציא את הסמארטפון ואני לא ממש חושב שבמקרה מסתובבים שם נערים עם סמארטפונים שמקבלים סרטונים פתאום... לבי אומר לי שהכיוון הוא מה שחשבתי, אם כי משטרה בסיפור זה קצת מוזר.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 22:32 |
|
| |
מי שמו שר ושופט לקחת לו את הסמרטפון?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2020 11:56 |
|
| |
| לבחירתכם כתב: |  | | מי שמו שר ושופט לקחת לו את הסמרטפון? |
|
מי שם את רחל אמנו שר ושופט לגנוב לאביה את התרפים. מי שם את פנחס שר ושופט לדקור את זמרי בן סלוא. ועוד ועוד...
ילדים נבערים שמגיעים למעוז הקנאים במאה שערים, וצופים בסרטים בתוך בית כנסת, אין להם להלין אלא על עצמם, והם עוד יצאו בנס...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2020 20:22 |
|
| |
לבחירתכם
| תם_יושב כתב: |  | מי שמו שר ושופט לקחת לו את הסמרטפון?
מי שם את רחל אמנו שר ושופט לגנוב לאביה את התרפים. מי שם את פנחס שר ושופט לדקור את זמרי בן סלוא. ועוד ועוד...
ילדים נבערים שמגיעים למעוז הקנאים במאה שערים, וצופים בסרטים בתוך בית כנסת, אין להם להלין אלא על עצמם, והם עוד יצאו בנס...
|
|
יאלה יאלה לא יודע שרחל נענשה על זה? אה .לא יודע שאילמאע התהפך זימרי על פנחס היה פטור אז שלא יתלונן ושיגיד תודה שהם לא הוציאו אותו מהועד הורים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2020 20:33 |
|
| |
תם_יושב להשוות סמארטפון למעשה זמרי? לא הגזמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2020 21:11 |
|
| |
הוא לא השווה, הרי לא הרגו את הנערים האלו כמו שפנחס הרג את זמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2020 23:06 |
|
| |
מצדרביעי
| תם_יושב כתב: |  | מי שמו שר ושופט לקחת לו את הסמרטפון?
|
|
מוזר, שלמרות קנאותך, אתה מתעלם מדברי ר' אלעזר בן עזריה שאמר "תמיהני אם יש בדור הזה שיכול להוכיח"...(ערכין טז":) והוא עוד מדבר על תוכחה בלי מעשי קנאות שהם כמובן שלב מתקדם יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2020 01:00 |
|
| |
חולה נפש מופרע !!
זאת התוצאה של חינוך מעוות וחולני !! ומכסף שועדת התישקורת שמורכבת מחסידי גור שצוחקים בדרך אל הבנק!!! שמאשמים בכל תחלואי הדור את הסמארטפון !! ולכן לפני מספר שנים בשובע שברה קופאית סמרטפון שלקוחה שכחה בחנות !! וטיפש אחר אמר לאשתו שלא תסתכל בסמרטפון כי זה חילול השם !! מה הקשר בן סמרטפון וחילול השם רק קיצוניים ומופרעים מבינים !! איפה הגזל של המכשיר ואיפה הלבנת פנים?!! מקווה שסוטה הזה ישב בכלא שנים רבות!! והנערים יתבעו אותו בתביעת נזיקין !!
על כל מה שהוא כולל לנערים ועלול להביא אותם לעזיבת הדת !!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שרית560 ב- 07/02/2020 01:02:54
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2020 01:21 |
|
| |
כל אחד רגיש לדברים אחרים, יש אנשים שרגישים כשאומרים להם ללכת לשבת אחורה באוטובוס ויש אנשים שרגישים כשדורכים להם על הרגשות ונכנסים לתוך השטיבלאך שלהם כדי לצפות בסרטונים בסמאטרפון, ככה בתוך בית כנסת אני לא ירושלמי קיצוני, אבל בהחלט, אם לא הקיצונים המשוגעים של מאה שערים, נערי השולים הפושטקים היו עושים מה בא להם בכל מקום. כאן הם בהחלט עושים את העבודה עבורינו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2020 01:38 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מי שמו שר ושופט לקחת לו את הסמרטפון?
מוזר, שלמרות קנאותך, אתה מתעלם מדברי ר' אלעזר בן עזריה שאמר "תמיהני אם יש בדור הזה שיכול להוכיח"...(ערכין טז":)
והוא עוד מדבר על תוכחה בלי מעשי קנאות שהם כמובן שלב מתקדם יותר... |
|
א. אני לא קנאי לא עושה ולא מזדהה עם מעשים כאלו, אבל אי אפשר לומר שאין להם מקום... יש הנהגה של קנאות, ושל לאפרושי מאיסורא, שנכונה במקומות ובזמנים ובאנשים מסויימים.
ב. אין למעשים כאלו שום קשר לתוכחה, הגרי"ש אליישיב כתב בתשובה שההפגנות בארץ אין להם גדר תוכחה, כי אם היינו הולכים לפי גדרי הלכות תוכחה לא היה נשאר מהיהדות בארץ שריד ופליט. ההפגנות מטרתם מניעה. וכן... גם הקנאי ההוא יש לו מטרה למנוע מהאיזור שלו תופעות לא ראויות, (כמו צפיה בסרטים בבית כנסת), הוא יודע שבדיבורים הוא לא ישיג זאת, והוא משתמש באלימות, שלגביה פרטתי בסעיף א.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2020 02:46 |
|
| |
אתה לא קיצוני ??? חחחחחח
| איש_חשוב כתב: |  | כל אחד רגיש לדברים אחרים, יש אנשים שרגישים כשאומרים להם ללכת לשבת אחורה באוטובוס ויש אנשים שרגישים כשדורכים להם על הרגשות ונכנסים לתוך השטיבלאך שלהם כדי לצפות בסרטונים בסמאטרפון, ככה בתוך בית כנסת אני לא ירושלמי קיצוני, אבל בהחלט, אם לא הקיצונים המשוגעים של מאה שערים, נערי השולים הפושטקים היו עושים מה בא להם בכל מקום. כאן הם בהחלט עושים את העבודה עבורינו. |
|
כמה צפוי שאתה מצדיק ומעודד אלימות !! בווטספ נשלחים דברי תורה וגם סרטון של פרשת שבוע ודברי חיזוק ומוסר !! אולי הנערים צפו בסרטון כזה וירושלמי הקיצוני המופרע היכה אותם !!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|