בית פורומים בחדרי חרדים

מי בחן את ברלנד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/3/2020 20:09 לינק ישיר 
מי בחן את ברלנד?

תלמידיו מתעקשים לומר שהוא תלמיד חכם, כולם מעמי הארץ (במקרה הטוב) האם עם הארץ יכול להעיד על מישהו שהוא תלמיד חכם?? האם מישהו שמע ממנו אי פעם איזה חידוש? או איזה לומדות? או איזה בקיאות? [שטויות שגובלים בכפירה השם ירחם שמענו ממנו מספיק], אז מניין להם שהוא תלמיד חכם???

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 20:28 לינק ישיר 

כפי שכבר כתבתי באשכול אחר. הוא עם הארץ גמור. 40 שנה שלא שמענו ממנו שום דבר תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 20:33 לינק ישיר 

אני שמעתי אותו כמה פעמים (לפני קרוב ל30 שנה), הוא בקי נפלא בש"ס ובספרים רבים מאד, אבל שטחי עד לאימה.
וזאת מלבד שאר הבעיות הידועות שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 20:41 לינק ישיר 

כנראה שהסטייפלער זצ"ל למד שיעור יום יומי בן כמה שעות עם יבדל לחיים ארוכים הרב ברלנד מתוך שיעמום,
כך יוצא חלילה לפי הבלי פותח אשכול זה,
אבל כרגיל הוא יתקיף כל סנגור כי זה אשכול השמצה ולא אשכול התעניינות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 20:59 לינק ישיר 

זו לא ראיה
יצא לי להכיר תח מופלגים שעשו חסד ולמדו עם עמי ארצות כדי לרומם את רוחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 21:40 לינק ישיר 

לא היה ולא נברא. הסטייפלר לא למד איתו שיעור יומי כמה שעות. עוד אחד משקרי הרשע ותלמידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 21:53 לינק ישיר 

לא בחנתי, וכל ההתנהלות שלו ומסביבו תמוהה (בלשון המעטה) בעיני,
אך אני נזכר שאותו רב שהזכירו כאן בתור מאן דאמר גדול וחשוב באשכולות (שבאופן מופתי התאדו) בעניין הינוקא, הוציא בזמנו מכתב שמדובר ב"מוחזק כתלמיד חכם ואין להרהר אחריו".

הרב מרדכי קארפ על הרב ברלנד: "אין להרהר אחריו"

על רקע הפרשה שמסעירה את "שובו בנים", בוחרים רבנים בולטים להביע תמיכה ברב ברלנד. לידי 'כיכר השבת' הגיע מכתב שכתב הגאון הרב משה מרדכי קארפ, ובו תמיכה ברורה ברב ברלנד. "אסור להרהר אחר מי שמוחזק תלמיד חכם וצדיק", הוא כותב • בלעדי (חדשות חרדים)

מקור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 22:49 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

לא היה ולא נברא. הסטייפלר לא למד איתו שיעור יומי כמה שעות. עוד אחד משקרי הרשע ותלמידו.

כצפוי שונאיו יכחישו בחוסר ידיעה בלול בשנאה,
אני יודע בוודאות שהדברים היו בניגוד למכחישים למיניהם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 23:12 לינק ישיר 

אני לא מכיר אותו, הבאתי את זה לטובת אלו שבעניין הינוקא הביאו אותו בתור מומחה לתלמידי חכמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2020 23:21 לינק ישיר 

מכל מקום במקום שיש חילול ה' אין חולקין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2020 00:30 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
קלעפער כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

האמת תמיד באמצע, הסטייפלר לא למד איתו חברותא, וגם לא כמה שעות ביום, אבל היתה לו קביעות לבוא ולדבר איתו בלימוד ובעבודת ה' פעם בשבוע, (שמעתי מפי מקורביו הגדולים, לפני כ30 שנה), ובעיני ראיתי בביתו של ברלנד (כשהיה גר בעיר העתיקה), כמה קלסרים שבהם תיעד את השאלות ששאל ואת התשובות שהסטייפלר השיב לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2020 00:41 לינק ישיר 

זה לא נקרא ש"האמת שם באמצע", לא כל מי שבא לבלבל רב בשאלות, שרובן היה ניתן לפתוח שו"ע\משנ"ב\או רב שו"ע כדי לקבל תשובה, נחשב לחברותא של הרב...
והעיקר שחסידיו השוטים רוצים להראות מכך ראיה שהוא היה ת"ח. אז כל בעל תשובה או מתחזק (היטלר, בלשונה הזהב של רעייתו..) ששואל שאלות רבנים יחשב לת"ח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2020 13:43 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:

יצחקהספרן כתב:
קלעפער כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

האמת תמיד באמצע, הסטייפלר לא למד איתו חברותא, וגם לא כמה שעות ביום, אבל היתה לו קביעות לבוא ולדבר איתו בלימוד ובעבודת ה' פעם בשבוע, (שמעתי מפי מקורביו הגדולים, לפני כ30 שנה), ובעיני ראיתי בביתו של ברלנד (כשהיה גר בעיר העתיקה), כמה קלסרים שבהם תיעד את השאלות ששאל ואת התשובות שהסטייפלר השיב לו.

אתה שמעת מפי מקורבים ואני שמעתי עדות אישית ממי שראה אותו בלימודו היום יומי עם הסטייפלער!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2020 14:02 לינק ישיר 

נפק"מ אם הוא חייב מיתה על אשת איש, על מסית ומדיח או על זקן ממרא?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2020 14:29 לינק ישיר 

צורת לימודו השטחי להחריד, כפי ששמעתי אותו כמה וכמה פעמים, היא הוכחה חותכת שלא היה לו שיג ושיח "תורני" קבוע עם הסטייפלר. זה לא יתכן. וגם בני ביתו מכחישים זאת.
אממה, הוא כנראה התמיד לבוא אליו להתייעץ בכל מיני דברים, ואח"כ נתן לזה שם 'חברותא'.

הספרן לא שמע את זה מכלי ראשון!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2020 14:54 לינק ישיר 

ואני שאלתי נכד הסטייפלר שגיחך על הדברים ואמר "בא לשגע את הסבא בשאלות איך מעשרין את המלח..."

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי בחן את ברלנד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext