המשגיח הרב לויכטר נתן על זה וועד לא מזמן. הוא דיבר בפירוש על הזלזול העמוק שיש בציבור החרדי בכל מה שקשור לעולם המעשה. הוא קישר את זה לאופן הלימוד וכו' זה וועד מרתק ומומלץ לשמוע.
נשלח ב-22/3/2020 00:36
מצדרביעי
ירון777 כתב:
המשגיח הרב לויכטר נתן על זה וועד לא מזמן. הוא דיבר בפירוש על הזלזול העמוק שיש בציבור החרדי בכל מה שקשור לעולם המעשה. הוא קישר את זה לאופן הלימוד וכו' זה וועד מרתק ומומלץ לשמוע.
מעניין, איך אפשר לשמוע?
נשלח ב-22/3/2020 00:40
והרי הרב אמר חלילה לסגור את החיידרים. והכתב המהולל חיים ולדר עוד הצדיק אותו בעיתון יתד בסוג של הפוך על הפוך שהנה דווקא כעת החילונים יעריכו אותנו על עומדינו על עקרונות לימוד התורה .אוי ואבוי .מה לומדים מכך המון העם...שאפשר לזלזל בפיקוח נפש.
אם המצב יגרום שאנשים פחות יטרידו את ר' חיים בשאלות הרי שלפחות הרווחנו שהלימוד שלו יגן על הדור
נשלח ב-22/3/2020 00:58
מהשחושבים כתב:
מה שאני ראיתי זה מניינים עם הקפדה יתירה של 2 מטר ולא יותר מ10 אנשים
סתם השמצה
נכון שזאת ההוראה. אבל זאת הוראה לכולם. זה הכשר 'רבנות' בדיני ונשמרתם. למה לא להחמיר כשברור שאחד יכול להדביק את ה 9 האחרים, וכל אחד מהם ידביק את ה9 האחרים במנינים של מחר?
עובדות! מתוך סקרנות הסתובבתי בדקתי כמה וכמה בתי כנסת חרדיים בשכונה ובכולם היו מעט מאוד מתפללים עם הקפדה יתירה על מרווח של יותר מ 2 מטר. במקביל חילונים רבים יצאו לפארקים ולמגרשי משחקים תוך זלזול גמור בהוראות משרד הבריאות. שכל אחד יהיה אחראי על עצמו ויקפיד לשמור על הכללים . ואי"ה ייגמר במהרה.
נשלח ב-22/3/2020 06:36
momeir כתב:
עובדות! מתוך סקרנות הסתובבתי בדקתי כמה וכמה בתי כנסת חרדיים בשכונה ובכולם היו מעט מאוד מתפללים עם הקפדה יתירה על מרווח של יותר מ 2 מטר. במקביל חילונים רבים יצאו לפארקים ולמגרשי משחקים תוך זלזול גמור בהוראות משרד הבריאות. שכל אחד יהיה אחראי על עצמו ויקפיד לשמור על הכללים . ואי"ה ייגמר במהרה.
אני חושש שפספסת משהו. זה לא כל אחד אחראי לעצמו.
אדם צעיר שידבק בקורונה כנראה יצא מזה בקלות.
החשש הוא מכך שאתה תידבק, תדביק עוד אנשים, הם ידביקו עוד, אנשים קשישים וחולים ידבקו ויחלו, יציפו את בתי החולים עד שבתי החולים יקרסו.
כל הסיפור כאן הוא לא כל אדם לעצמו אלא ערבות הדדית.
כשכולנו משלמים מחיר על המאמצים להקטין את קצב ההדבקה זה מאוד מרגיז לראות אחרים שמנסים להרוס ולגרום נזק לכל הציבור.
זה בגלל שאתה גר בסביבת אנשים קלי-דעת שנראים כחרדים (או מתוקף נסיבות היסטוריות נאלצו להיראות שכאלו). אגב, הפסוק שהבאת, בפשטות מדבר על עבודה זרה. קישורו לשמירת הגוף בגדר דרשה.
נשלח ב-22/3/2020 10:11
בימים הראשונים היו רגעים שכמעט התביישתי בשיוך המגזרי שלי, הזלזול בדיני נפשות רק משום שזה לא בא 'מהמהקורות' ממש תסכל אותי. אבל בימים האחרונים רואים גם את הצד היפה של הגישה החרדית, ברגע שזה הגיע מהרבנים הרי שהציות לכללים הופך להיות כעוד סעיף בשו"ע עם דקדוקים והידורים, אשריכם ישראל! (ומי שעדיין מזלזל כי קשה לו לרדת מהעץ, למען ספות הרוה את הצמאה, שיתבייש).
נשלח ב-22/3/2020 12:34
אותה שאלה, אפשר לשאול אף על עישון הסיגריות. שמסוכן אף בימים רגילים!!!