| נשלח ב-25/3/2020 15:01 |
|
| |
שאלת תם: מתי מחליטים רופאים לנתק ח"ו חולה ממכונת הנשמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2020 15:31 |
|
| |
גרשום
אין שאלה כזאת. כי אף רופא לא ינתק חולה ממכונת הנשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2020 15:36 |
|
| |
או כשהוא מבריא, או לאחר שהוא נפטר (מכונת הנשמה לא מחזיקה אנשים בחיים לאחר שנפטרו). יש מוות לבבי ויש מוות מוחי וכמובן השלכות הלכתיות וכו'. ובאיטליה ביום הולדת של גיל שישים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2020 18:16 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | גרשום
אין שאלה כזאת. כי אף רופא לא ינתק חולה ממכונת הנשמה. |
|
למיטב ידיעתי, ואני מכיר מקרוב אישה שחלתה ל"ע במחלה הארורה והוחזקה באמצעות מכונת ההנשמה תקופה מסוימת, כשלאחריה אמרו הרופאים לבעל שיביא את הילדים ש'ייפרדו' מאמא, וכך הוי, ואח"כ הרופאים ניתקוה מהמכונה, שפשוט ממלאת את בית החזה בחמצן, וקבעו את פטירתה במקום. אשר על כן, שאלתי היא שוב: מתי מנתקים ה"י? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2020 19:04 |
|
| |
רודףסמלים.
כאשר הרופאים אמרו לבעל שיביא את הילדים שייפרדו מהאמא, הם ראו במדדים את קריסת המערכות ואת המוות הקרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2020 19:10 |
|
| |
זה שרצחו אותה, זה לא אומר שרוצחים את כל החולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2020 20:54 |
|
| |
יש את ההוא שכתב על המצבה שהבת שלו נרצחה ע"י הרופאים כי הוא טען שהיא בחיים והרופאים טענו שזה המכונות
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2020 22:34 |
|
| |
למי שלא יודע,יש חוק,"חולה הנוטה למות", אדם יכול לבקש,כמובן אם דעתו צלולה ,לא להאריך את ימיו באופן מלאכותי.גם חולים סופניים שמתפתלים מייסורים,וכמובן אין מזור למחלתם,ועומדים למות,הרופאים מגבירים את כמות המורפיום עד שהחולה נחנק,אינני מכלילה ח"ו לעתים זה נעשה תוך כדי בקשת אישור מהמשפחה עם הסבר חלקי שלוקה בחסר?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/03/2020 22:53:54
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 12:42 |
|
| |
נקווה שבמצב הנוכחי גם נלחמים על חייהם של החולים הזקנים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 13:24 |
|
| |
יש באמת שאלת הלכה מפורסמת. מה עושים כשיש רק מכונת הנשמה אחת וחולה גוסס שצריך הנשמה אבל החשש הוא שאם יגיע חולה צעיר ובריא יהיה אסור לנתק את הגוסס מהמכשירים. למיטב זכרוני, ואולי הזכרון שלי לא משהו, הפתרון הוא מכונת הנשמה עם טיימר שמפסיק את פעולת המכונה לכמה שניות מדי פעם ומאפשר לנתק מהמכשיר כך שזה לא רצח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|