בית פורומים בחדרי חרדים

סלבס קורונה: מה עושים הידוענים בסגר? ממלך זילברשלג ועד מרזל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/3/2020 13:20 לינק ישיר 
סלבס קורונה: מה עושים הידוענים בסגר? ממלך זילברשלג ועד מרזל

סלבס קורונה: מה עושים ידוענים בסגר?

מלך זילברשלג, איתן כבל, אמילי עמרוסי, נדב נווה ואשר בן אבו (מ'אנדרדוס'), מזכ"ל בני עקיבא יאיר שחל, הרב זאביק הראל וברוך
מרזל. ככה הם מתמודדים עם הסגר, הקורונה והמצב הנאחס.

על הקו עם נדב (שבועון עולם קטן)

בזמן שכולנו בבית, יצאנו (כלומר מצלמת הטלפון יצאה) לבדוק איך מתמודדים כמה כוכבי תרבות, תקשורת ופוליטיקה עם המשבר התעסוקתי, הכלכלי והמשפחתי. אבל לפני הכול: איך שורדים במצב המטורף הזה?

נדב גדליה

פאות מסודרות ופיג'מה

מלך זילברשלג, כוכב רשת

שלום מלך, מה עושה איש שטח שמוצא את עצמו בבית?

"האמת שיש הרבה מאוד זמן למעט מדי דברים", מצהיר מלך. "ככה שאם יש למישהו מטלות – הוא מוזמן לשלוח לי. אני ממש ממש אשמח".

טוב, אתה לא אמור להעסיק ילדים.

"לגבי ילדים – עדיין אין לי, גם אימא שלי שואלת, אולי מודאגת. אבל אין דחף", הוא צוחק.
את זמנו הוא מעביר, בינתיים, לא פעם בלעיסה. "אפשר לומר שאנחנו 'אוכלים לרוב'. עד כה עליתי כעשרה קילוגרמים להערכתי. עוד שני קילו ואני בקבוצת סיכון, אגיע ליותר משבעים".

וברצינות, איך אתה מעסיק את עצמך בין ד' קירות?

"קצת מכלה את זמני באינטרנטים, אבל גם לומד גמרא, ומאוד נהנה מזה שאפשר עכשיו ללמוד יותר, גם מעבר למה שאני לומד באופן כללי, למשל על מגפות. מתברר שיש זמן פתאום ויש ביהדות הרבה חומר על הנושא".

והדאגות, מה עושים איתן?

"אני לא חושב שאדם שמאמין ובוטח יכול להיות מודאג. פרקטית, קל יותר להיות מאמין בזמן הזה, כי אין באמת על מי לסמוך – אז מה נעשה? אין מקום לברוח אליו כמו במלחמה שאפשר ללכת לקצה אחר של המדינה או למדינה אחרת. לדעתי ה'בריחה' היחידה היא כלפי מעלה, אל קב"ה. מצב נפשי נתון שלי: שיער פיקס, פאות מסודרות, אבל בפיג'מה. כבר שבוע אני ככה".

די אופטימי בסך הוכל.

"שמע, ברור שמתישהו זה מפסיק להיות מצחיק, אבל יש מקום גדול לאופטימיות. אני מקווה לראות את הטוב בעניין הזה. כל אחד ואחת מאיתנו, אין מה לעשות, אוהב שהמורה לא בא לכיתה ומגיע במקומו מורה מחליף שמגוון את השגרה. ובכל זאת יש מצב שאתה אומר: 'טוב, מיצינו את השיעור החופשי, בואו נתנרמל'.

משפחתיות בעצימות גבוהה – איך אתה עובר את זה?

"זה עושה לי רק טוב. אני מקבל עכשיו נקודת מבט חיובית יותר על ההורים ועל המשפחה. מכיר אותם יותר. כן, גיליתי אנשים נחמדים מאוד. ממליץ".

רווק עם אלוהים - סרטו של נדב גדליה

עכשיו לצפיה ישירה ברשת:

WWW.NADAVGILAD.COM

שמישהו ימצא מקום לכרוב במקרר

אמילי עמרוסי, סופרת ועיתונאית

את אמילי עמרוסי אני תופס בזמן הפסקה. מוצר די נדיר לאימא לארבעה בימים אלו. "בדיוק תפסת אותי גם בלי הילדים וגם מאופרת", היא מתפעלת מהתזמון.

יש אירוע ולא הוזמנתי?

"תראה, אני עושה עכשיו הרבה סרטוני ברכה לכל מיני חתונות שבוטלו, ככה שהתאפרתי בשביל זה. לפני כן, כמה ימים הייתי תקועה בתוך פיג'מה וגם מפעילה ארבעה ילדים".

מה את עושה איתם?

"הם בני 7, 9, 13, 14. אין סדר יום. בכל יום מנסים לפרוס על היום כל מיני דברים. יש פעילות ספורט שאנחנו עושים בבית, הרבה אוכל. מפנים את השולחן פה הרבה, יש גם הרבה כביסות, כלים.
"הבית שלי נראה ככה: ארבעה תיקי ילדים ריקים ששוכבים ליד ערמות של נייר טואלט. לידם מזרני שטח שהיו אמורים להיות לטיול. ליד זה שולחן אוכל, כפפות, אלכוג'ל למקרים הנדירים שכן יוצאים מהבית. ואה, שישיית מים ושקית עם ראשי כרוב שלא הצליחו להיכנס למקרר בגלל העומס.
"הלוואי שהייתי יכולה להיות יצירתית יותר ולפסל איתם בפלסטלינה. הכול פה בהישרדות".

הישרדות... בטוב?

"לא", משיבה אמילי בהחלטיות. "אני מחכה מאוד שהשגרה תחזור".

מתי להערכתך?

"לא יודעת. אם יש משהו שחסר לי עכשיו זה העתיד שלי. תחזית למחר, לשנה, לעוד עשר שנים. אני מודאגת מזה, למרות שתמיד הוא לא היה מדויק. אבל היום גם את הכיוון לא רואים. הכול משובש. לא יודעים איזה יום היום ומה השעה. העתיד שנלקח הוא הכי מבאס".

תוכלי לתת בכל זאת קצת אופטימיות?

"חוסר הוודאות קשה מאוד. המילה היא אולי אמונה בבורא עולם שגם אם יהיה רע יותר, זה הולך לתכלית כלשהי. צריך לדעת שהכול מנוהל בידי מי שאמר והיה העולם".

מחכה לראות איך ייראה העולם של אחרי הקורונה

רחל קשת, יוצרת תיאטרון

לרחל תשעה ילדים שגילם בין 10 ל-20. "כל הילדים בבית", היא מחייכת, ומסבירה מדוע: "הם מעסיקים את עצמם רוב הזמן. הרבה שרים, מנגנים, רוקדים, מציירים, מכינים אוכל, אוכלים. משחקים. גם בעלי עובד מהבית, ויש פה אווירה די טובה. יש זמן לקום בנחת, להתפלל בנחת, שלוש ארוחות משפחתיות ביום! כולם סביב השולחן, נפגשים ומדברים. זה אושר גדול, מתנה מדהימה".

לומדים גם או שאתם יותר בכיוון של "חגיגת קורונה"?

"חלק מהילדים לומדים בלמידה מרחוק. האמת, זה עובד מהמם".

לסגור את בתי הספר כבר וזהו?

"מהמון בחינות – כן. אבל תלוי איזה בתי ספר. יש בתי ספר הייתי שמחה לסגור, אבל יש מוסדות מדהימים שמבינים שבית ספר זה לא רק בשביל ללמוד"
.
למרות החגיגות, במה מתבטא הקושי בתקופה הזאת?

"בבת אחת מעבודה ועומס רב – זה הפך לאפס אחוז עבודה. הקושי הוא לפני הכול כלכלי. אני לא רוצה לפתוח חסכונות. מודאגת מהיכן אשלם את המשכנתא, וגם הלב שלי בתיאטרון למרות הזמן הנעים בבית. יש הרבה פרויקטים שעכשיו הם תקועים. אבל באופן כללי אני אופטימית, וגם כאן. יש הרבה נפילות למרות הידיעה העמוקה שלי שיהיה מעולה. יש לי רגעי משבר לא פשוטים".

מה מציק לך בעיקר?

"אנחנו הולכים למקום לא ידוע. לא ברור איך העולם יהיה אחרי הקורונה. בטח בתחום של צפייה באומנות – יהיה מן הסתם פחות כסף לצאת. אחרי משבר כלכלי, כל מה שנחשב מותרות יורד קצת. הלא נודע הזה גדול. מצד שני, תיאטרון הוא מדיום שמפגיש. קסם חד-פעמי של מפגש עם קהל, על במה. ברור לי שהתיאטרון הוא נצחי ויהיה לו מקום, אבל אין לדעת איך זה יהיה".

האם נחבק את השכנים כשנצא החוצה?

לכתבה המלאה:
https://nadavg.blogspot.com/2020/03/blog-post_25.html

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סלבס קורונה: מה עושים הידוענים בסגר? ממלך זילברשלג ועד מרזל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext