"התבטאות נדירה" של שר התורה: "ילמדו תורה תיעצר המגיפה"
בהקלטה המפרסמת כאן – באתר חרדים 10 – נשמע המשגיח הגאון רבי חזקיהו יוסף מישקובסקי מספר ברגש לתלמידיו, בני ישיבת 'ארחות תורה' – בקו המידע של הישיבה, על התבטאות נדירה של מרן הגר''ח קניבסקי.
המשגיח סיפר כי שלח הבוקר (רביעי) לשאול את מרן הגר''ח, באמצעות הנכד הרב גדליה הוניגסברג, רב קהילת 'שונה הלכות': כל העולם כולו רועד, כולם מפחדים, מה אנחנו עושים?
ענה לו מרן הגר''ח בזה הלשון: ''ילמדו תורה תיעצר המגיפה''.
האם אנו אמורים לקבל את זה כמו שקיבלנו את -"מי שיצביע ג' מוגן מקורונה"? האם אנו אמורים לקבל את זה כמו שקיבלנו את -"מי שיתרום 3000 ש"ח לקרן והסירותי כסף של קופת העיר מוגן מקורונה, ואף מקבל שטר הגנה חתום בחתימת ידו של שר התורה? וכן הלאה והלאה
לימוד התורה זה דבר חשוב (כמדומני שלמדו תורה גם כשפרצה המגיפה), וזכות לימוד התורה זה דבר גדול גם בלי הגילוי המפעים והמרגש והדרמה המצועצעת והמיוחצנת של הרב מישקובסקי שפתח את דבריו:
"נרגש ונפעם מדברים ששמעתי ברגע זה".. "האם יש איזו מילה משר התורה?"....אמר לו בזה הלשון "ילמדו תורה תיעצר המגיפה"!!
נשלח ב-1/4/2020 20:19
מנהשורה כתב:
כן. שכחת להוסיף שמה שצריך עכשיו זה את מכון ויצמן.
ענה טרול כאיוולתו
נשלח ב-1/4/2020 20:36
חצינזק כתב:
גם מהאדמו"ר מגור יצאה הוראה דומה, אלא שנוסף בה שאפשר לרגל המצב ללמוד גם גמרות קלות.
מכאן ומכאן, בכה ובכה, תבוא ישועה לישראל.
אתה מתכוון שלולי שזכינו לבשורה הדרמטית והמפעימה של הרב מישקובסקי לא היינו יודעים שיש עניין בלימוד תורה?
נשלח ב-1/4/2020 20:39
אני יפנה את השאלה שלך לבית האדמו"ר מגור.
נשלח ב-1/4/2020 20:47
חצינזק כתב:
יצאה משם הוראה להתחזק בלימוד או הבטחה/נבואה לעצירת הקורונה?
נשלח ב-1/4/2020 20:57
אתה צודק. ההדגש בהוראה של האדמו"ר היא שבימים אלו אפשר גם גמרות קלות.
נשלח ב-1/4/2020 22:26
נוירולוג כתב:
חצינזק כתב:
יצאה משם הוראה להתחזק בלימוד או הבטחה/נבואה לעצירת הקורונה?
הבטחות שהשואה לא יגיע לפולין היו גם היו, המסר הועבר בהצלחה שיש נושאים שלרבנים בדרך כלל אין להם מושג גם למי שחשב אחרת, לא צריך לפתוח כל יום אשכולות בנושא סתם לבזות אותם.
אף שאינך עונה לעניין ורק מנסה לנגח, בכל זאת אענה לך. רק לא מזמן עלה כאן אשכול בנושא ההוראות בבעלז, והבאתי את הסיפור של השואה ובעלז.
נשלח ב-1/4/2020 23:10
שו"ת דברי יציב מכ"ק האדמו"ר מצנז זי"ע; . חו"מ סימן נה.: קשה מאוד עלי הכתיבה והעיון מכאבים בכל גופי ממש לעת האחרונה, אך ההכרח לא יגונה אמר החכם, לכבוד התורה ולומדיה להראות יקרת ערכו אצלי ראיתי לעיין בזה לפי האפשרות, ומצאתי כפי דעתי איזה ענינים שבעהשי"ת אקוה כי נכונים המה. ולענין הלכה כבר תדע כי לעת שבתי אין אני רוצה בשום אופן לסמוך עלי, ובפרט זקן וחולה, ואתה תדע מ"ש זקה"ק בד"ח בכמה מתשובותיו [עיין ח"ב אהע"ז סימן קמ"ו וקמ"ז] שהנוב"י לא רצה שיסמכו עליו בימי הזקנה, ואתה תביא הדברים ותסדר עם בעלי תריסין ואם אמת הדבר כן אז אתם תפסקו הלכה כמו שהוא לאמיתו של תורה. ידידך הדוש"ת באה"ר ובלונ"ח כה"י