בית פורומים בחדרי חרדים

סמכות ואחריות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2020 15:06 לינק ישיר 
סמכות ואחריות

בעולם יש מי שאין לו אחריות.
ילדים למשל אינם מוחזקים אחראים למעשיהם.

בצמוד לכך שאין להם אחריות לא נותנים להם סמכות להחליט החלטות חשובות.

מצד שני, לא יתכן לשים אדם אחראי על דברים שהוא לא החליט, אם יש אחריות אמורה לבוא איתה סמכות.

אלה דברים שמובנים לכולנו.

כשפרצה מגיפת הקורונה משרד הבריאות הוציא הוראות לסגור מוסדות חינוך.

היו כמה ראשי ישיבות שלקחו לעצמם סמכות והמשיכו את הלימודים למרות שהסכנה היתה ברורה.

עכשיו יש בישיבות בחורים שחלו, אחד מהם תקוע לבדו בישיבה בלי אוכל לחג, לא יכול לחזור הביתה שמה ידביק את בני משפחתו ומתחנן שמשרד הבריאות ידאג לו ויעביר אותו למלונית.

מי לא לוקח אחריות?
ראש הישיבה שלקח לעצמו סמכות להשאיר את הישיבה פתוחה. הבחור הזה כאילו לא באחריותו.

זאת בעיני התנהגות שאינה רטויה.
אם לקחת סמכות, קח אחריות.

אני לא אומר שתבשל לו באופן אישי ותסעד אותו במיטת חוליו אבל לפחות תרגיע את הבחור החולה, תהפוך את העולם ותמצא עבורו סידור לחג.

העובדה שאותו בחור לא מרגיש שראש הישיבה דואג לו, מודא באופן אישי שלבחור יהיה אוכל ומקום לחג, מלמד על משהו מאוד לא בריא בהתנהלות של ראש הישיבה ושל כולנו כחברה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2020 15:53 לינק ישיר 

ומה אומר ר' מרדכי רוט!?!
הוא גולש כאן!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2020 17:37 לינק ישיר 

הישיבה עסוקה בלהסתיר ממשרד הבריאות את מקור ההדבקה, נסה לחפש במפת במקומות ששהו בהם חולי קורונה את הישיבות ששימשו כמדגרה (וישנם כמה וכמה ישיבות כאלו)..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2020 18:02 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
סמכות ואחריות

בעולם יש מי שאין לו אחריות.
ילדים למשל אינם מוחזקים אחראים למעשיהם.

בצמוד לכך שאין להם אחריות לא נותנים להם סמכות להחליט החלטות חשובות.

מצד שני, לא יתכן לשים אדם אחראי על דברים שהוא לא החליט, אם יש אחריות אמורה לבוא איתה סמכות.

אלה דברים שמובנים לכולנו.

כשפרצה מגיפת הקורונה משרד הבריאות הוציא הוראות לסגור מוסדות חינוך.

היו כמה ראשי ישיבות שלקחו לעצמם סמכות והמשיכו את הלימודים למרות שהסכנה היתה ברורה.

עכשיו יש בישיבות בחורים שחלו, אחד מהם תקוע לבדו בישיבה בלי אוכל לחג, לא יכול לחזור הביתה שמה ידביק את בני משפחתו ומתחנן שמשרד הבריאות ידאג לו ויעביר אותו למלונית.

מי לא לוקח אחריות?
ראש הישיבה שלקח לעצמו סמכות להשאיר את הישיבה פתוחה. הבחור הזה כאילו לא באחריותו.

זאת בעיני התנהגות שאינה רטויה.
אם לקחת סמכות, קח אחריות.

אני לא אומר שתבשל לו באופן אישי ותסעד אותו במיטת חוליו אבל לפחות תרגיע את הבחור החולה, תהפוך את העולם ותמצא עבורו סידור לחג.

העובדה שאותו בחור לא מרגיש שראש הישיבה דואג לו, מודא באופן אישי שלבחור יהיה אוכל ומקום לחג, מלמד על משהו מאוד לא בריא בהתנהלות של ראש הישיבה ושל כולנו כחברה.

בגיהנום יש מדור מיוחד לראשי ישיבות !!
ושם מקומו של אותו ראש ישיבה שמשתמש בבחורי הישיבה !!
כבשר תותחים !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2020 23:42 לינק ישיר 

אם יש ראש ישיבה שכזה ואכן הסיפור נכון, הוא לא ראוי לתפקידו. לשמחתי ראשי הישיבות שהכרתי אני היו שונים בתכלית הקיצוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סמכות ואחריות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext