מפורש בדף היומי של היום מעשה במרחץ של בני ברק שפקקו נקביו מערב יום טוב למה? כנראה שהיתה קרונה
נשלח ב-14/4/2020 17:30
המגיד שיעור שלי אמר שאני יתקן מיד שזה לא בגלל הקרונה אלא פקקו כדי שיהיה הבל ויהיו הדים כמו סאונה.
נשלח ב-14/4/2020 17:38
ולכן היו מסובין בבני ברק (ולא בירושלים), ואמנם הדברים מפורשים בהמשך ההגדה - מסוגרת סוגרה בעתותי פסח.
נשלח ב-14/4/2020 17:46
לפני שבועיים ראה ראובן את שמעון רץ ב4 אחה"צ עם מגבת על כתפו ליד בית הלויות,שאלו ראובן לאן? ענה לו שמעון שכבר מ 6 בבוקר מחפש מקוה פתוחה ולא מצא והחליט לא לוותר ולטבול במקוה שעושים בו טהרה למתים והביא לו ראיה שאף בעת הזאת יש לטבול מהא דרבי היה רוחץ "בקרונה" של צפורי ,על אתר ענה לו ראובן שהרי הגמרא מפטירה שם "שאני צפורי דמצפצפי" [רש"י , על ההוראות] ?! שמעון לא ידע חוכמות הלך וטבל עלה ונסתפג , היום עשו לו טהרה באותו מקוה ונקבר על יד שני אנשים והרבה ציפורים .
נשלח ב-14/4/2020 17:49
קשה שלא להיזכר במגיפת האסכרה שפשתה בתלמידי ר' עקיבא בימים אלה ותסמיניה דומים לקורונה..
לפני שבועיים ראה ראובן את שמעון רץ ב4 אחה"צ עם מגבת על כתפו ליד בית הלויות,שאלו ראובן לאן? ענה לו שמעון שכבר מ 6 בבוקר מחפש מקוה פתוחה ולא מצא והחליט לא לוותר ולטבול במקוה שעושים בו טהרה למתים והביא לו ראיה שאף בעת הזאת יש לטבול מהא דרבי היה רוחץ "בקרונה" של צפורי ,על אתר ענה לו ראובן שהרי הגמרא מפטירה שם "שאני צפורי דמצפצפי" [רש"י , על ההוראות] ?! שמעון לא ידע חוכמות הלך וטבל עלה ונסתפג , היום עשו לו טהרה באותו מקוה ונקבר על יד שני אנשים והרבה ציפורים .