למר תמניא, נקודה קריטית שחשוב להבין: גם לפי דברי השר בנט, אם לא יהיו הוראות ברורות שיאכפו בקפדנות-מה שקרה באיטליה וארה"ב יהיה קטן על מה שהיה קורה פה ח"ו.
לכן-מוסכמת יסוד חייבת להיות שהמצב יהיה בשליטה, כל הויכוח הוא רק על הדרך.
במילים אחרות, אם היית מציע לממשלה שיטה שעל פיה גם אם יתירו תפילות במניין-עדיין תשאר שליטה על קצב התחלואה-היה מה לדבר. היות וההצעה השנייה הייתה אנרכיה-התוצאות העגומות הם בהתאם....
נשלח ב-16/4/2020 01:06
אתה באמת רוצה שיתקבלו דבריו? או שבאמת לא קראת עד סוף המשפט שלו.. אתה בעצם דורש לעבור ל'סגרים ממוקדים'.. רמז - זה לא יהיה בתל אביב.
נשלח ב-16/4/2020 01:11
תמניא_אפי כתב:
דברי כבוד השר בנט.
נו, ואולי גדולי ישראל חזו מראש את מה שהשר והממשלה לא ראו בערפל של תחילת המגיפה??
האם היינו חייבים לשתף פעולה עם כל אלו שסגרו תלמודי תורה וכוללים רק בגלל שמתוך הערפל הם ככה החליטו??
ואיפה כל מכריזי ה"רוצחים" למיניהם שיודעים יותר טוב מכל גדולי ישראל? האם בנט ייכנס עכשיו לרשימה שלהם??
רעיונוביץ ונוירולוג תוציאו את התותחים ותתחילו לירות!!
בשביל מה שכתבת לא צריך תותחים מספיק מחט קטנה בבלון הנפוח על לא כלום
בנט כמו כל מקבלי ההחלטות סבר שחייבים את הסגר, ושמסוכן לקיים תפילות ולימודים בבתי כנסת ובישיבות ובתלמודי התורה. כנ"ל, ולאור הנתונים ממשרד הבריאות, חשבו והורו גם רוב גדולי התורה, חוץ מבעיקר חצר מאוד מסויימת, וכבר דובר עליה ובגנותה רבות.
זה שכעת בנט חושב על אסטרטגיית יציאה שונה מאשר משרד הבריאות, זה בתחום הוויכוח הלגטימי, גם אם יש לא מעט המפקפקים במניעיו של בנט.
לטעון (ולהשתמש בזה) שלאור ההצלחה של מדיניות הממשלה ומשרד הבריאות (שאתה ושכמותך התנגדתם לה מהתחלה) זו הוכחה לצדקת דרככם, כי הנה המצב בסך הכל סביר כעת, זו לא רק שטות ודגמוגיה, אלא גם הרבה חוצפה.
נשלח ב-16/4/2020 01:18
במקום להסתפק בלפקפק במניעיו של בנט, אפשר לפרט קצת:
בנט יודע שדבריו לא יתקבלו. הוא יודע גם שצפויה קריסה כלכלית ברמה זו או אחרת. וכך הוא מרוויח שאחרי הקורונה, הוא יוכל לעמוד בשער בת רבים ולזעוק אמרתי לכם שהיה צריך לצאת קודם. אני החכם וכולם הטפשים. וזה בלי לקחת סיכון כלשהו שאולי מישהו יאמץ את המלצותיו.
נשלח ב-16/4/2020 01:25
זה אכן קצת
בסך הכל בנט הוא בחור חכם ובא לעבוד, ונותן עבודה, אבל נראה שהפעם הסיפור לא נקי בדיוק.
גם אם היו שומעים להמלצותיו הוא לא באמת היה לוקח סיכון, ומי שהיה נושא באחריות זה ראש הממשלה ומשרד הבריאות, והם גם היו חוטפים את חיצי הביקורת ונדרשים לשאת בתוצאות של ההרפתקאה.
נשלח ב-16/4/2020 01:27
נוירולוג
אני עדיין מתנגד!
לא הוכח שום דבר מהמדיניות של משרד הבריאות! אם משהו הוכח זה אך ורק מרמת מערכת הבריאות בארץ! הרבה יותר ממה שהרגה ועודנה הורגת הקורונה באיטליה ובארצות הברית, הורגת המחדל והכשלון של בתי החולים ומערכת הבריאות במדינות אלו. אם לא ידוע לך, אז לך תברר. הזלזול של בתי החולים באנשים זה פשוט מחריד. ברוך השם שפה בארץ הרופאים והצוות הרפואי שומרים על צלם אנוש ולא זורקים אנשים לחיקו של מלאך המוות.
ישנם רבים וטובים שסוברים כמוני ובכללם יקיר השר שלך פרופסור רוטשטיין מבית החולים הדסה. ובדיוק כמו שמשתיקים אותי פה עם כל מיני טענות ומענות שלא מהעניין "רוצח" , כך בדיוק משתיקים את פרופסור רוטשטיין עם טענות של "בוגד".
תכניס את זה טוב טוב לראש, הסגר לא יכול להחזיק מעמד להרבה זמן, ובינתיים מהיישובים החרדיים שהפחידו שיהיו מהם המון מתים ברוך השם כמעט לא מת אף אחד. אז הכל מבוסס על יסודות של חרטא ברטא.
תכניס את זה טוב טוב לראש, הסגר לא יכול להחזיק מעמד להרבה זמן, ובינתיים מהיישובים החרדיים שהפחידו שיהיו מהם המון מתים ברוך השם כמעט לא מת אף אחד. אז הכל מבוסס על יסודות של חרטא ברטא.
מאוד מאוד מאוד הייתי רוצה לומר בששון ובשמחה שאנו רואים את כח התורה וכוחו של הגר"ח וכו'. אבל האמת שונה בתכלית.
האמת היא שהחרדים המבוגרים בגילאי 70 ומעלה, הם רק 4% מכלל האוכלוסיה. וחלקם במתים מהמגיפה, אינו נמוך מחלקם היחסי בגילאים המבוגרים.
כך שיתכן שכוחו של הגר"ח אינו גדול מכוחו של הגרע"א שנתן הוראות לציית להוראות משרד הבריאות שהיה בזמנו, ללא התחכמויות משום סוג.
נשלח ב-16/4/2020 01:37
תשמע
אין לי עניין לנהל דיון תלוש מהמציאות
בכל העולם נקטו בצעדי הרחקה משמעותיים, יש יותר ויש קצת פחות, אבל כולם ללא יוצא מהכלל נקטו בזה כאמצעי הקריטי ביותר בטיפול במגיפה. יש שעשו זאת במוקדם ויש קצת במאוחר. וגם כיום כולם ללא יוצא מהכלל ממשיכים במדיניות זו (עם הקלות בהתאם למצב ולאופי והתנהלות האוכלוסיה) כאמצעי החשוב והאפקטיבי ביותר כנגד התעצמות המגיפה.
זה שהרופאים בארץ יכולים לתת לכל חולה קורונה את הטיפול המיטבי, זה רק בזכות מדיניות ההרחקה והסגרים שמאפשרים למערכת להתמודד עם מספר חולים קשים מעטים יחסית, אילולי זה, היו נאלצים לבחור את מי להנשים.
ושוב. זו שטות ודמגוגיה (עם חוצפה בצידה) להתהדר בתוצאות החיוביות של הסגר שהתנגדת לו, ולנסות להוכיח מזה את צדקתך.
נשלח ב-16/4/2020 01:38
תמניא_אפי כתב:
נוירולוג
אני עדיין מתנגד!
לא הוכח שום דבר מהמדיניות של משרד הבריאות! אם משהו הוכח זה אך ורק מרמת מערכת הבריאות בארץ! הרבה יותר ממה שהרגה ועודנה הורגת הקורונה באיטליה ובארצות הברית, הורגת המחדל והכשלון של בתי החולים ומערכת הבריאות במדינות אלו. אם לא ידוע לך, אז לך תברר. הזלזול של בתי החולים באנשים זה פשוט מחריד. ברוך השם שפה בארץ הרופאים והצוות הרפואי שומרים על צלם אנוש ולא זורקים אנשים לחיקו של מלאך המוות.
ישנם רבים וטובים שסוברים כמוני ובכללם יקיר השר שלך פרופסור רוטשטיין מבית החולים הדסה. ובדיוק כמו שמשתיקים אותי פה עם כל מיני טענות ומענות שלא מהעניין "רוצח" , כך בדיוק משתיקים את פרופסור רוטשטיין עם טענות של "בוגד".
ואידך זיל גמור
לכל מהלך שעושים בתחום הסגר לוקח כשבועיים עד שרואים מה ההשפעה שלו
ואידך זיל גמור
לכל מהלך שעושים בתחום הסגר לוקח כשבועיים עד שרואים מה ההשפעה שלו
המיעוט שצפצף על ההנחיות של משרד הבריאות, (הרוב שמר)
החל גם הוא לשמור על ההנחיות.
לולא אותו מיעוט שלא שמר לא היה סגר על בני ברק.
רק בגללם רוב רובם של תושבי בני ברק סבלו מהסגר.
נשלח ב-16/4/2020 02:14
avishai323 כתב:
תמניא_אפי כתב:
אמרו לי 'אף יהודי עוד לא מת מהקורונה', שבוע אחר כך אמרו לי 'בארץ' ואחר כך 'חרדי בארץ' (כל פעם חכמולוג אחר). אני מתפלל שה'נבואה לשוטים' שלך ש'בינתיים .. כמעט לא מת אף אחד מהם' לא תהיה הבאה בתור ליפול, ל"ע.
אבל כשומר תומ"צ, הנבואות הקודמות הרגו בפועל אנשים, ואתה ממשיך בדרכם, אתה בעיני כרגע רוצח ורודף! והכל בשל גאוותך היתירה והקושי לרדת מהעץ הגבוה עליו טיפסת אתה ושאר הרודפים שכמותך.
נשלח ב-16/4/2020 02:26
הגעתי למסקנה בעקבות אשכול זה ודומיו המרובים בתקופה האחרונה, שמזל שהטיפשים הם כל כך טיפשים, שהם לא קולטים שבעצם התאמצותם לפרסם את הטיפשות המופלגת שלהם, הם מוכיחים בצורה חסרת תקדים כמה הם באמת טיפשים. ולא, לא התכוונתי למישהו מסוים - רבים ראויים לאצטלה מכובדת זו. התכוונתי לכל אחד ואחד מהם. הבעיה שלי היא רק, איך מזהים אנשים כאלה ביום יום ולא רק בניק בו הם חושפים את חכמתם המופלגה כל כך.