| נשלח ב-16/4/2020 13:31 |
|
| |
הסגר לחרדים גרם לי להבין מה עוברים הפלסטינים
כבר מלכתחילה, וככל שחולף הזמן מסתבר שמטרתו העיקרית של הסגר הוא עונש קולקטיבי שנועד לפגוע בחופש הפרט הכי בסיסי, כביכול "לחנך את החרדים". זו הסיבה שסגרו שכונות ענקיות בירושלים ללא כל ניסיון לפלח היכן מרוכזים באמת החולים ולפנות אותם, כל זה כאמור לפגוע בתחושת העצמאות של החרדים וכביכול לרסן אותם.
דבר זה גרם לי להרגיש תחושת הזדהות עם הפלסטינים, שברור שעוברים סגרים הרבה יותר קשים. ואולי גם בזכות זה סוף סוף נפסיק לנהור באופן אוטומאטי אחרי הימין המדיני.
ולראות את הבעיות האמיתיות שעולות ברגע שאתה נותן כוח לכוחות משטרה וצבא ושהכיבוש אכן יכול להיות מושחת.
מקווה שכל אותן שכונות שהיו בסגר יפסיקו להעריץ הערצה עיוורת את ביבי נתניהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 13:39 |
|
| |
לו הפלשתינים לא היו פועלים לרצוח אותך ואת ילדיך,
הם אף פעם לא היו בסגר.
הם בסגר כי הם אוכלוסיה מעודדת טרור, מגינת טרור,
מחנכת את ילדיה לטרור, מגינה על מחבלים, (יש גם הגנה פאסיבית - לא ראיתי ולא שמעתי !)
ומי שמרחם על אנשים שכאלה, הוא לא רק אדם לא מוסרי,
יש לו חלק (פאסיבי ) באותם מעשי טרור נפשעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 13:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 13:45 |
|
| |
ארנונה
| רעיונוביץ כתב: |  | לו הפלשתינים לא היו פועלים לרצוח אותך ואת ילדיך,
הם אף פעם לא היו בסגר.
מחנכת את ילדיה לטרור, מגינה על מחבלים, (יש גם הגנה פאסיבית - לא ראיתי ולא שמעתי !)
ומי שמרחם על אנשים שכאלה, הוא לא רק אדם לא מוסרי,
יש לו חלק (פאסיבי ) באותם מעשי טרור נפשעים.
אתה ממש לא יודע מה דעותיי על הפלסטינים ובכלל,
אני רק באתי לעורר על כך שלא צריך לסמוך על השלטון בעיניים עצומות, כי הסגרים על החרדים הוכיחו לי שלא תמיד השיקול המבצעי הוא הקובע, אלא שנאה לשמה
וייתכם שלפעמים גם מול הפלסטינים זה ככה
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 14:00 |
|
| |
ארנונה
| רעיונוביץ כתב: |  |
אם כן לפי דבריך, הסגר על החרדים הוא מוצדק מאוד.
כי האוכלוסייה לא מקיאה מתוכה את כל אותם החולים והמבודדים, ולא רודפת מספיק את מנייני הסתר...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 14:04 |
|
| |
| ארנונה כתב: |  | כבר מלכתחילה, וככל שחולף הזמן מסתבר שמטרתו העיקרית של הסגר הוא עונש קולקטיבי שנועד לפגוע בחופש הפרט הכי בסיסי, כביכול "לחנך את החרדים". זו הסיבה שסגרו שכונות ענקיות בירושלים ללא כל ניסיון לפלח היכן מרוכזים באמת החולים ולפנות אותם, כל זה כאמור לפגוע בתחושת העצמאות של החרדים וכביכול לרסן אותם.
דבר זה גרם לי להרגיש תחושת הזדהות עם הפלסטינים, שברור שעוברים סגרים הרבה יותר קשים. ואולי גם בזכות זה סוף סוף נפסיק לנהור באופן אוטומאטי אחרי הימין המדיני.
ולראות את הבעיות האמיתיות שעולות ברגע שאתה נותן כוח לכוחות משטרה וצבא ושהכיבוש אכן יכול להיות מושחת.
מקווה שכל אותן שכונות שהיו בסגר יפסיקו להעריץ הערצה עיוורת את ביבי נתניהו. |
|
עוד קצת סגר ותחוש הזדהות גם עם מחבלים מתאבדים מפוצצי אוטובוסים ומרוצצי גולגלות ילדים מה נאמר ומה נדבר....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 14:11 |
|
| |
ארנונה
| נוירולוג כתב: |  | כבר מלכתחילה, וככל שחולף הזמן מסתבר שמטרתו העיקרית של הסגר הוא עונש קולקטיבי שנועד לפגוע בחופש הפרט הכי בסיסי, כביכול "לחנך את החרדים". זו הסיבה שסגרו שכונות ענקיות בירושלים ללא כל ניסיון לפלח היכן מרוכזים באמת החולים ולפנות אותם, כל זה כאמור לפגוע בתחושת העצמאות של החרדים וכביכול לרסן אותם.
עוד קצת סגר ותחוש הזדהות גם עם מחבלים מתאבדים מפוצצי אוטובוסים ומרוצצי גולגלות ילדים מה נאמר ומה נדבר.... |
|
למה רק להזדהות? אולי אני בעצמי אבצע אחד כזה.. העניין הפלסטיני זה היה רק אנלוגיה לעניין ולא המטרה פה. רק רציתי לחדד את הבעייה שיש כשנותנים למישהו זר לנהל לך את החיים והשיקולים לא תמיד ענייניים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 14:13 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 14:17 |
|
| |
יש הבדל מאוד גדול. סגר על הפלסטינים - פירושו חסימת המעבר לישראל. בתוך הערים והכפרים החיים כרגיל. לחרדים - סוגרים שכונות ורחובות ואפילו לקנות מזון בסיסי לא נותנים. ללמדך שעדיף להיות פלסטיני במדינת היהודים מאשר יהודי חרדי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 14:23 |
|
| |
ארנונה
| פיינשמקער כתב: |  | יש הבדל מאוד גדול. סגר על הפלסטינים - פירושו חסימת המעבר לישראל. בתוך הערים והכפרים החיים כרגיל. לחרדים - סוגרים שכונות ורחובות ואפילו לקנות מזון בסיסי לא נותנים. ללמדך שעדיף להיות פלסטיני במדינת היהודים מאשר יהודי חרדי. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יאללה אז מה עושים למייעשה?ועכשיו קצת רצינות, הקטע עם הפסטינים זה סתם היה מתוך כאב, ותחושה דקה מסויימת שרציתי בשביל להמחיש, אבל בחייאת פיינשמעקער אנחנו עדיין לא שם
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 15:20 |
|
| |
| ארנונה כתב: |  | כבר מלכתחילה, וככל שחולף הזמן מסתבר שמטרתו העיקרית של הסגר הוא עונש קולקטיבי שנועד לפגוע בחופש הפרט הכי בסיסי, כביכול "לחנך את החרדים". זו הסיבה שסגרו שכונות ענקיות בירושלים ללא כל ניסיון לפלח היכן מרוכזים באמת החולים ולפנות אותם, כל זה כאמור לפגוע בתחושת העצמאות של החרדים וכביכול לרסן אותם.
עוד קצת סגר ותחוש הזדהות גם עם מחבלים מתאבדים מפוצצי אוטובוסים ומרוצצי גולגלות ילדים מה נאמר ומה נדבר....
למה רק להזדהות? אולי אני בעצמי אבצע אחד כזה.. העניין הפלסטיני זה היה רק אנלוגיה לעניין ולא המטרה פה. רק רציתי לחדד את הבעייה שיש כשנותנים למישהו זר לנהל לך את החיים והשיקולים לא תמיד ענייניים |
|
אני יודע שלא התכוונת ברצינות, אך השיח הזה בליבוי יחצנים ואנשי תקשורת משלנו, גורם לאנשים לחוש יותר סבל ממה שיש באמת. יוצרים תחושת התקרבנות, תחושת רדיפה, תחושת מחנק, ורובם לא מהסיבות הנכונות וממניעים טהורים.
באמצעות תעמולה ומניפולציות מנסים לשלול מהציבור את האפשרות לחשוב, שאולי הצעדים האלו נעשים גם לטובתנו, אולי לא כולם רוצים רק ברעתנו, אולי התנהלות כזו ואחרת שלנו יצרה מציאות שמחייבת באופן זמני התייחסות שונה לאזורים שלנו על הבעיות הייחודיות שכולנו מכירים, גם אם לא נוח להודות בזה.
אפשר להתווכח, אפשר לדרוש תשובות, אפשר לבקש יותר התחשבות, אבל השיח הזה של כלא, נאצים, גרמנים, קומניזם, לא במקום. לפחות לא מול מה שקורה כעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 16:18 |
|
| |
ארנונה
אני לא יודע איפה אתה גר,אבל עצם הסגר הוא דבר משפיל מאוד, ולדעתי אמנם לא אומרים את זה, אבל זה חלק מהעניין של הסגר. כמובן , לא צריך להקצין. ונציגי הציבור בכלל ראוי שפחות ייצעקו ויותר ייעשו,ברור שכל הצעקות שלהם נועדו אך ורק ליושבי השטיבעל שחושבים שבאמצעות צעקות בונים מדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 20:08 |
|
| |
בהחלט, הסגר גרם לי להזדהות עם הפלסטינים, ולהתנגד לכיבוש,
אני רק שואל איפה נשות מחסום ווטש ושאר ארגוני השמאל הקיצוני, מדוע הם לא באים להזדהות עם הסבל,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 20:46 |
|
| |
לא מבין בכלל מה הקשר, סגר של פלסטינים הרבה יותר גרוע, עומדים בתור ועוברים בידוק על ידי צבא עוין, צריך להיות חמור רציני כדי לא להבין אותם מה שכן קשור זה חוסר האמון של הציבור לצעדים, אם תושבי ישראל והחרדיפ בפרט לא מאמינים בנחיצות ובשיקולים הענייניים של מקבלי ההחלטות, מה יגידו איזובי הקיר הפלסטינים, לצפות מהם שיאמינו שהסגר עליהם נעשה מתוך התחשבות ורק בגלל חשש מטרור ??? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 21:03 |
|
| |
| ארנונה כתב: |  | אני לא יודע איפה אתה גר,אבל עצם הסגר הוא דבר משפיל מאוד, ולדעתי אמנם לא אומרים את זה, אבל זה חלק מהעניין של הסגר. כמובן , לא צריך להקצין. ונציגי הציבור בכלל ראוי שפחות ייצעקו ויותר ייעשו,ברור שכל הצעקות שלהם נועדו אך ורק ליושבי השטיבעל שחושבים שבאמצעות צעקות בונים מדינה.
|
|
ברמה הציבורית יש בזה אלמנט של השפלה מסויימת, אבל ברמה האישית אין סיבה להרגיש מושפל, אתה לא עומד שעות בתור לבידוק, לא עושים עליך חיפוש גופני, וכן הלאה. אתה יודע מראש את גבולות הגזרה, ובסך הכללי, כמעט בכל המקרים ניתן להשיג הכל במסגרת מה שיש בשכונה. וזה לא שמונעים מאיתנו ספציפית דברים אלמנטריים שלאחרים כן יש. כולם מנועים מלהגיע לעבודה, כולם מנועים מלטייל ולבלות. הכישלון הכי גדול של נציגי הציבור, זה שלא רתמו על ההתחלה את היכולות האדירות שהם מפגינים במערכות בחירות, לטובת הסברה לציבור החרדי. זה לא פחות חשוב ממקום שמיני בכנסת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 01:02 |
|
| |
אנו נלחמנו נגד הבריטים שהיה שליט נאור, לפלשתינים זה כיבוש אכזרי (לחיילים שהביאו לעזור למשטרה הזהירו והבהירו שכאן זה לא השטחים וינהגו בכבוד
|
|
|
|
|