האם אתה מסוגל לומר דבר תורה משמו של הגר״ח? איזה חידוש שהתחדש לך ממנו? איזה ווארט?
כי אם לא, עבורך הוא באמת לא יותר מסלבריטי. לא יותר מדוגמן של התורה.
אם כן, אתה מוזמן ללמד את כולנו.
שטויות אתה מדבר תעשה קצת גוגל תראה כמה תורה וכמה ספיקות הוא פשט לדור שלנו תרגיע אחי
כנראה שלא הבנת ואולי ראוי שאני אסביר. איני מטיל ספק בגדולתו בתורה של הגר״ח. באופן אישי אני יכול לספר כמה סיפורים על רוחב גדולתו בתורה. הוא בלי ספק ספר תורה מהלך.
מה שאני אומר שבאמת, עבור רבים, הוא לא יותר מדוגמן, ממותג. זה מה שהפכו אותו וזאת הטענה כאן.
אנשים לא מתענינים בתורתו או בחידושיו, לא למדו ממנו דבר וחצי דבר. יש להם סוג של פוסטר, כמו להבדיל אצל חילונים פוסטר של שחקן כדורגל, כאן של גדול בתורה.
הם לא יודעים דבר וחצי דבר מתורתו, הוא עבורם לא יותר ממשהו חיצוני, סלבריטי. זאת תרבות רעה של שטחיות.
נשלח ב-20/4/2020 23:32
אלי_ו כתב:
אלי_ו
לבחירתכם כתב:
אשרינו שאצלנו הסלב והמודל לחיקוי הוא גדול דור !
או שאתה מעדיף את גדול הדור של המזרוחניקים שזה הגאון הצדיק רבי בנימין זאב הרצל זצ''ל החוזה מבודפשט
האם אתה מסוגל לומר דבר תורה משמו של הגר"ח? איזה חידוש שהתחדש לך ממנו? איזה ווארט?
כי אם לא, עבורך הוא באמת לא יותר מסלבריטי. לא יותר מדוגמן של התורה.
אם כן, אתה מוזמן ללמד את כולנו.
שטויות אתה מדבר תעשה קצת גוגל תראה כמה תורה וכמה ספיקות הוא פשט לדור שלנו תרגיע אחי
כנראה שלא הבנת ואולי ראוי שאני אסביר. איני מטיל ספק בגדולתו בתורה של הגר"ח. באופן אישי אני יכול לספר כמה סיפורים על רוחב גדולתו בתורה. הוא בלי ספק ספר תורה מהלך.
מה שאני אומר שבאמת, עבור רבים, הוא לא יותר מדוגמן, ממותג. זה מה שהפכו אותו וזאת הטענה כאן.
אנשים לא מתענינים בתורתו או בחידושיו, לא למדו ממנו דבר וחצי דבר. יש להם סוג של פוסטר, כמו להבדיל אצל חילונים פוסטר של שחקן כדורגל, כאן של גדול בתורה.
הם לא יודעים דבר וחצי דבר מתורתו, הוא עבורם לא יותר ממשהו חיצוני, סלבריטי. זאת תרבות רעה של שטחיות.
אתה צודק בטענה .
אבל עדיין בגלל שמדובר בדור כזה רדוד ופוסטר הרי ממילא יהיה ...
ראשית זה לא נכון עובדתית לא כל מי שתורם לקופת העיר עבור הבטחות למיניהן או רוכש קמע וכדו' מרבי חיים,היה עושה זאת בכל מקרה רובם ממש לא. תבדוק מי מהליטאים רצה בכלל לשמוע על דברים מסוג זה לפני עידן רבי חיים.
בכל מקרה, מה אתה טוען, שבית הרב קנייבסקי הוא עסק מצליח, ועדיף שיענקי קנייבסקי ושותפיו ירוויחו את הכסף הזה? א"כ אז על החלק הראשון אני מסכים איתך בקלות, זה אכן עסק מצליח.
וזאת באמת הטענה כאן באשכול שהפכו את רבי חיים לעסק מצליח, בקבוק קוקה קולה.
כאמור, לדעתי זה עוד יותר חמור מכך, כי יש כאן ביזוי וביטול תורה וחינוך לחמדנות ושליטה.
נשלח ב-21/4/2020 00:19
עכשיו רק נותר לנו לרכוש מניות מבית הרב אז תרכוש לי 1800 מאה פעמים חי ערך נקוב מבית הרב