בית פורומים בחדרי חרדים

בניגוד להנחיות: ישיבה בראשות הרב דרוק מבקשת לפתוח את ה'זמן'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2020 23:36 לינק ישיר 
בניגוד להנחיות: ישיבה בראשות הרב דרוק מבקשת לפתוח את ה'זמן'

הרב דרוק במעונו של מרן הגר"ח קנייבסקי (באדיבות המצלם, ללא קרדיט)

הגאון רבי יהודה אריה כץ, ראש ישיבת 'תורת מרדכי', הנמנית על מוסדותיו של הגאון רבי ישראל מאיר דרוק, מתלמידיו הקרובים של מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי, הודיע להורים כי ישיבתו תנסה לפתוח את זמן קיץ מחר במקומות חסויים שם יוכלו כל בני הישיבה ללמוד יחד.

ל'כיכר השבת' נודע כי ישיבה קטנה תורת מרדכי הממוקמת במודיעין עילית שלחה מסר להורים כי הישיבה תנסה לפתוח את הישיבה בזמן קיץ במקומות חסויים זאת בשל הוראות משרד הבריאות האוסרות פתיחת ישיבות נכון להיום.

ראש הישיבה העביר הודעה להורי התלמידים תוך ניסיון לצנזר את המילים המפורשות של פתיחת זמן קיץ באופן רשמי. את הודעתו להורים פתח הרב כץ: "אני מקווה שכולם יבינו את עומק ההודעה, ושימו לב, אנחנו מחפשים מקום לתפילת מעריב ודי למבין".

הרב כץ השתמש לאורך הודעתו ב"תפילת מעריב" כתחליף למילים המפורשות של מקום לפתיחת הזמן, והוסיף: "המקום צריך להיות בשטח פתוח, עדיף שיהיה בבניין גבוה למעלה. מחפשים מקום לתפילת מעריב ודי למבין".

"שיהיה בשטח פתוח בבניין גבוה למעלה. עדיף מקומות פנויים. צריך להתפלל בצנעה. עדיף שהמקום לא יהיה גלוי לעיני בני אדם. זה מה שאנחנו מחפשים. מקום פתוח לתפילת מעריב לתלמידי הישיבה ודי למבין. מי שיכול לנדב את ביתו לצורך העניין הזה תבוא עליו ברכה". בסיום הודעתו הדגיש הרב גץ: "תפילת מעריב – ועוד".

ל'כיכר השבת' נודע, כי עד שיימצאו אותם מקומות מסתור בהם מעוניינת הישיבה להתמקם, הלימודים יתקיימו באמצעות שיעורים טלפוניים כבשאר הישיבות.

יצוין, כי הרב דוד קנייבסקי נכדו של מרן שר התורה משמש בתפקיד תורני בישיבה והסביר כי: "דעתו של סבא שסגירת ישיבות יותר מסוכנת מהקורונה, וכמובן שלא מדובר על לימודים בצורה שבעייתית מבחינה בריאותית".

כזכור, במכתב שפרסם בסוף השבוע האחרון חזר מרן שר התורה על דרישתו כל העת דיש לעשות הכל כדי שיפתח הזמן בהתתי"ם ובהיכלי הישיבות והכוללים עפ"י כללי הזהירות, ותורה מגנא ומצלא. עד שיסתייע מילתא לזה, הורה שר התורה דיש לשמור על קביעות הלימוד כל אחד בביתו, וכפי הקושי כך גודל השכר.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 25/04/2020 23:48:25

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 23:58 לינק ישיר 

סך הכל נשמע די הגיוני, שהרי בכלל אין מגיפה

הרב דרוק: "אם הרב'ה לא שמע על מגיפה, זה סימן שאין מגיפה",
זו המסקנה שהגיע אליה הרב דרוק, לאחר שראה שר' חיים לא שמע על מגיפה ולא יודע מה זה קורונה.

https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3163075&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 00:04 לינק ישיר 

לה''ו. ואחרי כל מה שנכתב בעבר, ומה שקוראים כאן, יש כאלה שעדיין סוברים שאסור לדבר על חצר קנייבסקי בע''מ...

נ.ב. יש לי אחלה מקום בשבילכם. צמוד למודיעין עילית. קוראים לזה בלעין. אני בטוח שהם ישמחו לארח אתכם. בסה''כ אתם רוצחים, והם רוצחים. לכו תפרכסו אחד את השני.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 00:33 לינק ישיר 

ויסברג בטוויטר: ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין ניסח מכתב לראשי ורבני הישיבות בו הוא מורה להם לקיים שיעורים טלפונים בכדי למנוע פתיחה של ישיבות. ראש הישיבה שלח את המכתב לבית שר התורה וביקש להחתים את הגר"ח על המכתב. הגר"ח חתם. המכתב יפורסם מחר ביתד נאמן

עכשיו מה יגיד הרב דרוק? שהחתימו את ר' חיים בכוח?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 26/04/2020 00:33:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 00:48 לינק ישיר 

או שהמכתב זה מס שפתיים והרב דרוק "יורד לשורשם של דברים", או שאולי הוא סבור שר' חיים "הקדיח תבשילו".... והוא רחום יכפר עוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2020 21:40 לינק ישיר 

למישהו יש מושג אם הוא מצא בסוף "מקום למעריב"?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בניגוד להנחיות: ישיבה בראשות הרב דרוק מבקשת לפתוח את ה'זמן'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext