| נשלח ב-28/4/2020 16:30 |
|
| |
יום העצמאות מיד אחרי יום הזיכרון! - האם זה הגיוני?
כחרדי קשה לי מאוד להבין איך מיד אחרי יום הזיכרון שטומן בכנפיו כל כך הרבה כאב ואבל, אלמנות צעירות ויתומים, בנים ובנות, אחים ואחיות ובני משפחה שנפלו בצורה כל כך טרגית, וישנם לא מעט משפחות שלקו בכפליים, איך מיד אחר כך ועוד באותו יום אפשר להיכנס לאווירה השמחה וההוללות של יום העצמאות??? יש לזה הסבר הגיוני? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 16:39 |
|
| |
רגשית זה חסר הגיון. מבחינה סמלית כנראה זה היה חשוב להסמיך את הכאב להישג. בבחינת, תזכרו, הצדיקים האלה הקריבו את עצמם למען כולנו. לולא הם לא היינו כאן כדי לשמוח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 17:05 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 17:07 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
הא בהא תליא, כמו שיוצאים מתענית אסתר (זכר למלחמה) לחג הפורים..
|
|
אלא שאתה לא עונה לקושיה. בתענית אסתר אין צער ואין שיברון הלב. קל לנו לצאת מהצום לשמחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 17:09 |
|
| |
אולי למדו מהיהדות, תענית אסתר לפני פורים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 17:41 |
|
| |
הושענא-רבה לפני שמחת-תורה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 17:56 |
|
| |
כשקמה המדינה זה לא היה כך,
יום הזיכרון היה בתאריך אחר,
היו הרבה הרבה דיונים וזה לקח כמה וכמה שנים,
והרבה הרבה ויכוחים,
עד שהחליטו לעשות אותם אחד אחרי השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 17:58 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
|
|
אלא שאתה לא עונה לקושיה. בתענית אסתר אין צער ואין שיברון הלב. קל לנו לצאת מהצום לשמחה.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 17:59 |
|
| |
אדרבה רוצים להראות את חשיבות הנופלים. אינני יודע למה משפחות נופלים מרגישים שלא מעריכים אותם מספיק . אגב לפני כ20 שנה היה פיגוע באוטובוס בחדרה ביום הזיכרון בצהריים. ובשמונה וחצי בערב התחילו ברדיו שירים ושמחה כי חייבים לשמוח למרות הכל. צרם לי אז מאוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 19:58 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
|
|
אלא שאתה לא עונה לקושיה. בתענית אסתר אין צער ואין שיברון הלב. קל לנו לצאת מהצום לשמחה.
|
|
מנין לך שלא היו מתים במלחמות אצל היהודים במלחמות שמוזכרות במגילה?
|
|
האם אתה מכיר מישהו שבתענית אסתר מצטער על אותם הרוגים? אתה מכיר מישהו שבוכה בתענית אסתר? תענית אסתר מעולם לא היתה יום זכרון לנופלים במלחמת היהודים בשונאיהם. היא זכר לתענית של אסתר לפני שנכנסה לאחשוורוש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 20:10 |
|
| |
ברא"ש מבואר שביום מלחמה היו צמים ולכן בי"ג צמו. אבל בכל מקרה זה לא זכר להרוגים, ואין בכלל דיני אבלות בתענית אסתר כמו בשאר צומות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 00:20 |
|
| |
המציאות מוכיחה שזה עובד. מתאבלים ביום הזיכרון וחוגגים ביום העצמאות ואף לא אחד על חשבון השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 02:19 |
|
| |
כושי101
| תמניא_אפי כתב: |  | כחרדי קשה לי מאוד להבין איך מיד אחרי יום הזיכרון שטומן בכנפיו כל כך הרבה כאב ואבל, אלמנות צעירות ויתומים, בנים ובנות, אחים ואחיות ובני משפחה שנפלו בצורה כל כך טרגית, וישנם לא מעט משפחות שלקו בכפליים, איך מיד אחר כך ועוד באותו יום אפשר להיכנס לאווירה השמחה וההוללות של יום העצמאות??? יש לזה הסבר הגיוני? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יום אחרי תשעה באב, כשהממחטות עדיין ספוגות מהדמעות על חורבן הבית, כבר אורזים מזוודות ודוהרים בשמחה לצימר כשברקע מוזיקת בין הזמנים מקפיצה. זה לא מפריע לך? כנראה שזה אפשרי...
|
|
|
|
|