| נשלח ב-4/5/2020 13:03 |
|
| |
איפה הביקורת על בעלז?
נשמעה מפי אישי ציבור ובעיקר עיתונאים ביקרות רבה על הפלג והתנהגותם המופקרת. אממה? עכשיו כשכתב חשף את ההפקרות בבעלז פתאום כולם בלעו את הלשון?! המקלדת נעלמה? העט יבש? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 13:18 |
|
| |
כי בפלג הטירוף הזה הגיע מלמטה, מצעירים לא ממושמעים. המנהיגים התנערו ואסרו מכל וכל. ואילו בבעלז... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 13:28 |
|
| |
כאילו אין כאן עשרה אשכולות שעסוקים רק עם בעלזא. וכאילו כל מה שנכתב כאן ובאתרים השונים אמת, מה לעשות, התמונות מבעלזא מוכיחים אחרת ממה שהעיתונאי החצי חילוני מנסה לשדר.
אבל התמונות אצל הפלג כן מראים על הפקרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 13:50 |
|
| |
| אולשטוץ כתב: |  | כאילו אין כאן עשרה אשכולות שעסוקים רק עם בעלזא. וכאילו כל מה שנכתב כאן ובאתרים השונים אמת, מה לעשות, התמונות מבעלזא מוכיחים אחרת ממה שהעיתונאי החצי חילוני מנסה לשדר.
אבל התמונות אצל הפלג כן מראים על הפקרות. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 13:51 |
|
| |
שננו שוב ושוב לעצמכם: אין 'ביקורת' אובייקטיבית, תחת כל מבקר עומדת אג'נדה, שנאה קדומה וכדומה. לעתים אפשר לזהות זאת בנקל - לפי הניקים והאינטרסים שלהם.
כשהוראתו של מרן הגרח"ק, קיבלה תפנית - בדמות ריבוי החולים בבני ברק, או אז צצו כל שונאי הגרח"ק (שקוראים לעצמם שונאי יענקוש ובוודאי כוונתם למרן שליטא בעצמו) - אם חסידים נפגעים (משנה שעברה; שש-שלוש), אם שונאי תלמידי חכמים קלאסיים (סמארטפוניסטים), שונאי מושג ה'גדולים' (הנ"ל + מזרוחניקים, חרדשי"ם), שונאי ההילה המיסטית (מזרוחניקים, כפרניים וכדומה). כולם לכלכו וזיהמו את הפורום שבועיים תמימים, ואנו הוכרחנו להשתכשך בצואתם.
כשהוראתם/הנהגתם של הפלג ורבניו - נראתה בעורכיה, ובחילול השם המתלווה עם כך. קפצו כמעט כולנו, בינינו - עקב שנאה קדומה לכל הפלג הזה, על כל המשתמע ממנו. לא היתה כאן אמירה מקורית ממקום של אמת, על חובת 'ונשמרתם' על חובת 'וחי בהם' אפילו על צל צלו ('לא תנאף' גם יש על צל צלו, ועדיין הסמרטפון ביד...) כי אם שפיכת שנאה-נקמה-שמחה-לאיד כנגד שנואי הנפש.
כשקהילת חסידי סטמאר בחו"ל, מזלזלים בהוראות חרף פטירת והסתלקות מיטב בניה וישישיה - יש כאן גם מעט ניקים, שהשנאה האגודאית הקדומה, או השנאה הציונית הישראלית הקדומה לחוג זה, ורבניו וגדוליו, היא המדברת מתוך גרונם, וההזדמנות היא - נגיף הקורונה... [עובדה שעל קהילת לייקווד שאיבדה ג"כ חמישים נפטרים, אף אחד אינו מדבר, כי כנראה הם נחשבים 'טובים' לכל הצדדים, הן לליטאים, הן לאגודאים, הן למודרנים... כלאיים אמריקאי-תורני עובר טוב את הטסט המקומי של שורצי הפורום ...]
וזה לא דוקא בענייני קורונה, כנ"ל גם בשאר עניינים עומדים על הפרק, כגון מאסרו הארוך של ה"ה אליעזר ברלנד עובר בשקט, האיש נמק בכלא 4 חודשים, על עוול שהרבה רבנים, בעיקר ספרדיים, כמו משפחות אבוחצירה על כל אגפיה ושאר מקובלים, שלפי אומדנים אובייקטיבים הם שולטים על מיליונים וכולנו יודעים שהם נובעים מברכות ומהבטחות בכל מיני נוסחאות, ומניצול בעלי יכולת ובעלי ממון ובעלי קשיי חיים. אך כאן זה עובר בשקט, כי כולנו - וגם אני בתוכם - שמחים בשקט על נפילתו של ברלנד, שנוא-נפשינו בעקבות המעשים האחרים שלפני 5-7 שנים. כאן מצא בעל חוב לגבות את חובות. כלומר היהדות החרדית איננה נרעשת במלוא עוזה, כי 'זה מגיע לו' - - אין כאן שום אובייקטיביות.
שונה מעט האדמו"ר מבעלז, למרות שההפתעה והתדהמה של כולנו גבוהה גבוהה, איך יתכן שהאדם הזה שהצליח להרשים אותנו שמדובר באדמו"ר פיקח ונבון, נפל באמונות תפלות של יועצים לא נכונים ושל הזיות לא מציאותיות. והמיט מיני-אסון על קהילתו, ובעצם גם על עצמו, כי מכאן ואילך הזיכרון האכזרי יזכור אותו בין המנהיגים 'השובבים' כמו רבני הפלג ושות', כל הילת הפיקחות והנבונות שלו תמוג. ומכל מקום רוב ניקי הפורום, בפרט הארסיים ושונאי כל דבר שבקדושה, עטו על עצמם דממה מוחלטת. והסיבה היא כאמור, לבעלז אין כמעט שונאים מובהקים (למרות שהבלזאים עצמם פרנואידים בקטע הזה, לדידם כולם שונאים עצמם), הם כיום מסתדרים די טוב עם החסידים, עם הליטאים, ואפילו עם הקנאים (הדור הצעיר רק שומע סיפורים עתיקים). זאת ועוד, בהיות שהוא פתוח וליברלי, הרי הניקים הליברליים והמסיתים של פורומנו, ג"כ מחזיקים לו אצבעות בתת-ההכרה שלהם. ולכן שונה היא ההתייחסות הדי שקטה אליו, כי ביקורת אמת נשמעת רק מאי-אלו בודדים (ובדרך כלל מאלה שכבר נפלטו מן המחנה, כמו אהרן רבינוביץ (בני+הארץ) ושרקי וכדומה).
והאמת תהא נעדרת.
כך גם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 14:17 |
|
| |
"שקוראים לעצמם שונאי יענקוש ובוודאי כוונתם למרן שליטא בעצמו"
משפט מעוות!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 14:21 |
|
| |
מלח_דק
אוי כמה שהמשפט "מה שנכון נכון", נכון במקרה הזה.
יוחנן, כתבת לעניין וכל מילה שלך פנינה. אמנם האמת כואבת, בחלקה גם לי, אבל האמת זועקת מכל מילה שלך.
יהיו הרבה ניקים שיתקפו אותך, יזלזלו בכל מה שכתבת, ו"יוכיחו" באותות ובמופתים שאתה משוחד ומוטה ובוודאי לא אובייקטיבי, וכמובן שאתה מלא אינטרסים ובכלל משלמים לך...
אבל האמת, ככל שהיא יותר טהורה, כך היא יותר כואבת למי שחי בשקר
תוקן על ידי מלח_דק ב- 04/05/2020 14:24:19
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 14:38 |
|
| |
יודעים למה אין ביקורת ציבורית על בעלזא?
כי אם תהיה כזו, ביקורת זה יעורר כזה קיטוב נוראי!
ראו פרומו כאן בפורום כשאני כתבתי, לא אתה מה ששמעתי, אלא את מה ש ר א י ת י בעיניי, אני מיד הפכתי לקרן, אנטישמי נאלח, כפוי טובה ועוד ועוד.
מישהו פה דיבר על מי שישמע ויפני את הביקורת? הצחקתם אותו, הרי אף אחד לא יקום ויודה, כן, אנחנו מצפצפים, כי אד''ש אמר לנו, או כי טעינו, או סתם כי לא בא לנו.
לקבל ביקורת? נאדה!
אמרת ביקורת, אתה אנטישמי.
אומר לכם יותר, לפני פסח כשנאסר להתפלל במרחב הציבורי, הייתי רואה מניינים בעיקר של בעלזאיים הייתי גוער בהם, וואי מה שחטפתי, וואי וואי, אבל זה לא משנה.
ונקודה נוספת, הרי כולנו מבינים שהאשם המעט יחיד בקטסטרופה ובפשע המאורגן, הוא ההנהגה, ותקראו לה איך שתרצו, ממילא אין כל כך מה לבוא בטענות לחסידים - המושמעים, וגם אין מה לדרוש מהעדר ללכת נגד הרועה (אולי בדיעבד מסתבר שזו צרה בפני עצמה, אבל נשאיר את זה לפעם אחרת ומקום אחר), ועכשיו, האם ברמת מישהו חושב שהבשר והמודיע יכתבו ולו ברמז נגד הנהגת חצר בעלזא, שכוחה הפוליטי משמעותי מאד?
ונניח שיתד יכתוב משהו ולו ברמז, אני משאיר לדמיון הפרוע של כל אחד מחברי וחכמי הפורום לדמיין מה יהיה.
וכבר היה לעולמים, למשל העלאת ברקת לשלטון, מי חטף? הפלג בעיקר, ואיפה החלק של בעלזא בסיפור? למה הם לא חטפו את מה שהגיע להם?
הדרך היחידה והבלתי מציאותית 'לטפל' בחסידות רשמית ומאורגנת, היא רק שילוב של כל העיתונות החרדית, קרי, יתד המבשר והמודיע , מה שכמובן לכל אחד פשוט לא יקרה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 14:47 |
|
| |
יוחןש, אולי תפרט קצת מה שהנך מתכוון עם ה"מיני אסון". הראש ישיבה זצ''ל ? או שאצלך גברת אייכלער עדיין גרה בקרית בעלז?
גם "אהבתי" איך שהפרשנות של כמה פרחחים, או אולי זה הפרשנות שלך, אתה כותב כאילו שזה עובדה קיימת, כאילו מישהו עשה תחקיר אמיתית בלי פניות, ובירר אצל כל הגורמים כולל האדמו''ר מבעלזא עצמו, והוא הגיע למסקנא ש 1 אכן האדמו''ר מבעלזא מצפצף על כל ההוראות ומשדר לציבור שלו שאין מה לדאוג (בכל שקר יש קצת אמת היה מקרה אחד בשביעי של פסח שהוא עשה טיש וגם לא לציבור הרחב, ובתור חסיד "אני" חייב להאמין שככה היה צריך להיות). 2 שהסיבה שהוא כאילו מזלזל בחומרת המצב (שכמו שאמרתי זה שקר מוחלט) זה בגלל יועצים למינהים ששיגעו לו את המוח, ופתאום האיש הנבון והשקול, שכבר שבעים שנה עושה הכל ביישב הדעת ובדעה צלילה, פתאום נהיה פתי ומאמין לכל מיני דברים הזויים, החדשות הרעות שמגיעים לכל אחד מאמעריקה ומהעולם, משום מה לא מגיע אליו.
אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה, אבל אל תכתוב דברים כאילו זה עובדה, אם זה בסך הכל פרשנות מוטעה (לדעתי).
תוקן על ידי אולשטוץ ב- 04/05/2020 14:48:31
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 14:50 |
|
| |
יוחנןש
כשאתה מכנה את הצועקים כאן בפורום "שורצי הפורום" ואני רואה שיש לך באמתחתך כ 3000!!!! במילים, שלושת אלפים הודעות, אז מה אתה? שרץ או צבוע?
אני רואה ביקורת ענינית על מי שיש בידו חשש דחשש לגרימת מוות למצער או לרצח. ואתה הוא האחרון לבקר את המבקרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 15:01 |
|
| |
מצחיק לראות תגובות של חסידי בעלז שמתגאים שהם מלומדי מלחמה ואלופי בעלי המחלוקת עם רקע של התכתשויות וריבים אישיים ומנהלים מחלוקת בין חצרות וקהילות מזה שנות דור, כמעט מרגע שהאדמו"ר עלה לכהן פאר על כס האדמו"רות, ואף עד היום עסוק בכך וכמו תמיד יצא וידו על העליונה, בטח גם במקרה דנן, דהיינו המטת מחלה על ראשם של חסידיו ושכינהם ואף גרימת מוות או גרוע מכך, גם פה יצאו מנצחים, הם כאלה קליינע קעפלאך שאין בהם אבחנה מינימלית וקורטוב הבנה שכאן מדובר בדיני נפשות ממש, מהם שמתייסרים שבועות בבתי חולים מורדמים מונשמים עם יסורים להם ולמשפחתם עד מקרים שאנשים הגיעו בעקבות התנהלות זו אלי קבר, קברו אותם מתים בהר הזיתים, כן הם מתו, ועל כך להתגאות? שוטים שבעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 15:06 |
|
| |
מזרוחניק, קבל צל"ש על החשיפה הבלעדית  ב"כיכר השבת" מפורט כל 50 השמות של הנפטרים שקברו אותם בשקט בהר הזיתים....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 15:09 |
|
| |
מחודד אני מסכים איתך. רק שהדוגמה מברקת אינה מדויקת בכל הנוגע לסיבוב הראשון שם גור חטפה בגדול. כנראה שיש ''עבירות'' שעליהן חוטפים ולא חשוב מי עשה אותם כמובן שעבירות שבין אדם למקום פחות תופסות מקום, המלחמה באה בעיקר כאשר יש התנגשות חזקה מאד של אינטרסים שבין אדם לחברו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 15:32 |
|
| |
יוחנןש בעיקרון דברי טעם, אבל ברשותך כמה הערות. א. הגרח"ק אתה כותב "כשהוראתו של מרן הגרח"ק, קיבלה תפנית - בדמות ריבוי החולים בבני ברק" אני אישית בכלל לא בטוח שהוראתו של הגרח"ק קיבלה תפנית אמתית, והא ראיה שלפני תחילת הזמן התפרסם באופן בלתי רשמי מכתב חריף מאוד של הגר"ח עם איומים מרומזים. המכתב נגנז כמעט בכוח ע"י אנשיו של הגר"ג. אינני בטוח שהתפנית הראשונה היא גם לא איזה סוג של כיפוף ידיים שעשו לר' חיים בגלל המצב. ידוע שלא מעט אנשים שהם לא חלק מהמשפחה הגרעינית של ר' חיים יוצאים ונכנסים שם. נדמה לי שאם דעתו של ר' חיים היה באמת כ"כ נגד, אז הוא לא היה מיקל לעצמו לעשות מניין וכו'. לא שמעתי על ר' גרשון או אחרים שיש להם מניין בבית. ב. סאטמר ההבדל בין סאטמר ולייקווד ברור מאוד. בסאטמאר זלזלו ועדיין מזלזלים בהוראות על אף כל האסונות, משא"כ בלייקווד. לא שאני מצדיק מישהו אבל לא הבנתי את התובנה שלך בקטע לציבורים האלו. ג. בעלז אתה כותב שהאדמו"ר מבעלז "נפל באמונות תפלות של יועצים לא נכונים ושל הזיות לא מציאותיות" על סמך מה אתה כותב את הדברים האלו? אתה באמת ובתום לב חושב שהיועצים שלך מבינים יותר טוב מהיועצים שלו? ועל איזה הזיות אתה מדבר? אתה חושב שהוא לא יודע כמה אנשים מתו מקורונה? הוא נראה לך נאיבי? והאדמו"ר מסאטמאר שהוא עצמו נדבק, אשתו שכבה על ערש דווי כפשוטו ממש, והגבאי שלו היה מאושפז, ולא מעט חברים מקהילתו נפטרו כתוצאה מהנגיף, ובכל זאת הוא קורא לפתוח (אם לא פתח עדיין) את התלמודי תורה והישיבות שלו, נראה לך שהוא לא יודע מה שאתה יודע?? ובאותו מידה הרבי מאמשינוב שהוא כידוע פיקח גדול ובכל זאת דעתו למי שרוצה לדעת ידוע בנושא. רק מה לאנשים צייתנים שמקשיבים לכל פיפס של מומחה ממשרד הבריאות בחושבם שהם יודעים מה שהם מדברים, וקוראים בשקיקה את כל ההפחדות של אנשי התקשורת שכמעט אין דבר מדבריהם שלא נפל ארצה, קשה עד בלתי אפשרי לתפוס שישנם אנשים שלא נתפסים לפאניקה התקשורתית והציבורית והם משתמשים בקצת הגיון וקור רוח על אף הלחץ הציבורי וגם הפנים חרדי. למי שרק מעוניין לשמוע קול קצת שונה ולא מושפע על כל הנושא יש לא מעט מומחים שזועקים מרה על כל טירוף המערכות שבעיקר התקשורת דחפה אותנו לשם. וכי מה אכפת להם לתקשורת? הם אחראים על משהו או מישהו? הם אנשים אחראים בכלל?? הרי לדעתם בהתחלה ליצמן היה אחוז אמוק וסתם עשה מהומה על לא מאומה! שבועיים אחר כך הם כבר זועקים מרה על כל מחדלי שר הבריאות! התקשורת זה לא יותר מאוסף אנשים חדלי אחריות שעושים כסף מרייטינג, והרייטינג היום אומר לו עשה כך ומחר אומר לו עשה כך. ישנם מעט מאוד אנשי תקשורת עקביים שהם מוכנים לוותר למען האמת, ולא ישנו את דעתם לפי מזג האוויר. כל מחלת הקורונה הוא לא יותר מבן ארבע חודשים, והמומחה הכי גדול לנושא קורונה הוא גם אותו פרק זמן. התקשורת הישראלית היא פחות או יותר חד גונית. מי שמעיין בתקשורת בשפה האנגלית רואה ושומע המון דעות בנושא, וחלקם ממש הפוכות אחת מהשנייה, אז למי בדיוק להאמין. לקחת מדינה שלימה ולהשבית אותה לא מספיק חשש וספק, כי אז התרופה היא הרבה יותר גרועה מהמחלה, ומי שחושב שמאות אלפי מובטלים זה מחיר זול לעומת החיים שחסכנו, אני מציע לו לחכות בסבלנות ולראות את הנזק העצום שהבאנו על עצמנו בגלל הפקרות התקשורת. למדינה מושבתת אין כסף להשקיע בבריאות, ואין לי ספק שלא מעט אנשים ימותו בצורה עקיפה כתוצאה מזה. וזה הכל בצד הגשמי. ובצד הרוחני, למי יש רשות לסגור ישיבות ובתי כנסיות על סמך הקביעה שיש פה "מגיפה"?? מישהו מאנשי התקשורת שקבעו וייצרו לחץ ש"חייבים" לסגור ישיבות בכלל יודע מאיזה צד פותחים גמרא?? הפסוק של "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי" בכלל מוכר להם?? השאבאבניקים האלו בכלל מאמינים בזה? הרי אפילו המון בעל בתים רגילים שקובעים עתים לתורה אי אפשר לקבוע שהם יודעים ערך התורה. אז הליידיגייערס האלו הם יודעים?? הם אלו שיקבעו לנו?? אבל מה כנראה ששנאת יענקוש מכשיר אפילו להשתמש עם הכתבלבים האלו להשבית תורה של תשב"ר. הפקרות במיטבה שתצטרכו לעשות על זה חשבון נפש לא קטן. בקיצור לא הפקרות יש פה אלא עצמאות מחשבתית והכרת ערך תורה ותפילה בציבור שגם בכוח לא תצליחו לשתק אותו. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 15:58 |
|
| |
אני מסכים עם רוב הדברים של סעיף ג'.
אלא שהם לא כ"כ מתחברים לאירוע הבעלזאי, ששם נהגו בקלילות כמעט כמו בבית שמש, בכל השבועות האחרונים, כלומר לאו דוקא במקום 'מצוה' או 'תורה', אלא בחיי היום יום. (על פי עדות קרוביי). כך שבוודאי זה לא נובע מייקור ערך התורה והמצוות (אשר הנני מתחבר לזה בכל לב!!) אלא בהשקפה (גשמית טכנית) המזלזלת בכל המגיפה. צודק או לא? ימים יגידו. או בשפה שאולה: בוכה מי שבוכה אחרון....
ניסיתי רק לפרשן את המהלכים בעיני המתבונן, ואת השיח המופתע בין הבריות אודות הנהגתו של האדמו"ר ולא אמנע מלפרט: דעתו של הגרח"ק [שצודקים הכותבים דלעיל שאליבא דאמת היא לא השתנתה לכאורה לכל אורך התקופה] איננה מפתיעה איש. דעתו של רבי קרלין איננה מפתיעה איש. (כי הלא כך דעת כותבי הפורום דנן, על פי אותם המקורות וההפחדות). אך דעתו של הבעלזאי, ולפי איך שסיווגנו אותו בהערכתנו רבת השנים, כאיש פרקטי, מעודכן (משהו בדומה לקרלין; 'היינטיגע רעבעס') - הופתענו. ובגדול.
דומני, כי רשאים אנו לכל הפחות להביע (תרתי משמע) את תדהמת ה'הפתעה' (לא ביקורת).
תוקן על ידי יוחנןש ב- 04/05/2020 16:00:52
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2020 16:25 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | שונה מעט האדמו"ר מבעלז, למרות שההפתעה והתדהמה של כולנו גבוהה גבוהה, איך יתכן שהאדם הזה שהצליח להרשים אותנו שמדובר באדמו"ר פיקח ונבון, נפל באמונות תפלות של יועצים לא נכונים ושל הזיות לא מציאותיות. והמיט מיני-אסון על קהילתו, ובעצם גם על עצמו, כי מכאן ואילך הזיכרון האכזרי יזכור אותו בין המנהיגים 'השובבים' כמו רבני הפלג ושות', כל הילת הפיקחות והנבונות שלו תמוג. ומכל מקום רוב ניקי הפורום, בפרט הארסיים ושונאי כל דבר שבקדושה, עטו על עצמם דממה מוחלטת. והסיבה היא כאמור, לבעלז אין כמעט שונאים מובהקים (למרות שהבלזאים עצמם פרנואידים בקטע הזה, לדידם כולם שונאים עצמם), הם כיום מסתדרים די טוב עם החסידים, עם הליטאים, ואפילו עם הקנאים (הדור הצעיר רק שומע סיפורים עתיקים). זאת ועוד, בהיות שהוא פתוח וליברלי, הרי הניקים הליברליים והמסיתים של פורומנו, ג"כ מחזיקים לו אצבעות בתת-ההכרה שלהם. ולכן שונה היא ההתייחסות הדי שקטה אליו, כי ביקורת אמת נשמעת רק מאי-אלו בודדים (ובדרך כלל מאלה שכבר נפלטו מן המחנה, כמו אהרן רבינוביץ (בני+הארץ) ושרקי וכדומה).
|
|
האדמו"ר מבעלז "פתוח וליברלי"?? בדיחת השנה!
דוגמה קטנה הוא אוסר באיסור מוחלט על נשים לנהוג ברכב. וזאת למרות שהבי"ד של בעלז כבר היה מוכן להוציא הוראת היתר הוא שלח להם מכתב שאסור להתיר. https://www.ch10.co.il/news/414562/ איך זה מסתדר בדיוק עם "פתוח וליברלי"?
ואת האמירות הבוטות שלו לאחרונה קרא בהמות לנשים שלא שומרות על כללי הצניעות? והכריז שחסידי בעלז מובדלים ומופרדים מהדתיים הלאומיים לגמרי ולחלוטין? גם אם חלק מתוכן הדברים נכון. עדיין הסגנון הבוטה והגס אינו ראוי.
|
|
|
|
|