בית פורומים בחדרי חרדים

אסור לפתוח את בתי הכנסת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2020 20:48 לינק ישיר 
אסור לפתוח את בתי הכנסת

השבת התפללתי בחוץ, היו 19 אנשים כפול 3 לפחות.
90 אחוז מהמתפללים בלי מסכות, גם אנשים מבוגרים!
אין שמירה על מרחק 2 מטר.
אז לפחות זה באוויר הפתוח, ויש פחות סכנת הידבקות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2020 21:00 לינק ישיר 

בית כנסת לידי התפללו היום בבוקר מחוץ לבית הכנסת.
מיד כשהתחיל לטפטף לקחו את ספר התורה וכולם חוץ מ2 נכנסו פנימה והמשיכו בפנים . בערך 20 מתפללים .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2020 22:05 לינק ישיר 

בבני ברק כמעט כל הבתי כנסת החסידים פתחו בצורה מצומצמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2020 22:17 לינק ישיר 

משגיחבשער כתב:

בבני ברק כמעט כל הבתי כנסת החסידים פתחו בצורה מצומצמת

פשיטת רגל
הכתובת על הקיר, ואח"כ מתלוננים על התנכלות הרשויות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 00:24 לינק ישיר 
hhaavv

הרב שמואל ברוך גנוט במדורו בעלון התורני אספקלריא:

בכל ימות השבוע אני מתפלל דרך המרפסת, מקשיב למנין הנערך מתחת לחלון ביתי, רוב הימים בנוסח בני עדות המזרח הערב לאוזן ולנשמה. כל המתפללים ברחבת החצר ענודים במסכות ושומרים על מרחק בטוח בין איש לרעהו. ביום שישי קמתי מעט מאוחר והלכתי למנין אחר. נדהמתי. בחצר התפללו כ 30-40 בבני ישיבות, חלקם ללא מסכות בכלל, וחלקם מסתובבים הלוך ושוב. הכרתי שם בני משפחות רבות. כולם יהודים צדיקים ומחמירים בכל נושא הלכתי. והנה בנושא כה מחריד של פיקוח נפש, הם מזלזלים.
באותו מנין התפללו בניו של ידידי הרה"ג רבי יוסף שלמה מאיר שליט"א, כולם היו חבושים במסכות, ואני חייכתי לעצמי מתחת המסכה שלי. נאה דורש ונאה מקיים. הנה קטע ששלח לי הרב מאיר שליט"א, רק יומיים קודם לכן: פרשיות השבוע שלנו עוסקות בדיני צרעת. הדין בנגעי עור בשר, בהרת ושאת, הוא כך, שלאחר שהכהן הסגיר את המצורע שבעה ימים, אם עמד בעיניו הנגע, ולא פשה והתרחב, או לא צמחו בנגע ב' שערות לבנות, או לא נראתה בו 'מחיה', אזי מסגירו שבעת ימים שנית, ואם אחר שבעת הימים הנוספים שוב עמד בעיניו הנגע, הרי הוא טהור. כלומר, זה סימן שהנגע מתחיל להתרפא, ואין צורך להחליטו אלא לטהרו.
והנה, בדיוק בשבועיים אלו אנו, בני הציבור החרדי, עומדים במבחן של 'עמד בעיניו' למשך שבועיים. מומחי הבריאות מזהירים, שאם בסופם של שבועיים נהיה במצב של עמד בעיניו, ומספר החולים והנדבקים לא יעלה, אזי ישקלו הקלות נוספות. אך אם חלילה יפשה הנגע, ומספר החולים והנדבקים יתרחב, אזי נחזור לכללי ההסגר הקודם והקשה. צריך להבהיר ללמדנים הצעירים שבינינו, שאם נקפיד על לבישת מסכה ומספר החולים לא יעלה, אזי בעוד שבועיים נהיה בבית הכנסת, ואם לא, אז נחזור לחלון ולמרפסת.
ולמעשה כל עולם התורה תלוי בידי כל אחד ואחד, כיון שמספיק חולה אחד שידביק כמה מתפללים, שידביקו חלילה את בני משפחתם, ובני המשפחות את השכנים, וכך בעיר שיש בה כרגע 320 חולים יהיו חלילה 400 חולים, ולאחר שהגרף יעלה לעיני כל ישראל, לא נוכל להתלונן, למה סוגרים לנו את העיר? למה שוב סוגרים את המניינים?
למה לא פותחים את הישיבות? מתי כבר ילמדו הילדים בחיידר? ועד מתי תימשך התקופה הקשה הזו של 'ישב בדד'?
אם כל 'חכם בעיניו' יצא לתפילה בלי מסיכה, יתכן שנגיע חלילה למצב שבו בראש העין ובתל אביב, הרצליה ונתניה, יהיו תפילות בבתי הכנסת, ובתי הספר בשוהם יפתחו לתלמידים, אבל בבני ברק, ירושלים ואלעד ימשיכו את המסורת החדשה, להתפלל במרפסת, וללמוד בישיבות דרך האפרכסת. חבל מאד שנגיע למצב קשה ומעצבן, שאפשר למנוע אותו במאמץ קל ובכוונת מצוה בכל רגע ורגע 'וחי בהם' ולא שימות - בהם.
גם בשבת האחרונה התפללתי במנין שנערך באחת החצרות. גם כאן היו רבים שחבשו מסכות ושמרו על מרחק בטוח. גם כאן היו כאלו שלא עשו זאת. וידידי הרה"ג רבי שמואל רובינשטיין, שהתפלל גם הוא עימנו, אמר לי בצער: "הייתי צריך להתפלל בבית. זה מנין נגד ההלכה".

תוקן על ידי hhaavv ב- 10/05/2020 00:25:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 13:35 לינק ישיר 

כשמזלזלים בנושא העישון.
מזלזלים בעוד דברים הקשורים לבריאות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 13:40 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
כשמזלזלים בנושא העישון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 13:48 לינק ישיר 
ירו_שלמי

ניוטרל כתב:
כשמזלזלים בנושא העישון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אולי, אבל חבל שזה כך.

לעשן זה לא בריא, מאוד. אבל להדביק בקורונה זה 'מזיק', 'חב לאחריני'. יותר כמו לעשן בכוח לתוך הפרצוף של חבר שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 13:58 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

ניוטרל כתב:
כשמזלזלים בנושא העישון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אולי, אבל חבל שזה כך.

לעשן זה לא בריא, מאוד. אבל להדביק בקורונה זה 'מזיק', 'חב לאחריני'. יותר כמו לעשן בכוח לתוך הפרצוף של חבר שלך.

על עישון פסיבי שמעת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 14:13 לינק ישיר 
ירו_שלמי

תמניא_אפי כתב:
ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

ניוטרל כתב:
כשמזלזלים בנושא העישון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אולי, אבל חבל שזה כך.

על עישון פסיבי שמעת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

במחילה, מה לא הבנת בדבריי? נסה נא לקרוא שוב, זה לא מסובך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 18:14 לינק ישיר 
ולשרה_בן

תמניא_אפי כתב:
ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

ניוטרל כתב:
כשמזלזלים בנושא העישון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אולי, אבל חבל שזה כך.

על עישון פסיבי שמעת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

הבנת הנקרא שלך לא משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 19:08 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:

כשמזלזלים בנושא העישון.

מה ענין שמיטה אצל הר סיני?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 19:14 לינק ישיר 

מי שלא מזהה כי המגיפה נעצרה. ויש רק שיירי מיקרים שבוודאי ובוודאי אינם בגדר 'שכיח היזקא', שימשיך לפחד ולחכות על הוראות המניסטרים שלו.
אתם חיים בעבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 19:27 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

מי שלא מזהה כי המגיפה נעצרה. ויש רק שיירי מיקרים שבוודאי ובוודאי אינם בגדר 'שכיח היזקא', שימשיך לפחד ולחכות על הוראות המניסטרים שלו.
אתם חיים בעבר

דיבורים חסרי אחריות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 19:37 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
אתם חיים בעבר

יש כאלו שהמגיפה מעולם לא התחילה אצלם
יש כאלו שהמגיפה התבטלה אצלם אף שלא נעצרה (ועוד אין הנביא שיידע לומר אם ומתי תיעצר)

אגב. מי עצר את המגיפה? קופרשטוק? פינטו? רב המנהרות? המקובל יוסי ביטון? 
חשוב לתת קרדיט 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אסור לפתוח את בתי הכנסת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext