ללכת נגד ההיגיון הבריא של כל אדם, דהיינו ללכת עם השמאל,
שזה ללכת עם גנץ ואשכנזי שהיו קצינים ולא מנהיגים,
זה בדיוק אותו תגובה מטופשת שהייתה בציבור החרדי, בתחילת מגיפה הקורונה,
שכן ההיגיון אמר לשמור על הוראות משרד הבריאות,
אבל הרגש אמר לא לשמוע להם, ואנשים פעלו עם הרגש נגד ההיגיון והתוצאה , ה' ירחם,
ואת זה צריך טוב טוב לזכור.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 19/05/2020 17:28:30
נשלח ב-19/5/2020 17:49
בקיצור, אתה חרדי בדיוק כמו כל השאר כאן. גדולי התורה לדורותיהם היו נגד סיפוח, אבל אתה תחליט...
נשלח ב-19/5/2020 17:58
איפה ראית שדגל נגד ריבונות בהסכמת טראמפ???
ובלי הסכמתו, לא נראה לי שיש מישהו בעד.
רק מה, לדגל חשובה ה"הצהרתיות" שהתמיכה בריבונות היא רק אם טראמפ מסכים.
נורא מטריד לי.
נשלח ב-19/5/2020 18:52
רעיונוביץ,הפודל של ביבי בפורום כבר מתחיל להאשים אחרים,מדוע ביבי לא יחיל ריבונות.הוא רק לא נתן לנו הסבר איך,לדעתו, ביבי מינה את גנץ לשר הביטחון,לאחר כישלונו הגדול בצוק איתן לדבריו.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/05/2020 19:00:24
נשלח ב-19/5/2020 19:43
אפשר שאלה? אני יודע שהשמאל מותר בשפיכת דמים והם אינם בני אדם וכו' אבל מותר לבקש מקור להכרזה הכי גדולה שלך שרוב השמאל אינו משרת?
נשלח ב-19/5/2020 20:00
hhaavv כתב:
בקיצור, אתה חרדי בדיוק כמו כל השאר כאן. גדולי התורה לדורותיהם היו נגד סיפוח, אבל אתה תחליט...
אני זוכר טוב טוב,
את העובדה שש"ס הצביעו דה פקטו בעד אוסלו א' ! ! !
את העובדה שמרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל דיבר כמה פעמים,
שעדיף לעשות הסכם שלום למנוע פיקוח נפש
(האם דרעי עשה זאת ללא הנחייה מפורשת ממרן הרב עובדיה יוסף או לא - אינני יודע ! ! !
האם על זה מרן זצ"ל אמר שהוא עצמאי מידיי? או על משהו אחר אינני יודע ואין לי מושג)
אולם אחרי הרבה שנים מאז, אמר בפה מלא שהתפקח והבין שאי אפשר לעשות עימם שלום.
(אני לא זוכר בדיוק את מה שהוא אמר)
דומני שמעט מאוד אנשים היו בטוחים ב100% במועד חתימת הסכם אוסלו,
שמדובר בהונאה מוחלטת, דומני שחלק גדול בעם התנגד,
בגלל שחשש שזו הונאה, אבל רק חלק קטן בציבור הבין טוב טוב שזו הונאה,
כמו שהיום אנחנו יודעים שהמצרים הונו את כווולם, לגבי כוונות השלום שלהם.
הם הסכימו למשהו זמני, משהו כמו דור או דור וחצי של שקט עם שגרירות ותו לא,
בעוד שבציבור הישראלי ובעיקר ראש הממשלה מנחם בגין ז"ל חשבו שכך יהיה שלום אמת
כיום הם מתכוננים במרץ למלחמה נגדינו, ולבינתיים ממשלת ישראל שותקת ואני לא יודע למה........
אותו הדבר , היו בעבר הרבה גדולי תורה שחשבו שניתן לעשות עם הערבים שלום,
כיום ברור לכווולם שאין אפשרות מעשית לדבר כזה,
וכל הסכם שלום הוא הסכם לשעתו בלבד, כאינטרס רגעי וזמני,
ולכן היום ברור לכוולם שאי אפשר ללכת ולקחת סיכונים ולתת לערבים שטחים עבור דבר זמני.
נשלח ב-19/5/2020 20:07
פצקו כתב:
איפה ראית שדגל נגד ריבונות בהסכמת טראמפ???
ובלי הסכמתו, לא נראה לי שיש מישהו בעד.
רק מה, לדגל חשובה ה"הצהרתיות" שהתמיכה בריבונות היא רק אם טראמפ מסכים.
נורא מטריד לי.
טראמפ מאוד מאוד בעד ריבונות,
הוא מחכה לזה כבר הרבה זמן,
הוא רמז על כך כמה וכמה פעמים.
לצערו של נתניהו הוא לא הצליח לקבל רוב ימני מוצק,
ולכן הוא דורש לבצע את זה מיד שיהיה אפשרי,
ודגל התורה משום מה החליטה שהיא עם השמאל,
והיא תלויה במה יגיד אשכנזי וגנץ,
שהם אנשים כדאיניקים שיעשו מה שיהיה להם כדאי באותו רגע,
ולא מנהיגים עם שיעור קומה של אחריות ציבורית לעתיד העם היהודי בארצו.
נשלח ב-19/5/2020 20:30
רעיונוביץ'. לגבי הנושא העקרוני, אני מסכים איתך. צריך להחיל ריבונות, וטראמפ תומך בזה לחלוטין. אבל שים לב שגם בהסכם של הליכוד עם "הבית היהודי מיסודה של המפד"ל" (רפי פרץ) יש את המילים "בתיאום עם ארה"ב" יש לי יותר מחשד שהבית היהודי לא הוסיפו את ההסתייגות הזו מיוזמתם אלא *לבקשת ביבי* לביבי היה רוב עצום בכנסת כדי להחיל את הריבונות (ליברמן וכחלון הצהירו במפורש שיתמכו) הניסיון מראה שביבי הוא לא האיש להוביל מהלכים כאלו. ולכן, אני ממליץ לך לא לפתח ציפיות.
נשלח ב-19/5/2020 20:40
אני יודע שתתגלגלו מצחוק ממה שאני אכתוב עכשיו, אבל ברור במאה אחוז! שליברמן יצביע בעד הריבונות, ולכן בכל מקרה, גם אם דגל תימנע/תיעדר זה לא רלוונטי.
למה אני בטוח בזה? כי ליברמן, אחרי כל חבירתו ליזבק וטיבי ולגוש השמאל, מעוניין עדיין להמשיך לטעון לפרוטוקול שהוא "ימין".
והצבעה על ריבונות היא בעבורו הזדמנות בלתי חוזרת לכך.
נשלח ב-19/5/2020 21:15
קלעפער כתב:
אפשר שאלה? אני יודע שהשמאל מותר בשפיכת דמים והם אינם בני אדם וכו' אבל מותר לבקש מקור להכרזה הכי גדולה שלך שרוב השמאל אינו משרת?
הנה כמה קישורים שמצאתי בקלות,
1. הסופר חיים ולדר
לא רק חרדים לא מתגייסים. גם שמאלנים משתדלים להשתמט מהצבא, ואם כבר מתגייסים זה ליחידות שאין להם סיכוי להיהרג, ולעומת זאת יש להם סיכוי לרכוש מקצוע ולהתעשר לאחר השירות.
אלו ילדי שמנת מפונקים, כפויי טובה, אנשים שנולדו למשפחות הנכונות, מהשכונות הנכונות", המשיך פעיל הימין. "אין להם מסתננים בשכונה, לא זורקים עליהם אבנים ובקבוקי תבערה, הילדים שלהם כבר לא משרתים בגולני, במג"ב או בגבעתי. קצת עדיין כן. אבל הילדים שלהם מנצלים את הצבא כדי להתקמבן. הם הולכים ל-8200, הם הולכים לתלפיות, למודיעין. הם חולבים את מה שיש למדינה הזאת לתת בכל דרך אפשרית, הם ממנים את עצמם לכל עמדות המפתח בשיטת חבר מביא חבר, יותר נכון שמאלן מביא שמאלן. 42 שנה אחרי המהפך והילדים של כל אחד ואחד מכם עדיין עם הזדמנות סוג' ב' ו-ג' ו-ד' וזה במקרה הטוב".