בית פורומים בחדרי חרדים

נתניהו אישר את מתווה פתיחת בתי הכנסת כבר ממחר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2020 23:02 לינק ישיר 
נתניהו אישר את מתווה פתיחת בתי הכנסת כבר ממחר

ועדת שרים בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, ובה חברים שר הבריאות יולי אדלשטיין, שר הפנים אריה דרעי, ראש המל"ל מאיר בן שבת ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אישרה את מתווה פתיחת בתי הכנסת כבר מחר.

הדיון ארך כשעה וחצי והשתתפו בו גם מוטי בבצ'יק, יועץ השר ליצמן והיועצים המשפטיים של המשרדים הרלוונטיים. בתום הדיון הוחלט על המתווה שיאפשר תפילות בבתי הכנסת כבר מחר בבוקר.

על פי המתווה, התפילות יתקיימו תוך הגבלת משתתפים - עד 50 איש בכל חלל, תוך שמירת שני מטרים בין המתפללים, כשבכל בית כנסת יהיה נאמן קורונה שיהיה אחראי לשמור על ההנחיות, לצד ערכות חיטוי, וחובת עטיית מסכות.

בנוסף, הנחיות משרד הבריאות דורשות מבתי הכנסת למנוע שימוש בתשמישי קדושה בבתי הכנסת, ועל כל מתפלל להביא את הסידור ואת הספרים מביתו ורק הוא יוכל להשתמש בהם. עוד ממליץ משרד הבריאות, כי יהיו אנשים קבועים שרק הם יורשו להתקרב לספר התורה.

כדי לשמור על היגיינה, גבאי בתי הכנסת ינקו את המתחמים בכל ערב, וכן עליהם לדאוג שיהיה מגוון של חומרי חיטוי בבית הכנסת לשימוש המתפללים.

משרד הבריאות מדגיש, כי מי שנמצא בקבוצת סיכון שלא יגיע לבית הכנסת.

גולת הכותרת היא, שפתיחת בתי כנסת תתאפשר גם באזורים שהוגדרו כאזורים אדומים עם ריבוי חולי קורונה, כמו העיר בני ברק.

בשבוע הבא ידון הצוות באפשרות להגדיל את מספר המתפללים.

https://www.bhol.co.il/news/1101896

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2020 23:12 לינק ישיר 

מעניין אם מי שניסח את זה באמת חושב שיקיימו את ההוראות הללו ו/או שניתן לאכוף את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2020 23:37 לינק ישיר 

כשיאכפו בחופים יאכפו גם בבתי כנסת

בינתיים זה לא רלוונטי בכלל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2020 23:40 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
כשיאכפו בחופים יאכפו גם בבתי כנסת

בינתיים זה לא רלוונטי בכלל

נשלח מהאנדרואיד שלי

אכיפה חייבת להיות שיוויונית
אני שואל עוד לפני, האם בכלל מישהו חשב שניתן לקיים את ההנחיות הללו?
אתה רואה בית כנסת עם הרחקה של 2 מטר אחד מהשני? שלובשים מסיכה כל התפילה? שמישהו חוסם את המתפלל ה-51?
הלו, מדובר בישראלים, ובכלל האווירה היא שהקורונה חלפה מהעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2020 23:45 לינק ישיר 

נוירולוג

כבר קדמו המרכולים והחופים וההפגנות לבתי הכנסת.

גם שם היה סוד לכל בראד שאין ולא ניתן לקיים ובוודאי שלא לאכוף את ההנחיות.

כל ההנחיות האלו הם צחוק הגורל ולא יותר ממוצא של כבוד לאלו שהתמחו ביצירת בהלה ופאניקה.

תפנים, הציבור הרחב לא קונה את זה, ובוודאי לא כששר הבריאות שאמור להיות מופקד על ביצוע ההנחיות עושה בעצמו צחוק מזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2020 23:56 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
נוירולוג

כבר קדמו המרכולים והחופים וההפגנות לבתי הכנסת.

גם שם היה סוד לכל בראד שאין ולא ניתן לקיים ובוודאי שלא לאכוף את ההנחיות.

כל ההנחיות האלו הם צחוק הגורל ולא יותר ממוצא של כבוד לאלו שהתמחו ביצירת בהלה ופאניקה.

תפנים, הציבור הרחב לא קונה את זה, ובוודאי לא כששר הבריאות שאמור להיות מופקד על ביצוע ההנחיות עושה בעצמו צחוק מזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין קשר בין הדברים
הזלזול של הציבור היה עוד לפני שלשום
עד לראיון שלשום לא העליתי בדעתי ששר הבריאות של מדינת ישראל אינו תמים דעים עם ההחלטות שיצאו תחת המשרד הזה, אני מאמין שאני לא היחיד.
בכל אופן, כעת מעניין יהיה לראות מה יאמרו הרבנים, חלקם הגדול כבר הוכיחו בכמה הזדמנויות שהם מחמירים יותר מאשר ההוראות הרשמיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 00:01 לינק ישיר 

אל תשווה חופים והפגנות במקום פתוח למקום סגור עם מזגן וציוד משותף לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 00:16 לינק ישיר 

אל תשווה חופים ומקומות אחרים שאין שם הגנה של תורה ותפילה למקומות שיש הגנה של תורה ותפילה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 01:05 לינק ישיר 

דַּע. כִּי יֵשׁ יִרְאָה וְיֵשׁ יִרְאָה. יֵשׁ יִרְאָה רְאוּיָה וְיֵשׁ יִרְאָה שׁוֹטָה. יֵשׁ בִּטָּחוֹן וְיֵשׁ הוֹלֵלוּת. כִּי הִנֵּה הָאָדוֹן בָּרוּךְ הוּא עָשָׂה אֶת הָאָדָם בַּעַל שֵׂכֶל נָכוֹן וּסְבָרָא נְכוֹחָה לְשֶׁיִּנְהַג עַצְמוֹ עַל דֶּרֶךְ טוֹב וְיִשָּׁמֵר מִן הַדְּבָרִים הַמַּזִּיקִים אֲשֶׁר נִבְרְאוּ לַעֲנוֹשׁ אֶת הָרְשָׁעִים. וּמִי שֶׁיִּרְצֶה שֶׁלֹּא יִנְהַג עַצְמוֹ בְּדֶרֶךְ הַחָכְמָה וְיַפְקִיר עַצְמוֹ לְסַכָּנוֹת הִנֵּה אֵין זֶה בִּטָּחוֹן אֶלָּא הוֹלֵלוּת! וְהִנֵּה הוּא חוֹטֵא בְּמַה שֶּׁהוּא עוֹשֶׂה נֶגֶד רְצוֹן הַבּוֹרֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמוֹ, שֶׁרוֹצֶה שֶׁיִּשְׁמוֹר הָאָדָם אֶת עַצְמוֹ. וְנִמְצָא שֶׁמִּלְּבַד הַסַּכָּנָה הַמּוּטְבַּעַת בַּדָּבָר אֲשֶׁר הוּא עָלוּל אֵלֶיהָ מִפְּנֵי חֶסְרוֹן שְׁמִירָתוֹ, הִנֵּה עוֹד הוּא מִתְחַיֵּיב בְּנַפְשׁוֹ בְּקוּם עֲשֵׂה בַּחֵטְא אֲשֶׁר הוּא חוֹטֵא, וְנִמְצָא הַחֵטְא עַצְמוֹ מְבִיאוֹ לֵיעָנֵשׁ. וְאוּלָם הַשְּׁמִירָה הַזֹּאת, וְזֹאת הַיִּרְאָה הַמְיוּסֶּדֶת עַל הַנְהָגַת הַחָכְמָה וְהַשֵּׂכֶל הִיא הָרְאוּיָה, שֶׁעָלֶיהָ נֶאֱמַר "עָרוּם רָאָה רָעָה וְנִסְתָּר וּפְתָיִים עָבְרוּ וְנֶעֱנָשׁוּ" (משלי כ"ב ג'). אַךְ הַיִּרְאָה הַשּׁוֹטָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה הָאָדָם רוֹצֶה לְהוֹסִיף שְׁמִירוֹת עַל שְׁמִירוֹת, וְיִרְאָה עַל יִרְאָה וְעוֹשֶׂה מִשְׁמֶרֶת לִמִשְׁמַרְתּוֹ, בְּאוֹפֶן שֶׁיַּגִּיעַ מִזֶּה בִּיטּוּל לַתּוֹרָה וְלָעֲבוֹדָה.. מסילת ישרים פרק ט, יעויין שם באורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 01:11 לינק ישיר 

מה קשור 50 איש? ואם זה בית כנסת של 1000? ואם זה בית כנסת של 60?
אתם לא מרגישים שממשיכים לשלוף ולחרטט אותנו???
במקום לומא "איני יודע", ביבי כל הזמן מנסה לרַצות..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > נתניהו אישר את מתווה פתיחת בתי הכנסת כבר ממחר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext