בית פורומים בחדרי חרדים

ריבלין: ליטאים 100% מסכות, חסידים 0%, ספרדים חצי חצי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2020 09:38 לינק ישיר 
ריבלין: ליטאים 100% מסכות, חסידים 0%, ספרדים חצי חצי

ריבלין בטויטר: ‏בשבת שבתתי בביתר עילית. ערכתי סקר מסכות במספר בתי כנסת המשקפים את הקשת החרדית. הנה המסקנות. ליטאים מאה אחוז מסכות. ספרדים חצי חצי. חסידים מאה אחוז בלי מסכות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 09:41 לינק ישיר 

לא מחדש שום דבר. זה ידוע לכל מי שמסתובב ומסתכל בעיניים פקוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 09:42 לינק ישיר 

אני לא יודע מה אומרים האדמורי"ם, הליטאים טובים יותר 

• דב הלברטל

הזדמנתי לאזור מאה שערים בשבת. הייתי היחיד בין עשרות רבות שפגשתי בדרך, שלבשתי מסכה. נראיתי גם בעיני מגוחך. קשה לכאורה להבין מה פשר התופעה. זה הרגיז אותי מאוד. אנשים יראי שמים, חרדים, מקפידים על קלה כבחמורה, ומזלזלים בדיני נפשות. גם במאה שערים מתו ונדבקו אנשים. ואיפה הדוגמא האישית? מה הזלזול והרשלנות האלה. מאיפה זה בא?

31/05/2020, 16:35
הזדמנתי לאזור מאה שערים בשבת. הייתי היחיד בין עשרות רבות שפגשתי בדרך, שלבשתי מסכה. נראיתי גם בעיני מגוחך. קשה לכאורה להבין מה פשר התופעה. זה הרגיז אותי מאוד. אנשים יראי שמים, חרדים, מקפידים על קלה כבחמורה, ומזלזלים בדיני נפשות. גם במאה שערים מתו ונדבקו אנשים. ואיפה הדוגמא האישית? מה הזלזול והרשלנות האלה. מאיפה זה בא?

זה לא רק במאה שערים. החסידים באופן כללי, מזלזלים. כבר בהתחלה, עוד כשהיתה הקורונה בתוקפה, חסידים התנהגו כאילו אין קורונה. בכלל, כל מי שיש לו פאות, גם אם הוא ספרדי מברסלב, מזלזל במסכות ובתנאים המגבילים. הדברים נכתבים בהכללה. יש חסידים אחרים. אבל הראיתי למישהו במשך מספר תפילות, כל מי שהיה עם פאות, היה ללא מסכה.

גם ספרדים לא מעטים מזלזלים בעניין. גם בזה אני נתקל בתפילות או ברחוב. אסור להכליל, אבל זו המציאות. אולי לשים מסכה זה לא לכבודם של החסידים, הירושלמים והספרדים.

אני לא יודע מה אומרים האדמורי"ם. כי גם כשתגיד לחסיד שהאדמו"ר הוציא מכתב להישמע בדקדוק להוראות משרד הבריאות, הם יגידו שהאדמו"ר לא מתכוון לזה, וכתב את זה רק בשביל התקשורת.

אני לא מדבר כאן על האנטי ציונים. הם בכלל מתנהגים בהפקרות ובסיכון חייהם וחיי אחרים. לא איכפת להם מכלום. העיקר לא להקשיב לציונים. גם אם ימותו עשרות מתוכם. עליהם אין מה לדבר. הכוונה היא לחסידים באופן כללי. לשטיבלאך, לבתי הכנסת של החסידים, של הספרדים, רמת הזהירות שם היא כאילו אין קורונה בעולם. אצל החסידים פחות מאשר הספרדים.

הכוונה היא לא רק למה שהיה בל"ג בעומר. אני עצמי ראיתי עשרות חסידים רוקדים יד ביד כאילו אין קורונה, ללא מסכות, ולידם עומדים נשים וטף, ללא מסכות ובלי שמירת מרחק. אבל מכיוון שנדמה לי שהם היו שייכים לאנטי ציונים, לא אטען שכל החסידים כך.

המגזר היחיד שלוקח ברצינות את ההוראות, הוא המגזר הליטאי. בהתחלה גם הוא זלזל. היו קולות שהציונים רק רוצים למגר את הישיבות. אבל הם התעשתו. גם כאן אין להכליל, כי ישנם ליטאים שמזלזלים בהוראות. אבל באופן כללי, הוא המגזר הזהיר ביותר. יש הרבה יותר עטית מסכות ושמירת מרחק ואי נתינת יד, אצל הליטאים, מאשר אצל חסידים או ספרדים.

אם בין נפגעי הקורונה לא היו חרדים, היתה לי תשובה. כנראה שיש על החרדים השגחה פרטית מיוחדת, כך הייתי אומר. ושלא תהיה שום אי הבנה. גם אז הייתי מרוגז אם לא היו נשמעים להוראות. אלא שהחרדים הם שבעים אחוז מנפגעי הקורונה, כולל המתים מתוכם. ועל מה שנעשה בקהילות החרדיות בחוץ לארץ, אין לצערנו צורך להכביר במילים.

התשובה מוכרחה להיות בפער בלמדנות שבין הליטאים לחסידים ולספרדים. כנראה שהלמדנות עושה משהו. מביאה ליותר משמעת. ליותר רצינות. ליותר עומק. ליותר הבנה שיש חכמה בגויים, וקל וחומר בציונים.

אני פשוט לא רואה כל סיבה אחרת, איך זה שדווקא המגזר הליטאי מקפיד, בעוד שהחסידים והספרדים מזלזלים. לפי דרכם, כנראה שהרופאים לא מבינים כלום, והם מצאו איזה ווארט אצל אחד האדמורי"ם, ממנו משתמע שעדיף לא להישמע. אין לי הסבר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 09:51 לינק ישיר 

הליטאים לא הולכים עם מסכות מטעמים בריאותיים אלא לובשים אותו כשלט כתוב  "אני לא עצניק"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 10:00 לינק ישיר 

לא בטוח שההכללה נכונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 10:03 לינק ישיר 

שאלה למדנית: אם ההבדל בין חסידים לליטאים נובע מכך שהליטאים למדנים יותר, איך זה שהעצניקים מזלזלים עוד יותר מהחסידים?!

שאלה למדנית 2: לו יצויר שהעצניקים היו מקפידים על מסכות מאד מאד, האם גם אז היינו רואים את כל שאר הליטאים נזהרים בזה, או שמא החיוב להתרחק מהם ומהנהגותיהם היה גובר על הלמדנות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 10:08 לינק ישיר 

הכללה גסה שאינה נכונה
כידוע בחסידות גור ישנה הקפדה יתרה בנושא המסכות ובכל הכללים.
גם בחסידות קרלין ישנה הקפדה יותר מכל המקומות,  בשמירה יותר ממה שהרשויות מבקשות.
וכן עוד מקומות, ואינני הולך כעת לפרט כל מקום
אבל זה נכון כי ישנם מס' חסידויות שבהם ההוראה לחיות כרגיל ללא הגבלות.  וחבל.
אבל ההכללה הינה אם כל חטאת,  אנו צועקים על התקשורת הכללית על כך שהיא מכלילה את החרדים,  ואנו עושים אותו הדבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 10:15 לינק ישיר 

בביתר יש בעיקר חסידויות ירושלמיות שברובן מקפידים לא להקפיד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 10:22 לינק ישיר 

לה''ו. כשרבלין כותב חצי חצי ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 10:57 לינק ישיר 

זה כי החסידים רוצים לתפוס ראשונים את מכונות ההנשמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 11:06 לינק ישיר 

המודד של ריבלין נכון גם לגבי 'סקר משקל' שהיה מתקיים, כמה כבדי משקל (שעלולים למות יותר) יש בקרב 3 הקהילות המרכזיות - הוא היה יוצא עם אותה מסקנא!

החסידים, חושבים פחות על המוות (אולי גם לא פוחדים ממנו, בברסלב למשל מחנכים להתכונן למוות תמיד), הם חיים יותר את ההווה.

כנ"ל גם אם היה מתבצע סקר משפחות ברוכות ילדים (או 'מרובות ילדים' לחלק מהניקים החילודתיים כאן) - היה גם יוצא כמעט אותו סקר פלוס מינוס.

החסידים חיים את ההווה, ופחות חושבים מה יהיה במחר הרחוק. "יהיה בסדר" מושרש אצלם.

כנ"ל גם אם היה מתבצע סקר שמחה וחיוך - היה יוצא עם אותו דירוג מסקנות.

מסקנא: ככל שאתה שמח יותר, אתה פחות פוחד מהעתיד הלוטה בערפל, אתה נהנה מעצם החיים, האידיאלים הערכיים שלך לא מתנגשים עם פרקטיקת החיים יום יום. אתה גם יכול להנות על הדרך ממידות גדולות, מהערינג וגאלע, ולצחוק כל הדרך אל הבנק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 11:28 לינק ישיר 

זה לא לא נכון. זה שקר. אבל אולי פשוט את הליטאים רואים יותר ברחובות אז רואים הרבה ליטאים עם מסכות. אם הכותב "הלא משוחד" היה כותב אפילו 20%חסידים ו80% ליטאים נו אפשר להתייחס. ( וגם זה לא נכון) אם הכותב שככ מפחד מדרעי או מנסה להתנחמד לדרעי כתב הספרדים חצי חצי אז כנראה זה הרבה פחות מחצי. אנחנו גרים בישוב קטן שיש שם את כל המינים והסוגים וזה " מחקר" כל כך לא נכון. אזור מאה שערים ממש לא אזור לדוגמא

תוקן על ידי קרשינדו ב- 21/06/2020 11:32:29

תוקן על ידי קרשינדו ב- 21/06/2020 11:34:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 11:51 לינק ישיר 

מי שמזלזל לדעתי היראת שמים והמצוות שלו שוות לפח .בכל המצוות אתה יכול להחמיר ורק כאן אתה מסתפק בהכשר רבנות ג'לג'וליה?! פשוט איכס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 21/06/2020 11:51:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 11:54 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

כנ"ל גם אם היה מתבצע סקר משפחות ברוכות ילדים היה גם יוצא כמעט אותו סקר פלוס מינוס.

אתה בטוח?
להזכיר לך האחוז של מי גדל בשנים האחרונות? הליטאים או החסידים? 
החסידים נאמדים בכ100 אלף בעלי זכות הצבעה (לפי האומדן של מועצת הקהילות ביום הבחירות),
בעוד הליטאים (ללא הפלג) נאמדים בכ150 אלף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 12:17 לינק ישיר 
עניין של בן תרבות או לא זה הכל....

לדעתי העניין הוא הרבה יותר פשוט,

בן תרבות עוטה מסכה וזה  לא משנה אם זה עוזר לא עוזר, ואפילו אם הוא מאמין לפרופסור לס.

זה נובע מכך שהוא מכבד את הזולת,יודע את מקומו והיכן הוא חי.

ואם הגורמים הרלוונטיים הכריזו שחובה לעטות מסכה, זה לא משנה כמה בקורת יש לך ועוד אי אילו טענות אבל אתה עוטה מסכה ושותק.

כנראה שבאוכלוסיות מסוימות ישנם יותר בני תרבות אבל וודאי שאין להכליל.

ואגב עטיית המסכה זה סימפטום אחד לכך אם אתה בן תרבות או לא. ישנן עוד הרבה התנהגויות שמקורן בכך. ואכמ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 12:37 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

כנ"ל גם אם היה מתבצע סקר שמחה וחיוך - היה יוצא עם אותו דירוג מסקנות.
מסקנא: ככל שאתה שמח יותר, אתה פחות פוחד מהעתיד הלוטה בערפל, אתה נהנה מעצם החיים, האידיאלים הערכיים שלך לא מתנגשים עם פרקטיקת החיים יום יום. אתה גם יכול להנות על הדרך ממידות גדולות, מהערינג וגאלע, ולצחוק כל הדרך אל הבנק.

זה טיעון פופוליסטי עתיק של החסידים להצדיק את העובדה שהם שטחיים יותר ומחפפים בהלכה כי הם "שמחים יותר".
למעשה, המצב הוא הפוך בתכלית. הליטאים מלאים באושר וסיפוק פנימי. וגם המצב בחשבון בנק בד"כ טוב יותר.
ואילו החסידים צריכים להאביס את נפשם האומללה בהרעינג וגאלע ואח"כ בוכים כשרואים מה קורה בחשבון בנק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ריבלין: ליטאים 100% מסכות, חסידים 0%, ספרדים חצי חצי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext