| נשלח ב-21/6/2020 18:37 |
|
| |
לפטר את הפרופסור !!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 18:39 |
|
| |
הרי כשצעירים נדבקים, בהכרח נדבקים גם מבוגרים יותר, אם רב אם מעט.
אבל הפרופסור מדבר כמערכת בריאות של מדינה.
הוא מוכן לקבל X מתים כדי שהכלכלה תמשיך לפעול. ההלכה גם מוכנה לקבל סיכון כזה?
דבר נוסף, העידוד שלו לפתיחת המשק הוא בכפוף לשמירה על כללי ריחוק ומסכות. וזה הרי לא קורה. אף אחד לא שאל את הפרופסור, האם בידיעה של 100% שלא תהיה שמירת כללים ע"י הציבור, האם גם אז הוא מוכן לפתיחה חופשית של הכל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 20:14 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | הרי כשצעירים נדבקים, בהכרח נדבקים גם מבוגרים יותר, אם רב אם מעט.
דבר נוסף, העידוד שלו לפתיחת המשק הוא בכפוף לשמירה על כללי ריחוק ומסכות. וזה הרי לא קורה. אף אחד לא שאל את הפרופסור, האם בידיעה של 100% שלא תהיה שמירת כללים ע"י הציבור, האם גם אז הוא מוכן לפתיחה חופשית של הכל? |
|
בוודאי שההלכה מוכנה לקבל סיכונים. לדוגמא: אם יאסרו על כלי רכב לנוע בכלל או שיגבילו את המהירות בכל כביש ובכל מקום ל-30 קמ"ש בלבד, הרי שבכל שנה ינצלו חייהם של מאות בני אדם, 300-400 בני אדם לפחות. ובכל זאת המדינה, וגם ההלכה, מאפשרים לאנשים לנסוע בכלי רכב, וגם לנסוע במהירות גבוהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 20:30 |
|
| |
לה''ו. מצד אחד הוא התלונן לפני כמה ימים שמסתובבים בב''ב בלי מסיכות. מצד שני, אומר שזה טוב שצעירים יידבקו. ורוב ב''ב צעירים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 22:19 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | הרי כשצעירים נדבקים, בהכרח נדבקים גם מבוגרים יותר, אם רב אם מעט.
דבר נוסף, העידוד שלו לפתיחת המשק הוא בכפוף לשמירה על כללי ריחוק ומסכות. וזה הרי לא קורה. אף אחד לא שאל את הפרופסור, האם בידיעה של 100% שלא תהיה שמירת כללים ע"י הציבור, האם גם אז הוא מוכן לפתיחה חופשית של הכל?
בוודאי שההלכה מוכנה לקבל סיכונים. לדוגמא: אם יאסרו על כלי רכב לנוע בכלל או שיגבילו את המהירות בכל כביש ובכל מקום ל-30 קמ"ש בלבד, הרי שבכל שנה ינצלו חייהם של מאות בני אדם, 300-400 בני אדם לפחות. ובכל זאת המדינה, וגם ההלכה, מאפשרים לאנשים לנסוע בכלי רכב, וגם לנסוע במהירות גבוהה. |
|
סברא נחמדה, אבל כל עוד לא הוסמכת לרבנות שימשת כמה שנים אצל מורה הוראה, ואתה נחשב לפוסק בעל שיעור קומה עולמי לא הייתי סומך עליך בהלכות פיקוח נפש. (לא אישית כמובן. אתה מבין למה אני מתכוון)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 17:06 |
|
| |
מחכה כבר לוועדת החקירה שתקום אחרי הקורונה ותחקור כמה קבלו נציגי התקשורת תמורת זריעת הפאניקה בציבור... תפסיקו כבר. 99 אחוז מהציבור יקבל את הקורונה ויאבד את חוש הריח ליממה או יממה וחצי. וחסל. האם זה שוה כל הפאניקה. תישמעו כבר לגדולי הפרופסורים, ולא לקטני העתונאים והמשועממים שמקבלים אתנן תמורת הפחד שהם זורעים. די מספיק. אין הצר שוה בנזק הנפשי והכלכלי שהם זורעים בציבור. זהו. אפשר להמשיך ולהתקיף...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 19:46 |
|
| |
מני גירא בטוויטר: 4 עדויות, ידידים ומכרים כתבו לי באישי מאז הפרסום. כולם אנשים צעירים בגילאי 35-45. לא מצליחים עדיין להתאושש מהקורונה. אחד מתקשה בעליית מדרגות, אחת נדרשת ל 15 שעות שינה ביממה, ועוד ועוד צרות. התרחקו מהמזלזלים בשמירה על הכללים. השתדלו לא להידבק! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 19:47 |
|
| |
יוסלה ברגמן בטוויטר: מני תקשיב סיפור! יש אחד בי-ם בשם ברלין, הוא סיפר לי שבוע שעבר שהוא ומשפחתו חלו בנגיף, המס' במשקפיים התחלף לו, הקול שלו נהפך לצרוד, וכן ירד 8 קילו במשקל, חש תשישות עצומה, אף לאחר קבלת התשובה שלילית. ועוד משהו הוא אמר לי: "אם איש מבוגר היה עובר מה שאני עברתי, הוא לא היה שורד". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 19:52 |
|
| |
מושגים

|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 19:54 |
|
| |
יש לי קרוב משפחה שעבר את זה לפני שלוש חודשים והוא עדיין לא מריח, מלפני חודש הוא גם לא טועם... אני גם לא הרחתי כשחליתי, כיום אני מריח מצוין מלבד כוסברה שזה מריח כמו סוסים ובצל שמריח מוזר לא יודע אם זה קשור יש לי מעט נשירת שיער.. הקורונה זה מחלה שפוגעת בכל הגוף!! שמרו על עצמכם!!!! https://twitter.com/muchzami/status/1273356397162500096?s=19 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 19:55 |
|
| |
עוד ועוד עדויות, כולל מצעירים שעברו את הקורונה - גם במצב 'קל', לא אושפזו - עובריים חודשיים ושלושה והם עדיין לא חזרו לעצמם. תבררו בסביבתכם, שאלו אנשים שחלו, חלקם סוחבים נזק ארוך טווח. זו הסיבה שאני משתומם מקהילות שמזלזלות במסיכות וריחוק. אל תידבקו! למעט בכניסה למקומות סגורים! מני גירא https://twitter.com/menishwartz/status/1274654781919944705?s=19 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 14:21 |
|
| |
סיפור ששמעתי עכשיו מחבר, שמבודד בביתו: לא חשתי בטוב ביום ראשון, ואפילו היה לי קצת חום. ביום שני בבוקר הייתי אצל הרופא (רופא מצויין ומפורסם באזור חילוני!), ששאלני, איך אתה מרגיש כעת. אמרתי, ב"ה סבבה. אין חום. אמר לי הרופא: אני מייעץ לך, תישאר בבית כמה ימים ותשמור על הכללים, וזהו. אל תעשה בדיקות, והוסיף, בקריצה: מלבד אם אתה רוצה להוסיף מספר לסטטיסטיקה... ולספק חומר לתקשורת. רשמתי מילה במילה. וכל מילה מיותרת.
תוקן על ידי מלפפוןמתוק ב- 24/06/2020 14:21:48
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 16:53 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | הרי כשצעירים נדבקים, בהכרח נדבקים גם מבוגרים יותר, אם רב אם מעט.
דבר נוסף, העידוד שלו לפתיחת המשק הוא בכפוף לשמירה על כללי ריחוק ומסכות. וזה הרי לא קורה. אף אחד לא שאל את הפרופסור, האם בידיעה של 100% שלא תהיה שמירת כללים ע"י הציבור, האם גם אז הוא מוכן לפתיחה חופשית של הכל? |
|
|
|