בית פורומים בחדרי חרדים

כיצד פועלים הגמחי"ם החדשים, ומה עם ריבית??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2020 04:11 לינק ישיר 
כיצד פועלים הגמחי"ם החדשים, ומה עם ריבית??

כבר הרבה זמן יש את הגמ"ח הידוע - הגמ"ח המרכזי, ולאחרונה נפתח גמ"ח נוסף - "אושר בכבוד"
גמחי"ם אלו פועלים בצורה שכל מי שרוצה לקבל מהם הלוואה, צריך לתרום מראש לגמ"ח סכומים די גדולים, וכשהוא בא להשיא את צאצאיו הוא זכאי לקבל הלוואה, וגם החזר של כמחצית מהתרומה שלו לגמ"ח

1. כיצד פועלים גמחי"ם אלו? האם הם משקיעים את סכומי התרומה? ומה ההגיון העומד מאחורי גמ"ח שכזה, הרי עדיף כבר פשוט להפקיד מידי חודש את הסכום הזה בפק"מ או כל מסלול נושא רווחים בבנק מאז שהילד בן שנתיים, ואז אחרי 18 שנים במקום לקבל רק חצי מסכום ההפקדה בחזרה, יקבלו את כל הקרן בחזרה ביחד עם הרווחים, שלדעתי יגיעו קרוב לסכום ההלואה המוצעת בגמחי"ם אם לא יותר במתנה ולא כהלוואה שרק מעמיקה את השבר של השאת ילדים בימינו

2. מה עם ריבית? כתוב שם ללא חשש ריבית? אבל איך זה עובד בדיוק, הרי למעשה כל אותם לווים הנצרכים לגמ"ח משלמים לגמחי"ם אלו "תרומה" ענקית של אלפי ש"ח מראש, האם זה שקוראים לזה "תרומה" מורידה את איסור הריבית? האם היתר עסקה יכולה לעזור במקרה בה אין עושים שום עיסקה בכלל בכסף, אלא רק מלוים בתמורה לתרומה?
ובכל מקרה למה שווה לשלם כל כך הרבה ריבית כשיש פשוט אפשרות ללכת לגמח"ים ולקבל הלוואות ללא ריביות

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 07:34 לינק ישיר 

כשאתה בא להרוס את פרנסתם המכובדת של מיטב בנינו, זה מתחיל להריח לא טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 08:26 לינק ישיר 

כלל אצבע!
הראשון שפותח דבר כזה, אני יותר סומך עליו שזה לש"ש ושלא יברח לי עם הכסף יום אחד כשיזדקק (זה מגיע לעשרות מיליונים לדעתים במזומן) ושפתח ממקום של זיהוי צורך ולא של עקיצה.

השני שמעתיק כבר מסוכן.. תחושת בטן.
לגבי הריבית, מניח שהיתר עסקה יכול לפתור כל בעיה כספית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 10:57 לינק ישיר 

לא שייך בזה ריבית, כי ההורים תורמים, והילדים מקבלים את ההלוואה.
ואם תפקיד בפק"מ, תצא בערך עם אותו סכום שהכנסת. לא משהו משמעותי מעבר לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 16:40 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
לא שייך בזה ריבית, כי ההורים תורמים, והילדים מקבלים את ההלוואה.
ואם תפקיד בפק"מ, תצא בערך עם אותו סכום שהכנסת. לא משהו משמעותי מעבר לכך.

בשמונה עשרה שנים של הפקדה? לא נראה לי
ולאו דווקא פק"מ אלא כל השקעה ממוצעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 19:57 לינק ישיר 

כבר שכחתי את החומר בקורס מימון אבל כל אברכצ'יק צעיר שלומד מנהל עסקים יחשב לך בצ'יק את אחוז הריבית השנתית בכל מסלול ותחליט אם זה אטרקטיבי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2020 23:03 לינק ישיר 

והיות ומדובר בהלוואה עם אחוזי ריבית רק שאת הריבית אתה משלם מראש הרי לדעתי אחוז הריבית השנתית שיוצא לך בהלוואת הגמח הזו זה חובה לפרסם לפי החוק של גילוי נאות והעובדה שהמפרסמים אינם עושים זאת מזמינה תביעה ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כיצד פועלים הגמחי"ם החדשים, ומה עם ריבית??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext