בית פורומים בחדרי חרדים

אדמורי"ם או פריצים? הבלוג בעולמם של חרדים יוצא להתקפה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2020 20:59 לינק ישיר 
אדמורי"ם או פריצים? הבלוג בעולמם של חרדים יוצא להתקפה.

אדמורי"ם או פריצים?

המושג הקדוש אדמורי"ם, היה של מלאכי אדם שמסרו נפשם למען הכלל ברוחניות ובגשמיות.
מצד אחד רוממו את חסידיהם לדרגות נעלות ומרוממות, ומצד שני חילקו את כל אשר להם לצדקה, ואפילו נכנסו לחובות כדי לדאוג ליהודים, וידוע מהאדמורי"ם הקדמונים שלא הלכו לישון אפילו אם נשארה פרוטה אחת בכיסם שלא חילקו לעניים.
יש אמרה ידועה שמי שדואג לך גם לגשמיות, ממנו תקבל רוחניות. אבל מי שדואג לך רק לרוחניות ודואג לעצמו לגשמיות, תתרחק ממנו כמפני אש.
ומה קורה היום לצערנו?
אמנם ראינו גם בדורינו אדמורי"ם שהיו כדוגמת האדמורי"ם הקדמונים, שלא עסקו בצבירת רכוש וקניית נכסים ודירות לנכדיהם וניניהם, אלא הסתפקו בקב חרובים ונתנו את כל רוחם ונפשם לחסידים. ומרן האדמו"ר מליובאוויטש שהשבוע היא"צ שלו, היה דוגמה חיה לכך, ועוד אדמורי"ם בודדים בדורינו.  
אבל מאידך, יש אדמורי"ם שהפכו לפריצים של הדור.
אם הפריצים נעלמו אצל הגויים בפולין ואוקראינה, הם נולדו מחדש אצלנו בעולם "החסידות", והם פוסעים על ראשי עם קודש לבושים בבעקיטשע'ס זהובים ושטריימלים ענקיים, הם וצאצאיהם ומקורביהם וליצניהם.
הם חיים בפאר והדר כמו הפריצים והרוזנים, מוצצים כסף מחסידיהם האביונים, הם מככבים בפורבס בראש רשימת עשירי ישראל, הם קונים להם ולילדיהם ונכדיהם וניניהם דירות פאר במקומות היקרים ביותר, ואין להם שום דאגות כלכליות.
החסידים הם עבדים נחותים שלהם, שמרוויחים בשנה מה שהאדמורי"ם מרוויחים בשעה, ומשרתים אותם ואת הילדים והנכדים שהאדמורי"ם משריצים. כאשר חסד עני מרוד נכנס ל"קודש פנימה" להתלונן שאין לו לחם לאכול, האדמו"ר עוצם עיניים ומברך אותו בלחשים ומצמוצים, ולא זו בלבד שהוא לא ייתן שקל אחד לחסידו העני האומלל, אלא גם ימצצו ממנו פדיונות וגבאות געלט על חשבון פת לחם של הילדים הכחושים שלו.
כמובן שבשעה שהאדמורי"ם חוגגים על החסידים שלהם כמו אוליגרכים חסרי דאגה, החסידים עצמם לא למדו מקצועות, הם וילדיהם חיים בעוני מנוול, אחוזי אבטלה כמעט של 100% בדור הצעיר, ומי מדבר על דיור או חיים תקינים. כולם כאחד משועבדים כאסקופה הנדרסת לפריצים האדמורי"ם ומשפחותיהם ומקורביהם.
והחסידים השוטים עוד רוקדים בשמחה על הפרענצ'עס ושרים: אשרינו מה טוב חלקנו שזכינו להיות עבדי עבדים, אנחנו וסבינו וצאצאינו את סוף כל הדורות לשושלת משפחת הפריצים ה"קדושים", שה"מורשת" שלהם זה צבירת הון ונכסים ואגואיזם, ומשאירים את חסידיהם לגווע ברעב, במקום שיתנהגו כאבות אבותיהם הקדושים שלא לן פרוטה בביתם.
אלו לא אדמורי"ם, אלו פריצים נבזים ואגואיסטים, שגם מוצצים את דם עבדיהם, וגם משתמשים בטקטיקות ענישה נגד המורדים, שמעיזים לבקר אותם או את השיטה שלהם, ובמקום להכניסם לבור הכלא, משמיצים אותם ועושים עליהם ועל ילדיהם נידוי חברתי, ואם היו יכולים להרוג אותם פיזית או להשליכם לבור, לא היו מהססים לרגע.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2020 21:27 לינק ישיר 

"הבלוג יוצא להתקפה"?
כל מי שמכיר את שאולזון יודע, כל חומר שיישלח לו - יפורסם, אם שאולזון יראה שזה יביא לו צפיות.
לא אתפלא אם אתה הוא זה ששלח לו בכלל את החומר תחת השם הבדוי "אהרן בן נחמן"

ובתשובה לקרקוריך הביצתיות:
מאז באו אדמורי"ם לעולם, תמיד היו חצרות גדולות עם עושר רב, רוזי'ן טאלנא ועוד
תמיד היו גינוני מלכות עם כיפות מזהב ושטריימלים יקרים (ביחס לשטריימלים של אז)
ותמיד היו את הפושטקים שלעגו מהצד

ולהשוואה - איזה זכרון יש מהאדמו"ר מרוז'ין, ואיזה יש מפושטקי הדור ההוא..
תמשיך לבכות ולהשמיץ כאן בשתי אשכולות חדשים מידי יום, תהנה מהשתכשכות במי המדמנה, אף אחד מהחסידים המסכנים שמתוארים כאן לא היה רוצה להתחלף בסדר היום שלך.. תהיה בטוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2020 22:04 לינק ישיר 

פוסט אנטישמי קלאסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2020 22:56 לינק ישיר 

מישהו מכיר סיפור על אדמו"ר מדורנו שאחד החסידים בא לבכות לו שאין לו דמי נדוניה לביתו והאדמור פתח את המגירה והביא לא חבילה של דולרים ? לא צריך להוסיף לסיפור שזה הכסף שהרבנית שמה בצב בשביל הקניות לחג... 
גם בלי זה לא נמצא כזה סיפור... אולי נמצא סיפור שהרבע שלח אותו לכמה תורמים בבקשה שיתנו לו כסף... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2020 23:10 לינק ישיר 
כן. יש והיו כמה כאלו בדור הזה.

פלדלפי כתב:

מישהו מכיר סיפור על אדמו"ר מדורנו שאחד החסידים בא לבכות לו שאין לו דמי נדוניה לביתו והאדמור פתח את המגירה והביא לא חבילה של דולרים ? לא צריך להוסיף לסיפור שזה הכסף שהרבנית שמה בצב בשביל הקניות לחג... 
גם בלי זה לא נמצא כזה סיפור... אולי נמצא סיפור שהרבע שלח אותו לכמה תורמים בבקשה שיתנו לו כסף... 

הרבי מטאהש. הרבי מסקולן זכותם יגן עלינו.

הרבי מבעלז אישית נתן לי כשנכנסתי אליו לבקש להכנסת כלה. 500$ . הוא לא מכיר אותי ואיני חסידו.
הרבי מרחמסטריווקא נתן לי יותר.
הרבי מסטריקוב נתן גם כמה מאות בשקלים. ועוד ועוד.

ותחשוב שיש כל ערב אנשים שמבקשים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2020 23:11 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

לידיעתך יש כאלו רק שאינך רוצה לראות ולהאמין,
ואתן לך דוגמית לא בין החיים (כתוב שלא מפרסמים עושי חסדים חיים כאלו כדי שלא להרבות מתדפקים בדלתותיהם עד קריסתם) שזה הפני מנחם שנתן ונתן מכספי האישי עד שהשאיר ליורשיו חשבון בנק ריק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2020 23:20 לינק ישיר 

הבועל ארמית - קנאים פוגעים בו.
זה שאין לנו היום את הדין הזה לא הופך אותו לאמין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 00:54 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

ידוע לי על האדמור מסלאנים (שחור) שחי בקומה שלישית בדירה צנועה, ריהוט מרופט ואין לו רכב משלו, והסכומים העוברים דרכו אדירים, אמנם הוא נותן בעיקר למוסדות שלו את כל דמי הפדיונות, אבל תומך גם בחסידים שלו בערבי יו"ט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 02:28 לינק ישיר 

אם חריף_ומקשה כבר נתלה באותו נואף ובועל הארמית, הוא בצרות גדולות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 07:25 לינק ישיר 

ותחסוך לנו בבקשה את השטויות שהוא כותב, לכל אחד פה יש גוגל,

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 10:08 לינק ישיר 

אויר_ים כתב:
פלדלפי כתב:

כן. יש והיו כמה כאלו בדור הזה.

הרבי מטאהש. הרבי מסקולן זכותם יגן עלינו.

הרבי מבעלז אישית נתן לי כשנכנסתי אליו לבקש להכנסת כלה. 500$ . הוא לא מכיר אותי ואיני חסידו.
הרבי מרחמסטריווקא נתן לי יותר.
הרבי מסטריקוב נתן גם כמה מאות בשקלים. ועוד ועוד.

ותחשוב שיש כל ערב אנשים שמבקשים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בוודאי שיש כאלו גם בדור שלנו.
גם אני שמעתי סיפורים דומים על רבנים ואדמו"רים צדיקים (אינני רוצה להיכנס לשמות אבל יש רבי אחד שכתבת שהוא דווקא לא דוגמה לצדיק בשבילי).
בכל אופן, לדעתי, יש לשים את הדגש על התחשבות בזולת, סלידה מכוח ושררה, ושנאת בצע. ולאו דווקא על חלוקת כספים להכנסת כלה..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אדמורי"ם או פריצים? הבלוג בעולמם של חרדים יוצא להתקפה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext