בית פורומים בחדרי חרדים

מוטקה בלוי מודאג: בחורים מתוודים שהגיעו לאינטרנט רח"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2020 13:56 לינק ישיר 
מוטקה בלוי מודאג: בחורים מתוודים שהגיעו לאינטרנט רח"ל

עולם הישיבות נכנס לתקופה שלא הכיר מעולם, ישיבות לא נפתחות וחלקם נפתחו ונסגרו - בשל מגיפת הקורונה, מה שמוביל לדבריו את התלמידים להסתובב ברחובות ואף לשחק כדורגל. צפו בראיון המלא.

לדבריו: "אנחנו נמצאים במשבר רוחני קשה מאד משום שהיכלי התורה סגורים, וקח לדוגמא את הישיבות הקטנות שבהם הבחורים מתחילים את סדר יומם בדרך כלל בשעה 07:00 בבוקר ומסיימים את היום ב. 21:00 בערב, היום המצב הוא שבגלל שאין ארוחות בישיבות, הבחורים מתחילים את היום בשעה 09:30 - 10:00, וחוזרים הביתה כבר ב. 20:00 בערב כי אין ארוחת ערב, ומה יעשה הבן ולא יחטא..

"יש לבחורים עודף שעות, והצדיקים שבהם ממלאים את זמנם בביקור בכותל, ואלו החברמנים יותר נוסעים לקבר יוסף הצדיק, אבל רבים יוצאים לחופי הים במסלולי אופניים, ואני לא רוצה להגיד בקול, אבל יש כאלו שמתוודים שהגיעו לרשת האינטרנט רח"ל".

הרב בלוי הוסיף: "ישנם גם משברים שונים בין הבחורים וההורים שנובעים בין היתר מכך שהבחור לא רגיל להיות חלק מעבודת הבית השוטפת, ופתאום כאשר הוא נמצא בבית הוא קם מאוחר, וכשהוא יורד להתפלל הוא לא לוקח את שקית האשפה שאמא שלו הניחה ליד הדלת, והדבר מביא להמון בעיות.

"ישנם אפילו בערים החרדיות נערים שיוצאים לשחק כדורגל עם אנשים בעייתיים, ופתאום הוא גם מוריד את החולצה כי חם לו, וגם את הציצית, והוא פתאום הופך להיות אדם אחר".

"צריך לדעת שישיבה היא חממה רוחנית, וישיבה זה עניין של סדר יום", הדגיש.
https://www.kikar.co.il/366013.html

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 14:00 לינק ישיר 

תמהני עליו.
הייתי בטוח שאין לו דאגות בימים אלו, הרי בגלל הקורונה אין "ערבי שירה" שנאסרו ע"י מרנן ורבנן צזוק"ל ויבלח"א..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 14:01 לינק ישיר 

ב"ה בתומכי תמימים יש קפסולות גם בישיבות הקטנות והבחורים מבקשים להישאר בישיבה גם בבין הזמנים, כלומר רצף של כמה חודשים לפחות עד יום כיפור. מאמין ומקוה שזה יתאפשר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 15:17 לינק ישיר 

לה''ו. חחחחחחח. בשביל בלוי היו צריכים להמציא את הקורונה, כדי שיחזור לקדמת הבמה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 15:35 לינק ישיר 

מוטקה בלוי.
אם אתה לא חלק מהפתרון - אתה חלק מהבעיה.
אל תנפנף לנו כמה קשה בדור הזה. ספר לנו משהו שאנחנו לא יודעים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 15:47 לינק ישיר 

כאיש ארגון תודעה אמורים להיות בידיו הכישורים לארגן בע"ה פעילות לבחורים. לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 19:40 לינק ישיר 

למה הוא צריך להגיד דברים כו פשוטים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2020 19:44 לינק ישיר 

לה''ו. תמיד חשדתי שמוטק'ה לא מבני ברית.
היום הוא הוכיח זאת.
יום א' בבוקר, ובחורים הגיעו אליו לווידוי.

שיהיה מהסאנדיי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מוטקה בלוי מודאג: בחורים מתוודים שהגיעו לאינטרנט רח"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext