בית פורומים בחדרי חרדים

מכתב מלונדון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/7/2020 09:14 לינק ישיר 
מכתב מלונדון

קראו את המכתב ששלח אלי א', ישראלי-חרדי שמתגורר בלונדון.

°°°°°°°°

"שלום משה,

אני חרדי, על הסקאלה שבין העדה החרדית (אסור להשתתף בבחירות..) לאגודת ישראל.

עקבתי הרבה אחרי הפעילות שלך וההודעות בפייסבוק, מאוד הזדהיתי עם רוב העקרונות של מפלגת זהות וקיוויתי שתזכה להצלחה גדולה בבחירות, אחי הצעיר אפילו הצביע עבורך.

החרדים מאוד מצליחים בעסקים בחו"ל כי אף אחד לא מנסה לשבט אותם ולהתיך אותם בכור הזהות של החברה.. לא דרך מערכת החינוך ובטח לא בצבא.

אני עוקב בכפייתיות אחרי החדשות בארץ (עברתי ללונדון לפני כעשר שנים) למרות שאני מתעב את הפוליטיקה והעיתונות הישראלית שרובה מאוד רדודה.

אני מודע לחולי הרב, למימון הזר והאג'נדות הפרוגרסיביות והאלימות של העיתונות/פרקליטות/מקורבי בג"ץ.

בשנות התשעים, החרדים היו הראשונים להבין ולהתקומם נגד השיפוט הפוליטי והאגרסיבי של הבג"ץ.

אני חושש שלאחרונה נעלמו לך דברים נוראיים שקורים לאחיי החרדים ומשפחתי המורחבת המתגוררים בארץ.

נתניהו איבד את הכיוון ומגלה חוסר מדיניות ו(חוסר) ניהול כושל ביותר מאז משבר הקורונה.

אני מזדהה איתו כשהוא מנסה להתגונן מול ציד המכשפות של העיתונות/משטרה/פרקליטות ועוד מעט גם מול בית המשפח. על אף שהוא האשם הגדול ביותר במצבו - הוא לא יצא נגדם כשהם התעמרו באכזריות בכל מה שקשור לציבור החרדי, ולא מול העוולות המרושעות שלהם בהכשרת ההתנתקות. הוא מזדעק רק כשזה מגיע אליו. ואל תתלה בו תקוות, נתניהו פועל בעיקר עבור נתניהו ומורשתו

הוא מנצל את משבר הקורונה להשתלט על האזרחים ולרדות בהם, מדיניות הפנים הפכה למשטר רודני. שוטרים חסרי נימוס ואנושיות הפכו לקלגסים!

בשנים האחרונות כל יהודי עם חזות יהודית, סובל נורא בכל התקלות עם שוטר, התופעה הוחרפה שבעתיים מאז משבר הקורונה.

אני יכול לשלוח לך קישורים שיש בהם תיעוד מזוויע של התעללות בחרדים, לפעמים גם מול בעלי פיגור שכלי, ילדים ואנשים בגיל הזהב. ריבוי המקרים מעל חשש של מדיניות מכוונת מגבוה (נמוך..)

למעט ח"כ אייכלר, כל שאר הפוליטיקאים נאלמו דום. עסוקים מידיי במריבות על חלוקת השלל הקואליציונית.

אני מבקש ממך, תבדוק את העניין לעומק ותציף את הנושא (אני מכיר את המצע לגבי מינוי של מפקד משטרה)

בארץ אוהבים לצייר את זה שהקהילות היהודיות בחו"ל סובלות מאנטישמיות. כאחד שגר בחו"ל 10 שנים אני מעיד שבמשך כל השנים ספגתי פחות הצקות ממה שהורגלתי לספוג בשעה אחת ברחובות תל אביב. בתור נהג עוכבתי הרבה בארץ ע"י שוטרים בגלל החזות היהודית שלי. מה שלא קרה בלונדון אפילו לא פעם אחת.

מהיכרות קרובה עם יהודים בלונדון, אנטוורפן וניו יורק אני יכול להעיד שהם חיים בגן עדן של עסקים וחירות אישית בהשוואה לרדיפות האנטישמיות המופנית כלפיהם יום יום בארץ ישראל, בעיתונות (שלא לדבר על הטוקבקים) ובכל מוסדות השלטון

אנא פעל.

בכבוד רב,

א."

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 09:25 לינק ישיר 

לה''ו. אין מצב בעולם שחרדי משורות העיידה- אגו''י שמתגורר בלונדון 10 שנים כתב את זה.
ולמזפניק. פעל. תחזיר את ''זו ארצנו'' לזירה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 09:27 לינק ישיר 

על רוב השטויות אני מעדיף לא להגיב.

אבל השטות הזו על בחירת מפקדי משטרה, היא הנוראית מכל המצע.

כולנו מבינים היטב שאם יהיה בחירת מפקדי משטרה, יהיה קול קורא וככל אשר יורוך.

והתוצאה תהיה שלטון ללא מיצרים של נערי החצרות.

כל האליטות ישלטו עלינו. החצרות של הליטאים, גור, פרוש, ועוד כמה חסידויות גדולות.

כל מי שיעיז לפעול אחרת מההוראות, המשטרה תטפל בו בעוצמה. ומאידך, יוכלו כולם להציק לו ולשבש את חייו, והמשטרה לא תטפל בו.

(בסיפור של הקורונה, השוטרים וודאי לא בסדר. צריך הרבה טמטום כדי לקשור את זה לביבי.

והחרדים גם הם מאוד לא בסדר. כולנו יודעים שיש קהילות גדולות מאוד שמסרבים להבדק, ומדביקים ללא היסוס. זה מטריף את המערכת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 10:02 לינק ישיר 

רמת אמינות של השופטת שדברה עם האדמור מבארדיצוב,

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 10:21 לינק ישיר 

אהבתי את רוב המכתב.

חוץ מהאיזכור של אייכלר ש'פועל' משהו.

אייכלר, למיטב זיכרוני, אולי הח"כ החרדי היחיד שמדבר הכי רהוט מכל חבריו לסיעה, אבל גם היחיד ששנים לא עשה דבר. גורנישט.
שוב, למיטב זכרוני.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 10:28 לינק ישיר 

רודףסמלים כתב:
שנים לא עשה דבר

הפעם זיכרונך איכזבך. דווקא בשבוע שעבר הוא הגיש הצע"ח לפטור מהיטל השבחה בגין פיצול דירות הגדולות מ-100 מ"ר.

https://www.themarker.com/realestate/.premium-1.8989135

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 12:29 לינק ישיר 

והנה תגובת המשך, בו ענה לטוקבקים הקבועים על "מוצצי הדם" החרדים:

לכל המתלהמים נגד "מוצצי הדם החרדיים", מבקשי הגבלת הילודה החרדית ושאר מאמצי הטרמינולוגיה השטירמרית,

להלן תחשיב עלות "אברך" במדעי ההזיה הפרוגרסיבית - ושאר מחלקות האקדמיה שאינן פרודוקטיביות (ספרות אנגלית למשל, ואני האחרון המזלזל בחשיבותן) ,

לעומת עלות אברך חרדי המשמר את תרבות ישראל ותורתו שהיא יסוד זהותנו.

ספוילר - אתם עולים פי שלוש!

" עלות המדינה לסבסוד לימודים בכוללים חרדיים (נכון לשנת 2010) עומדת על 8,400 שקל לשנה לתלמיד, בתחשיב הבא: 700 שקל מלגת לימודים ממשרד הדתות במשך 12 חודשים.

מספר הלומדים הנהנים מהתמיכה עומד על כ-77,000 ויחד עם אברכי הכוללים - 87,744. מתוכם אזרחי ישראל 87.5%. סך עלות התמיכות המועברות לסטודנטים בכוללים החרדיים עומדת על 646.8 מיליון שקלים לשנה.

מכאן הוא עובר לסכום שמשלמת המדינה לסבסוד השכלה גבוהה במקצועות ההומאניים: סך תקציב ות"ת לעידוד השכלה גבוהה עומד על ...7,740 מיליון שקלים ב-2011, סך תקציב ות"ת המועבר ישירות למוסדות להשכלה גבוהה הוא 7,005 מיליון שקל, כאשר היתר מועבר לקרנות לעידוד מחקרים.

סך הסטודנטים באוניברסיטאות מכללות אקדמיות ומכללות לחינוך בשנת תשע"ב עומד על 189,240, כאשר עלות ממוצעת לסטודנט לשנה עומדת על 37,000 שקל.

פייגלין מסכם: 77,000 אברכים בכוללים חרדים מקבלים כ-646.8 מיליון ₪ בשנה, כ-8,400 ₪ לאדם. לעומת 90,200 סטודנטים ב'כוללים שמאלניים' המקבלים 2,307.1 מיליון ₪ בשנה, כ-25,000 ₪ לאדם. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 13:10 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

על רוב השטויות אני מעדיף לא להגיב.

אבל השטות הזו על בחירת מפקדי משטרה, היא הנוראית מכל המצע.

כולנו מבינים היטב שאם יהיה בחירת מפקדי משטרה, יהיה קול קורא וככל אשר יורוך.

והתוצאה תהיה שלטון ללא מיצרים של נערי החצרות.

כל האליטות ישלטו עלינו. החצרות של הליטאים, גור, פרוש, ועוד כמה חסידויות גדולות.

כל מי שיעיז לפעול אחרת מההוראות, המשטרה תטפל בו בעוצמה. ומאידך, יוכלו כולם להציק לו ולשבש את חייו, והמשטרה לא תטפל בו.

(בסיפור של הקורונה, השוטרים וודאי לא בסדר. צריך הרבה טמטום כדי לקשור את זה לביבי.

והחרדים גם הם מאוד לא בסדר. כולנו יודעים שיש קהילות גדולות מאוד שמסרבים להבדק, ומדביקים ללא היסוס. זה מטריף את המערכת).

זה בסדר שאתה כל כך אובססיבי נגד פייגלין, מה שלא בסדר זה להמציא עובדות שלא קיימות. פייגלין אכן מדבר על בחירת מפקד המשטרה המקומית ע"י מועצת העירייה 
יכול להיות שבבני ברק זה יביא נזק, כי יענקי קניבסקי עלול לקבל עוד יותר כוח - וזה רע מאד. אבל בשאר חלקי הארץ זה יותר תועלת מאשר נזק. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 14:51 לינק ישיר 

תגיד, אתה באמת חושב שבני ברק היא הריכוז החרדי היחיד???
אתה באמת לא מבין שאפילו מקום כמו בית שמש, המפקד יהיה נתון ללחצי כל הנציגים החרדים, ויאפשר רמיסת כל מי שלא נכנע להם???
ומה לגבי ביתר, מודיעין עילית, אלעד, קרית יערים, רכסים, ירושלים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 17:14 לינק ישיר 
רודףסמלים

פיינרך כתב:

רודףסמלים כתב:
שנים לא עשה דבר

הפעם זיכרונך איכזבך. דווקא בשבוע שעבר הוא הגיש הצע"ח לפטור מהיטל השבחה בגין פיצול דירות הגדולות מ-100 מ"ר.

https://www.themarker.com/realestate/.premium-1.8989135

זורם איתך.
בדקתי במאגר הצ"ח (הצעות חוק) בכנסת, בכל הכנסות בשנים האחרונות.

כמה הצעות חוק יזם, בדגש על יזם, ישראל אייכלר שהתקבלו בכנסת בשנים האחרונות
?
.רק הצעה אחת.
https://main.knesset.gov.il/Activity/Legislation/Laws/Pages/LawSuggestionsSearch.aspx?t=lawsuggestionssearch&st=allsuggestions&ki=-1&hk=1057&it=2&cy=True&sb=LatestSessionDate&so=D

משה גפני, להשוואה, יזם 10 חוקים שהתקבלו.
אורי מקלב 6 חוקים.

תוקן על ידי רודףסמלים ב- 14/07/2020 17:23:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 21:40 לינק ישיר 

למר רודף סמלים:
כמות הצעות חוק שיוזם ח"כ, מראה הרבה פעמים על פופוליזם בלבד ואין לזה שום קשר לטובת האזרחים....

למר אבישי- מעניין למה באשכול זה לא חזרת על טענותיך הקבועות ש "פייגלין הוא בדיוק כמו לפיד" וד"ל:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 22:41 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
תגיד, אתה באמת חושב שבני ברק היא הריכוז החרדי היחיד???
אתה באמת לא מבין שאפילו מקום כמו בית שמש, המפקד יהיה נתון ללחצי כל הנציגים החרדים, ויאפשר רמיסת כל מי שלא נכנע להם???
ומה לגבי ביתר, מודיעין עילית, אלעד, קרית יערים, רכסים, ירושלים???
מסתבר שאתה ממש לא נותן אמון בעסקונה החרדית, ומצד שני אתה ממשיך להצביע להם. הגיוני. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 23:44 לינק ישיר 

אני נותן בהם אימון מוגבל ביותר.

ביחס לנציגים בכנסת, האימון גדול בהרבה. הם מתעסקים בעיקר בעניינים כלל מערכתיים. לא ממש באזרח הקטן.
ביחס לנציגות המקומית, האימון מזערי ממש.
אם כי, גם במקומי, כאשר מדובר במקום מעורב, כמו ירושלים למשל. ברור שבלי הנציגות החרדית לא יהיה כלום. עדיף להצביע להם, ולתת להם כח. מאשר שלא יהיה כלום.

אבל לוותר על מוראה של מלכות, שיהיה ממש איש את רעהו חיים בלעו???
מאיפה בא לך הטירוף הזה???

אגב, שיהיה ברור, שמבחינת החרדים, מדובר ברעיון זוועתי גם במקומות חילוניים.
שהרי בתל אביב למשל, למפקדי המשטרה לא יהיו שום סנטימנטים עם החרדים.
בעוד כעת, יש לחרדים השפעה מסויימת דרך הנציגות בכנסת.
לפי הרעיונות הזוועתיים שלכם. גם זה לא יהיה.

אם כי, הנזק היותר גדול, יהיה בערים חרדיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2020 00:37 לינק ישיר 

אבישי מתנפל, בגסות, כדרכו:

לוותר על מוראה של מלכות, שיהיה ממש איש את רעהו חיים בלעו???

מאיפה בא לך הטירוף הזה???

ואני עונה

לימדונו רבותינו בהלכות אינטרסים, כשאדם הוא חלק מפורום מסוים ואינו מחליט יחידי, ה"נגיעה בדבר" היא קטנה יותר עד לא קיימת. כי אין אדם חוטא ולא לו.

(יבמות פרק ב' משנה י')

החכם שאסר את האשה בנדר על בעלה, הרי זה לא ישאנה. מאנה, או שחלצה בפניו, ישאנה, מפני שהוא בית דין.

כלומר, אם החכם היה אחד מאנשי ההרכב שהתיר את אותה אשה – אינו חשוד כנוגע בדבר.

ולכן אם מפקד המשטרה ייבחר ע"י מועצת העיר, אני לא חושש שהוא ייטה דווקא לכיוון ראש העיר או סיעתו. וממילא הרי יש עליו גם אימת החוק ואימת צמרת הפיקוד המשטרתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מכתב מלונדון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext