| נשלח ב-14/7/2020 12:25 |
|
| |
שיעור החולים בשכונות חסידיות פי שנים מאשר אצל הליטאים
אהרן רבינוביץ אתמול בטוויטר: ממוצע חולים ל-10 א' נפש ב-3 השכונות הליטאיות הגדולות בי-ם (רמות, נוה יעקב ורמת שלמה): 34.1. 3 השכונות החסידיות הגדולות בעיר (מטרסדוף-אונסדורף, ת. מרכזית, וצאנז-בעלזא): 58.3. מודיעין עילית (ליטאית): 38 חולים ל-10 אלף תושבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 16:53 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | החסידים במצב מאד בעייתי בלשון המעטה.(אני חסיד! ומתפלל בבית כנסת כלל חסידי בשכונה בירושלים) מאז שנפתחו שערי בתי הכנסיות עד השבת האחרונה פרשת פנחס! אפשר היה לספור על כף יד אחת כמה עטו מסיכה! והיו אלו ליטאים ברובם. 19 מתפללים? ריחוק חברתי?... הצחקתם את החסידים... נישוק ס"ת, הרחת בשמים מאף לאף, חופשי על הבר. ומדובר על רוב סוגי החסידים, סאטמר, בעלז, רחמסטריווקא, סלאנים, צאנז, דושינסקיא, ירושלמים, ועוד, ועוד. אלו שרצו בכל זאת להישמר, הקצו להם בעזרת נשים מקום בחלק מהתפילות שם הכניסה היא עם מסיכה בלבד. לסיכום: כן! חלק גדול מהחסידים מתנהגים בצורה חסרת אחריות. ויצטרכו כפרה. ושוב אחדד, אני חסיד! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 17:29 |
|
| |
גם במודיעין עילית הרוב זה באזורים החסידיים . סתם חשבתי לעצמי שאם היה לי רב או אדמור שאעפעס לא מספיק חכם ולא כל כך מחובר למציאות לא הייתי הולך אחריו כסומא באפילה. אבל לצערי ציבור גדול גדול וענק הולך שבי אחרי מנהיגים לא ראויים. ממש הזוי . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 17:44 |
|
| |
א. קחו חדוגמא בית הכנסת בגני גאולה, רב המקום הרב ברגר שבאופן עקרוני מקפיד על הכללים, ועד לרגע זה כל מושב שני בספסל קשור בנילון נצמד, אבל מסיכה?! בל יראה ובל ימצא! ולמה? תשאלו את הרב, כי זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה, שוב, הציבור החסידי לא יכול לעמוד, הליטאי, אם את הדבר הזה תעשה ויכלת עמוד...
ב. מעניין אגב לבדוק מה היחס בין ההדבקה אצל ליטאין בשכונות שבהם גרין חסידיים, למשל רוממה ו מטרסדורף וכיו''ב, לעומת שכונות על טהרת הליטאים כדוגמת נוה יעקב, נראה לי שיהיה מעניין.
והכי כואב, אני חושב על עוד חצי שנה או שנה, על קרע עמוק שנפער בין החסידים לליטאים, ועל מה? על שאלת השאלות האם צריך לשמור ולהישמר מפני הקורונה, כן או לא, ממש עצוב לי לחשוב שאני מנסה להסביר לילדים שלי דבר כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 17:59 |
|
| |
למי ולמה הם מחכים הליטאים? עדיף להם בגל השלישי בחורף? (השם ירחם)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 18:07 |
|
| |
| שבטמישור כתב: |  | למי ולמה הם מחכים הליטאים? עדיף להם בגל השלישי בחורף? (השם ירחם) |
|
מה אתה רוצה שיעשו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 18:10 |
|
| |
| שבטמישור כתב: |  | למי ולמה הם מחכים הליטאים? עדיף להם בגל השלישי בחורף? (השם ירחם) |
|
נקודה נוקבת למחשבה! כי אין חולק על כך שהנגיף הוא כאן כדי להישאר לפחות עד סוף 2021 (לדברי "הנביא" גאנץ היום בתקשורת) טוב שסיימת: השם ירחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:36 |
|
| |
| רמת_אשכול כתב: |  | למי ולמה הם מחכים הליטאים? עדיף להם בגל השלישי בחורף? (השם ירחם) נקודה נוקבת למחשבה! כי אין חולק על כך שהנגיף הוא כאן כדי להישאר לפחות עד סוף 2021 (לדברי "הנביא" גאנץ היום בתקשורת) טוב שסיימת: השם ירחם. |
|
פשוט שטות והבל מוחלט, רוב המחקרים מראים שגם מי שמפתח נוגדנים זה לתקופה של לא יותר מ3 חדשים.
אז מה עדיף? גם בקיץ גם בחורף???
תוקן על ידי מחודד ב- 14/07/2020 19:37:42
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:37 |
|
| |
ואדגיש, הכל במסגרת הלא ידוע, אני נוקט בשיטת רוב הרופאים והמדענים שפשוט לא יודעים, אולי יש מי שיודע ? אולי מי שלקח לעצמו ולבדו את כל גאוות הרופאים שנשחקה עד עפר???
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 19:59 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | למי ולמה הם מחכים הליטאים? עדיף להם בגל השלישי בחורף? (השם ירחם) נקודה נוקבת למחשבה! כי אין חולק על כך שהנגיף הוא כאן כדי להישאר לפחות עד סוף 2021 (לדברי "הנביא" גאנץ היום בתקשורת) טוב שסיימת: השם ירחם.
פשוט שטות והבל מוחלט, רוב המחקרים מראים שגם מי שמפתח נוגדנים זה לתקופה של לא יותר מ3 חדשים.
אז מה עדיף? גם בקיץ גם בחורף???
תוקן על ידי מחודד ב- 14/07/2020 19:37:42 |
|
אפשר לראות את "רוב המחקרים" הללו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 21:07 |
|
| |
| קרצטיונא כתב: |  |
אפשר לראות את "רוב המחקרים" הללו? |
|
https://www.israelhayom.co.il/article/780431
מחקר: נוגדני הקורונה מתחסלים במהירות מחקר חדש של קינגס קולג' בלונדון קובע כי אחוז הנוגדנים בדם יורד דרמטית לאחר 3 חודשים • "ייתכן שבכל שנה אנשים יצטרכו לקבל שני חיסונים" אסף גולן פורסם ב: 13.07.2020 15:13 עודכן ב: 13.07.2020 16:4513 מחקר חדש שפרסמה לאחרונה אוניברסיטת קינגס קולג' בלונדון, מחזק את המידע המצטבר על כך שככל הנראה לא ניתן לפתח חסינות עדר נגד וירוס הקורונה, וכי אנשים עלולים לחלות בווירוס שוב ושוב.
החוקרים ערכו בדיקות דם לכ-90 רופאים ואחיות בשירות הציבורי הבריטי, וכמו כן למספר חולים שכולם נדבקו בנגיף ופיתחו מחלה ברמות שונות. הממצאים הראו כי אחרי שלושה חודשים מרגע ההחלמה, אחוז הנוגדנים בדם שלוחמים בווירוס ירד בצורה דרמטית, כשהקיטון עמד על פי 23 פחות מאשר בשיא המחלה. רק בקרב 17 אחוזים מהנבדקים נותרה רמה גבוהה של נוגדנים אחרי שלושה חודשים. "אנשים מפתחים בעת המחלה נוגדנים לווירוס, אבל היכולות האלו הולכות ודועכות לאורך זמן, כשקנה המידה הוא כמה היית חולה בהתחלה", אומרת המחברת הראשית של המחקר, ד"ר קייטי דורס, מקינגס קולג'. החוקרת הוסיפה כי "היה והנתונים האלו יוכחו שוב כנכונים, הרי שכל רעיון חסינות העדר לא קיים בכלל. וירוס הקורונה יתנהג כמו כל המחלות העונתיות, ויצטרכו לקבל חיסון כל שנה מחדש כדי להתמודד עימו. ייתכן גם שבכל שנה אנשים יצטרכו לקבל שתי מנות", ציינה ד"ר דורס.
בנוסף, החוקרת אמרה כי מדובר במחקר ראשוני, שלא עבר עדיין בחינה וביקורת עמיתים, אך הוא מקבל חיזוק ממחקר שערכה אוניברסיטת אוקספורד, שערכה ניסוי דומה על קופי מקוק שנחשפו לווירוס. הקופים אומנם פיתחו חיסון לווירוס הקורונה, אבל הוא היה חלקי. רמת הנוגדנים הייתה ברמה נמוכה מהנוגדנים שאדם צריך כדי לא להידבק, ולכן הם יכלו להעביר את המחלה הלאה, אם כי על פי רוב הם לא חלו בה בעצמם ברמה קשה. חוקר נוסף במחקר, הפרופסור סטיוארט ניל, ציין גם הוא חסינות העדר אינה מובטחת בכל הקשור לנגיף הקורונה ואמר: "למעשה, יכול להיות שיש כאן דפוס שיזכיר את השפעת. זה חשוב מאוד, כי אם כך, אז כל הצעירים שרוצים להידבק כדי לייצר חסינות עדר, מסכנים את עצמם. הם מסתכנים כי הווירוס יחזור כל שנה, ואין בכלל דרך להימנע מהמחלה, שגם לה יש היבטים קשים. למעשה גם אם נדבקת, אתה לא בטוח ואתה יכול לפתח מחלת ריאות קשה כתוצאה מהנגיף בשנה הבאה". פרופסור רובין שאטוק, מאימפריאל קולג' בלונדון התייחס לסוגית חסינות העדר בריאיון ברשת סקיי ניוז, ואמר: צריך לדעת שאין כרגע באמת הוכחה לכך שיימצא חיסון טוב, וגם לא ברור בכלל איזה סוג של חיסון יצליח לייצר עמידות לאורך זמן". אך יחד עם זאת, פרופ' שאטוק אמר כי "גם אם נחלה כל שנה, עדיין יהיה לגוף זיכרון כיצד להילחם בנגיף. בכל מקרה, אם נרצה חיסון, הוא יצטרך שלא להתבסס על הנוגדנים של, הגוף כי אלו נעלמים לאורך הזמן".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 21:22 |
|
| |
חריף, תודה, מי הקדימני ואשלם...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 02:17 |
|
| |
המחקר מראה על ירידה בנוגדנים שזה תהליך טבעי ברוב סוגי המחלות,עדיין מוקדם מאוד לקבוע האם הנוגדנים ירדו עד לרמה של חוסר יעילות. בקשר לכותרת האשכול ,השכונה הבאה שמועמדת להיכנס לסגר זה שכונת רמות, שהיא השכונה המחמירה ביותר מתחילת המגפה בניצוחו של הרב גאולמן שליט"א. המסקנה בצפיפות אוכלוסין אין דרך למנוע הדבקה ו/או שההקפדה היתירה של ליטאי רמות על מסכות ללא שמירת ריחוק מגבירה את ההדבקה,כפי עמדת משרד הבריאות בגל הראשון המסקנה:בסוף כולם יהיו בלזר'ס כי הקורנה נשארת לצערנו כאן וכפי שנכתב במחקר דלעיל אין שום בטחון שימצא חיסון יעיל
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2020 02:24 |
|
| |
על כל מחקר שתביא אפשר להביא עשר מחקרים שמפריכים אותו לגמרי. והנה היום כבר יש "בשורה טובה". רפואה ישראלית לקורונה. והחכם מהו אומר: "חלמא טבא חזית".
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|