מזה כארבעה חודשים רבבות בטלני ישיבות מסתובבים ברחובות בחוסר מעש (בלשון המעטה), וראשי הישיבע'ס נזכרו סוף סוף להתכנס ("כינוס חירום" כמובן) ולדון במשבר החינוכי העצום שחשף את "שיטת החינוך" בישיבות המהוללות (מלבד ישיבות מצטיינות בודדות) במלוא קלונה...
האם יש סיכוי שבעקבות משבר הקורונה (הצפוי להימשך עוד חודשים ארוכים ואף למעלה מכך) הגדיילים יתעשתו ויכריזו על שידוד מערכות ב"שיטה החינוכית" שפשטה את הרגל לעין כל, או שמא עולם כמנהגו נוהג (חדש אסור מן התורה וכו')?
את התשובה תנחשו לבד...
נשלח ב-24/7/2020 10:52
התייחסתי
נשלח ב-24/7/2020 11:24
גם אני מיוחס
נשלח ב-24/7/2020 12:31
"כמה מחשובי ראשי הישיבות"
נשלח ב-24/7/2020 12:59
מה אתה מציע להם לעשות? בדגש על מה אתה?
נשלח ב-24/7/2020 14:12
פותח האשכול זורח מאושר כמו חתן ביום חופתו - עולם הישיבות (שיש להניח שהקיא אותו מתוכו לפני עידן ועידנים) שנוא נפשו מאז ומעולם נחשף בעליבותו. אה, אילו רק היה אפשר להשמיד ולהרוג ולאבד את כל בני הישיבות הבטלנים וראשי ישיבותיהם ביום אחד. לפיד וליברמן אחריך. רק כדי שלא יהיה מדשתקי... ניחא להו, אני מתייחס ומוחה על ביזוי כבוד התורה ולומדיה, עמילי תורה די בכל אתר ואתר, המסולאים בפז.
נשלח ב-24/7/2020 14:58
איזה כיף לבאבא זוטא
נשלח ב-24/7/2020 16:15
באבא_זוטא כתב:
"עולם התורה" נחשף במלוא עליבותו
מקוה שתוכל לענות לי על שאלה פשוטה -
האם אתה חובש כיפה?
נשלח ב-24/7/2020 16:29
שחור_כתום כתב:
זה בדיוק העניין!
מאחר והגדיילים לא העזו מעולם (ולא יעזו עד ביאת גוא"צ) לקבל החלטה הרת גורל שיש בה לשנות אפי' כמלוא נימה ממה שראינו אצל הח"ח, החזו"א, והבריסקער רב, אין שום רלוונטיות לדיון בכל הצעה שהיא...
אשרינו שזכינו!
נשלח ב-24/7/2020 16:55
באבא_זוטא כתב:
שחור_כתום כתב:
זה בדיוק העניין!
מאחר והגדיילים לא העזו מעולם (ולא יעזו עד ביאת גוא"צ) לקבל החלטה הרת גורל שיש בה לשנות אפי' כמלוא נימה ממה שראינו אצל הח"ח, החזו"א, והבריסקער רב, אין שום רלוונטיות לדיון בכל הצעה שהיא...
גם כשיבוא משיח, יאמרו שאין לנו מסורת איך מתנהגים כשבא משיח.
נשלח ב-24/7/2020 17:27
שחור_כתום כתב:
אני מבין שאתה חפץ בהעלמותו של עולם התורה?
ח"ו
עולם התורה שאתה מתרפק על עברו כבר נעלם מזמן...
לא בכדי כתבתי : "עולם התורה"... וד"ל.
נשלח ב-24/7/2020 17:29
שאגתשביט כתב:
גם כשיבוא משיח, יאמרו שאין לנו מסורת איך מתנהגים כשבא משיח.
נשלח ב-24/7/2020 18:34
גם המשק נחשף במלוא עליבותו. גם מערכת הרפואה נחשפה במלוא עליבותה. גם שוק ההון נחשף במלוא עליבותו. הבנתם את העיקרון. בשביל המשוגע פותח האשכול כל תחום שמתמודד עם משבר הקורונה שלא היה כמותו מעולם - נחשף במלוא עליבותו. פסיכי.
דוקא בתקופת הקורונה נתגלה עולם התורה והישיבות במלא תפארתו
רבבות בחורים שוקדים בתנאים קשים-לפי מושג הזמן-על תלמודם, וזאת כשאין עליהם פיקוח\הספק לימודים\מבחנים\וכו', לומדים ולומדים ולומדים באופן שמבייש את המבוגרים,והרבה מן ההורים אמרו לי שלא בטוח שהם היו לומדים כך במצב הזה בתקופת היותם צעירים. ההסבר הפשוט הוא שבזמננו הלימוד היה צמוד מאד לשיעורים והיום יודעים ללמוד יותר עצמאי, בל אופן כבוד גדול לעולם הישיבות נכון שיש הרבה שקשה להם ועליהם צריכים לתת את הדעת אבל עולם התורה נחשף דוקא במלוא יפעתו אשרינו מה טוב חלקנו