בית פורומים בחדרי חרדים

מיחם שבת "הידורית"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2020 10:05 לינק ישיר 
מיחם שבת "הידורית"

מתפרסם כאן באתר
יש חנויות שמוכרות אותו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2020 00:08 לינק ישיר 

או שנמכר רק באתר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2020 05:30 לינק ישיר 

מחקו כאן כנראה דברים שכתבתי,
כנראה הידורית הזה מכניס כסף לאתר ואסור להגיד אמת פשוטה בעניינו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2020 08:58 לינק ישיר 
לאחר בדיקה באתר של מכון צומת

שנותן הכשר למיחם,ההכשר אינו מהדרין לתשומת לבכם
https://www.zomet.org.il/?CategoryID=250&ArticleID=106
באמת הייתי שמח לדעת האם קיימים מיחמים בהכשר טוב בעלי כפתור אחד ומעבר אוטומטי למצב שבת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2020 09:51 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
מחקו כאן כנראה דברים שכתבתי,
כנראה הידורית הזה מכניס כסף לאתר ואסור להגיד אמת פשוטה בעניינו
חבל מא -נשמע כמו פגיעה בלקוחות (כאן אנחנו הלקוחות -וכנראה שגם הסחורה..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי בקיצר ב- 28/07/2020 09:52:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2020 13:18 לינק ישיר 

רסש כתב:
לאחר בדיקה באתר של מכון צומת

שנותן הכשר למיחם,ההכשר אינו מהדרין לתשומת לבכם
https://www.zomet.org.il/?CategoryID=250&ArticleID=106
באמת הייתי שמח לדעת האם קיימים מיחמים בהכשר טוב בעלי כפתור אחד ומעבר אוטומטי למצב שבת?

מיחמי המהדרין באישור צומת הם ללא טרמוסטט כך שכל השבוע הם מעין מצב שבת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 13:29 לינק ישיר 

למיטב הבנתי מיחמי השבת של צומת כשהם במצב שבת, הטרמוסטט לא עובד.במיחם הזה ספציפית יש טרמוסטט-והיות והוא עובר אוטומטית למצב שבת (רעיון מצויין לכשעצמו) 
הכשרות שלו היא לא למהדרין
ודומני שהשם "הידורית" לא מהדר אותו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 13:31 לינק ישיר 

בקיצר כתב:

למיטב הבנתי מיחמי השבת של צומת כשהם במצב שבת, הטרמוסטט לא עובד.במיחם הזה ספציפית יש טרמוסטט-והיות והוא עובר אוטומטית למצב שבת (רעיון מצויין לכשעצמו) 
הכשרות שלו היא לא למהדרין
ודומני שהשם "הידורית" לא מהדר אותו..

תקרא מה צומת בעצמם כותבים,
כל המיחמים המהדרין הם ללא טרמוסטט !,
ומכיוון שמיחם זה עם טרמוסטט הוא לא מהדרין (גם לפי הכיתוב עליו באתר צומת) והשם הידורית מטעה וחבל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 14:24 לינק ישיר 

מה ההבדל בין מיחם מהדרין לסתם כשר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 17:09 לינק ישיר 
מיחם בכשרות רגילה

עלול להיות בעיה כשמוציאים ממנו מים או בפתיחת המכסה,וכן עלול להיות בעיה במים שנכנסים למדיד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 21:57 לינק ישיר 

מאתר צומת

''לשם מה דרושה תווית הכשר למיחם מים?''. מסתבר כי אכן קיימות בעיות המצריכות תשומת לב מקצועית גם למיחם מים חשמלי.

החששות העיקריים במיחמים ובתרמוסים חשמליים הם:

1. חשש שמא הוצאת מים תזרז הפעלה חשמלית .
2. חשש להרתחת המים הכלואים במדיד .
3. הפעלת מנגנונים נלווים.

1  . זירוז הפעלה חשמלית. כדי לדעת באלו מיחמים קיים חשש לזירוז ההפעלה ע"י הוצאת מים, צריך להכיר את שיטות הפעולה השונות שלהם. הטכנולוגיה הבסיסית של מיחם לשבת כוללת שתי פעולות: הרתחה ראשונית (מערב שבת) ושמירת חום, כאשר המעבר בין המצבים השונים תלוי בסוג המיחם.

א. גוף חימום לשמירת חום. הדור הראשון של המיחמים, המוכר לכולם מהתמונה הסמוכה, מכיל שני גופי חימום שונים, אחד להרתחה והשני עוצמתו נמוכה והוא מיועד לשמירת חום. המעבר ממצב הרתחה למצב שמירת חום נעשה בצורה ידנית לפני השבת. למיחם מסוג זה אין תרמוסטט (מלבד תרמוסטט ביטחון למניעת שריפה במקרה של אידוי כל המים) ואין בו כל חשש שמא הוצאת המים תזרז הפעלת גוף חימום.
 אם דיברנו על 'גוף חימום לשמירת חום', כדאי לדעת שאכן ברוב המיחמים והתרמוסים גוף חימום זה הוא אכן גוף חימום נפרד, אך בדגמים מסוימים זהו אותו 'גוף חימום להרתחה' שמערכת אלקטרונית (דימֵר) 'מעמעמת' את עוצמתו. מבחינה הלכתית אין הבדל בין דגמים אלו. בדגמים מסוימים המערכת האלקטרונית מאפשרת למשתמש לווסת את החום של אותו גוף חימום לשמירת חום ע"י בורר טמפרטורה חיצוני. ויסות החום חייב להיעשות בערב שבת, אין לגעת בבורר בשבת!

ב. תרמוסטט. בדגמים חדשים יותר (מצוי בעיקר בתרמוס חשמלי), המעבר ממצב הרתחה למצב שמירת חום נעשה באופן אוטומטי, ע"י מד לחץ אדים (פרסוסטט). בדגמים אלו המעבר ממצב שמירת חום למצב הרתחה במקרה שהמים התקררו ('הרתחה חוזרת') נעשה על ידי תרמוסטט .
הוצאת מים מהמיחם גורמת לאיבוד חום מועט במיחם, ומשום כך ישנם הנמנעים מלהשתמש במיחמים אלו בשבת מחשש שמא השימוש יזרז הפעלה נוספת. מאידך, רבים המתירים את השימוש במיחמים אלו מפני שהשפעת המשתמש על פעולתם היא מזערית, אינה ישירה ואינה ניכרת לעין. כניסת המערכת למצב 'הרתחה חוזרת' תלויה בעוצמת גוף החימום לשמירת החום (בדגמים בהם גוף החימום לשמירת חום הוא בעל עוצמה גבוהה, המיחם לא ייכנס כלל ל'הרתחה חוזרה' אלא א"כ יתווספו בו מים קרים!).

למעשה, מכון 'צומת' מתיר לשימוש דגמים אלו לאחר בדיקה יסודית לשלילת השפעה ישירה על המערכת ע"י הוצאת מים, ומעניק לדגמים אלו 'תעודת כשרות טכנולוגית'. לדגמים אלו לא ניתנת תעודת כשרות למהדרין!

ג. סימרסטט. במיחמים מסוימים שמירת החום בשבת נעשית ע"י סימרסטט המפעיל ומכבה את גוף החימום לפי זמן קצוב, וללא תלות בטמפרטורת המים. לדגמים אלו יש בורר דרגות חום חיצוני הניתן לשליטה ע"י המשתמש. בורר הדרגות של הסימרסטט מאריך ומקצר את זמן ההפעלה והכיבוי של גופי החימום לפי דרגת החום הנדרשת. אנו מאשרים שיטה זו 'למהדרין' . יש להקפיד על הרתחה ראשונה לפני השבת. אין לגעת בבורר דרגות החום בשבת!

2. הרתחת מי המַדִיד. ברוב המיחמים יש צינורית קטנה המשמשת כ'מַדִיד' - מחוון לכמות המים שבמיחם. הצינורית מחוברת למיחם בחיבור צר שאינו מאפשר זרימת מים חופשית בין שניהם. ייתכן איפוא שהמים בצינורית לא רתחו, וכאשר יוציאו מי שתיה מהמיחם - מי הצינורות יתערבו במי המיחם ויתבשלו. הבעיה מחריפה במיוחד בתרמוס חשמלי עם משאבת חשמלית להוצאת המים, שכן המים שבמנוע המשאבה רחוקים מהשפעת גוף החימום. מכון 'צומת' נותן אישור 'למהדרין' רק לדגמים בהם חום המים שבתוך המדיד אינו יורד לעולם מתחת ל'חום שהיד סולדת בו'. כאשר טמפרטורת המים שבמדיד יורדת והיד אינה סולדת בהם – יקבל המיחם 'תעודת כשרות טכנולוגית' (אישור רגיל) בלבד. במיחמים אלו מומלץ מבחינה הלכתית להוציא כוס מים מהמיחם לפני כניסת השבת, ובכך מבטיחים כי המים שבמדיד (אשר דרכו יוצאים המים במיחמים הללו) רתחו פעם אחת, ולבישולם בשנית יש צדדים רבים להקל (ראה אגרות משה או"ח ד, עד,יט; הר צבי ט"ל הרים, מבשל,א). [יש לציין כי אף ברוב הדגמים שבהם טמפרטורת המים יורדת, בשעת ההרתחה הראשונה גם המים שבמדיד רותחים. פירוט בעניין ניתן לראות ברשימת המיחמים המאושרים באישור רגיל ].
חום המים שנקבע ל 'יד סולדת בו' (להחשיב את המים כמבושלים, לקולא) הוא 50 מעלות צלזיוס.

3. הפעלת מנגנונים נלווים. בתרמוסים חשמליים רבים ישנה משאבה חשמלית להוצאת המים בנוסף למשאבה הידנית. כדי לקבל כשרות 'למהדרין' מחויב היצרן לנתק משאבה זו בשבת ע"י מתג חול/שבת. (כמו כן בדגמים בעלי תרמוסטט, כדי לקבל אישור 'למהדרין' מחויב היצרן לנטרל את התרמוסטט ע"י מתג זה).

נציין כאן כי מרבית המיחמים בשוק הינם תוצרת חוץ ומחייבים טבילה. כדי לקבל המלצות על דרך הטבילה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2020 13:51 לינק ישיר 
מצאתי מיחם אוטומטי שעונה לדרישות הכשרות

מיחם של חברת יוניברס דגם nr710
יש לו כשרות מהדרין של צומת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מיחם שבת "הידורית"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext