בית פורומים בחדרי חרדים

מי יתן ראשי מים ועיני מקור דמעה ואבכה על חללי בת עמי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/7/2020 00:20 לינק ישיר 
מי יתן ראשי מים ועיני מקור דמעה ואבכה על חללי בת עמי

מִי יִתֵּן רֹאשִׁי מַיִם וְעֵינִי מְקוֹר נוֹזְלַי,
וְאֶבְכֶּה כָּל יְמוֹתַי וְלֵילַי,
עַל חַלְלַי טַפַּי וְעוֹלָלַי,
וִישִׁישֵׁי קְהָלַי,
וְאַתֶּם עֲנוּ אֲבוֹי וְאוֹי וְאַלְלַי,

מי יתן ראשי מים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 00:25 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 00:59 לינק ישיר 

הרצחת וגם בכית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 01:10 לינק ישיר 

הפרחח דואג לעולם הישיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 01:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 01:23 לינק ישיר 

אכן שיפרת את הלינק. לא יכולתי לצפות בכתבה בלינק הקודם. אבל גם בזה אתה וחבריך אשמים. פחות תפוצה של קורונה והמצב היה טוב יותר גם מבחינה רוחנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 03:25 לינק ישיר 

הישיבות נסגרו עוד הרבה לפני שבעלזא עלו לכותרות, ואם אינני טועה, בעלזא היו אז סגורים גם
אבל כל זה סתם התעסקות בטפל, כשהעיקר הוא אכן מצבם של אותם בחורי ישיבות
מצד שני, הקורונה, בהרבה פינות מציבה מראה לאדם, כל מי שמאס בישיבה ולימודיה, היה כל הזמן בחור חלש ונושא עיניים לרחוב, אני יכול לחתום שרוב, אם לא כל צופי משחקי הכדורגל בפיצוציות לפני עידן הקורונה, נשרו עכשיו עם ההזדמנות הראשונה שנקרתה להם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 09:43 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אכן שיפרת את הלינק. לא יכולתי לצפות בכתבה בלינק הקודם. אבל גם בזה אתה וחבריך אשמים. פחות תפוצה של קורונה והמצב היה טוב יותר גם מבחינה רוחנית.

ממש לא נכון. השבר הגדול בישיבות נובע מהגל הראשון, ומחוסר התארגנות לאחר הגל הראשון.

יש לפנינו 4 מגיפות לפחות.

הקטנה שבהם היא הבריאותית.
הגדולות יותר הם רוחנית וכלכלית. ובהתאמה גם מגיפה חברתית.
ואם למגיפה הבריאותית רבים נרתמים לסייע.
למגיפה הרוחנית וכלכלית, יש הרבה פחות סיוע. למרות שהם הרבה יותר חמורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 11:16 לינק ישיר 

ולשרה_בן כתב:

הפרחח דואג לעולם הישיבות.

יש שדואגים לעולם הישיבות. יש בהחלט ממה לדאוג! לא פחות מהקורונה.
יש שזוחלים ורועדים מהקורונה.

למה אין גם וגם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 11:27 לינק ישיר 

2 בחורים מספרים שיש להם 2 חברים שהתפרקו.... זה מעיד על כל עולם הישיבות? 
חבל שלא הציגו בכתבה גם את הבחורים שלומדים בישיבות במסירות נפש בלי שום יציאה 
אני בטוח שבחצי שנה בישיבה ללא שום יציאה אפשר להספיק מה שאחרים לא עושים ב6 שנים 

ברור שיש בעיה אבל הכתבה ממש לא רצינית... 
הרבה בחורים שמסתובבים ברחובות יהיה להם ממש קשה לחזור למסגרת אחרי הקורונה אבל האם בעוד חצי שנה נראה מחזורים של גיוס? או ישיבות נסגרות? ברור שלא !!! 

הציבור החרדי בדיוק כמו כל ציבור אחר בעולם עובר תהליכים עם השנים. בגלל שהציבור סגור מאוד אז לוקח לתהליכים יותר זמן אבל באמצע יש דברים שגורמים לתהליך לזוז קצת יותר מהר ואחד מהם זה הקרונה אבל זה היה קורה גם בלי הקרונה רק ביותר זמן ולפעמים יש גם סיבות שגורמות לתהליך לחזור אחורה בדיוק כמו לפיד שעצר את הגיוס של החרדים לצבא 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 12:34 לינק ישיר 

לא נוח לי להגיב באשכול הפותח בדמעות תנין של מי שמייצג את אלו שעבדו קשה להביא עלינו את הגל השני, מזכיר את הגויים שלא הרשו ליהודים לעסוק בפרנסה אחרת מאשר הלוואה בריבית ואז התלוננו על היהודים המלווים בריבית...

ובכל זאת לעצם העניין, המצב עגום, אני לא חושב שיש כאן משבר קריטי, אבל אכן אם יש בחורים שהישיבות אכן ניצלו הזדמנות להשאיר אותם בבית ולהכניס רק את ה'טובים' יותר, והבנתי שפה ושם זה אכן מה שקורה, הרי שאני לא מקנא בגיהנם של אותם רשע-שיבות.

מצד שני, הישיבות שאימצו לעצמם את שיטת פרעה של 'תכבד העבודה... ואל ישעו בדברי שקר', ע"י לחץ רצוף ואינסופי על בחורים וילדים של לימודים מפרכים, אך ורק כדי שלא יהיה להם אויר לנשימה ולהתבוננות, שלא יראו את עצמם מחוץ לקופסא ולפס הייצור של 'ישיבע בוחרים' - אין צל של 'ליבו חפץ', אפילו 8 שעות שינה מספיקות ובריאות אין היום לבחור ממוצע, כל זה לדעתי הוא הרס ובסוף זה יתפוצץ לכולנו בפרצוף. וגם אם לא, זה יתבטא באישיות, בשמחת החיים בשלום בית ובחינוך הילדים..

ואולי זה המסר הגדול של הקורונה, אנחנו רגילים לחוות את התורה כמסגרת חיים מרובעת ומוכתבת מראש, ולא היא, התורה היא תורת אמת של מה טוב ומה רע לכל תחום וזמן בחיים, ואם וכאשר מישהו חושב שהיא מתוחמת רק לסדרי ה'זמנים' וה'בין הזמנים' אז באה הקורונה ולימדה שלא! התורה יכולה לפעמים לצוות עלינו לא להתפלל בבית כנסת, היא יכלה לצוות על בחור ישיבה להיות בייבי סיטר בבית, להעסיק את עצמו גם בלי חברותא ומיישיב.. אנחנו רוצים שהתורה תלוה את הבחור גם כשיבנה בית, ואי אפשר לצפות מראש מה יהיו התנאים בבית.

ולכן אם בחור לא מצליח להישאר בן תורה בימי הקורונה, אין זה אלא גילוי מילתא שהישיבה לא ממש היטיבה ללמד אותו את מה שהיא אמורה ללמד ולחנך אותו...

וכבר התפרסם הסיפור (שמעתי כמה גירסאות, אז בלי שמות) על החסידים שהסתגרו מפני אחת המגיפות שהיו, אך אחד מהם לא התאפק והלך למקוה, נדבק ומת, אמר הרבי, הוא לא מת מהמגיפה, אלא כי לא היטיב להפנים את הפסוק 'אני ה' השוכן אתם בתוך טומאותם'!

כלומר, הוא חשב שהיהדות מסתכמת בסדר יום של מקוה וכ' וכו', ולא הבין שרצון ה' נמצא איתנו בכל פסיעה ובכל מצב - גם מחוץ למסגרת, ואם הרצון שוכן בערפל של אי הליכה למקוה, שם האלקים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 12:41 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

לא נוח לי להגיב באשכול הפותח בדמעות תנין של מי שמייצג את אלו שעבדו קשה להביא עלינו את הגל השני, מזכיר את הגויים שלא הרשו ליהודים לעסוק בפרנסה אחרת מאשר הלוואה בריבית ואז התלוננו על היהודים המלווים בריבית...

ובכל זאת לעצם העניין, המצב עגום, אני לא חושב שיש כאן משבר קריטי, אבל אכן אם יש בחורים שהישיבות אכן ניצלו הזדמנות להשאיר אותם בבית ולהכניס רק את ה'טובים' יותר, והבנתי שפה ושם זה אכן מה שקורה, הרי שאני לא מקנא בגיהנם של אותם רשע-שיבות.

מצד שני, הישיבות שאימצו לעצמם את שיטת פרעה של 'תכבד העבודה... ואל ישעו בדברי שקר', ע"י לחץ רצוף ואינסופי על בחורים וילדים של לימודים מפרכים, אך ורק כדי שלא יהיה להם אויר לנשימה ולהתבוננות, שלא יראו את עצמם מחוץ לקופסא ולפס הייצור של 'ישיבע בוחרים' - אין צל של 'ליבו חפץ', אפילו 8 שעות שינה מספיקות ובריאות אין היום לבחור ממוצע, כל זה לדעתי הוא הרס ובסוף זה יתפוצץ לכולנו בפרצוף. וגם אם לא, זה יתבטא באישיות, בשמחת החיים בשלום בית ובחינוך הילדים..

ואולי זה המסר הגדול של הקורונה, אנחנו רגילים לחוות את התורה כמסגרת חיים מרובעת ומוכתבת מראש, ולא היא, התורה היא תורת אמת של מה טוב ומה רע לכל תחום וזמן בחיים, ואם וכאשר מישהו חושב שהיא מתוחמת רק לסדרי ה'זמנים' וה'בין הזמנים' אז באה הקורונה ולימדה שלא! התורה יכולה לפעמים לצוות עלינו לא להתפלל בבית כנסת, היא יכלה לצוות על בחור ישיבה להיות בייבי סיטר בבית, להעסיק את עצמו גם בלי חברותא ומיישיב.. אנחנו רוצים שהתורה תלוה את הבחור גם כשיבנה בית, ואי אפשר לצפות מראש מה יהיו התנאים בבית.

ולכן אם בחור לא מצליח להישאר בן תורה בימי הקורונה, אין זה אלא גילוי מילתא שהישיבה לא ממש היטיבה ללמד אותו את מה שהיא אמורה ללמד ולחנך אותו...

וכבר התפרסם הסיפור (שמעתי כמה גירסאות, אז בלי שמות) על החסידים שהסתגרו מפני אחת המגיפות שהיו, אך אחד מהם לא התאפק והלך למקוה, נדבק ומת, אמר הרבי, הוא לא מת מהמגיפה, אלא כי לא היטיב להפנים את הפסוק 'אני ה' השוכן אתם בתוך טומאותם'!

כלומר, הוא חשב שהיהדות מסתכמת בסדר יום של מקוה וכ' וכו', ולא הבין שרצון ה' נמצא איתנו בכל פסיעה ובכל מצב - גם מחוץ למסגרת, ואם הרצון שוכן בערפל של אי הליכה למקוה, שם האלקים!

דִּבְרֵי פִי חָכָם חֵן...
שְׂפָתַיִם יִשָּׁק מֵשִׁיב דְּבָרִים נְכֹחִים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 13:33 לינק ישיר 

[ציטוט]

יש לפנינו 4 מגיפות לפחות.

הקטנה השנייה היא הבריאותית.
הגדולות יותר הם רוחנית וכלכלית. ובהתאמה גם מגיפה חברתית.
ואילו למגיפה הבריאותית רבים נרתמים לסייע.
למגיפה הרוחנית וכלכלית, יש הרבה פחות סיוע. למרות שהם הרבה יותר חמורות. [/ ציטוט]

נהניתי מהגדרת הדברים בצורה מסודרת וקליטה
ה' ירחם

את הנגיף הביא לנו ה', אבל את ההתייחסות לנגיף ודרך ההתמודדות עמה, מביאים בני אדם על עצמם, לא פעם בצמצום המוחין. ובאי שקלול הנתונים כולם.
פשוט בעיני שהמחמירים והדקדקנים לא העלו על דעתם את מצב הנוער. וכעת כפי הנשמע הם די מתחרטים על ההזנחה ועל ראיית צד אחד פינתי של המטבע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 13:49 לינק ישיר 

אותם אלו שגרמו לגל השני, לא "צפו מראש" את המצב. אחר מעשה, אחרי שגרמו לעצמם מה שגרמו נתלים בטיעון הזה שאצלם הישיבות ממשיכות כרגיל.

רק לפני חודש חודשיים בחסידות בלז הסתובבו והשוויצו שהנה אנחנו לא נזהרים ולא קרה לנו כלום, כי אנחנו בעלז ואנחנו שווים יותר\כי אין מגיפה והכל הבל, ובגלל שאנחנו יודעים על טיפות הפלא של מזרחי מיד בנימין שמרפאות קורונה. אם הם היו פועלים מדאגה ל"רוחניות" היו מנסים ללכת בין הטיפות, למשל לפתוח את הישיבות אבל להקפיד על מסיכות וכל הדברים שאין לקיומם דבר וחצי דבר עם רוחניות.

אחר מעשה, אחרי שהביאו על עצמם (ועל שכניהם) כמות נכבדה של מתים (ובדרך הטבע זה לא הסוף רח"ל), הם מתנחמים בעובדה שהנה אלו שכן נזהרו יש להם צרות עם הבחורי ישיבות.

כשקהילות אחרות רוצות לקבל החלטה, הם שואלים את עצמם את השאלה כפי שהיא עומדת:

בדרך הטבע אם הציבור החרדי כולו יתנהג כמו בעלז, ימותו ממנו 3-10 אלף בני אדם, ועוד 10-20 אלף יישארו עם נזק בריאותי כזה או אחר לטווח הרחוק, מנגד עומדים השיקולים הרוחניים כבדי המשקל, לאחר שבמשך שנים לא השכלנו לבסס מספיק את החינוך החרדי על חינוך והחדרת ערכים, וביססנו אותו על מסגרות משמרות.

תוקן על ידי כברהיה ב- 29/07/2020 13:50:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 14:10 לינק ישיר 

מושגים כתב:

ירו_שלמי כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

למה תמיד, אבל תמיד, המשוואה חייבת להיות "מי שמחמיר בקורונה - מזלזל בשאר הערכים החרדיים"?

אתה רק מוכיח זאת ביתר שאת.
זה מוזר, כי בתחומים אחרים זה לא כך.
אני מכיר הרבה חסידישע פרומערס ממש, שגם ממש מתנגדים לעישון "כי זה הורג", וכמה וכמה "חניוקים" גדולים שנזהרים גם לא לאכול כולסטרול וצבעי מאכל "כי התקף לב זה לא נעים", ורק בעניין הקורונה - הפלא ופלא! מי שכל היום סופר נשאים באדיקות ומטיף להחמרה בכל הכללים - תמיד גם רואה בחיוב את ההיפתחות של החרדים החוצה ואת תהליכי ההקרבות לחילוניות.
למה??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 18:25 לינק ישיר 
ירו_שלמי

פיינשמקער כתב:
מושגים כתב:

ירו_שלמי כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

למה תמיד, אבל תמיד, המשוואה חייבת להיות "מי שמחמיר בקורונה - מזלזל בשאר הערכים החרדיים"?

אתה רק מוכיח זאת ביתר שאת.
זה מוזר, כי בתחומים אחרים זה לא כך.
אני מכיר הרבה חסידישע פרומערס ממש, שגם ממש מתנגדים לעישון "כי זה הורג", וכמה וכמה "חניוקים" גדולים שנזהרים גם לא לאכול כולסטרול וצבעי מאכל "כי התקף לב זה לא נעים", ורק בעניין הקורונה - הפלא ופלא! מי שכל היום סופר נשאים באדיקות ומטיף להחמרה בכל הכללים - תמיד גם רואה בחיוב את ההיפתחות של החרדים החוצה ואת תהליכי ההקרבות לחילוניות.
למה??

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא ברורה כוונתך, אבל אם אתה מזהה בדבריי קריאה ל'היפתחות של החרדים החוצה', אתה טועה בגדול, חפש קצת בהיסטוריה שלי. ואולי להיפך, בעניין זה אני אפילו משבח את החסידים שאצלם יש קצת יותר עניין של 'מה שליבו חפץ'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי יתן ראשי מים ועיני מקור דמעה ואבכה על חללי בת עמי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext