| נשלח ב-6/8/2020 14:00 |
|
| |
משפחה גדולה בלעה"ר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 14:06 |
|
| |
נוירילוג, אמור לשרקי (המאוכזב...) שהתמונות מזכירות לי את הסבא שלו, שביקש לקרוא רק עיתונים אנטישימיים, כי רצה לקרוא רק עד כמה שטוב ליהודים ששולטים בעולם, ועד כמה עשירים הם וכו' וכו' אין מה לומר. תמונות נהדרות. שיביא עוד כאלו תמונות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 14:24 |
|
| |
| חזונט כתב: |  | נוירילוג, אמור לשרקי (המאוכזב...) שהתמונות מזכירות לי את הסבא שלו, שביקש לקרוא רק עיתונים אנטישימיים, כי רצה לקרוא רק עד כמה שטוב ליהודים ששולטים בעולם, ועד כמה עשירים הם וכו' וכו' אין מה לומר. תמונות נהדרות. שיביא עוד כאלו תמונות |
|
תמונות נהדרות בתקופה אחרת בתקופה זו התמונות הללו פחות מלבבות
ולמה שהוא יביא? למה שלא תביאו בעצמכם עוד גלריות של תמונות נהדרות כאלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 15:08 |
|
| |
אתם משתמשים נגד מי שמבקר אותכם בטענת אנטישמי אז אל תתלוננו שמכנים אותכם רודפים ורוצחים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 15:16 |
|
| |
אני לא מאשימה אף אחד,אני רק תוהה: האם כל חסידות בעלזא עלולה "להתמוטט, במידה והילד הזה יתחתן "רק" בנוכחות 200 חוגגים ? בהתחשב שהוא לא בן יחיד .ובינינו חסידי בעלזא עוד לא שכחו את ההתרוממות רוח וההתרגשות הגדולה שחוו בחתונות הקודמות. אבל הם לא לבד: כי גם אצל חסידויות אחרות ראינו מקרא מגילה בנוכחות אלפי איש, למרות שזה היה עדיין מותר מבחינה חוקית אבל אצל חסידים ואנשי מעשה מקובל להתנהג "ב-קדש עצמך במותר לך "
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 06/08/2020 15:24:38
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 15:44 |
|
| |
אמנם אני לא בעלזער, אבל אני מבין מאוד את החסידים שלא הסכימו לוותר ורצו בכל מחיר להשתתף בשמחה.
ובמיוחד שעד היום נוכחנו שישנם הרבה שנזהרו מאוד מאוד, וחלו או של"ע נפטרו, ואילו ישנם כאלו שלא שמרו כלל, ולא קרה להם כלום.
כך שהסבירות הגבוהה היא שעד היום הרופאים עדיין לא יודעים האם וכיצד ניתן להתגונן מהמחלה.
ולמשל, פורסם שאפשר גם להידבק מהאויר, כך שבן אדם יכול להסתגר בביתו, ולהידבק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 16:17 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אני לא מאשימה אף אחד,אני רק תוהה: האם כל חסידות בעלזא עלולה "להתמוטט, במידה והילד הזה יתחתן "רק" בנוכחות 200 חוגגים ?
|
|
שורש הבעיה גם בבעלז וגם בבלפור, אינה הזלזול בחיי אדם.
אלא החשיבות האדירה, על גבול האלילית, שהם מייחסים לערכים כמו חתונת נכד האדמו"ר והצקות למשפחת נתניהו.
יהודים מסרו נפש כל הדורות על קידוש ד'. להבדיל, דם רב נשפך במלחמות בין מדינות.
בעיני הכתות המוזרות האלו- שמחת אדמור/הצקות למשפ' נתניהו הן ערך שמצדיק הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 16:19 |
|
| |
| timobl כתב: |  |
אמנם אני לא בעלזער, אבל אני מבין מאוד את החסידים שלא הסכימו לוותר ורצו בכל מחיר להשתתף בשמחה.
ובמיוחד שעד היום נוכחנו שישנם הרבה שנזהרו מאוד מאוד, וחלו או של"ע נפטרו, ואילו ישנם כאלו שלא שמרו כלל, ולא קרה להם כלום.
כך שהסבירות הגבוהה היא שעד היום הרופאים עדיין לא יודעים האם וכיצד ניתן להתגונן מהמחלה.
ולמשל, פורסם שאפשר גם להידבק מהאויר, כך שבן אדם יכול להסתגר בביתו, ולהידבק. |
|
אתה סובל מבעיות בהבנת הנקרא. קראת משהו, שמסביר מדוע יד הדבקה חזקה יותר במקום סגור, והבנת מזה שאדם יכול לשבת בביתו ולהידבק... מיאש. לפי הלוגיקה שלך (אם יש לך כזאת) אין בעייה כלל לעשן. יש אנשים שהגיעו לגיל מופלג למרות העישון, ויש כאלו שלא נגעו מעולם בסיגריה, ומתו מסרטן ריאות. זה אומר שהרופאים לא יודעים כלום, ולא בטוח שעישון בכלל מזיק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 16:39 |
|
| |
בפלג עוד לא החליטו אם הם לא שומרים כי הנגיף הוא ציוני כמו שאומרים בנטורי קרתא או בגלל שהרופאים לא יודעים כלום וממילא כולם ידבקו כמו שאומרים בבעלז
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 16:55 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | | בפלג עוד לא החליטו אם הם לא שומרים כי הנגיף הוא ציוני כמו שאומרים בנטורי קרתא או בגלל שהרופאים לא יודעים כלום וממילא כולם ידבקו כמו שאומרים בבעלז |
|
לא רוצה לעשות שיימינג, אבל כל אחד מוזמן לרענן את מוחו ולחשבן איזה אדם בעל השפעה משותפת על מרן הגר"א דויטש ועל האדמו"ר מבעלזא,ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 18:32 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | שורש הבעיה גם בבעלז וגם בבלפור, אינה הזלזול בחיי אדם. אלא החשיבות האדירה, על גבול האלילית, שהם מייחסים לערכים כמו חתונת נכד האדמו"ר והצקות למשפחת נתניהו. יהודים מסרו נפש כל הדורות על קידוש ד'. להבדיל, דם רב נשפך במלחמות בין מדינות. בעיני הכתות המוזרות האלו- שמחת אדמור/הצקות למשפ' נתניהו הן ערך שמצדיק הכל.
|
|
אינך כותב להבדיל, כי בעיניך חתונה קדושה של יהודים, ועוד בנן של קדושים, שווה ערך להפגנה נבזית מילא זה שהמוח הסתום אינו מסוגל לקלוט כמה קדושה יש בחתונה, ולמה יהודים כמהים להגיע לחתונה ולמלאות מצברים של שמחה של קדושה של דביקות, אבל לפחות תכתוב להבדיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 18:41 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | שורש הבעיה גם בבעלז וגם בבלפור, אינה הזלזול בחיי אדם. אלא החשיבות האדירה, על גבול האלילית, שהם מייחסים לערכים כמו חתונת נכד האדמו"ר והצקות למשפחת נתניהו. יהודים מסרו נפש כל הדורות על קידוש ד'. להבדיל, דם רב נשפך במלחמות בין מדינות. בעיני הכתות המוזרות האלו- שמחת אדמור/הצקות למשפ' נתניהו הן ערך שמצדיק הכל.
אינך כותב להבדיל, כי בעיניך חתונה קדושה של יהודים, ועוד בנן של קדושים, שווה ערך להפגנה נבזית מילא זה שהמוח הסתום אינו מסוגל לקלוט כמה קדושה יש בחתונה, ולמה יהודים כמהים להגיע לחתונה ולמלאות מצברים של שמחה של קדושה של דביקות, אבל לפחות תכתוב להבדיל. |
|
נניח שאתה צודק, אבל היכן חויבנו במסירות נפש עבור חתונה כזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 20:14 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | נניח שאתה צודק, אבל היכן חויבנו במסירות נפש עבור חתונה כזו? |
|
אני באמת לא מבין אותך הרי בעלזא באים כל שבת לתפילה ולטיש מלא מלא, איך בדיוק החתונה הזאת מסירות נפש?
|
|
|
|
|