בית פורומים בחדרי חרדים

מה הצד של הליכוד במשבר הנוכחי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2020 13:40 לינק ישיר 
מה הצד של הליכוד במשבר הנוכחי?

יואיל מישהו להסביר לי את צד הליכוד במשבר התקציב. הרי הם חתמו על הבאת תקציב דו שנתי. נו, מה השתנה? עזבו אותי מה ביבי רוצה, אני שואל כיצד הם מציגים זאת? איך יעבירו לציבור שהם מפרים הסכמים חתומים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 14:01 לינק ישיר 

חלק ממצביעי הליכוד דווקא אוהבים את זה שביבי נוכל והצליח לעבוד על גנץ. אין עליו הוא קוסם!
יא ביבי יא חביבי..

חלק מהמצביעים ימשיכו להצביע כי אין אלטרנטיבה אחרת.

וחלק מהמצביעים לא מתעניין בחדשות ואין לו מושג מי אשם וימשיך להשים ליכוד כי מבחינתו לא השתנה כלום.

להערכתי, כל מי שאי פעם ערק לכחלון, צומת, בנט, ליברמן, וואט אבר. לא יצביע לליכוד. השאלה הגדולה האם יצביע לבנט או לגנץ או יישאר בבית. בכל מקרה אני מתקשה לראות 61 לגוש הימין.

בנוסף, צריך להבין שעד שתוקם ממשלה חדשה. ביבי תקוע עם גנץ. וכל החלטת ממשלה חייבת לקבל את הסכמתו של גנץ. כלומר: הולכים לקיפאון מוחלט! זה לא יהיה דומה בשום צורה לממשלות המעבר שהיו בבחירות הקודמות. אנחנו באמת רכבת דוהרת מול מיכל אמוניה.
גם אם יהיו עכשיו עוד 5 מערכות בחירות בלי שיצליחו להקים ממשלה חדשה. גנץ לפי החוק עדיין יישאר בשליטה על חצי ממשלה.

אני לא יודע מה יקרה אם יגיע מועד החילופין ועדיין נהיה בתוך מערכות בחירות ולא תוקם ממשלה חדשה. מניח שיהיו פרשנויות שגנץ ייכנס לתפקידו כרה"מ. אבל לפי הבנתי הפרשנות הפשוטה היא שהחילופין לא יתקיימו.
ראה כאן
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3165346&whichpage=1

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 14:46 לינק ישיר 

המצב הוא כזה:

בגוש השמאל-

גנץ,ליברמן ולפיד, נראים שלושתם כמו מסטיקים לעוסים וסרי טעם, אף אחד מהם לא מספק סיבה ממשית להצביע לו,חוץ מאשר העובדה שבגוש השמאל פשוט אין משהו אחר.

בגוש הימין- אין ספק שההתנהלות של ביבי,והמצב בכלל, לא עושה יותר מדי חשק להצביע לו.
משכך,
מי שלא משתייך ,לא לגוש השמאל , ולא ל"מצביעי הליכוד מהלידה עד הקבר"
אמור לעשות אחד משני דברים- או להשאר בבית, או להצביע בנט.

מכאן,ששאלת המפתח בבחירות האלו- היא כמה בנט יהיה אטרקטיבי, וישכנע את הציבור בבשורתו.

על זה יקום ויפול הסיכוי לרוב לגוש הימין.
מצד שני,אף אחד,אבל אף אחד, לא יודע מה בנט מתכנן לעשות אחרי הבחירות.
אם יהיה רוב לגוש הימין-
די ברור, שבנט לא יעזור לביבי להמלט מהכלא, בלי לקבל ראשות ממשלה במזומן, לא בצ'ק ולא באשראי.
יש כאן הזדמנות חד פעמית לסחוט את ביבי, כמו שלא תהיה הזדמנות לסחוט אף ראש ליכוד בעתיד,
ויש להניח שבנט לא יפספס הזדמנות שכזו.

אם לא יהיה רוב לימין- אז באמת קשה להעריך מה כן יהיה.
האם הערבים ,ליברמן ומרצ, יסכימו להכתיר את בנט לראש ממשלה? ממש לא נראה כך.
האם גנץ ולפיד יסכימו להכתיר אחד את השני? גם לא נראה בכלל.
בחירות חמישיות???

תוקן על ידי פצקו ב- 09/08/2020 15:02:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 14:46 לינק ישיר 
סלב_סלב

חריף_ומקשה כתב:

בנוסף, צריך להבין שעד שתוקם ממשלה חדשה. ביבי תקוע עם גנץ. וכל החלטת ממשלה חייבת לקבל את הסכמתו של גנץ. כלומר: הולכים לקיפאון מוחלט! זה לא יהיה דומה בשום צורה לממשלות המעבר שהיו בבחירות הקודמות. אנחנו באמת רכבת דוהרת מול מיכל אמוניה.
גם אם יהיו עכשיו עוד 5 מערכות בחירות בלי שיצליחו להקים ממשלה חדשה. גנץ לפי החוק עדיין יישאר בשליטה על חצי ממשלה.

לפי הבנתי אתה טועה.
כרגע יש לימין 18 שרים ולגנץ 15 שרים, אלא שהיו אמורים לעשות ישיבת ממשלה לאשר את הפרטטיות וזה עדיין לא קרה (זה היה אמור לקרות היום בישיבת הממשלה ולכן כחו"ל לא אישרו את קיום הישיבה היות והליכוד לא הסכים לדון בזה היום).
כך שיש מצב, אם הבנתי נכון, שבממשלת מעבר במצב הנוכחי יש לימין רוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 15:31 לינק ישיר 

להערכתי, בבחירות האחרונות, ביבי מיצה את כל האופציות של הצפים והביא אותם להצבעה. לא נראה לי מצב שהוא יצליח לגייס יותר. ועם כל זה לא הצליח אלא ממשלת אחדות משותקת כל בחירות נוספות רק יגרעו ממנו.
ואני חוזר לשאלתי, מה הוא יגיד לעם ישראל על הפרת ההסכמים שלו? למה לא לעשות תקציב דו שנתי? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 16:35 לינק ישיר 

תורפיה.
אני מסכים שמי שלא הצביע לביבי בבחירות האחרונות לא יצביע לו בבחירות הבאות.
וכנראה גם הרבה מאלה שכן הצביעו.
אבל. הרבה מאוד ממצביעי כחול לבן לשעבר,אינם אנשי שמאל .
אלא הם אנשים בסגנון ינקלביץ/טרופר/הנדל/תמנו-שטה וכו'.
הם הצביעו לכחול לבן רק בגלל שהיא הצטיירה כבשורה. כמשהו חדש ויפה. כתקווה רעננה.
אנשים אלה, בבחירות הבאות לא יצביעו לא לגנץ החבוט והאומלל, ולא ללפיד הדוחה והמאוס.
או שהם יישארו בבית. או שהם יצביעו בנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 17:29 לינק ישיר 

תורפיה כתב:

ואני חוזר לשאלתי, מה הוא יגיד לעם ישראל על הפרת ההסכמים שלו? למה לא לעשות תקציב דו שנתי? 

כשהשמאל יסיים (או ליתר דיוק  יתחיל)לענות תשובות על כל הנזקים והחורבנות שהוא גרם לעם ישראל ,ועל כל השקרים והעוולות שהוא עשה בארבעים השנים האחרונות.
תחזור לשאול את הימין למה הוא מפר הסכם קואליציוני חתום.

תוקן על ידי פצקו ב- 09/08/2020 17:29:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 17:56 לינק ישיר 

סלב_סלב כתב:
סלב_סלב

חריף_ומקשה כתב:

לפי הבנתי אתה טועה.
כרגע יש לימין 18 שרים ולגנץ 15 שרים, אלא שהיו אמורים לעשות ישיבת ממשלה לאשר את הפרטטיות וזה עדיין לא קרה (זה היה אמור לקרות היום בישיבת הממשלה ולכן כחו"ל לא אישרו את קיום הישיבה היות והליכוד לא הסכים לדון בזה היום).
כך שיש מצב, אם הבנתי נכון, שבממשלת מעבר במצב הנוכחי יש לימין רוב.

לא.
חוק היסוד מחייב שוויון גם אם לצד אחד יש יותר שרים.
לכן עד היום כל ההחלטות עברו בהסכמת שני הצדדים.
החוק מחייב להתקין תקנון איך זה יתנהל בפועל. בכל מקרה כל זמן שלא הסדירו את התקנון אי אפשר לקבל שום החלטה בלי הסכמת שני הצדדים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 18:00 לינק ישיר 

פצקו כתב:

תורפיה כתב:

כשהשמאל יסיים (או ליתר דיוק  יתחיל)לענות תשובות על כל הנזקים והחורבנות שהוא גרם לעם ישראל ,ועל כל השקרים והעוולות שהוא עשה בארבעים השנים האחרונות.
תחזור לשאול את הימין למה הוא מפר הסכם קואליציוני חתום.

תוקן על ידי פצקו ב- 09/08/2020 17:29:52

היית צודק אם ביבי היה ימין והיה מעביר את החלת הריבונות.
כרגע זה סתם מלחמת כנופיות בלי אידיאולוגיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 22:00 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

היית צודק אם ביבי היה ימין והיה מעביר את החלת הריבונות.
כרגע זה סתם מלחמת כנופיות בלי אידיאולוגיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מהלך הריבונות לא התרחש אך ורק בגלל התנגדותו הנחרצת של ג'ארד קושנר,וזה מוסכם וברור.
רק הזיכרון הקצר של הציבור מאפשר להתעלם מהעובדה שנתניהו עמד בגבורה במשך 8 שנים
של ברק אובמה,ולא נתן לפלסטינים מילימטר,(מלבד נאום בר-אילן,שכמובן שווה פחות מההסכם עם גנץ...)
אפילו כשהיתה הזדמנות להתניע את המהלך המדיני עם בוזי הרצוג ומצרים,בסוף 2016,
נתניהו נמנע מכך והעדיף להשליך את יהבו על ליברמן,מאשר על המהלך הזה,
שייתכן שהיה מציל אותו מאימת כל החקירות והתיקים.
עצם העובדה שנתניהו, לאורך כל תקופת החקירות, לא הלך לדיל עם מערכת המשפט של פינוי יישובים תמורת סגירת תיקים, 
כמו שאריאל שרון עשה, מלמדת על כך ,שמה לעשות, לנתניהו כן יש עמוד שדרה אידיאולוגי.
בנט לעומתו ,הלך לברית עם לפיד והצביע בעד חוק ישראל היום,
שאם היה עובר היה מנציח את שלטון השמאל בתקשורת.
כל אלו הן עובדות.
ברור שמאוד כיף ונחמד להגיד שבנט אידיאולוג וביבי נוכל ואופורטוניסט,
אבל העובדות אומרות אחרת.

כל זה לא סותר לעובדה שביבי כעת מטרלל את המדינה בשביל הצלתו(שזה עדיין עדיף עשרת מונים על מה ששרון עשה במצבו), ושבנט נראה כמו איש מוכשר באמת שיכול לתרום
למדינה הרבה.ויכול להיות ראש ממשלה מצוין.
אבל להגיד שבמבחן הנאמנות לערכי הימין בנט עדיף על ביבי זה שקר מוחלט.
וכן, העובדה שהשמאל (
ובתוכו ידידינו הניק הנכבד דפה...)מעדיף את בנט על ביבי, בהחלט מעידה על צדקת דבריי.

למה אין בשמאל אף אדם!!! אחד!!! שאומר "תרדו כבר מביבי הוא לא ימין אמיתי,תתנו לו להמשיך
אם הוא ילך יבואו סער ובנט והם יותר ימנים ממנו"???
למה אין אפילו אחד כזה!!!
למה תמיד זה נאמר רק כשהשמאל "מסביר לימנים המפגרים שלטובתם כדאי להם להתפטר מביבי"
אבל אף פעם השמאל לא אומר לעצמו "אולי עדיף שביבי ימשיך"??? למה אין אחד בשמאל שאומר כך? אחד!!!

תוקן על ידי פצקו ב- 09/08/2020 22:15:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2020 09:53 לינק ישיר 

פצקו.
צר לי.
אבל בנית לעצמך עולם מדומיין.
מאז ומעולם הצבעתי למפלגות בגוש הימין. (אפילו הצבעתי לבן גביר פעם אחת.) ובבחירות האחרונות שמתי מחל בקלפי. כי הבנתי שרק אם ביבי יביא תוצאה גבוהה, הצד השני יסכים לאחדות. ומה לעשות? אחדות זה הפיתרון היחיד. כל החלומות על 61 לימין בלי ליברמן, זה חלומות באספמייא.

ואגב, יצא לי להכיר כמה שמאלנים מבוגרים שהצביעו בזמנו לרבין ואח"כ לפרס ואח"כ לברק, והיום הם מצביעים לביבי. הם טוענים שהם בטוחים שהוא לא יעשה סיפוח "לא אחראי". וגם אוהבים איך הוא מגלה "אחריות" ונזהר מאוד בתגובות מול חמאס וחיזבאללה ועושה הכול כדי להימנע ממלחמה.
דבר שלדעתי יעלה לנו ביוקר בהמשך.
כמו שאמר צרציל בחרתם בחרפה על פני מלחמה, ותקבלו גם חרפה וגם מלחמה.

השמאל הסהרורי תוקף את ביבי כי הוא חושב שברגע שביבי יילך אז כל הימין יפול. ואז יוכלו לעשות כאן אוסלו ג וד.. הם בטוחים שבנט לא יצליח להביא קולות כמו ביבי. והם טועים בגדול והולכים לחטוף את הסטירה של החיים שלהם.
בדיוק כמו שהם חשבו על בגין. אבל אז הם קיבלו את שמיר האפרורי. ימין עם עצבי ברזל שלא זז מילימטר. שניצח אותם פעמיים. (שמיר אמנם העדיף אחדות, כי לא רצה להישען על החרדים או הכהניסטים. אבל הממשלה הובילה מדיניות ימין מלא מלא)
מי שהפיל את שמיר, היה הימין שהתפלג למלא מפלגות שלא עברו אחוז חסימה. וככה רבין הצליח להשיג 61.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2020 18:16 לינק ישיר 

ראש הממשלה נתניהו בראיון שישודר הערב ב'ערוץ 20': אם בני גנץ יפסיק לכהן כראש סיעה שהיא ממשלה בתוך ממשלה, ממשלה נגד הממשלה, שמתעמתת איתנו, אם הוא יפסיק עם זה אז הוא יהיה ראש ממשלה. אם לא זה יתפרק מאליו. אני מנסה למנוע את זה כרגע:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה הצד של הליכוד במשבר הנוכחי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext