בית פורומים בחדרי חרדים

נתונים להפרכת השקר על אי עלייה בתמותה בישראל בתקופת הקורונה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/8/2020 14:50 לינק ישיר 
נתונים להפרכת השקר על אי עלייה בתמותה בישראל בתקופת הקורונה.

צהריים טובים,

את חטאי אני מזכיר היום, אמנם לאורך התקופה כמובן שהתווכחתי עם תמניא ושות' בשאלה האם באמת יש לנהוג לפי ההוראות של מ' הבריאות, אבל בתוך תוכי כן רציתי להאמין לתיאוריות שאומרות שמסיבות כאלו או אחרות (כנראה דווקא בשל השמירה המרובה וכמובן עם סייעתא דשמיא) בישראל אין מגפה ואין תמותה עודפת.
גם יורם לס ושות' חזרו כל הזמן על המנטרה שעל פיה בישראל אין תמותה עודפת בחודשים אלו על פני שנים קודמות, כטענה "ניצחת".
הבעיה:
טענה זו אינה נכונה.

היום, נחשפתי לאתר של הלמ"ס בו יש הרבה קבצי נתונים בנןשא מחלות ומוות, ויש שם טבלה המשווה את כמות ה פטירות של תושבי ישראל, לפי שנה וחודש, 2020-2000

אני הק' לקחתי את נתוני התמותה לחודשים מרץ- יולי 2016-2019 והשוויתי ל-2020, בנוסף, עשיתי ממוצע של ארבעת השנים 16-19 והשוויתי ל-20, התוצאות מדברות בעד עצמם:

מרץ אפריל מאי יוני יולי
2016 3,679 3,664 3,402 3,259 3,310
2017 4,067 3,715 3,495 3,311 3,406
2018 3,991 3,474 3,582 3,326 3,494
2019 4,316 3,812 3,788 3,338 3,433
ממוצע 4,013 3,666 3,567 3,309 3,411
2020 4,171 3,908 3,870 3,395 3,578

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 26/08/2020 14:50:34

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 14:55 לינק ישיר 
מצדרביעי

כמו שניתן לראות, התמותה ב-2020 גבוהה יותר מכל ארבעת השנים שלפניה למעט חודש מרץ 19 בו מתו יותר מאשר במרץ 20.

ומה שמשמעותי יותר הוא כמות המתים ב-2020 ביחס לממוצע השנים 2016-19, כמו שניתן לראות בכל החודשים שנסקרו, ובפרט בחודשים אפריל, מאי ויולי כמות המתים גבוהה באופן די משמעותי מממוצע השנים הקודמות.

(משום מה, בדיוק "במקרה" החודשים -אפריל, מאי ויולי הם החודשים שהגיעו קצת אחרי התחלת "גלי הדבקה" בישראל שמטבע הדברים הובילו לצערנו בהמשך לאשפוזים ותמותה עודפים)

להלן הקישור לאתר הלמ"ס:

https://www.cbs.gov.il/he/subjects/Pages/%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%94-%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D.aspx?fbclid=IwAR1nFOlTTFuo2smCNoSmevz4Xy79HbMlTqI83tmwwAm-_3mZsBxwGlCxnJM

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 26/08/2020 14:55:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 14:57 לינק ישיר 

עם כל הרצון 'להוכיח' - לענ"ד, ואינני מומחה בתחום, לא מדובר בנתונים מספיק משמעותיים - בטח כל עוד אין נתונים השוואתיים בנושא הגידול באוכלוסיה וחתך הגילאים שלה באופן כללי ובאופן פרטי של הנפטרים. עליה של אחוזים רבים - זה היה משהו אחר.
למעשה, את כמות נפטרים - לאחר כל הזהירות - צריך להכפיל במצב בו לא היו נזהרים בכלל ואז היינו מגיעים למספרים מטורפים, ה"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:05 לינק ישיר 
מצדרביעי

hhaavv כתב:
עם כל הרצון 'להוכיח' - לענ"ד, ואינני מומחה בתחום, לא מדובר בנתונים מספיק משמעותיים - בטח כל עוד אין נתונים השוואתיים בנושא הגידול באוכלוסיה וחתך הגילאים שלה באופן כללי ובאופן פרטי של הנפטרים. עליה של אחוזים רבים - זה היה משהו אחר.
למעשה, את כמות נפטרים - לאחר כל הזהירות - צריך להכפיל במצב בו לא היו נזהרים בכלל ואז היינו מגיעים למספרים מטורפים, ה"י.

מטרתי העיקרית אינה  להוכיח, אלא רק להפריך את הטענה כאילו אין עלייה  בתמותה ולכן "הכול בולשיט", וגם ה- 800 ומשהו שרשומים כמתים מקורונה הם בעצם תוצר של בלוף ובשביל זה מספיקים נתונים גולמיים אלו.

ו

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 26/08/2020 15:06:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:15 לינק ישיר 

מצד_רביעי

ללא קשר לדעתי האישית, היו פה בעבר גרפים של התמותה של השנים האחרונות שהשתמע מהם שלא כדבריך.

אנסה לחפש.

ועכשיו בקשר לדעתי האישית, אף פעם לא הצהרתי שהקורונה לא מסוכנת או שהיא לא גורמת למוות וכדו'

מה שטענתי ואני עדיין טוען זה
א. אין שום הוכחה שצעדי הזהירות עוזרים לפחות לטווח הארוך. כל הצעדים התקבלו רק ובעיקר כדי לשטח את העקומה. אנשים רבים שנזהרו יותר מכפי יכולתם נדבקו, ומצד שני אנשים רבים שכלל לא נזהרו לא נדבקו.
ב. הנזק העקיף כתוצאה מהצעדים, בעיקר כלכלה וחינוך, היא הרבה יותר גדולה מאשר הרווח, וכלשונו של טראמפ "התרופה הרבה יותר גרועה מהמכה"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:17 לינק ישיר 
מצדרביעי

יש הוכחות די ברורות שבמדינות בהם נזהרו כמו שצריך הייתה תמותה הרבה יותר נמוכה מאשר במדינות בהם לא נזהרו.

להביא דוגמה מאנשים בודדים זה לא הגיוני, היות וכוירוס שמאוד מדבק, ברור שאם כל הסביבה של אדם כלשהוא לא תשמור על עצמה, זה גם יגיע אליו בסבירות כזו או אחרת, כי אף אחד לא יכול באמת להשמר בצורה הרמטית בסביבה של מסיבות הדבקה.

לכן - על כל המזלזלים חלה אכן אחריות על דם הנפטרים...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 26/08/2020 15:30:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:23 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
א. אין שום הוכחה שצעדי הזהירות עוזרים לפחות לטווח הארוך.

נשמע לי מוזר לקבוע כזה דבר בוודאות, נראה לך שהנפילה בגרפים בחודש מאי היתה "מקרית"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:24 לינק ישיר 

מצד

אני מתייחס אליך בכבוד. נא להתייחס בהתאם.
זה ויכוח ענייני וסך הכל כל אחד רוצה בטובת הציבור.

יש בפייסבוק של יורם לס רשימת התמותה מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של אשתקד ושל השנה שמוכיח הפוך מדבריך. אני פשוט לא יודע איך מעלים תמונה באפליקציה.

אני בכוונה רק מצטט מה שהוא כותב כי אינני בקי בנתונים, אבל הוא מביא צילום מהאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:28 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

תמניא_אפי כתב:

נשמע לי מוזר לקבוע כזה דבר בוודאות, נראה לך שהנפילה בגרפים בחודש מאי היתה "מקרית"?

וודאי שלא.

כל אחד מבין שאם עושים סגר אנשים לא נדבקים. זה ברור.
אבל סגר לא יכול להימשך לנצח, אז מה שהיה צריך לקרות בסגר פשוט קרה אחר כך.

ואני שוב שואל, אם פתחו את הסגר אחרי חודשיים, אז מה בכלל הרווחנו? מישהו חשב שיוכלו לסגור את המדינה לנצח?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:39 לינק ישיר 

ואני שוב שואל, אם ברור לך שוירוס לא יכול לעבור דרך סגר, למה לא ברור לך שהוא לא יכול לעבור גם עם צעדים אחרים (או לפחות להיות מוגבל בתפוצתו)?
מנין לך שחוץ מסגר אין צעדים שעוזרים להוריד את התחלואה? יש לך השוואה עם/בלי הגבלות, כמו שיש לנו פה השוואה עם/בלי סגר?

ולשאלתך, הסגר הראשון נועד כדי לחתוך באופן דרסטי את התחלואה שהיתה במכפלות הזויות, אם היו מתחילים רק עם הרחקות ומסכות אף אחד לא היה מיישם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:39 לינק ישיר 

והנה כתבה מאלפת של "דה מרקר" והמסקנה של הלמ"ס שאין תמותה עודפת

האם הקורונה גרמה לתמותה חריגה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:40 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מצד_רביעי

ללא קשר לדעתי האישית, היו פה בעבר גרפים של התמותה של השנים האחרונות שהשתמע מהם שלא כדבריך.

אנסה לחפש.

ועכשיו בקשר לדעתי האישית, אף פעם לא הצהרתי שהקורונה לא מסוכנת או שהיא לא גורמת למוות וכדו'

מה שטענתי ואני עדיין טוען זה
א. אין שום הוכחה שצעדי הזהירות עוזרים לפחות לטווח הארוך. כל הצעדים התקבלו רק ובעיקר כדי לשטח את העקומה. אנשים רבים שנזהרו יותר מכפי יכולתם נדבקו, ומצד שני אנשים רבים שכלל לא נזהרו לא נדבקו.
ב. הנזק העקיף כתוצאה מהצעדים, בעיקר כלכלה וחינוך, היא הרבה יותר גדולה מאשר הרווח, וכלשונו של טראמפ "התרופה הרבה יותר גרועה מהמכה"

א. לשטח את העקומה זוהי המטרה היחידה!!,
לטווח הארוך הקצר הרחב והצר!

...אנשים רבים שנזהרו יותר מיכולתם נדבקו....(אולי בגלל אנשים שבכל יכולתם לא נזהרו...? )

אנשים רבים שלא נזהרו ולא נדבקו... (אולי נדבקו ולא פיתחו תסמינים?)

הבעיה היא לא החוליה הבודדה, הבעיה היא בשרשרת ההדבקה כולה.

... אין שום הוכחה...
יש מלאאא הוכחות, אצרף בהמשך בל"נ .

ב. הנזק העקיף גדול יותר...
איזה נזק יכולה לגרום מסיכה? ריחוק חברתי?
אולי נזק לאדמורים בחתונת נכדיהם...

אבל כשיש מטרה, העובדות כבר לא מעניינות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:45 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

אדם_ה1 כתב:

תמניא_אפי כתב:

וודאי שלא.

כל אחד מבין שאם עושים סגר אנשים לא נדבקים. זה ברור.
אבל סגר לא יכול להימשך לנצח, אז מה שהיה צריך לקרות בסגר פשוט קרה אחר כך.

ואני שוב שואל, אם פתחו את הסגר אחרי חודשיים, אז מה בכלל הרווחנו? מישהו חשב שיוכלו לסגור את המדינה לנצח?

ללא ספק, הסגר יעיל רק אם מתכוננים ליציאה מהסגר, ע"י הקמת מערך חקירות יעיל, מערך בדיקות, פיצוי כספי למבודדים ולמובטלים.
אי המוכנות ליום שאחרי המגיפה, מחדל עצום.

אבל מי מדבר בכלל על סגר?
כולה מסיכה, ושמירת 2 מטר,

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:49 לינק ישיר 

אדם ה1

דבר ראשון תודה על האפליקציה, אבל אולי תלמד אותי איך מכניסים תמונה.

כן, בהחלט ייתכן (ורק ייתכן) שהצעדים יעכבו בצורה מלאכותית את הפצת הווירוס. השאלה, האם בן אדם חייב, גם מצד ההלכה וגם מבחינת אנושיות, לדחות בצורה מלאכותית את הבלתי נמנע.

שיבוש החיים והאווירה שהצעדים גורמים מול הספק אם ועד כמה הם בכלל יעילים, לא שוות בעיניי את הנזק.

הקורונה הוא אתגר חדש שהגיח לעולמנו, ורב בו הנסתר על הגלוי, ולדעתי כל זמן שהדברים לא ברורים במידה מספקת, החיים צריכים להימשך במסלולם הטבעי.
הנזק החינוכי והכלכלי מזיקה עשרות מונים מהקורונה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:52 לינק ישיר 

מושגים

כולה מסיכה ו2 מטר??
האמנם??

ואם בחור בישיבה התגלה כחיובי וסוגרים את כל הישיבה או את כל השיעור בגלל זה, זה גם כולה מסיכה ו2 מטר???

וזה קרה וקורה עשרות ומאות פעמים!
מי אחראי על הנזק החינוכי??

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 26/08/2020 15:54:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2020 15:52 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > נתונים להפרכת השקר על אי עלייה בתמותה בישראל בתקופת הקורונה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext