אחרי ניצני הדמוקרטיה בחסידויות השונות (גור, סדיגור. סאטמר ב"ב ועוד). והנה משב רוח מרענן נוסף, בדמות אמירתו של ח"כ משה ארבל מש"ס, אודות תמיכתו בלימודי ליבה לחרדים. לו יהי. (בתקוה שלא יקרה לו מה שקרה לרב חיים אמסלם, ברוך גזהיי, ויגאל גואטה...)
יש לי תחושה שעוד תצא "הבהרה" מח"כ ארבל שדבריו לא פורשו נכון..
ולפני שאתה חוגג על "האביב החרדי", תזכור איך הסתיים "האביב הערבי" בסוריה ולוב..
נשלח ב-30/8/2020 14:35
מושגים כתב:
האביב החרדי
אחרי ניצני הדמוקרטיה בחסידויות השונות (גור, סדיגור. סאטמר ב"ב ועוד). והנה משב רוח מרענן נוסף, בדמות אמירתו של ח"כ משה ארבל מש"ס, אודות תמיכתו בלימודי ליבה לחרדים. לו יהי. (בתקוה שלא יקרה לו מה שקרה לרב חיים אמסלם, ברוך גזהיי, ויגאל גואטה...)
תוקן על ידי מושגים ב- 30/08/2020 13:51:28
תקוות שווא. יש דרך ומי שלא מתאים לו, ייאלץ למצוא מקום שמקבל אותו. במפלגה חרדית כמו ג או ש"ס זה לא יעבור, והוא יסיים בדיוק כמו גואטה ואמסלם.
יבוא יום ותקום מפלגה חרדית, שגם נשמעת לרבנים וגם מעבירה מסר של אישור למודרנים, לעובדים ולישיבות תיכוניות ולא רק לאברכים, ואז משה ארבל יוכל להתמודד שם וגם אולי להצליח
"ודאי שאני תומך בלימודי ליבה במוסדות החינוך החרדיים. הילדים שלי לומדים עד כיתה ח' לימודי ליבה. השאיפה שלי היא שמכיתה ט' הם ילמדו לימודי קודש כדי שילמדו איך ללמוד. הבנות שלי למדו ונבחנו בבגרות מלאה".
לא מבין מה ההתלהבות? הרי בתלמודי התורה של ש"ס לומדים ליבה. ויש לא מעט סמינרים לבנות ספרדיות שעושים בגרות. אז מה החידוש?
נשלח ב-30/8/2020 14:41
אךטובוחסד כתב:
יבוא יום ותקום מפלגה חרדית, שגם נשמעת לרבנים וגם מעבירה מסר של אישור למודרנים, לעובדים ולישיבות תיכוניות ולא רק לאברכים, ואז משה ארבל יוכל להתמודד שם וגם אולי להצליח
אם אתה כבר עוסק בחיזוי העתיד אז אולי תגלה לנו מתי היום הזה יבוא?
נשלח ב-30/8/2020 14:56
אני חושב שאם תבוא דרישה מלמטה, מהעמך, הרבנים ימצאו דרכים להתיר ליבה. אין מצוה בתורה להיות עני.
אתה רוצה הסבר, בבקשה נכון אין מצוה להיות מודרני וחרדק. הנחת הנחה שמי שלומד ליבה הוא מודרני/חרדק . וואו קומט רעכיל צו מעכיל? מבחינתך הא בהא תליא. מבחינתי כל נסיון לקשור בין הדברים זה קשקוש. מבחינתי ידיעת אנגלית ומתמטיקה, שוות ערך לידיעת, חקלאות, גידול בהמות, חייטות, סנדלרות ועוד וכו' בתקופה שלפני התפתחות העולם המתועש. למה שלא יהיו מקרבנו עורכי דין, רואי חשבון, מהנדסים, רופאים, וכל המקצועות המכבדים את בעליהם ומפרנסים ברווח ובכבוד? למה לחיות בעוני ולהיות נתמכים? אין מצוה להיות עני, יש ענין של שונא מתנות יחיה, ענין של פשוט נבלה בשוק, יש ענין לא לקחת הלוואות כשלא ברור מנין תחזיר.
"ודאי שאני תומך בלימודי ליבה במוסדות החינוך החרדיים. הילדים שלי לומדים עד כיתה ח' לימודי ליבה. השאיפה שלי היא שמכיתה ט' הם ילמדו לימודי קודש כדי שילמדו איך ללמוד. הבנות שלי למדו ונבחנו בבגרות מלאה".
לא מבין מה ההתלהבות? הרי בתלמודי התורה של ש"ס לומדים ליבה. ויש לא מעט סמינרים לבנות ספרדיות שעושים בגרות. אז מה החידוש?
הכול עניין של כותרת:) חוץ מזה, שהטוקבקיסט שטוף המוח הממוצע בטוח שכל הדתיים (כולל הדתלי"ם) לא לומדים שום לימודי חול...
נשלח ב-30/8/2020 19:04
מושגים כתב:
מבחינתי ידיעת אנגלית ומתמטיקה, שוות ערך לידיעת, חקלאות, גידול בהמות, חייטות, סנדלרות ועוד וכו' בתקופה שלפני התפתחות העולם המתועש. למה שלא יהיו מקרבנו עורכי דין, רואי חשבון, מהנדסים, רופאים, וכל המקצועות המכבדים את בעליהם ומפרנסים ברווח ובכבוד? למה לחיות בעוני ולהיות נתמכים? אין מצוה להיות עני, יש ענין של שונא מתנות יחיה, ענין של פשוט נבלה בשוק, יש ענין לא לקחת הלוואות כשלא ברור מנין תחזיר.
ללמוד אומנות, לא אתה חידשת, כבר כתוב "לעולם ילמד אדם את בנו אומנות קלה ונקיה" וכו', ולימודי ליב"ה אין בהם בעיה, אברכים רבים הלכו ללמוד ליבה לצורך פרנסתם יש רק חילוקי דעות בין הציבור החרדי לציבור החלש בתורה ויראת שמים (חרד"ק בלע"ז) על הגיל בו ילמדו ליבה הציבור החרדי חושב שאסור שילדים ונערים ילמדו ליבה על חשבון מחצית לימודי הקודש, לימודי הליבה מלבד מה שהם גוזלים את זמן לימודי הקודש הם ממלאים את ראשו של הנער ומפריעים לו להתרכז בלימודי גמרא, הציבור שלך לעומת זאת פחות מתענין בתוצאות אלו
דיברת על אביב חרדי? המשכילים כבר עשו את זה, החילונים כבר עשו את זה, החרדים נשארו חרדים וה"אביבים" נפלטו החוצה.
נשלח ב-30/8/2020 19:48
א. מי שרוצה ליבה איננו חלש בתורה ויראת שמים! ב. '' לעולם ילמד אדם את בנו...'' , וזה בדיוק הכוונה ללימודי ליבה. כי במצב הנוכחי הרבה אינם מלמדים את בניהם אומנות קלה ונקיה, ולכל היותר מלמדים אותם אומנות מלוכלכת של לקחת (לגנוב) מה''מדינע'', ולפשוט ידם. ולגבי האברכים שלומדים מקצוע כבר נאמר: ריחיים בצווארו ויעסוק בתורה? ובאותה מטבע לשון, ריחיים בצווארו וילמד אומנות? כאן המקום להזכיר שמועה שהגיעה בעבר לאוזניי, כי בבעלז יש אפשרות לבחורים ללמוד מקצוע כמו נגרות או חשמלאות בתוך המסגרת הישיבתית. ג. הציבור שלי הוא אותו ציבור שלך! אני שייך למגזר החרדי חסידי. (ואילו היית רואה את תמונתי היית אולי חוטף את שוק חייך). ד. ההשוואה שלך אותי למשכילים, מופרכת! משום שהמשכילים בגדו בדת ישראל ובהלכה המסורה! אני לעומתם מקיים (משתדל מאד) את השולחן ערוך בכל פרטיה דקדוקיה וכוונותיה. נ. ב. הרתיעה משינוי מובנת, אחרי שהשבתאים והפרנקיסטים הותירו אחריהם אדמה חרוכה , אפילו הבעש"ט היה חשוד, ניסיונותיהם של מרשיעי הברית השאירו בישראל צלקות קשות ופחד איום ונורא מכל שינוי.
א. מי שרוצה ליבה איננו חלש בתורה ויראת שמים! ב. '' לעולם ילמד אדם את בנו...'' , וזה בדיוק הכוונה ללימודי ליבה. כי במצב הנוכחי הרבה אינם מלמדים את בניהם אומנות קלה ונקיה, ולכל היותר מלמדים אותם אומנות מלוכלכת של לקחת (לגנוב) מה''מדינע'', ולפשוט ידם. ולגבי האברכים שלומדים מקצוע כבר נאמר: ריחיים בצווארו ויעסוק בתורה? ובאותה מטבע לשון, ריחיים בצווארו וילמד אומנות? כאן המקום להזכיר שמועה שהגיעה בעבר לאוזניי, כי במכניבקא יש אפשרות לבחורים ללמוד מקצוע כמו נגרות או חשמלאות בתוך המסגרת הישיבתית. ג. הציבור שלי הוא אותו ציבור שלך! אני שייך למגזר החרדי חסידי. (ואילו היית רואה את תמונתי היית אולי חוטף את שוק חייך). ד. ההשוואה שלך אותי למשכילים, מופרכת! משום שהמשכילים בגדו בדת ישראל ובהלכה המסורה! אני לעומתם מקיים (משתדל מאד) את השולחן ערוך בכל פרטיה דקדוקיה וכוונותיה. נ. ב. הרתיעה משינוי מובנת, אחרי שהשבתאים והפרנקיסטים הותירו אחריהם אדמה חרוכה , אפילו הבעש"ט היה חשוד, ניסיונותיהם של מרשיעי הברית השאירו בישראל צלקות קשות ופחד איום ונורא מכל שינוי.
מבחינתי ידיעת אנגלית ומתמטיקה, שוות ערך לידיעת, חקלאות, גידול בהמות, חייטות, סנדלרות ועוד וכו' בתקופה שלפני התפתחות העולם המתועש. למה שלא יהיו מקרבנו עורכי דין, רואי חשבון, מהנדסים, רופאים, וכל המקצועות המכבדים את בעליהם ומפרנסים ברווח ובכבוד? למה לחיות בעוני ולהיות נתמכים? אין מצוה להיות עני, יש ענין של שונא מתנות יחיה, ענין של פשוט נבלה בשוק, יש ענין לא לקחת הלוואות כשלא ברור מנין תחזיר.
ללמוד אומנות, לא אתה חידשת, כבר כתוב "לעולם ילמד אדם את בנו אומנות קלה ונקיה" וכו', ולימודי ליב"ה אין בהם בעיה, אברכים רבים הלכו ללמוד ליבה לצורך פרנסתם יש רק חילוקי דעות בין הציבור החרדי לציבור החלש בתורה ויראת שמים (חרד"ק בלע"ז) על הגיל בו ילמדו ליבה הציבור החרדי חושב שאסור שילדים ונערים ילמדו ליבה על חשבון מחצית לימודי הקודש, לימודי הליבה מלבד מה שהם גוזלים את זמן לימודי הקודש הם ממלאים את ראשו של הנער ומפריעים לו להתרכז בלימודי גמרא, הציבור שלך לעומת זאת פחות מתענין בתוצאות אלו
דיברת על אביב חרדי? המשכילים כבר עשו את זה, החילונים כבר עשו את זה, החרדים נשארו חרדים וה"אביבים" נפלטו החוצה.
כששרה שנירר רצתה לפתוח בתי ספר לבנות גם היו חילוקי דעות בין הציבור החרדי לציבור "החלש" בתורה ויראת שמים שהתנגדו לה.