אלו שבאמת חולים או מסכנים אחרים - יתכבדו נא ויתפנו לבידוד.
האחרים בעיקר משחקים לידיים של הפראנויה הציבורית.
אם מספרי ה"חולים" במרכאות ירדו פלאים - לא יצטרכו שעיר לעזאזל לנתב אליו את התחושה ש"עושים משהו" בדמות הערים החרדיות.
ורגע לפני שכל מורעלי תקשורת-הפראנויה כמו "מושגים" ושות' מזנקים - אחזור ואומר שוב. רוב הנבדקים זה בובקעס. אנשים היו ליד מישהו שהיה ליד מישהו, מתקשרים לרופא בפניקה "דוקטור, אני קודח מחום ומשתעל כמו סיגריה-נובלס" רק כדי לקבל בדיקה. והפרוייקטור המהולל? הרי הוא לא באמת יכול לעשות משהו. גם בדמיון הפרוע ביותר שלו הוא רק הסגן של אלוקים ולא אלוקים בעצמו. הוא לא יכול לרפא מגפות, אבל הוא חייב להראות ש"עושים משהו" והופ! קיבלתם סגר על הראש...
(אין בדברים משום המלצה לעבור על כל חוק חלילה, גם לא כזה שנחקק ע"י ממשלת-דמיקולו)
נשלח ב-3/9/2020 21:31
זה לא יעזור אלא להיפך כי אחד הפרמטרים ברמזור זה אחוז החיוביים וככל שיבדקו פחות אחוז החיוביים יגדל. זו הסיבה לעליה באחוזי הבדיקות החיוביות כי רק מי שממשחולה מקבל הפניה לבדיקה
נשלח ב-3/9/2020 22:28
זהו, שלא מי שממש חולה. אני מכיר אישית נבדקים רבים. חיוביים כשליליים. איש מהם לא באמת חולה ולא פיתח תסמינים, אבל כולם היו בפניקה ולכן קיבלו בדיקה אחרי שרק אמרו לרופא שיש להם תסמינים קשים
זה לא יעזור אלא להיפך כי אחד הפרמטרים ברמזור זה אחוז החיוביים וככל שיבדקו פחות אחוז החיוביים יגדל. זו הסיבה לעליה באחוזי הבדיקות החיוביות כי רק מי שממשחולה מקבל הפניה לבדיקה
ואצל החילונים גם סתם אנשים נבדקים כי משעמם להם? צריך עיון על הסברא הזו
אם כבר, צריך להיבדק שבוע כן שבוע לא, כי העדכון הוא אחת לשבועיים והוא מתייחס להשוואה בין השבועות, לכן צריך שלא תהיה עליה גדולה בשבוע השני, אב גם זה בעייתי, כי אז בשבוע השני יעלה אחוז החיוביים, וזה יתקזז, נו שוין..
נשלח ב-4/9/2020 00:27
האסטרטגיה הנכונה היא דווקא לעודד אנשים בריאים (שלא נחשפו למאומתים) לשקר שיש להם תסמינים כדי להשיג בדיקה, וכך יורידו את אחוז החיובים מתוך הנדבקים.
נשלח ב-4/9/2020 01:50
חריף_ומקשה כתב:
האסטרטגיה הנכונה היא דווקא לעודד אנשים בריאים (שלא נחשפו למאומתים) לשקר שיש להם תסמינים כדי להשיג בדיקה, וכך יורידו את אחוז החיובים מתוך הנדבקים.
מצער אותי לקרוא תגובה שהיא חסרת אחריות. אחר כך אל תתפלאו שיש עוינות כלפינו.
תוקן על ידי קונטרול ב- 04/09/2020 02:14:30
נשלח ב-4/9/2020 03:06
קונטרול כתב:
חריף_ומקשה כתב:
גם אני הייתי שמח שכולם יקפידו וייזהרו כמוני, הקורונה הייתה נעלמת והיינו שוכחים ממנה. אבל אני מבין שאין לזה סיכוי, ולאור היכרותי עם הנפשות הפועלות, הערכתי כבר בהתחלה שזה יהיה המצב. בהינתן שזה המצב, ואי אפשר לשנות. אז למה שאנשים שהקפידו ונזהרו יסבלו בגלל האנשים שלא נזהרים ולא ייזהרו ממילא?
נשלח ב-4/9/2020 03:44
חריף_ומקשה כתב:
חריף_ומקשה כתב:
גם אני הייתי שמח שכולם יקפידו וייזהרו כמוני, הקורונה הייתה נעלמת והיינו שוכחים ממנה. אבל אני מבין שאין לזה סיכוי, ולאור היכרותי עם הנפשות הפועלות, הערכתי כבר בהתחלה שזה יהיה המצב. בהינתן שזה המצב, ואי אפשר לשנות. אז למה שאנשים שהקפידו ונזהרו יסבלו בגלל האנשים שלא נזהרים ולא ייזהרו ממילא?
אני מבין שאתה מקפיד לשמור. אשריך וכן ירבו כמוך. המצב עגום בהחלט, לא כולם מקפידים. יש מזלזלים ויש מסלפים. אך כידוע, העולם מעולם לא היה מקום מושלם. לי זה לא נותן סיבה להפסיק להישמע להנחיות. אולי יש מקום להחמיר. ולכן, כאשר מגיע מצב שהסגר נצרך, אני נאלץ לקבל אותו באיפוק ובסולידריות. וכך מצופה מכל תושבי עיר "אדומה" כזאת או אחרת. זיכרו, הכל מסוקר בתקשורת, ויש לנו הזדמנות פז לקדש שם השם.
נשלח ב-4/9/2020 06:58
אין להיבדק כלל וכלל
ומי שלא מרגיש יישאר בביתו
ובמצבים קשים לחפש רופאים פרטיים וכמו שעושים בשכונת מאה שערים בעוד שכונות
אין נבדקים ואין חולים
נשלח ב-4/9/2020 08:05
פאת_השולחן כתב:
אין להיבדק כלל וכלל
ומי שלא מרגיש יישאר בביתו
ובמצבים קשים לחפש רופאים פרטיים וכמו שעושים בשכונת מאה שערים בעוד שכונות
אין נבדקים ואין חולים
בשכונות האלו חזרו לעולם שלפני יעקב אבינו, שמתים בלי להיות חולים.
נשלח ב-4/9/2020 08:19
קונטרול כתב:
חריף_ומקשה כתב:
חריף_ומקשה כתב:
אני מבין שאתה מקפיד לשמור. אשריך וכן ירבו כמוך. המצב עגום בהחלט, לא כולם מקפידים. יש מזלזלים ויש מסלפים. אך כידוע, העולם מעולם לא היה מקום מושלם. לי זה לא נותן סיבה להפסיק להישמע להנחיות. אולי יש מקום להחמיר. ולכן, כאשר מגיע מצב שהסגר נצרך, אני נאלץ לקבל אותו באיפוק ובסולידריות. וכך מצופה מכל תושבי עיר "אדומה" כזאת או אחרת. זיכרו, הכל מסוקר בתקשורת, ויש לנו הזדמנות פז לקדש שם השם.
אל תערבב בין קידוש השם למה יפית. זה אפילו לא באותו אזור חיוג. התקשורת מעולם לא אהבה ולא תאהב אותך. מקונילמל ועד שטיסל. ולא משנה מה תעשה.
ואצל החילונים גם סתם אנשים נבדקים כי משעמם להם? צריך עיון על הסברא הזו
בתוך עמי אני יושב וגם עובד במקום עבודה חילוני צפונבוני למהדרין. אצלם ההיסטריה הרבה יותר גדולה והרבה מזייפים תסמינים כדי לקבל אישורי בדיקה גם כדי להירגע וגם
כדי להשתחרר מבידוד וכדו'. אצלנו יש הרבה קהילות שרשמית רק החולים קשה הולכים להיבדק ובשאר הקהילות שכן הולכים להיבדק, רוב רובם הולכים להיבדק רק כשיש תסמין כלשהו אמיתי והמוח כבר חושב שאולי זה קורונה ואז מזייפים עוד 2 תסמינים כדי לקבל אישור. לחילופין נבדקים כאלו שיש להם מישהו מהמשפחה הגרעינית שחולה וכך הסיכוי שלהם גם יותר גדול לקבל תשובה חיובית.