בית פורומים בחדרי חרדים

המלחמה על החרדיוּת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2020 13:04 לינק ישיר 
המלחמה על החרדיוּת

אנחנו מותקפים בימים אלו בשאלות כמו:
למה חרדים לא מקפידים על חוקי הקורונה?
למה חסידים מזלזלים?
למה טישים חשובים יותר?
פיקוח נפש!!

המסגרת החרדית היא המסגרת הכי תובענית שיש, הכי לא פשוטה לקיום.

היא מתאפשרת בזכות דרך החיים החרדית, בזכות המסגרת.

שינית אותה, פירקת אותה, ומכאן הדרך להידרדרות מהירה מאוד.
בטלה = סמארטפון = הורדת כיפה = עבירות על כל התורה.
ככל שהכיוון הוא לכיוון מטה, אין לדעת איפה זה עוצר

אין הרבה חרדים שלא חוו ירידה כלשהי, אני מקנא בבעלזאים שנשארו כמות שהם בתקופה הזאת, למרות שהחסידות עליה אני נמנה גם די לא שמה על הכללים, איבדה כמה חסידים חשובים, מהם כמה חברים שלי, אבל ירידה ברוחניות, לחיות כמו בהמה, גרוע פי כמה, כולם לקחו סיכון לא רק אלו שחלו, ומי שלא רצה לא בא לתפילות, זקנים לא הגיעו לבית הכנסת, אבל אל דאגה, הזקנים לא הידרדרו רוחנית.. אולי פיזית כן, מבוגרים שיושבים בדד בבית מאבדים את הטעם לחיות

חסידות היא מסגרת תובענית יותר, תובעת דביקות בקב"ה, שמחה של מצוה, תפילה בהתלהבות, עולם יהודי אחר, גבוה טפח יותר.
חסידים שלא יתפללו ביחד דווקא בבית הכנסת שלהם עם החסידים, ובאותה דרך שהתפללו עד היום, ולא ילכו לטישים ולחבורות, יאבדו את חסידותם, כן אני יודע שהמוח הליטאי קשה לו לקלוט את זה כי אין לו דרך לאכול בכלל את כל זה, אבל הסיכום הוא - ירידה רוחנית.

וזוהי בדיוק הסיבה שככל שאתה יותר מודרני, ופחות חסידי, אתה יותר מחמיר עם הכללים, למעט כמה יראי שמים אמיתיים שהצליחו גם לשמור על הכללים וגם ללמוד ולהתפלל באותו צורה בה התפללו ולמדו.

אפשר להתווכח על הנושא הזה עד אינסוף, אבל הכל תלוי בדרך החשיבה והחיים של כל אחד, עד כמה חשובה לך הדרך שלך או עד כמה אתה מזלזל בה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 13:19 לינק ישיר 

בסיביר לא היו טישים ובקושי תפילין. וגדולי החסידים שהיו שם בגלות שנים רבות יצאו יותר חסידים ממה שהגיעו. מה שאתה מתאר זה לא הדבר האמיתי זה זיוף. בהחלט ניתן להמשיך ולהתנהל עם החיות החסידית גם תחת ההגבלות. למשל:

https://col.org.il/news/126807
אלה שמתנהלים כפי שתיארת קשה מאד להגדיר אותם כחסידים: קודם כל כי חסיד ע"פ חז"ל זה מי שעושה לפנים משורת הדין גם כשעלול להזיק לעצמו, שנית הם מתנהלים באפן מנוגד לשיטת הבעש"ט בענין השגחה פרטית, בכל דרכיך דעהו וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 13:46 לינק ישיר 

אדמה10 כתב:

בסיביר לא היו טישים ובקושי תפילין. וגדולי החסידים שהיו שם בגלות שנים רבות יצאו יותר חסידים ממה שהגיעו. מה שאתה מתאר זה לא הדבר האמיתי זה זיוף. בהחלט ניתן להמשיך ולהתנהל עם החיות החסידית גם תחת ההגבלות. למשל:
אלה שמתנהלים כפי שתיארת קשה מאד להגדיר אותם כחסידים: קודם כל כי חסיד ע"פ חז"ל זה מי שעושה לפנים משורת הדין גם כשעלול להזיק לעצמו, שנית הם מתנהלים באפן מנוגד לשיטת הבעש"ט בענין השגחה פרטית, בכל דרכיך דעהו וכו'

שירבו זכויותנו ככמויות הדמגוגיה הנשפכות כאן ע"י איש חשוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 13:50 לינק ישיר 

איש חשוב

מצטרף לכל מילה, והדברים מובנים לכל בר דעת ובעל נפש.

אני זועק את כל זה מאז ראש חודש ניסן, אבל בעלי נפש זה יקר המציאות באתרא הדין.

מאחל שתישאר איש_חשוב ולא איש_צרוד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 14:09 לינק ישיר 

ואולי זה דווקא הזמן להתפתח למשהו רוחני עמוק ואמתי יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 14:16 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

אתה מתכוון לדברי החילוני המצוי "אני יהודי בלב"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 14:20 לינק ישיר 

אדמה10 כתב:

ואתה יודע מה השאיר אותם חסידים?
המלחמה בשיניים ובציפרנים על כל דבר
עמידה עיקשת על כל דבר

האם אתה יכול לומר עלינו - מדושני העונג שבאים לטישים מן המוכן, מקומות מסודרים, אוכל בשפע
לא לא, לא הדור שלנו, קח לו את הטישים ובמקומו יהיה וואקום שיזמין את הריקנות של "מושגים", אתה רואה אותו? הוא מצהיר על עצמו שהוא חסיד לובש שטריימל, אבל ה"מושגים" שלו - חילוניים במקרה הטוב.

מיותר לומר שחסידים מוכנים למסור הכל בשביל החבר, האחווה והידידות בין החסידים שבתוך החסידות גדולה מאוד, אבל - עד ירידה ברוחניות, אם לדוגמא, התחברות עם חבר מסוים יכולה להביא לירידה הרוחנית שלך, אסור לך לתת את עצמך ואת הרוחניות שלך בשביל החבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 14:27 לינק ישיר 

וכפי שאומר אחד מקרובי שליט"א

היהדות התקיימה על השטויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 14:35 לינק ישיר 

יש למישהו נתונים המוכיחים שבחסידויות ששמרו על הכללים בהדיקות רבה יותר,
הירידה הרוחנית ניכרת שם יותר?
למשל בעלז מול קרלין וגור
או בכלל ליטאים מול חסידים
בקיצור האומנם כריבוי ההדיקות כך ריבוי הירידה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 14:38 לינק ישיר 

חצינזק כתב:

יש למישהו נתונים המוכיחים שבחסידויות ששמרו על הכללים בהדיקות רבה יותר,
הירידה הרוחנית ניכרת שם יותר?
למשל בעלז מול קרלין וגור
או בכלל ליטאים מול חסידים
בקיצור האומנם כריבוי ההדיקות כך ריבוי הירידה?

ה"ירידה" שלי (במירכאות כפולות ומכופלות לתשומ"ל איש חשוב) התחילה הרבה לפני הקורונה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 15:01 לינק ישיר 

הבנו, זה ניסיון. 

הדרך לעמוד בו היא לסכן את חיי האחר ולשמור על הנוחיות שלנו? היכן כאן מסירות הנפש? למסור את נפשם של המבוגרים כדי לשמר את סדר היום הרגיל? זה הניצחון על היצר הרע שאומר ללכת עם מסכה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 15:02 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:

אתה מתכוון לדברי החילוני המצוי "אני יהודי בלב"?

אני מתכוון ליהודים בלב בסגנון הזה:
לקוטי מוהר"ן סימן סו:

וְעִקַּר הָאֱמֶת הוּא, כְּשֶׁאֵין הָאָדָם נִצְרָך לַבְּרִיּוֹת כִּי 'כֵּיוָן שֶׁנִּצְרָך הָאָדָם לַבְּרִיּוֹת, מִשְׁתַּנֶּה פָּנָיו כִּכְרוּם, לְכַמָּה גְּוָנִין' כִּי מִי שֶׁהוּא נִצְרָך לַבְּרִיּוֹת, קָשֶׁה לוֹ מְאֹד לְהִתְפַּלֵּל בָּרַבִּים וְטוֹב וְנוֹחַ לוֹ לְהִתְפַּלֵּל בְּיָחִיד כִּי בָּרַבִּים נוֹפְלִין עָלָיו פְּנִיּוֹת גְּדוֹלוֹת וּשְׁקָרִים שֶׁעוֹשֶׂה תְּנוּעוֹת וּשְׁקָרִים בִּתְפִילָּתוֹ בִּשְׁבִיל בְּנֵי אָדָם מֵאַחַר שֶׁהוּא נִצְרָך לָהֶם וַאֲפִילּוּ מִי שֶׁאֵין נִצְרָך לַבְּרִיּוֹת בִּשְׁבִיל פַּרְנָסָה כִּי מִתְפַּרְנֵס מִשֶּׁלּוֹ אַף עַל פִּי כֵן יֵשׁ שֶׁהוּא נִצְרָך לַבְּרִיּוֹת בִּשְׁבִיל כָּבוֹד, אוֹ בִּשְׁבִיל דָּבָר אַחֵר דְּהַיְנוּ שֶׁיֵּשׁ לוֹ תַּאֲוָה שֶׁל כָּבוֹד וַחֲשִׁיבוּת וְכַיּוֹצֵא נִמְצָא שֶׁהוּא נִצְרָך לַבְּרִיּוֹת, שֶׁהוּא צָרִיך לְכָבוֹד וַחֲשִׁיבוּת שֶׁלָּהֶם וַאֲזַי כְּשֶׁהוּא נִצְרָך לַבְּרִיּוֹת בְּאֵיזֶה בְּחִינָה יוּכַל לִפּל בְּשֶׁקֶר גָּדוֹל בִּתְפִילָּתוֹ דְּהַיְנוּ לַעֲשׂוֹת תְּנוּעוֹת בְּשֶׁקֶר בִּשְׁבִיל בְּנֵי אָדָם כַּנַּ"ל נִּ

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 17/09/2020 15:05:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 15:10 לינק ישיר 

אם ההנחיות היו מצילים חיים בוודאות, עוד היה אפשר להתחיל להתווכח מה יותר חשוב.

בינתיים ההנחיות עוזרות בערך באותו מידה שהסגר הבא עלינו תעזור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 15:11 לינק ישיר 

לא עובד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 15:15 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

הנידון כאן הוא חרדיות אל מול שמירה הדוקה על הכללים
יש לך נתונים על שאלתי לעיל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 15:24 לינק ישיר 

חצינזק כתב:

תמניא_אפי כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

הנידון כאן הוא חרדיות אל מול שמירה הדוקה על הכללים
יש לך נתונים על שאלתי לעיל?

כן

ראית את הסרטון של הבחורים בים, נדמה לי של כאן?
הם לא היו בחורים חסידיים.

אני גר באזור ליטאי מובהק, והשכנים שלי לא מפסיקים לדבר על מה שקורה אצלם.

הדברים פשוטים לכל מי שמעוניין, שבחורים שהכיתות שלהם התפרקו בגלל בידודים למיניהם והם מסתובבים בלי מסגרת, יתדרדרו מבחינה רוחנית.

מחקר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על זה אין לי.
תפעיל את ההיגיון. זה אמור להיות מספיק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המלחמה על החרדיוּת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext