| נשלח ב-21/9/2020 00:46 |
|
| |
עצומה לחסימת "הדיבוק"
כפי הנראה מדובר מניק מסוכן המנסה להחדיר לפורום תכנים מסוכנים של כפירה בעיקרי האמונה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 02:15 |
|
| |
כמדומני שהיו כבר כמה עצומות כאלו בעבר לניק הנל, אך ככל הנראה הוא מקושר או שהוא אחד מניקי ההנהלה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 02:18 |
|
| |
בלי להיכנס לעצם הדיון, בנותן טעם להביא פה את המהר"ל בסוף באר הגולה:
אין להרחיק שום דבר המתנגד אל דעתו לאהבת החקירה והידיעה. ובפרט אותו שלא כוון לקנתר, רק להגיד האמונה אשר אתו. אף אם הדברים הם נגד אמונתו ודתו לא לומר לו אל תדבר ותסתום דברי פיך, שא"כ לא יהיה בירור הדת. ... כי אם עושה זה שסיתם את פיו שלא ידבר, זה הוא מורה על חולשת הדת, כמו שאמרנו. ולךך דבר זה הפך מה שחושבים קצת בני אדם: כי חושבים כאשר אינו רשאי לדבר על הדת הוא חיזוק הדת ותוקף שלו, ואיך זה כך. ... והדבר שנכתב בספר לא נכתב כאילו היה אחד מדברי נגד הדת, רק שהוא נכתב ללמד את האדם. אין לסגור כלל, יהיה מה שיהיה ... 88 .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 05:32 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | בלי להיכנס לעצם הדיון, בנותן טעם להביא פה את המהר"ל בסוף באר הגולה:
אין להרחיק שום דבר המתנגד אל דעתו לאהבת החקירה והידיעה. ובפרט אותו שלא כוון לקנתר, רק להגיד האמונה אשר אתו. אף אם הדברים הם נגד אמונתו ודתו לא לומר לו אל תדבר ותסתום דברי פיך, שא"כ לא יהיה בירור הדת. ... כי אם עושה זה שסיתם את פיו שלא ידבר, זה הוא מורה על חולשת הדת, כמו שאמרנו. ולךך דבר זה הפך מה שחושבים קצת בני אדם: כי חושבים כאשר אינו רשאי לדבר על הדת הוא חיזוק הדת ותוקף שלו, ואיך זה כך. ... והדבר שנכתב בספר לא נכתב כאילו היה אחד מדברי נגד הדת, רק שהוא נכתב ללמד את האדם. אין לסגור כלל, יהיה מה שיהיה ... 88 . |
|
את המהר"ל צריך ללמוד כולו, לא רק הבאר השביעי אלא גם הבאר השישי...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 08:37 |
|
| |
חשבתי שהבעיה של מישהו היא עם האמונה הנוצרית, עכשיו מסתבר שהבעיה היא עם האמונה היהודית...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 08:48 |
|
| |
שלושת הדתות המונותאיסטיות מבוססות על אמונה. מבין שלושתם אני מעדיף את הראשון המקורי על פני החיקוי. את היהדות הצועדת בקו אחיד, על פני הנצרות המזגזגת (ביטול רוב המצוות). היהדות המקורית על פני האיסלאם שהוא חיקוי ''זול'' ליהדות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 22:35 |
|
| |
אז אתה כן מוכן לבדוק ולחקור ולקבל החלטות (נניח שברמת חשיבה שמספקת אותך), אז מצוין! למה שלא תבין שמידע על ספר שאולי יקשה על הבדיקה והחקירה שלך דורש ממך תגובה (כוונתי למידע על קיומו של ספר כזה; לא בהכרח דיון עם תוכן הספר עצמו). לא היית מוכן לשקול איזה מקרר לקנות, אם היית יודע שיש ספר שמגנה או משבח דגם מסוים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 23:18 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אז אתה כן מוכן לבדוק ולחקור ולקבל החלטות (נניח שברמת חשיבה שמספקת אותך), אז מצוין! למה שלא תבין שמידע על ספר שאולי יקשה על הבדיקה והחקירה שלך דורש ממך תגובה (כוונתי למידע על קיומו של ספר כזה; לא בהכרח דיון עם תוכן הספר עצמו). לא היית מוכן לשקול איזה מקרר לקנות, אם היית יודע שיש ספר שמגנה או משבח דגם מסוים? |
|
המסורת והאמונה אינם מוצרי חשמל. שאל אביך ויגדך, זקניך ויאמרו לך.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 21/09/2020 23:18:28
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 23:55 |
|
| |
אז שאבין, כשאתה בוחר עגלה בכניסה לסופר, אתה חושב מה כדאי וטוב ונכון; אבל על הדת שאתה אמור לעבוד בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך, אתה לא מוכן להשקיע אפילו שניה של מחשבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2020 00:13 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | עצומה לחסימת "הדיבוק"
כפי הנראה מדובר מניק מסוכן המנסה להחדיר לפורום תכנים מסוכנים של כפירה בעיקרי האמונה.
|
|
עצומה ?? הדיבוק הוא כותב בעל רמה וחשיבה מעמיקה !! רק בבית יעקב המורות שאין להן תשובות לשאלות אומרות שאסור לשאול שאלות !!אבל מה לצפות מהן ??ודל .... בישיבה התיכונית שבני למד עודדו לשאול שאלות במיוחד שאלות נוקבות מאוד !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2020 00:16 |
|
| |
בגור של הרב שאול התירו לשאול שאלות ולבקר את יסודות האמונה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2020 00:32 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אז שאבין, כשאתה בוחר עגלה בכניסה לסופר, אתה חושב מה כדאי וטוב ונכון; אבל על הדת שאתה אמור לעבוד בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך, אתה לא מוכן להשקיע אפילו שניה של מחשבה? |
|
הספר המדובר יו"ל על ידי המכללה למקרא. הנה ויקיפדיה על מכללה זו: המכללה למקרא היא מוסד לימודי נוצרי-אוונגליסטי בנתניה. המכללה נוסדה בירושלים בשנת 1990,[1] ובשנת 2010 הועברה למיקומה הנוכחי. המוסד הוקם על ידי חברי קהילת ה יהודים משיחיים ובתמיכת התנועה האוונגליסטית-פנטקוסטלית בישראל. נ. ב. כל האמונות, הן אמונות. אי אפשר להוכיח דת. אשר על כן אני לא מציע לנוצרי או מוסלמי להתגייר, כל אחד ישאר באמונתו. וכן, אני לא מציע ליהודי לשנות מאמונתו כי גם אם נוריד חלילה את התושב"ע ונשאר עם התורה שבכתב עדיין אני נצרך להאמין. אז אני מאמין גם לתושב"ע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2020 00:37 |
|
| |
מצדרביעי
| מושגים כתב: |  | | הדיבוק כתב: |  | אז שאבין, כשאתה בוחר עגלה בכניסה לסופר, אתה חושב מה כדאי וטוב ונכון; אבל על הדת שאתה אמור לעבוד בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך, אתה לא מוכן להשקיע אפילו שניה של מחשבה? |
|
הספר המדובר יו"ל על ידי המכללה למקרא. הנה ויקיפדיה על מכללה זו: המכללה למקרא היא מוסד לימודי נוצרי-אוונגליסטי בנתניה. המכללה נוסדה בירושלים בשנת 1990,[1] ובשנת 2010 הועברה למיקומה הנוכחי. המוסד הוקם על ידי חברי קהילת ה יהודים משיחיים ובתמיכת התנועה האוונגליסטית-פנטקוסטלית בישראל. נ. ב. כל האמונות, הן אמונות. אי אפשר להוכיח דת. אשר על כן אני לא מציע לנוצרי או מוסלמי להתגייר, כל אחד ישאר באמונתו. וכן, אני לא מציע ליהודי לשנות מאמונתו כי גם אם נוריד חלילה את התושב"ע ונשאר עם התורה שבכתב עדיין אני נצרך להאמין. אז אני מאמין גם לתושב"ע. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מבין את הרצון שלך לא להפוך את הפורום לעצכ"ח, חולק עליך בטענה שאי אפשר להוכיח דת (לפחות ברמת הסתברות גבוהה).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2020 02:54 |
|
| |
מה כוונה להוכיח דת? להוכיח מה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2020 12:17 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | הדיבוק כתב: |  | אז שאבין, כשאתה בוחר עגלה בכניסה לסופר, אתה חושב מה כדאי וטוב ונכון; אבל על הדת שאתה אמור לעבוד בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך, אתה לא מוכן להשקיע אפילו שניה של מחשבה? |
|
הספר המדובר יו"ל על ידי המכללה למקרא. הנה ויקיפדיה על מכללה זו: המכללה למקרא היא מוסד לימודי נוצרי-אוונגליסטי בנתניה. המכללה נוסדה בירושלים בשנת 1990,[1] ובשנת 2010 הועברה למיקומה הנוכחי. המוסד הוקם על ידי חברי קהילת ה יהודים משיחיים ובתמיכת התנועה האוונגליסטית-פנטקוסטלית בישראל. נ. ב. כל האמונות, הן אמונות. אי אפשר להוכיח דת. אשר על כן אני לא מציע לנוצרי או מוסלמי להתגייר, כל אחד ישאר באמונתו. וכן, אני לא מציע ליהודי לשנות מאמונתו כי גם אם נוריד חלילה את התושב"ע ונשאר עם התורה שבכתב עדיין אני נצרך להאמין. אז אני מאמין גם לתושב"ע. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תשובה מצויינת ומדוייקת למה ששאלתי, לא יכולתי לצפות לתשובה יותר עניינית!
וסתם דרך אגב, הוצאת ספרים זה עסק רווחי, אם ייראה להם אטרקטיבי הם ידפיסו לך גם את חידושי הרשב"א.
|
|
|
|
|