| נשלח ב-24/9/2020 17:26 |
|
| |
פסק הלכה: חובה להלשין למשטרה על אי עטיית מסכה
הוראה דרמטית של חבר מועצת גדולי התורה הגאון רבי יצחק זילברשטיין, לפיה אדם שנמצא ללא מסכה בבית הכנסת ניתן להלשין עליו למשטרה. הרב זילברשטיין אף התבטא בחריפות כי אדם שצעק על חברו בגין אי חבישת מסכה, לא צריך לבקש ממנו מחילה: "צעקה לא מספיקה, הוא צריך משטרה".
אברך: "בחו"ל המשטרה היא של גויים, השאלה אם בבית הכנסת בחו"ל גם צריכים לקרוא למשטרה?". הרב זילברשטיין: "אצל רבי עקיבא אגר שהיה בחו"ל עם משטרה לא יהודים, אמר לקרוא למשטרה". הקלטה- www.kikar.co.il/375040.html
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 18:01 |
|
| |
כואב לי על כבוד התורה של הרב זילברשטיין שכת המפחידים סוחבים אותו בכוח לתוך הבוץ הזה. לגופו של עניין אין הנידון דומה כלל וכלל לראיה, לא מיניה ולא מקצתיה. א. במגיפת הכולירע שהיה בתקופת הגרעק"א מתו בעירו פוזן 521 אנשים תוך חצי שנה, שזה היה 2% מהאוכלוסייה בעיר. בקורונה המדינה עם התמותה הגבוהה ביותר (בכל העולם!!) במשך יותר מחצי שנה התמותה היא 0.012 מהאוכלוסייה. בישראל התמותה (במידה שאכן כולם מתו מקורונה, וזה ספק גדול) היא 0.0014% מהאוכלוסייה. נו, לך תדמה! ב. אם הגרעק"א באמת התיר לקרוא למשטרה או לא לעולם לא נדע, ואם נסתמך על מה שכתוב אז גם הבית דין של בעלז הזהיר לשמור על ההנחיות. ג. כולירע הוא חיידק לא וירוס ולכן אין שום חולק שהזהירות וההרחקות מגינה מהדבקה. קורונה היא וירוס ואין שום קשר בין שמיטה לחביתה. אני יודע שלפחדנים ולמבהילים דפה לא מעניין בכלל העובדות והם שבויים בקונספציות אפוקליפטיות ומתעקשים בכל מחיר לשמור על עמדתם. שיערב להם! השומע ישמע והחודל יחדל! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 18:54 |
|
| |
הנה לנו עוד מייבין גדול באפדימיולוגיה. המומחה הזה במגיפות יודע הכי טוב והוא קובע שאין מדובר במגפה, ולכו תתווכחו איתו ושכמותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 19:10 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
לגופו של עניין אין הנידון דומה כלל וכלל לראיה, לא מיניה ולא מקצתיה.
א. במגיפת הכולירע שהיה בתקופת הגרעק"א מתו בעירו פוזן 521 אנשים תוך חצי שנה, שזה היה 2% מהאוכלוסייה בעיר.
בקורונה המדינה עם התמותה הגבוהה ביותר (בכל העולם!!) במשך יותר מחצי שנה התמותה היא 0.012 מהאוכלוסייה. בישראל התמותה (במידה שאכן כולם מתו מקורונה, וזה ספק גדול) היא 0.0014% מהאוכלוסייה. נו, לך תדמה!
|
|
איזה הוא דבר עיר שיש בה חמש מאות רגלי ויצאו ממנה שלשה מתים בשלשה ימים זה אחר זה הרי זה דבר יצאו ביום אחד או בארבעה ימים אין זה דבר היו בה אלף ויצאו ממנה ששה מתים בשלשה ימים זה אחר זה הרי זה דבר יצאו ביום אחד או בארבעה ימים אין זה דבר וכן לפי חשבון זה ואין הנשים והקטנים והזקנים ששבתו ממלאכה בכלל מנין אנשי המדינה לענין זה:
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 19:52 |
|
| |
כל רב פוסק לעדתו לפי הנראה לו לפסוק
הייתי מציע שעל כל ליטאי שלא שם מסיכה יקראו למשטרה, שהרי הוא מפר את הוראת השעה של החוק ושל הרבנים שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 20:31 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 20:34 |
|
| |
הבעיה שלא זה מה שכתוב באיגרת רבי עקיבא אייגר במחילת כבוד תורתו של הרב זילברשטיין
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 21:06 |
|
| |
לפי מה ששמעתי זה היה לוטפאש שהגיע לבית הכנסת ביאלא ורץ להרב זילברשטיין,
הלו, אל תגיע לביאלא, ושהרב זילברשטיין יפסוק הלכות לאלו הסרים והסרות למשמעתו, הרב משה שאול קליין פסק שבבתי כנסת אין צורך במסיכות, ולפי זה מי שילשין למשטרה יש לנהוג בו כדין מויסר,
חושש לבריאותך ? תברר לאיזה בית כנסת אתה נכנס !
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 23:17 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | כואב לי על כבוד התורה של הרב זילברשטיין שכת המפחידים סוחבים אותו בכוח לתוך הבוץ הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ולנו כואב כבוד התורה של ר' חיים קנייבסקי ושל אדמורי"ם מסוימים שמנסים בכוח להפוך אותם לרופאים ואפידמיולוגים...
אני עדיין מחכה למי שישאל אותם איך לתקן פנצ'ר בגלגל...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2020 15:51 |
|
| |
ר' חיים קניבסקי לא אמר אף פעם שאין קורונה,או שלא צריך ליזהר,או לא צריך מסכות. ר' חיים מאמין שסגירת מוסדות התורה תביא להחמרת המצב. זו נקודה שלא קשורה בכלל לשאלת הקורונה. מי שאומר/משדר ללכת בלי מסכות, הוא ,ורק הוא,צריך לענות למה לדעתו יורם לס צודק.
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 25/09/2020 15:51:45
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2020 16:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2020 19:54 |
|
| |
משטרה זה מסירה ממש. עוון פלילי חמור מאוד. אפשר ועדיף - לסטור לו על פניו בחזקה, למי שמגלה אותן ומסכן את הסביבה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2020 20:37 |
|
| |
hhaavv
| אמתצמח כתב: |  | רחמנא לצלן להיות מוסר
|
|
רחמנא ליצלן להיות רוצח
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2020 20:54 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | hhaavv
| אמתצמח כתב: |  | רחמנא לצלן להיות מוסר
|
|
רחמנא ליצלן להיות רוצח |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2020 21:08 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  |
ר' חיים קניבסקי לא אמר אף פעם שאין קורונה,או שלא צריך ליזהר,או לא צריך מסכות. ר' חיים מאמין שסגירת מוסדות התורה תביא להחמרת המצב. זו נקודה שלא קשורה בכלל לשאלת הקורונה. מי שאומר/משדר ללכת בלי מסכות, הוא ,ורק הוא,צריך לענות למה לדעתו יורם לס צודק.
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 25/09/2020 15:51:45 |
|
יורם לס מעודד והולך עם מסכה, הוא רק התנגד לזה שנותנים קנסות לאנשים שנמצאים במרחב פתוח ואין בקרבתם אחרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2020 21:13 |
|
| |
לה''ו. אם זה פסק הלכה אמתי, אזי זה לא הלשנה, אלא דינא דמלכותא דינא. אם זה פייק, אזי זו הלשנה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|