בית פורומים בחדרי חרדים

מבהיל! "אלו שאינם בסיכון אני לוקח עליהם אחריות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/9/2020 20:01 לינק ישיר 

אוי לו לדור שכך עלתה בימיו!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 20:03 לינק ישיר 

איך אתה יודע לעשות מהלימון לימונדה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 20:10 לינק ישיר 

אני הייתי סומך על הדברים שהוא אמר, ואם הייתי חסיד וויז'ניץ הייתי הולך להתפלל אצלו בלי שום חשש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 21:05 לינק ישיר 

תשיעי כתב:

אני הייתי סומך על הדברים שהוא אמר, ואם הייתי חסיד וויז'ניץ הייתי הולך להתפלל אצלו בלי שום חשש.

גיי זיי מסביר פאר א גוי ברטנורא!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 21:08 לינק ישיר 

תשיעי כתב:

גם אני בדעתך !

אבל אל תצפה שהאפיקורסים יבינו אותך ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 21:14 לינק ישיר 

כעת רק צריך לחפש מישהו שיש לו כתפיים מספיק רחבות לקחת אחריות גם אלו שבסיכון

נ.ב. ואני הק' שואל האם האחריות כוללת שכל אלו שהיו שם גם לא ידביקו אחרים שבסיכון שלא זכו לחסות בצילו ביו"כ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 21:26 לינק ישיר 

בסוד קדושים מי יעמוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 21:28 לינק ישיר 
מצדרביעי

יו_טיוב כתב:
תשיעי כתב:

גם אני בדעתך !

אבל אל תצפה שהאפיקורסים יבינו אותך ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

אפיקורסים כמו בעל התניא? (עפ"ל)

תניא איגרת הקודש פרק כב

אהוביי אחיי ורעיי מאהבה מסותרת תוכחת מגולה לכו נא ונוכחה זכרו ימות עולם בינו שנות דור ודור ההיתה כזאת מימות עולם ואיה איפוא מצאתם מנהג זה באחד מכל ספרי חכמי ישראל

הראשונים והאחרונים להיות מנהג ותיקון לשאול בעצה גשמיות כדת מה לעשות בעניני העולם הגשמי אף לגדולי חכמי ישראל הראשונים כתנאים ואמוראים אשר כל רז לא אנס להו ונהירין

להון שבילין דרקיע כ"א לנביאים ממש אשר היו לפנים בישראל כשמואל הרואה אשר הלך אליו שאול לדרוש ה' על דבר האתונות שנאבדו לאביו כי באמת כל עניני אדם לבד מדברי תורה

וי"ש אינם מושגים רק בנבואה ולא לחכמים לחם כמארז"ל הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים ושבעה דברים מכוסים כו' אין אדם יודע במה משתכר כו' ומלכות בית דוד מתי תחזור כו' הנה

הושוו זה לזה ומ"ש בישעיה יועץ וחכם חרשים וכן משארז"ל ונהנין ממנו עצה ותושיה היינו בד"ת הנקרא תושיה כמארז"ל יועץ זה שיודע לעבר שנים ולקבוע חדשים כו' שסוד העיבור קרוי

עצה וסוד בלשון תורה כדאיתא בסנהדרין דף פ"ז ע"ש בפרש"י:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 21:38 לינק ישיר 

אוי להם לבריות...
הוא לא לוקח אחריות על אלו שבסיכון. אבל
הוא גם לא לוקח על אלו שאינם בסיכון...
זה פשוט וברור.
גם אם היה נוטל אחריות, ונניח היה קורה למישהו משהו ח"ו. מה כוללת האחריות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 21:39 לינק ישיר 

מושגים כתב:

אוי להם לבריות...
הוא לא לוקח אחריות על אלו שבסיכון. אבל
הוא גם לא לוקח על אלו שאינם בסיכון...
זה פשוט וברור.
גם אם היה נוטל אחריות, ונניח היה קורה למישהו משהו ח"ו. מה כוללת האחריות?

שידוך לאלמן או לאלמנה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 21:45 לינק ישיר 

אני באופן אישי הייתי סומך על תמניא, יש לו כתפיים רחבות מספיק בכדי לקחת אחריות גם אלו שבסיכון. אבל זו לא הוראה לציבור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 22:25 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:

אוי לו לדור שכך עלתה בימיו!

חחח... חומר טוב לקחת...
מהמפגינים בבלפור?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 12:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 12:43 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

רק לפני שבועיים שמענו שהוא אמר שלא הוא בעצמו אלא האדמו"ר מגור צריך לפעול לביטול המגפה, ועכשיו פתאום הוא יכול לבטל את המגפה בכמה תנאים. אלא מאי? הרוצה לשקר ירחיק עדותו.

חבל שזאת הרמה של ה"מופתים" בדור הזה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2020 00:10 לינק ישיר 

האדמו"ר מסאטמר לוקח אחריות גם על אלו שבסיכון

הרבי מסאטמר: מי שיבוא לרקוד בשמחת התורה לא יינזק ולא יחלה

סגירת בתי הכנסת בארה"ב ערב שמחת תורה ושמיני עצרת: האדמו"ר מהר"א מסאטמר התייחס אמש (שלישי) לאירועי שמחת תורה בצל מגבלות הקורונה והורה להשאיר את בתי הכנסת פתוחים בשמחת תורה שם נחגג יום טוב שני יומיים.

האדמו"ר ישהה השנה בקרית יואל במונרו ולא בשכונת ויליאמסבורג שם הוא שוהה מידי שנה.

לדברי הרבי: "הממשלה אומרת שצריך לסגור את בתי הכנסת, אבל בשמיני עצרת הממשלה היא שלנו, צריך לשמוח כרגיל עם התורה, אני לוקח אחריות על מי שיבוא בשביל לשמוח עם התורה לא יינזק ולא יחלה"

"אבל אם יבואו לשם אנשים ויעמדו משולבי ידיים ויסתכלו סתם ככה בשביל להעביר את הזמן בלי לשמוח בכלל עם התורה, עליהם אין אחריות, רק על מי שבאמת בא לרקוד", הדגיש הרבי.

הרבי הביא בשם זקנו בעל ה'ייטב לב' שאמר פעם שבשמחת תורה יש חתונה בשמים, והוא הבדחן בחתונה, נהוג אצל מלכים לחוס ולחון את העם בזמן שיש חתונה של אחד הילדים, אז גם כאן השם מוחל לכל הלבבות השבורים, אם יהיו חטאינו כשלג ילבינו, אנחנו נמצאים באזור אדום, השם יעזור שהכל יהיה בסדר".

"לא נסגור" אמר הרבי. "לא נחזור על הטעות בפעם הקודמת, פתחנו אז בחזרה אחרי שהמושל לא הסכים, חג שבועות היה חג מרנין ומושלם, וככה גם יהיה בשמחת תורה בעזרת השם, לעירייה אין רשות להתערב בזה בדיוק כמו שבית המשפט פסק במישיגן, בדיוק כמו שלמפגינים מותר אז גם לנו מותר, לא נסגור את החיידרים שלנו אפילו ליום אחד". 

"העבודה של העסקנים היא לדאוג לעצמנו דרך הרשויות, לא לדאוג לרשויות דרכנו, האוטובוסים שלנו נסעו בניגוד לכללים בפעם הקודמת, ולא קרה כלום, עכשיו זמן מלחמה ואסור לנו לוותר". 

גם הבוקר דווח ב'בחדרי חרדים' כי בהצהרה משותפת של חברי מועצת בית המחוקקים החרדים בניו יורק נאמר: "אנו נחרדים מדבריו ומעשיו של המושל אנדרו קומואו, הוא בחר להמשיך בסגירה אנטי חוקית של הקהילות שלנו. חוסר התיאום והתקשורת המוחלטת של הממשל שלו עם גורמים מקומיים היה נושא מתמשך מאז תחילת המגיפה, ובמיוחד לאחרונה כשאנחנו מתמודדים עם ניתוק נוסף, המושל קיבל החלטות הרסניות המשפיעות על האנשים שאנו מייצגים". 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מבהיל! "אלו שאינם בסיכון אני לוקח עליהם אחריות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext