בית פורומים בחדרי חרדים

הביקורת על המגזר החרדי איננה הסתה. היא פשוט הצלת חיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2020 01:23 לינק ישיר 
הביקורת על המגזר החרדי איננה הסתה. היא פשוט הצלת חיים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 01:24 לינק ישיר 

הביקורת על המגזר החרדי איננה הסתה. היא פשוט הצלת חיים.

אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש מוקדי תחלואה רחבים וחריפים בעולם החרדי. זה עניין עובדתי, לא נתון לפרשנות • ובכל פעם כאשר הנתונים מתעדכנים, גל שנאה עכור נגד החרדים שוטף את המדינה • אבל יש גם ביקורת שחייבים לכתוב. בשום שכל, ברגישות. בשפה עדינה ואהבה גדולה • אנחנו לא יכולים - ואסור לנו - לעצום עיניים אל מול הקטסטרופה המתהווה • יהודה שלזינגר בטור דעה מיוחד ב'ישראל היום' על הצעידה לתהום
יש בעיה קשה ומוכרת שאי-אפשר להתעלם ממנה. בכל פעם שעולה שיח סביב העולם החרדי, המדינה נשטפת גל שנאה עכור נגדם.

פעם זה חוק הגיוס, פעם אלה פתיחת מרכולים ועבודת רכבת בשבת, ועכשיו אנחנו בעיצומו של שיח חרדים-קורונה רעיל במיוחד.

לתקשורת יש חלק בכך.

במשך שנים ארוכות התפרסמו כותרות חדשותיות כמו “חרדי הטריד”, אבל מעולם לא פורסמה כותרת על “חילוני הטריד”. שדרנים העזו לכנות חרדים “תולעים”, “פרזיטים”, “סחטנים” פרשנית מוכרת טענה שהחרדים אלימים ונעזרה בדוגמת הפגנות מלפני 25 שנה; היה חבר כנסת שהעז לכנות אותם “טפילים”, ויש מפלגה אחת לפחות שעושה מהחומרים הללו קמפיין בחירות בכל פעם מחדש.

•

ההסתה מחלחלת לציבור. בגל הראשון, כשבני ברק היתה בסגר, בעיר שכנה ניסו להקיף את בני ברק בגדרות, חרדי בסופר עבר ביזיונות וגידופים כמו “מפיצי מחלות” והטוקבקים חזרו שוב ושוב בכעס על “הדוסים האלה”.

טור הדעה שאתם קוראים נלקח מעיתון שהחיל על עצמו מאז יום הקמתו כלל ברור: לא מבזים את המסורת היהודית, לא מלגלגים על חרדים.

פסקי הלכה חריגים ובעלי פוטנציאל מבזה על חיטוטי אף בשבת לא קיבלו כאן ביטוי. ‘טיסת השבת’ שהתבררה כעלילת דם הופרכה ב’ישראל היום’, והיתה גם ביקורת על הקלות שבה המשטרה משתמשת במכת”זיות בהפגנות חרדים אל מול הפגנות אחרות.

גם סיפורים קשים שנחשפו בעיתון זה על מעללי רבנים, דוגמת ברלנד או עזרא שיינברג, נבחנו היטב שוב ושוב ונכתבו בזהירות ובהקפדה.

אבל יש גם ביקורת שחייבים לכתוב. בשום שכל, ברגישות. בשפה עדינה, עם לב רחב ואהבה גדולה לאחים.

•

אנחנו בימים קריטיים. ימים שרואים בסרטי אימה. עטיית מסיכות הפכה עניין נורמלי, אנשי רפואה שמכוסים מכף רגל ועד ראש כבר לא נראים כמו משהו חריג, ואף אחד כבר לא יעשה “פו” על עוגת יום הולדת במשרד.

ממוצע של 20 הרוגים (כן, הרוגים) ביום במלחמה נגד הקורונה הפך לדבר שבשגרה.

אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש מוקדי תחלואה רחבים וחריפים בעולם החרדי. זה עניין עובדתי, לא נתון לפרשנות. אורח החיים החרדי מתקשה מאוד במלחמה בקורונה. הצפיפות, המשפחות מרובות הנפשות, בתי הכנסת וה’טישים’ גורמים להתפרצות המחלה.

בגלל זה החלטת האדמו”רים העומדים חסרי אונים מול הקורונה ונכנעים, היא דרמטית. אסור לפסוח עליה. היא תשפיע על כולנו, בהדבקה שתתפשט גם מעבר לחצרות החסידים, בבתי החולים העמוסים חולים, וחס ושלום שמערכת הבריאות במדינת ישראל תגיע למצב שבו ייאלצו רופאים לבחור מי יזכה למכונת הנשמה ומי לא.

•

חשוב לכתוב על זה, לדווח, לפקוח את העיניים, להעיר את הרשויות, ללחוץ על הרבנים – וזה עובד.

אתמול הודיעו שתי חסידויות, בעלזא וויז’ניץ’, שהן מבטלות את אירועי חול המועד. גם אם לחץ תקשורתי לא משפיע על חסידות סגורה, הוא משפיע על המשטרה – והיא זו שלוחצת ומשנה את התמונה בחסידויות שאינן מקפידות על הכללים.

אין כוונה לפגוע, להעליב או להשמיץ את החרדים. אלו לא ידיעות “צהובות” בעיתון. אנחנו מכבדים את העולם החרדי, אבל לא יכולים לעצום עיניים מול אסון מתקרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 01:30 לינק ישיר 

יהודה שלזינגר עדיין לא הבין את הקונספט של קווי נייעס בעברית +קווי קהילה באידיש...
כמו הסרטונים של ישראל ביתנו בעברית, וברוסית...
וכמו הסרטונים של המשותפת בערבית ועברית...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 03:11 לינק ישיר 
לגזור ולשמור

מתוך הכתבה: "אין כוונה לפגוע, להעליב או להשמיץ את החרדים. אלו לא ידיעות ''צהובות'' בעיתון. אנחנו מכבדים את העולם החרדי, אבל לא יכולים לעצום עיניים מול אסון מתקרב. ביקורת היא לא הסתה, אלא הצלת חיים".

תוקן על ידי קונטרול ב- 02/10/2020 03:11:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 09:05 לינק ישיר 

ביקורת היא לא הסתה  יחד עם זאת תלוי מי אומר אותה.  ליברמן למשל  זה רק  שנאה  אבל  השאר  זו ביקורת על מציאות  שיש זלזול חמור  אצלינו    וקבל האמת ממי שאמרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 12:01 לינק ישיר 

אתייחס שוב כרגע לצד המחמיר .לצד הליטאי.
לא כותבים יותר "ככל שיתאפשר " .פשוט לא כותבים מילים כאלה אף פעם. השתגעתם?! מאיפה מצאתם את זה ? אתם הליטאים הופכים לחבורה של משוגעים כמו הצד האשכנזי השני. די לכם. די.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 12:07 לינק ישיר 
ריחמתי על המשטרה

טוב. הייתי מקודם בקניון היכל יצחק בקרית ספר (קניון יותר מאשר שטיבלעך) עברה שם ניידת קטנה ומצוקמקת מול עשרות ומאות מתגודדים מאה למטר רבוע לצורך קניית ארבעת המינים .ראתה הניידת וכמובן שאין לאל ידה להושיע . במקום זה היא מצאה אחד מהצד השני של הכביש ללא מסכה כלל והשמיע צעקה לעברו. העניין סודר בשניה והניידת המשיכה בדרכה ...ככה נראה סגר...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 12:30 לינק ישיר 

"הם מסיתים הם כותבים נגד הרב עזרא שיינברג, אבל אני דואג לכם, קוראי 'ישראל היום' בגלל האדמו"רים לא יהיו לכם מכונות הנשמה ואתם תמותו, הם רוצחים אתכם! וזה רק ביקורת בונה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 12:39 לינק ישיר 
hhaavv

ברכת_החמה כתב:
לא כותבים יותר "ככל שיתאפשר ". פשוט לא כותבים מילים כאלה אף פעם. השתגעתם?! מאיפה מצאתם את זה?

יפה שאתה נותן הוראות וכינויים לגדולי ישראל.
כבר הסברתי שמדובר בבקשה מהגבאים, שבמסגרת ההוראה להתפלל בחוץ, אין צורך שכולם יתפללו רק בחצר ביתם והגבאים ישבו רגל על רגל ויצאו לפנסיה, אלא מבקשים מהגבאים להשתדל שעדיין יהיו תפילות בחצר בית כנסת ככל שניתן (לא בכל מקום ניתן), כדי שתישאר צורה של בית כנסת וכו' למרות ההגבלות.
כל מי שמפרש משהו אחר, מטעה ביודעין מסיבותיו (לזלזל בגדולי ישראל, לזלזל בקרונה, לזלזל בכלל בציבור החרדי), או חסר בהבנת הנקרא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 13:53 לינק ישיר 

עכשיו ברוב חוצפתך הטרחת אותי לחפש שוב את המכתב ולקרוא בו. אתה מחפש לי עבודה?!
טוב, אז קראתי שוב והבנתי שאתה מנסה להתחכם .
אכן מדובר בכתב חידה שאפשר להתפלפל בו כמיטב הפלפולים של סדר א בישיבת קלוצמך .אחד יאמר א והשני יטען ב וינצחו זה עם זה עד עלות המנחה כשהחזן יכריז : ואנחנו נברך קה .
ובכן הוראה לציבור אינה פלפול של הרחקת חרדל מדבורה או כמו מי נפסקת ההלכה במחלוקת ר מאיר ור' יהודה .פיקוח נפש דורש הוראות ברורות ואין כאן כלום מזה .הדבר היחיד שכן יש במכתב הוא מענה לכבוד רשויות והנהגת המדינה הציונית הנה אנחנו כותבים מכתב לציבור שלנו ובבקשה תניחו לנו מהצקותיכם. מכתב שאין בו כלום ואי אפשר להבין ממנו כלום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 15:14 לינק ישיר 

מה שנחמד זה שרוב הכותבים כאן כלל לא יודעים מה עןברים בתקופה זו אלה שלא גרים בריכוזים החרדיים (ובדרך כלל במקומות אלו נשמרת הרפדה על ההנחיות ברמה סבירה, לפחות אצל הליטאים). לזכות על כל הורדת זבל בלי מסכה ל20 מבטים מפחידים בעיניים גדולות וצעקות מכל מיני אוכלי חינם שחיים על קצבאות קליטה וזיקנה, ומי בכלל מדבר על להעיז להוריד שנייה את המסכה מהאף ברחוב שעד לפני שנייה היה נראה שקט. חברים, צריך להקפיד ובגדול החכמולוגים החרדים מאוד מזיקים לבני הפריפריה (שבדרך כלל הם הממנים של מוסדות התורה...), אבל קשה לא לזהות כאן הסתה ובעיקר מטעם הצבא האדום של אוכלי הבשר הלבן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 17:34 לינק ישיר 

תלוי בנותן הביקורת.

אחד שבדרך כלל מסית נגד חרדים, ולפתע פתאום תוקפת אותו "דאגה" לשלומם, זו הסתה במסווה של "דאגה", תירוץ טוב מצא לו  דרך לטהר את השרץ.

אדם שבדרך כלל אוהד חרדים, הביקורת שלו היא דאגה כנה לשלומם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 17:40 לינק ישיר 
גלאגוזים

ברכת_החמה כתב:
טוב. הייתי מקודם בקניון היכל יצחק בקרית ספר (קניון יותר מאשר שטיבלעך) עברה שם ניידת קטנה ומצוקמקת מול עשרות ומאות מתגודדים מאה למטר רבוע לצורך קניית ארבעת המינים .ראתה הניידת וכמובן שאין לאל ידה להושיע . במקום זה היא מצאה אחד מהצד השני של הכביש ללא מסכה כלל והשמיע צעקה לעברו. העניין סודר בשניה והניידת המשיכה בדרכה ...ככה נראה סגר...

וגם ככה:

https://rotter.net/forum/scoops1/658145.shtml#1
פה לא רואים ניידת, גם לא קטנה ומצוקמקת. בקושי רואים מסכה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 20:01 לינק ישיר 

אין ילד רע, יש ילד שרע לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 12:24 לינק ישיר 

ביקורת וחרדים לא הולך ביחד
ואני בכלל לא מדבר על ביקורת של אנשים מחוץ למחנה, אלא אף ביקורת עצמית אינה קיימת.
יש רק מופעי התבכיינות והתקרבנות והסתה סביב השעון, וזה משפיע על הציבור, וגם על הרבנים ונציגי הציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הביקורת על המגזר החרדי איננה הסתה. היא פשוט הצלת חיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext