בית פורומים בחדרי חרדים

אחרי החגיגות במיר ברכפלד: 60 בחורים התגלו עם קורונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/10/2020 22:07 לינק ישיר 
אחרי החגיגות במיר ברכפלד: 60 בחורים התגלו עם קורונה

ישיבת מיר ברכפלד, סיימה את הזמן ללא חולים מאומתים רשמיים • תיעוד הריקודים בישיבה במוצאי צום כיפור הסעירו את הרשת, וכעת מתברר כי כמה מהבחורים נדבקו אז (חרדים)

דאגה בישיבת 'מיר ברכפלד': לפחות 60 בחורים מהישיבה התגלו בימים האחרונים כמאומתים לקורונה. מדובר בבחורים רבים משיעור א' ומשיעורים נוספים.

ישיבת מיר ברכפלד למדה בזמן אלול על פי מתווה הקפסולות, וברוב הזמן הצליחה לשמור על התלמידים מבוצרים בתוך מתחם הישיבה ללא הדבקה.

בסוף הזמן, מוצאי יום הכיפורים, פורסם בתקשורת תיעוד מתוך הישיבה, בו נראים מאות תלמידי הישיבה בריקוד משותף, ללא הקפדה על ריחוק ומסכות, זאת בהבנה שכל הבחורים או מחלימים או בריאים.

אך כאמור, בימים האחרונים התברר כי ככל הנראה, אחד הבחורים היה מאומת - ולא היה מודע לכך, והדביק באותם ריקודים עשרות מחביריו.
מדובר במאות בחורים שיצאו מהישיבה ושבו לבתיהם בלי שיידעו כי יש ביניהם נשאים מאומתים, ולכן לא שמרו על בידוד וחלקם אף הדביקו קרובי משפחה.

בישיבה שלחו הודעה לתלמידי הישיבה כי כל מי שנדבק או שמגלה תסמינים שיצור קשר עם רופא המשפחה שלו על מנת לוודא אם מחויב בבידוד.

בתוך כך, ל'כיכר השבת' נודע כי למעלה מ-70 תלמידים מישיבת תפרח מאומתים לקורונה. הבחורים נמצאים בחג סוכות במתחם הישיבה, במימונה של הישיבה. ראש הישיבה הגאון רבי אביעזר פילץ סירב לפנות את הבחורים למלונית בישיבת חברון.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 22:08 לינק ישיר 

עוד אחת מהתוצאות המבורכות של מתווה הקפסולות שהצליח מעל למשוער

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 22:12 לינק ישיר 

כל הנל בחורים חסידיים שהיו בטיש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 22:15 לינק ישיר 

קרשינדו כתב:

כל הנל בחורים חסידיים שהיו בטיש?

מילא הם, אבל אתה אמור להיות עכשיו בטיש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 22:47 לינק ישיר 

סיבה למסיבה.
העיקר שמקפידים ככל האפשר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 23:08 לינק ישיר 

הממונה על מתווה הקפסולות בישיבות ד"ר שלוסברג בראיון ברדיו לפני יומיים:

ד"ר ציון שלוסברג: "התחלואה בישיבות - זה אירוע מנוהל"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 23:21 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
הממונה על מתווה הקפסולות בישיבות ד"ר שלוסברג בראיון ברדיו לפני יומיים:

ד"ר ציון שלוסברג: "התחלואה בישיבות - זה אירוע מנוהל"

מנוהל?! הלוואי ויתבעו אותו יחד עם מנהלי הישיבות הרשלנים / פושעים. ואני לא מדבר על ישיבות שעשו כמיטב יכולתם לשמור, אלא על אלו שזלזלו ואפילו בדיקות כניסה לקפסולה לא עשו כדי לחסוך כמה אלפי שקלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 23:27 לינק ישיר 

בתור התחלה היה צריך לפטר את הזחוח היהיר הזה ממשרד הבריאות

הנ"ל מכהן בתפקיד מנהל מחלקה במשרד הבריאות

לערב בצורה כה עמוקה אג'נדות אישיות במקצוע ובאחריות על הציבור זה דבר פסול מכל וכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 23:32 לינק ישיר 

השלוסברג הזה חסר אחריות ואולי אף גרוע מזה .
מאיפה הכתפיים שלו להדביק ככה אלפי בחורי ישיבה מתוך מתווה בלתי ישים בעליל ואחר כך הבחורים מדביקים את המשפחות שלהם. אינני יודע מי נתן רשיון לדמות הנל שבאחריותו הבלעדית הדבקה של רבבות ואולי מותם של...
אל תפתח ישיבות ואל תשחק בכאילו .זה אחריות לחיי אדם ואין לד"ר הנ"ל אפילו גרם של אחריות. שיעיפו אותו כבר לכל הרוחות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 23:44 לינק ישיר 

למה הבחורים רוקדים לכבוד שנגמר הזמן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2020 23:49 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

למה הבחורים רוקדים לכבוד שנגמר הזמן?

רקדו בהודיה לה' שזכו להיות ספונים באהלה של תורה, בתיבת נח התורנית למשך מ"ה ימים מבלי לצאת להתאוורר ומבלי לפגוש את משפחותיהם, מסירות נפש ממש.
ויתור על כל ההרגלים והנוחיות, למען מטרה קדושה של לימוד התורה תוך שמירה על חיי נפשות רבות.
תשואות חן חן להם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אחרי החגיגות במיר ברכפלד: 60 בחורים התגלו עם קורונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext