בית פורומים בחדרי חרדים

סוכות תשפא. ישראל משאוכלין ושותין עוסקין בתורה (א) בדין קרקע הסוכה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2020 18:09 לינק ישיר 
סוכות תשפא. ישראל משאוכלין ושותין עוסקין בתורה (א) בדין קרקע הסוכה.

ידוע שיעור הדפנות (שלוש דפנות, ושלישית אפילו טפח וכדינו, ופאוץ מרובה כדין וכו').
ידוע דין הסכך, חמתה מרובה מצילתו. (או כצילתו).

ונסתפקו הלומדים מה דין קרקע הסוכה ומה שיעורה.

תוקן על ידי מה_שנשאר ב- 04/10/2020 18:11:12

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 21:07 לינק ישיר 

http://www.halachabrura.org/dafyomi/suka1.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 21:30 לינק ישיר 

אני לא מדבר על שטח הסוכה אלא ממה היא אמורה להיות.

כלומר סוכה העומדת באויר (כמו במרפסת תלויה), אם יש רצפה היא סוכה טובה, אבל אם אין רצפה זה מחיצות תלויות. אם יש רצפה גרועה, מה שיעורה? לבודים? עומד מרובה?
אותו דבר בסוכה הגבוהה מכ, ובא למעטה, (בדברים מבוטלים, לא בכלים) כנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 22:32 לינק ישיר 

לכאו' מדין סוכה ע"ג סוכה נראה שהשיעור הוא שיחזיק כרים וכסתות ואפי' ע"י הדחק. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 22:40 לינק ישיר 

מה_שנשאר כתב:

כלומר סוכה העומדת באויר (כמו במרפסת תלויה), אם יש רצפה היא סוכה טובה, אבל אם אין רצפה זה מחיצות תלויות. אם יש רצפה גרועה, מה שיעורה? לבודים? עומד מרובה?

יש רצפה איפשהו למטה, אם היא פחות מעשרים אמה מרחק מהסכך אז גם אם הדפנות לא מגיעות אומרים גוד אחית אאל"ט..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 23:51 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

יש רצפה איפשהו למטה, אם היא פחות מעשרים אמה מרחק מהסכך אז גם אם הדפנות לא מגיעות אומרים גוד אחית אאל"ט..

את המתכוון לשיטת ר' יוסי, כשם שמלמטה למעלה עשרה כך למעלה למטה עשרה. אבל הלכה כרבנן שמחיצה תלויה לא שמיה מחיצה. (אגב, בהקשר אקטואלי, היה נידון אם זה גם לקולא, לגבי צירוף אנשי הקפסולות משני עברי המחיצה, כשהמחיצה ג' טפחים ויותר מהארץ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 00:07 לינק ישיר 

HAGAMADON כתב:

זה נראה הנכון, [כמו ששם כתבו רוב הראשונים, שהכ' אמה נמדד בראש הסוכה התחתונה].
ועדיין יש לדון, כמה דברים. א. שאילה לדינא האם באמת יספיקו גם קורות חזקות שניתן  לדור בהם גם אם יש ביניהם ג טפחים.
ב. הגמ' שאומרת פעמים ששניהם כשרות פעמים ששניהם פסולות וכו' לכאורה המימרא כולה באמת מדברת ביש דיורין בעליונה, שהרי בלא זה העליונה תפסל בכ אמה מהקרקע, (והראשונים שם מסבירים שפסולה  רקבכ' אמה מגג התחתונה), אם כן למה כשהעלינה צילתה מרובה מחמתה והתחתונה חמתה מרובה מצילתה גם התחתונה כשירה, הרי היא מחוץ לסוכה שלמעלה. משל למה הדבר דומה לאחד שיעמוד מתחת המרפסת שתחת הסוכה, וכי היא הוא נמצא בסוכה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 00:31 לינק ישיר 

אם חמתה מרובה מצילתה כנראה הוא כמי שאינו, ככה אני מבין.. (ואולי במקרה כזה הכ' אמה לא מחושב מהגג?)

למרות שאם יש דיורין בעליונה (גם בדוחק) התחתונה אמורה להיפסל, אולי ההכשר של התחתונה זה רק בחלק ה"חמתה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 17:18 לינק ישיר 
hagamadon

מה_שנשאר כתב:
זה נראה הנכון, [כמו ששם כתבו רוב הראשונים, שהכ' אמה נמדד בראש הסוכה התחתונה].
ועדיין יש לדון, כמה דברים. א. שאילה לדינא האם באמת יספיקו גם קורות חזקות שניתן  לדור בהם גם אם יש ביניהם ג טפחים.
ב. הגמ' שאומרת פעמים ששניהם כשרות פעמים ששניהם פסולות וכו' לכאורה המימרא כולה באמת מדברת ביש דיורין בעליונה, שהרי בלא זה העליונה תפסל בכ אמה מהקרקע, (והראשונים שם מסבירים שפסולה  רקבכ' אמה מגג התחתונה), אם כן למה כשהעלינה צילתה מרובה מחמתה והתחתונה חמתה מרובה מצילתה גם התחתונה כשירה, הרי היא מחוץ לסוכה שלמעלה. משל למה הדבר דומה לאחד שיעמוד מתחת המרפסת שתחת הסוכה, וכי היא הוא נמצא בסוכה? 

לגבי א' בזה חזרנו לדיון שיעור סוכה שהעלה משגיחשליטא ולא חושב שיש סיבה לחלק בדין ראשו רובו ושולחנו בין שיעור מחיצות לשיעור רצפה. 
לגבי ב' אתה מעלה נקודה יפה, שמבחינה למדנית הסכך (בחמתה מרובה) כמי שאינה, וכפי שכתב אדה"ר. 
אבל מבחינה פרקטית היא מחזיקה כרים וכסתות ע"מ להחשב ריצפה. 
כנראה שהגדר כמי שאינה הוא רק לענין סכך [דהיינו לא שייך לדונו כקיים כמסכך כאשר חמתה מרובה וממילא אתה עומד בסוכה תחתונה שמעליה מסכך רק סכך העליונה וסכך התחתונה מדין מה תפסול סוף סוף היא רצפת סכך שלגבי סיכוך (שבזה אנו דנים עכשיו) אינה קיימת] אבל ודאי שקיים בפועל  להחזיק את הכרים והכסתות. 

במאמר מוסגר ייתכן שבסיכוך של אילן בחמתה מרובה מצילתה בזה נחלקו הראשונים כיצד לדונה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 22:06 לינק ישיר 

אשכול לתלמידי חכמים בלבד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:25 לינק ישיר 

הגמדון, אני עדיין לא מצליח להבין את הקשר לשיעור ראשו ורובו, זה מדבר על השטח הכולל מדופן לדופן, ואני מדבר על צפיפות החומר שיוצר את הקרקע.
לגבי הנידון השני אני לא זוכר כרגע את החישוב שם צריך לשבת על זה. לא מסתבר ששיעור צילתה מרובה ישנה משהו חוץ משיעור סכך, לא מצאנו שיעור כזה בשום מקום שצריך קיר או גג. זה רק לתת שם סכך, בין לספול בין להכשיר. מצד שני יתכן ששייך לדון רצפה מסוימת כקיימת או כלא קיימת לפי רצוננו להכשיר, כמו שקיים הרבה פעמים בסוכה. (לדון סכך כדופן עקומה לכיוון זה ולשוב ולדונו כסכך לכיוון שני וכדו')

תוקן על ידי מה_שנשאר ב- 05/10/2020 23:26:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:31 לינק ישיר 

אם יש סוכה למעלה מעשרים אמה ובנה בה איצטבא כשיעור סוכה - לחלק מהדעות זה מכשיר גם את שאר הסוכה, אפילו מה שיש בו יותר מעשרים אמה.
אז לכאורה אין שם ריצפה הלכתית...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:35 לינק ישיר 

אתה בטח מתכוון לדעת רש"י שגם החלק מעל 20 אמה כשר מדין "פסל היוצא מן הסוכה", אבל כמדומני שזה לא מוסכם על רוב הפוסקים ודין "פסל" לא נאמר במקרה כזה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:40 לינק ישיר 

הלשון של רש"י היא "נתמעט חללה מתחתיו".
אז הנה לך לפחות לפי רש"י סוכה שעומדת באוויר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:52 לינק ישיר 

אה, אני דיברתי על המקרה הראשון (איצטבא על פני כולה), ואתה מדבר על המקרה השני שהאיצטבא לא מגיעה לדופן ושם זה מדין דופן עקומה בפחות מד' אמות.
לא ירדתי לעומק דעתך, לענ"ד שיעור סוכה הוא מהאצטבא וכאילו הדופן יורדת ישר בדיוק עד האיצטבא, והחלל שתחת הדופן העקומה נתמעט מהסוכה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2020 01:00 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
אם יש סוכה למעלה מעשרים אמה ובנה בה איצטבא כשיעור סוכה - לחלק מהדעות זה מכשיר גם את שאר הסוכה, אפילו מה שיש בו יותר מעשרים אמה.
אז לכאורה אין שם ריצפה הלכתית...

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם הראיה מהמקרה הראשון, שהכשר היוצא מדין פסל
אפשר לדחות, שבפסל גם אין דפנות (בפסל היוצא) או אין סכך טוב, במקרה דנן וכל הכשרו זה מצד חיבורו לסוכה כתיקנה, ואיך נלמד לסוכה שלמה כזאת.
ומהמקרה השני יתכן ויש ראיה אבל אולי אפשר לחלק ששם זה רק להכשר דופן ולא להכשיר סוכה כזאת. (כלומר אם יוציא ראשו ורובו מהאיצטבה לתוך ה'דופן עקומה' הוא יאכל לאכול שם? ע"פ הבנתך כן, אבל בפשטות הגמרא זה דופן עקומה רגילה.)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סוכות תשפא. ישראל משאוכלין ושותין עוסקין בתורה (א) בדין קרקע הסוכה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext