בית פורומים בחדרי חרדים

מחקר: בני החוזרים בתשובה עוזבים את המגזר החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2020 22:22 לינק ישיר 
מחקר: בני החוזרים בתשובה עוזבים את המגזר החרדי

מחקר שערך ד"ר איתן רגב מהמכון הישראלי לדמוקרטיה מעלה כי שיעור העוזבים את המגזר החרדי הולך ועולה בהתמדה.

ניצן קידר ,ערוץ 7 , כ"ה בתשרי תשפ"א 13/10/20 20:47

מחקר חדש של המכון הישראלי לדמוקרטיה קובע כי יש עלייה ניכרת במספר החרדים היוצאים המגזר מדי שנה.

ד"ר איתן רגב, חוקר במכון הישראלי לדמוקרטיה שערך את המחקר יחד עם גבריאל גורדון, מציין כי בעוד שיעור העוזבים את המגזר החרדי (בגילאי 20-64) עומד על כ-13.3%, בקרב הדתיים והחילונים שיעורי ההתחרדות הם 4.9% ו-1.0%.

יומן ערוץ 7

"המחקר בדק את היקף המערבים בין ציבורים בישראל ובפרט את היקפי ההצטרפות והעזיבה במגזר החרדי. גילינו שבמספרים מוחלטים ההצטרפות והעזיבה עד כה כמעט קיזזו זו את זו, אבל מספר העוזבים גדל משמעותית בשנים האחרונות והוא גבוה ממספר המצטרפים אליו", מסביר רגב לערוץ 7.

לדבריו, "יש עלייה בקצב היציאה ביחס לשנים קודמות. אפשר לייחס את זה לכל מיני הסברים – קיצוץ הקצבאות, החשיפה לאינטרנט ולסמארטפונים. אנחנו מזהים שלפחות שליש מהצעירים שעוזבים את המגזר היום הם ילדיהם של בעלי תשובה. המשמעות היא של דלת מסתובבת: ההורים הצטרפו למגזר והילדים עוזבים אותו".

כדי לדייק את הנתונים נציין כי כ-31% מילדיהם של בעלי התשובה (בגילאי 19-25) אינם מגדירים עצמם כחרדים – אך מתוכם כשליש מגדירים עצמם כדתיים מאוד.

ומה לגבי הציבור הדתי לאומי? "יש נתונים לגבי הצטרפות הציבור הדתי לאומי למגזר החרדי ומדבר בערך ב-5%. אבל מהעבר השני 14% מהציבור החרדי עוזבים אותו ובערך 10% לא הופכים לחילוניים אלא לדתיים לאומיים".

ד"ר רגב נשאל מהן הסיבות המרכזיות לעזיבה. "אם אנחנו הולכים אחורה לגלי החזרה בתשובה הגדולים של שנות ה-70 עד ה-90, הם רכבו על עליית קרנה של ש"ס והסיסמה: 'להחזיר עטרה ליושנה'. קרוב ל-60% מהמצטרפים באותה תקופה למגזר החרדי הם בני עדות המזרח וכשאנחנו מסתכלים על הרכב העוזבים, אחוז דומה מגיע מהזרם הספרדי. על פי נתוני המחקר שיעורי העזיבה משתנים בין הזרמים במגזר החרדי: בזרם החסידי מדובר ב-5.4%, בקרב הזרם הספרדי - 26.4%, אצל החב"דניקים - 16.9% ו-8.6% אצל הליטאים".

"הדבר מתחבר עם העובדה שהחרדיות הספרדית היא רכה יותר ויש פתיחות לעניין השכלה וכניסה לשוק העבודה ולכן המעברים, הקשורים גם לאידיאולוגיה וגם לנושאים כלכליים, קורים בעיקר בציבור הזה", הוא מוסיף.

המחקר מסתיים בתחזית לפיה 420 אלף חרדים יעזבו את חייהם הנוכחיים עד שנת 2065. "אם לוקחים שיעור עזיבה ממוצע של 14% בשנה מכל שנתון אנחנו מדברים בתוך ארבעה עשורים על 420 אלף – מתוכם 40 אלף בעשור הקרוב ועוד 55 אלף בעשור שאחריו".

"חשוב להדגיש שההשפעה של הצעד הזה תורגש בטווח הארוך, כי מי שעוזב היום בעצם גורע גם את ילדיו ונכדיו מהמגזר הזה. לכן, במקום תחזיות של 6.5 מיליון חרדים ב-2065, אנחנו צופים שהמספר יגיע רק ל-5 מיליון", מסכם רגב.

https://www.inn.co.il/news/453763

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:32 לינק ישיר 

ואף אחד לא מבטיח שהעזיבה הגדולה שהייתה באירופה לא תחזור על עצמה. כמה מחשובי המגזר עובדים במלוא המרץ להגיע למצב הזה.

תוקן על ידי שאגתשביט ב- 13/10/2020 22:34:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:33 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:

ואף אחד לא מבטיח שהעזיבה הגדולה שהייתה באירופה לא תחזור על עצמה. כמה מחשובי המגזר עובדים במלוא המקץ להגיע למצב הזה.

כי נורא ואיום הוא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:57 לינק ישיר 

מושגים כתב:

שאגתשביט כתב:

ואף אחד לא מבטיח שהעזיבה הגדולה שהייתה באירופה לא תחזור על עצמה. כמה מחשובי המגזר עובדים במלוא המקץ להגיע למצב הזה.

כי נורא ואיום הוא.

גם חלק מנבואות הזעם של הקורונה??

עוד שבועיים, עוד חודשיים, עוד שנתיים!

עשרות אלפי מתים!
הנוער יירד מן הדרך!

עפרא לפומא דכולכון!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 23:01 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

שאגתשביט כתב:

כי נורא ואיום הוא.

עשרות אלפי מתים!
הנוער יירד מן הדרך!

עפרא לפומא דכולכון!!

לא נורא בין כה חוש הטעם נפגם... בזכותך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 23:01 לינק ישיר 

ידוע שהמסכות גורמות לנזקים רוחניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 23:04 לינק ישיר 

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

שאגתשביט כתב:

כי נורא ואיום הוא.

עשרות אלפי מתים!
הנוער יירד מן הדרך!

עפרא לפומא דכולכון!!

לא נורא בין כה חוש הטעם נפגם... בזכותך

מוטב לאבד הטעם מאשר התום!

אם ח"ו הנוער יירד מן הדרך יהיה לזה הרבה טעמים ואכמ"ל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 23:05 לינק ישיר 

רק שהעפר יהיה בכשרות העדה, על בלז אני כבר פחות סומך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 01:11 לינק ישיר 

כשלעצמי אני לא מבין את הביטחון והדטרמיניזם של התחזיות הדמוגרפיות בייחוד כשמדובר לא בקבוצות אתניות נפרדות אלא בקבוצות אידאולוגיות/דתיות, התחזיות מניחות שמה שהיה הוא שיהיה, אותו קצב ילודה, ילדים ממשיכים בדרכי אבותם וכדומה, כל הדברים האלו השתנו לכל הכיוונים בכל הציבורים ב100 האחרונה ויכולים להשתנות שוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 01:34 לינק ישיר 
גילו את אמריקה !!

מה התחדש במחקר הזה ??
לאורך כל השנים ידוע שאצל בעלי תשובה יש נשירה גדולה מאוד
וגם אצל גדולי המחזירים בתשובה !!
בתחילת הדרך בעולם התשובה רוב רובם של בעלי התשובה הם חניוקס מחמירים וקיצונים מאוד יותר מחרדים שנולדו בבית חרדי !!
ורק אחרי שנים הם מתאזנים ומתפקחים מעולם החרדי !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 09:54 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:

כשלעצמי אני לא מבין את הביטחון והדטרמיניזם של התחזיות הדמוגרפיות בייחוד כשמדובר לא בקבוצות אתניות נפרדות אלא בקבוצות אידאולוגיות/דתיות, התחזיות מניחות שמה שהיה הוא שיהיה, אותו קצב ילודה, ילדים ממשיכים בדרכי אבותם וכדומה, כל הדברים האלו השתנו לכל הכיוונים בכל הציבורים ב100 האחרונה ויכולים להשתנות שוב

אין ביטחון.
אבל זו הנחה סבירה.
במאה שנים האחרונות יש ירידה בילודה בכל המקומות בעולם.
אפילו בקהילת האמיש בארה"ב יש ירידה. אמנם מתונה מאוד, אך עקבית.
במגזר החרדי, בניגוד מוחלט לכל העולם, לא רק שאין ירידה, יש אפילו עליה.

כל הדיבורים וה"מחקרים" על נשירה ויציאה בשאלה, הכול שטויות.
מדובר על משפחות של חוזרים בתשובה או משפחות שנמצאות על התפר בין חרדי לדתי.
ב'הארד קור' החרדי אין כמעט נושרים. בקושי אחוז בודד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 14/10/2020 09:54:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 09:58 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:

ואף אחד לא מבטיח שהעזיבה הגדולה שהייתה באירופה לא תחזור על עצמה. כמה מחשובי המגזר עובדים במלוא המרץ להגיע למצב הזה.

תוקן על ידי שאגתשביט ב- 13/10/2020 22:34:43

אין מה להשוות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 10:01 לינק ישיר 

אין מה להשוות, אולי, אבל גם אין אפשרות להיות בטוחים.

היו שני גורמים לפחות באירופה
השכלה
משבר כלכלי נורא

השכלה חיה קיימת ובועטת, גם אם נוח לנו לומר שמצאנו לה תשובות ניצחות.
משבר כלכלי יכול לחזור. נחשוב רק על האפשרות שבעקבות ההתנהגות בקורונה תעלה קואליציה אנטי חרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 10:07 לינק ישיר 

אני לא מבין. המחקר הזה אמור לרַפּות את ידינו?!
צדיקים, מאז ומעולם, היו מיעוט ביחס לרשעים, ובכל זאת, צדיקות הצדיקים המעטים גוברת על רשעותם של הרבים, כִּגְבוֹר האור על החושך. עיין ערך דור המבול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 10:10 לינק ישיר 

זה נובע משני דברים אחד תסכול ומרמור מצד בעלי תשובה שאנחנו לא "מקבלים" אותם ולכן כל היום מדברים שם בבית נגד הדוסים וזה מחלחל, שנית, יש הרבה דברים מגוחכים שחרדים עןשים ללא כל קשר לתורה והם יושבים בבית וצוחקים עלינו וגם זה משפיע, אבל העיקר זה ההרגשה בישיבות בשידוכים בסימינרים כל הזמן אתה סוג ב , לא מגישים לעמוד ועוד מיליון פרטים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 10:47 לינק ישיר 
a_smithee

חריף_ומקשה כתב:
A_Smithee כתב:

אין ביטחון.
אבל זו הנחה סבירה.
במאה שנים האחרונות יש ירידה בילודה בכל המקומות בעולם.
אפילו בקהילת האמיש בארה"ב יש ירידה. אמנם מתונה מאוד, אך עקבית.
במגזר החרדי, בניגוד מוחלט לכל העולם, לא רק שאין ירידה, יש אפילו עליה.

כל הדיבורים וה"מחקרים" על נשירה ויציאה בשאלה, הכול שטויות.
מדובר על משפחות של חוזרים בתשובה או משפחות שנמצאות על התפר בין חרדי לדתי.
ב'הארד קור' החרדי אין כמעט נושרים. בקושי אחוז בודד.

הילודה אצל החרדים עלתה בעשורים האחרונים (אם תנודות קלות בשתי העשורים האחרונים), הנשירה בעשורים האחרונים יחסית קטנה
אני לא יודע מאין הביטחון שמה שהיה הוא שיהיה, עד לפני 60 שנה הייתה עזיבה עצומה של הציבור הדתי והחרדי, אחרי זה הייתה חזרה בתשובה והתקרבות לדת, שינויים בשיעור הילודה קרו גם בחברות שמרניות מאוד, הכל יכול להשתנות לכל הכיוונים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מחקר: בני החוזרים בתשובה עוזבים את המגזר החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext