| נשלח ב-17/10/2020 23:25 |
|
| |
האם ר' דב לנדו צדק? מה היה קורה אם לפני שנתיים גדולי ישראל היו נלחמים בינקוש?
לפני שנתיים,לאחר פטירת הגראי"ל, ר' דב לנדו ניסה להוביל מערכה להמשך הנהגת הציבור הליטאי באופן בלעדי ע"י דעת תורה,ולמניעת השתלטות ינקי קנייבסקי על הציבור הליטאי.
הגרי"ג אדלשטיין הכריע כי מערכה כזו מסוכנת, וכי הציבור הליטאי לא יוכל לשרוד עוד פילוג כזה.
עד עתה היה נראה בבירור כי ר' גרשון צדק.ינקי לא גרם שום נזק ממשי לציבור, מלבד אולי ההפסד בבית שמש.
הערב, זה נראה קצת יותר מורכב.אבל מצד שני- מישהו יכול להעריך איך היה נראה עוד פילוג בציבור הליטאי?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:29 |
|
| |
כאילו לר' גרשון אין נכד וגבאים וגיחזים, רק להם יש יותר תקשורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:36 |
|
| |
מצדרביעי
| timobl כתב: |  |
כאילו לר' גרשון אין נכד וגבאים וגיחזים, רק להם יש יותר תקשורת.
|
|
עם כל הכבוד, יש הבדל בין אדם שלכאורה עיסוקו ברוחניות בלבד שמבקש בעצמו שלא לסמוך על דבריו למעשה, לבין אדם שמעורה גם בעולם המעשה...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:38 |
|
| |
לכל אחד יש גבאים וגיחזים, השאלה אם יש לו גם דעת תורה ועמדות עקרוניות כלשהן. ולגרי"ג, בהחלט יש. יש לו אגנדה ברורה מאוד במגוון נושאים. הגיחזים יכולים לשלוט על דיל פה או חבר מועצה פה או עוזר פרלמנטרי שם,וגם בעידן הגראי"ל דוד שפירא די שלט על הנושאים האלו. ,אבל בנושאים עקרוניים ומהותיים, כמו הכרזת מרד ברשויות החוק-ועל הסיטואציה הכי הזויה- השתוללות של מגפה!!! על דבר כזה אין שום יכולת של גיחזים להשפיע. מטומטם לחשוב אחרת. יש מספיק אנשים שנכנסים ויוצאים בלי אפשרות לסנן אותם. ואין שום דרך להסתיר מאדם צלול שדעתו מעורבת עם הבריות מצבים כאלו.גם אם הוא מבוגר.
את המצב ברשב"ם מבינים כולם חבל על הדיבורים.
לינקי קנייבסקי אין שום דעת תורה,ובניגוד לחרדי ליטאי ממוצע בגילו, הוא לא קרא ולא שנה, ואין לו שום מסורת והשקפה בשום תחום. בחורצ'יק בן 32 שמעניין אותו רק מה שישראל כהן ואבי רבינא אומרים לו שיתן לו יח"ץ וכותרות בתקשורת.
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 17/10/2020 23:52:32
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:43 |
|
| |
הייתי אומר "תאכלו את הדייסה שבישלתם", הבעיה שאת הדייסה הזו כולנו אוכלים ונאכל
כשזה השתלם לך ושרת את המטרות שלך אז מבחינתך "הוא לא גרם לנזק", כשזה מכה בך על הראש פתאום הוא גורם נזק.
נזקים רבים נעשו לציבור החרדי, גם כשנהנית מהנזקים הללו כי זה שרת את האינטרסים שלך באותה עת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:47 |
|
| |
אני מבין שה6-3 ובחירת ליאון כואבים לך עד היום. טוב שאני יכול בערב הטראגי הזה להתנחם לפחות בנחמת השוטים הזו....
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 17/10/2020 23:47:52
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:49 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  | אני מבין שה6-3 ובחירת ליאון כואבים לך עד היום. טוב שאני יכול בערב הטראגי הזו להתנחם לפחות בנחמת השוטים הזו.... |
|
הנה לזה בדיוק התכוונתי
תודה על ההבהרה
|
|
|
|
|
| |
הגרי"ג הכריע לפתוח. כך שהאשכול פשוט בלי קשר לשום דבר.
|
|
|
|
|
| |
ביקשתי כבר כמה פעמים. מישהו יכול לנפק אפילו חצי סיבה סבירה והגיונית מה האינטרס של יענקי קנייבסקי לעשות דבר כזה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:55 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | | הגרי"ג הכריע לפתוח. כך שהאשכול פשוט בלי קשר לשום דבר. |
|
אתה בפורום כאן לא מאתמול.וגם אני. שאתה תספר לנו מה דעת הגרי"ג זה בדיוק כמו שטימבול יספר זאת....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:56 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  | עד עתה היה נראה בבירור כי ר' גרשון צדק.ינקי לא גרם שום נזק ממשי לציבור, מלבד אולי ההפסד בבית שמש.
|
|
יש ליטאים בעלי גאווה (לא כולם כאלו) שאצלם "הציבור" = המגזר הליטאי. משם נגזר כל השאר...
אם מישהו חושב שיש הבדל בין אנשים כמו מוישה וחצי ליענקי קנייבסקי, שום הבדל, שניהם נלחמים על אותה משבצת.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 18/10/2020 00:14:58
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 23:57 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | ביקשתי כבר כמה פעמים. מישהו יכול לנפק אפילו חצי סיבה סבירה והגיונית מה האינטרס של יענקי קנייבסקי לעשות דבר כזה? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
להוכיח לכל מי שזז בציבור הליטאי, שהוא שולט וחזק ומחליט הכל לבדו בלי לפחד מאיש. שכולם ירעדו ממנו ויבינו שרק הוא הבוס. ככל שההחלטה תהיה יותר הזויה, כך ה"הוראת בעלות" תהיה יותר חזקה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:03 |
|
| |
האינטרס של יענקי הוא כמו האינטרס של הבעלזער
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:07 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
אם מישהו חושב שיש הבדל בין אנשים כמו מוישה וחצי ליענקי קנייבסקי, שום הבדל, שניהם נלחמים על אותה משבצת.
|
|
סבבה. אם ההשפעה הציבורית של ינקי קנייבסקי היתה מסתכמת בניק בבחדרי ובחשבון טוויטר,אין שום בעיה עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:09 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  |
סבבה. אם ההשפעה הציבורית של ינקי קנייבסקי היתה מסתכמת בניק בבחדרי ובחשבון טוויטר,אין שום בעיה עם זה. |
|
אתה מבין למה אני מתכוון
ואני לא חולק עליך בעניין הנזק שהוא גורם, אלא שאני סבור שהוא גרם לנזקים רבים נוספים, אלא שהם השתלמו לך, אבל הנזק הוא נזק לכלל הציבור, ומכל כך הרבה בחינות, אך אין זה המקום כעת להיכנס לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:11 |
|
| |
מישהו יודע לספר מה יהיה מחר ביתד?
|
|
|
|