באחד מערבי השבתות קיבל כותב השורות הודעה ב"וואטסאפ" וכך לשונה:
סיפור חסידי לשבת:
נמצא בספר הקדוש על אחד מהצדיקים שדרכו היה לאכול בערב שבת קודש, לאכילת טועמיה, קערה גדולה מיוחדת עם דגים וקערה גדולה של בונדליך (ובלשונו "אגנצע פרימסיק מיט פיש און אגאנצע לכאניע מיט בונדליך") ואווז שלם ומסביביו י"ג קורקבנים, ואחר שאכל כל זאת גנח גניחה איומה [גרעפס] ונתעלה בהתפשטות הגשמיות לגמרי.
ואמר על כך אחד מוותיקי החסידים הידועים שזכה לשמש ק"ס [160] צדיקים, בזה הלשון: "אווז שלם עם י"ג קורקבנים גם אני יכולתי לעכל, אבל לגנוח גניחה זאת ולהישאר בהתפשטות הגשמיות, לא הייתי יכול לעשות כמוהו".
בתור "מתנגד" בן בנו של "מתנגד" תמהתי על מי המסופר ש"גנח גניחה איומה ונתעלה בהתפשטות הגשמיות", ולכן העברתי את ההודעה לקבוצה של ידידים שביניהם חסידים, ושאלתי אותם האם ידוע להם על מי המדובר?
או אז ספגתי חבטות מידידי החסידים שלא נעם להם לקרוא הודעה זו:
"תתבייש לך! מה אתה מצטט סיפורי הדיוטים בגנות החסידות מספרי ההשכלה שר"י!! מי שכתב את הדברים הוא יותר גרוע ממשכיל!!".
עוד הודעה כועסת הסבירה היאך ארע הדבר:
"תבין! חלק גדול מהפעילות של ראשי ההשכלה במאה לפני הקודמת - הייתה הפצת סיפורים כאלה כנגד ראשי החסידות זי"ע, הספרים המצהיבים על רבי שמחה פלאכטי, רבי יוסף לוקש אוכל הבולבוסין, חכמי חלם וסיפורי הרשלה ושלום עליכם עם העירה כתריאליבקה ועוד, נועדו לשים ללעג ולהציג כטפשים את אלה שנותרו ביהדות, שהיו בעיקר חסידים.
"כל זה ארע כי החסידות הייתה הדבר היחיד שהחזיק מעמד מולם. בסופו של דבר המתנגדים ה"למדנים" הצעירים נהיו כולם "משכילים", אז לא פלא שהם הפנו את החיצים בעיקר על החסידים והאדמו"רים".
עוד הודעה נזעמת שקיבלתי וכך לשונה:
"לא צריך לחפש מציאות בספרים נידחים, אם אתה רוצה לעשות צחוק מהיהדות, פתח את ספר יהושע ומלכים, יהיו לך סיפורים הרבה יותר צ'יקאביים, לך ישר על יהושע ודוד המלך. הרי תגיע לשם בסוף".
• • •
באופן מיידי שלחתי את ההודעות הכועסות לידידי ששלח לי את ההודעה הנ"ל, ותמהתי בפניו היאך הגיע תקלה תחת ידו? וענה לי: "הסיפור אמיתי ונכתב בקדושה. כסופר סת"ם לשעבר, כתבתי סיפורים נוראיים הרבה יותר, בקדושה ובטהרה. הסיפור מופיע מתוך ספר שמופיע ב"אוצר החכמה", לא משכילים, ולא נעליים... אחרי שבת אשלח לך את שם הספר".
בפרק הבא: האם הסיפור על י"ג קורקבנים, האווז והגניחה האיומה נמצא בספרי חסידות?!
הסיפור מובא בספר רזא דעובדא, מהרה"צ רבי אלעזר זאב מקרעטשניף (שער האותיות עמו' כו). הרה"צ מקרעטשניף סיפר זאת על הרה"ק האוהב ישראל מאפטא זצ"ל, בשם החסיד הוותיק רבי ברוך שוק. והרה"צ מקרעטשניף הוסיף שהוא לא היה יכול לעשות התפשטות הגשמיות.
יש שם המון תגובות נגד הכותב וכתבתו אבל אתה ראית רק את התגובות היחידות שהיו בעדו.. וכאן נשאלת השאלה, מילא, ראית כתבה הבאת אותה, אבל הסינון של התגובות בעד בלבד מורה על משהו השתדלות יתר?
אז הנה המשקפים שלי כנראה יותר ברורות אביא את היתר:
בושה וכלימה הסיפור המצוץ הזה. לא היה ולא נברא. וגם אם הוא מופיע באיזשהוא ספר קדמון, של מחבר בעל דימיון, הוא לא ראוי לבמה זו. - באוצר החכמה יש גם ספרי משכילים במהדורה המורחבת [לא בבני תורה] יש לי אוצר החכמה מהדורה מורחבת. ורשמית יש שם ספרים לא ראויים, ונועדו למחקר תורני והיסטורי, ולא לבני ישיבות. [שלהם יש מהדורת בני תורה] ולכן ספר המובא באוצר החכמה אין ראיה שאינו מהמשכילים. זה הסיפור היחיד שמצאת בתור הסטוריון? יש מספיק סיפורים לא צריך לרדת כ"כ נמוך... זה בלי לדבר על זה שאתה עוד רוצה לקיים דיון על אמיתות הסיפור.... - מתביישת אפילו לקרוא את הסיפור
נשלח ב-30/10/2020 02:18
איש_חשוב כתב:
איזה קטע...
יש שם המון תגובות נגד הכותב וכתבתו אבל אתה ראית רק את התגובות היחידות שהיו בעדו.. וכאן נשאלת השאלה, מילא, ראית כתבה הבאת אותה, אבל הסינון של התגובות בעד בלבד מורה על משהו השתדלות יתר?
בושה וכלימה הסיפור המצוץ הזה. לא היה ולא נברא. וגם אם הוא מופיע באיזשהוא ספר קדמון, של מחבר בעל דימיון, הוא לא ראוי לבמה זו. - באוצר החכמה יש גם ספרי משכילים במהדורה המורחבת [לא בבני תורה] יש לי אוצר החכמה מהדורה מורחבת. ורשמית יש שם ספרים לא ראויים, ונועדו למחקר תורני והיסטורי, ולא לבני ישיבות. [שלהם יש מהדורת בני תורה] ולכן ספר המובא באוצר החכמה אין ראיה שאינו מהמשכילים. זה הסיפור היחיד שמצאת בתור הסטוריון? יש מספיק סיפורים לא צריך לרדת כ"כ נמוך... זה בלי לדבר על זה שאתה עוד רוצה לקיים דיון על אמיתות הסיפור.... - מתביישת אפילו לקרוא את הסיפור
איזה קטע!!
אתה עצמך הבאת באשכול סמוך סיפור מצוץ מהאצבע, קשקוש בלי רמה ובטח בלי מקור, ובכל זאת הקדשת לו אשכול משלו, והתפלפלת בו עם המגיבים על חומרת המעשה שתואר במעשיה המגוכחת.
מרוב גיחוך לא הגבתי.
כאן מובא סיפור, הזוי אמנם,
אבל עם מקור רשמי קדום,
רק שהוא לא מתאים לפוזיציה שלך,
אז אתה מזדעק על השתדלות יתר,
ועל משקפיים כאילו לא ברורות...
רק שלך ברורות תמיד?
לא יודעת אם לצחוק או לבכות,
פשוט דיכאון, עולם השקר שאנחנו חיים בו.
תוקן על ידי Honeycooki ב- 30/10/2020 02:23:43
נשלח ב-30/10/2020 02:22
מה הבעיה בסיפור הזה? זה נכתב בלשון הקודש וביידיש אבל במילים פשוטות זה שהוא לא ראה איש כמו האדמו"ר הזה שמסוגל לאכול, ולהנות וזה מסמל ה"גרעפס" ההנאה, ובכל זאת להשאר מופשט מבהמיות.
נשלח ב-30/10/2020 03:24
Honeycooki כתב:
אתה עצמך הבאת באשכול סמוך סיפור מצוץ מהאצבע, קשקוש בלי רמה ובטח בלי מקור, ובכל זאת הקדשת לו אשכול משלו, והתפלפלת בו עם המגיבים על חומרת המעשה שתואר במעשיה המגוכחת.
מרוב גיחוך לא הגבתי.
אבל עם מקור רשמי קדום,
רק שלך ברורות תמיד?
עדיף לבכות, על הבורות.. הסיפור שאני הבאתי, שהופץ בכל פורום וקבוצה אפשרית, הוא סיפור בדיחה, נרשם בתור בדיחה, ולכן יש לו אלף גרסאות כותרתו מעיד עליו "מיישע ניירע", לא נראה לי שיש כאן עוד אידיוטים שלקחו אותו כמות שהוא הסיפור שהובא כאן באשכול זה, אינני יודע אם הוא מצוץ מן האצבע וגם לא התייחסתי לזה, אני התייחסתי כאן לסינון התגובות של פותח האשכול, סינון תמוה, למה לסנן? תביא את כל הצדדים
נשלח ב-30/10/2020 05:21
איש_חשוב כתב:
איזה קטע...
המגיבים שנגד הכותב, אינם רלוונטיים בשעה שיש סימוכין לסיפור מספרים הקדושים.
המעיישה עם הגרעפס ברור כשמש שישנם סופרים שיושבים וממציאים סיפורים, בין אם עשו זאת על מנת לקנטר, (משכילים) ובין אם זה חסידים עמי הארץ שמוחם הקודח ממציא סיפורים, ואם הסופר מטופש המעיישת עוד יותר מטופשים, והיו המון כאלו וגם היום ישנם כיום מתוחכמים יותר, פעם אנשים בקושי למדו קרוא וכתוב והיה קל להמציא להם סיפורים דמיוניים. טיפשים הם חסידים שיושבים במלווה מלכה ומספרים סיפורים מספרים שכאלה. וברור לי שהיו גם בעבר רביים עמיארץ כמו שהיום ישנם, (וזה לא אומר על הרעיון של החסידות ולא כלום) אך קשה לי לחשוב שהיה רבי בוק שכזה שביצע כל מיני מופתים וסיפורים מצחיקים, זאת על אף שישנם המספרים את הסיפורים במלווה מלכה ומתמוגגגים על זה, כי זה כבר סופר ומה שכבר סופר אז הרי אסור להרהר אחר הצדיק שנשיכתו נשיכת נחש וכו' וכו'.
מרוב גיחוך לא הגבתי.
אבל עם מקור רשמי קדום,
רק שלך ברורות תמיד?
עדיף לבכות, על הבורות.. הסיפור שאני הבאתי, שהופץ בכל פורום וקבוצה אפשרית, הוא סיפור בדיחה, נרשם בתור בדיחה, ולכן יש לו אלף גרסאות כותרתו מעיד עליו "מיישע ניירע", לא נראה לי שיש כאן עוד אידיוטים שלקחו אותו כמות שהוא הסיפור שהובא כאן באשכול זה, אינני יודע אם הוא מצוץ מן האצבע וגם לא התייחסתי לזה, אני התייחסתי כאן לסינון התגובות של פותח האשכול, סינון תמוה, למה לסנן? תביא את כל הצדדים
לכל העולם היה ברור שזו בדיחה, חוץ ממך...
ואתה עוד מאשים אחרים בבורות.
www.bhol.co.il/forums/topic.as?topic_id=3170348&whichpage=1#R_2
בעצם מניחה שהיה ברור גם לך שזו בדיחה, אבל אם אפשר לבלבל את המוח עם השמצות רדודות של הליטאים, למה לא, העיקר שיפסיקו לדבר על החסידים המזלזלים בחיי אדם.
נשלח ב-30/10/2020 10:59
בברכות דף מד. יש סיפורים מעין אלו על אמוראים, וצריך עיון.
נשלח ב-30/10/2020 11:09
הבעיה מתחילה מכך שאנשים כמונו חושבים שאם קדושי עליון אכלו משהו שנחשב לטעים - זה בדיוק כמו שהם עצמם בולסים בתאווה סטייק מדמם, ולא היא. אין שום קשר - אפילו לא למראית עין. רבינו הקדוש ("תורה וגדולה במקום אחד") שמעולם לא פסקו מעל שולחנו לא חזרת ולא צנון ולא קישות לא בימות החמה ולא בימות הגשמים, הרים בשעת פטירתו אצבעותיו כלפי מעלה ואמר רבש"ע גלוי וידוע שלא נהנתי מהעולם הזה אפילו באצבע קטנה שלי.
נשלח ב-30/10/2020 13:25
Honeycooki כתב:
לכל העולם היה ברור שזו בדיחה, חוץ ממך...
ואתה עוד מאשים אחרים בבורות.
www.bhol.co.il/forums/topic.as?topic_id=3170348&whichpage=1#R_2
בעצם מניחה שהיה ברור גם לך שזו בדיחה, אבל אם אפשר לבלבל את המוח עם השמצות רדודות של הליטאים, למה לא, העיקר שיפסיקו לדבר על החסידים המזלזלים בחיי אדם.
אבל למה אתה חושב שכולם בורים כמוך??
כל התגובות באשכול היו מבודחות אתה הליטפאק היחיד שלקח את זה קשה שתה כוס מים תחזיר את המסכה ותרגע
בכל מקרה אין להשוות סיפור על אדם אנונימי, לסיפור מזלזל על אדמור מפורסם, לא צוחקים על אדמורים.